Letni studium v USA (pro zacatecniky) - rada,kontakty

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Letni studium v USA (pro zacatecniky) - rada,kontakty

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
t0mmy5

Registrace: 24. 11. 2006

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 2:52 pm    Předmět: Letni studium v USA (pro zacatecniky) - rada,kontakty Odpovědět s citátem

dobry den,
chtel bych se jednou odstehovat do USA ale abych to mel jednodussi chtel bych se tem tyto ale spise pristi letni prazdniny podivat..nejradeji bych tam na nejakou letni skolu pro nejake zacatecniky nebo pokrocile podle toho ejstli ybch jel tento nebo pristi rok (jestli vubec;) )..zacal jsem v rijnu s anglictinou kvuli tomu abych se pozdeji mohl nejak do USA dostat..prosim Vas je tu nekdo kdo by mi poradil o nejake takove skole nebo agenture (ceske) ktera toto zarizuje?? nebo nebyl by nekdo ochoten me za nejaky poplatek (podnajem,jidlo,atd atd..proste podle domluvy) nechat u sebe?? chtel bych to rpes ty letni prazdniny..budto bych tam rad na brigadu nebo radeji do te skoly letni abych se tam neco naucil..chtel bych radeji ale bydlet u nejakych cechu,jelikoz by byl docela prusvih kdybych se nedokazal zrovna tak moc domluvit a nevedel ybch co delat..tak kdybych byl u cechu tak bych se PRINEJHORSIM nejak domluvil aspon trosku cesky kdyby to jinak neslo..samozrejme bych se snazil mluvit hlavne anglicky.. MOCKRAT dejuji za nejake rady nebo nejake ohlasy..
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 2:58 pm    Předmět: Re: Letni studium v USA (pro zacatecniky) - rada,kontakty Odpovědět s citátem

t0mmy5 napsal:
..chtel bych radeji ale bydlet u nejakych cechu,jelikoz by byl docela prusvih kdybych se nedokazal zrovna tak moc domluvit a nevedel ybch co delat..tak kdybych byl u cechu tak bych se PRINEJHORSIM nejak domluvil aspon trosku cesky kdyby to jinak neslo..samozrejme bych se snazil mluvit hlavne anglicky..

Jestli se chces naucit anglicky, tak nechapu, proc chces bydlet s Cechama Rolling Eyes
Pokud mas moznost, tak si vyber americkou rodinu a uvidis, jak te to prinuti se rychle naucit anglicky.
pagr

Registrace: 10. 11. 2006

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem resil neco podobneho jako ty. Chtel jsem se naucit anglicky a vzhledem k memu veku (36) jsem se obaval, ze kdyz neumim mluvit, tak budu mimo. presto jsem to zkusil, jsem tu 8 dni a ver mi, ze te to hodne rychle prinuti se snazit neco ze sebe vysoukat. je to nejlepsi skola a ver mi, ze jsem se toho hodne bal. Ale strach a stud stranou, ono to prijde neboj. Ale jeste by me zajimalo, co te tak pritahuje na americe, kdyz tu chces zit dlouhodobe a pritom jsi tu nebyl? treba budes zklamanej.
t0mmy5

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to mi rika kazdej ale proste cejtim to ze nebudu Wink..preju si to tak moc ze me to nemuze sklamat..nevim jestli si delal uz nekdy anglictinu nebo uplny zacatecnik?? ja prave zacal az tento rok takze..ale jak to tak vidim tak nic nesezenu..Sad koukal jsem na letni skoly a vsechno cena tak 150tisic a to radeji pojedu se student agency na rok za nejakejch 100tisic+dalsich 100tisic ostatni naklady ale bylo by to na rok a ne jen na prazdniny..ale to mi nikdo nezaplati pac 200tisic to je akt docela jako dost Sad takze jak to tak zjistuju tak mi nezbude nez to nechat byt a jet tam az potom a byt tam za debila a mit zachody..Sad
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 12:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

t0mmy5 napsal:
to mi rika kazdej ale proste cejtim to ze nebudu Wink..preju si to tak moc ze me to nemuze sklamat..nevim jestli si delal uz nekdy anglictinu nebo uplny zacatecnik?? ja prave zacal az tento rok takze..ale jak to tak vidim tak nic nesezenu..Sad koukal jsem na letni skoly a vsechno cena tak 150tisic a to radeji pojedu se student agency na rok za nejakejch 100tisic+dalsich 100tisic ostatni naklady ale bylo by to na rok a ne jen na prazdniny..ale to mi nikdo nezaplati pac 200tisic to je akt docela jako dost Sad takze jak to tak zjistuju tak mi nezbude nez to nechat byt a jet tam az potom a byt tam za debila a mit zachody..Sad

Nerikam ze neni dobre mit zaklady anglictiny, ale mluvit se naucis az tady. Pokud ovsem nebudes delat pro Cechy nebo Polaky.....
Tohle te moc dopredu v anglictine neposune, jsou tu lidi x let a neumi zblebtnout anglicky, pze je k tomu nic nenuti....do casu.......
Ale hlavne musis vedet proc tu chces jit...to predevsim a spolehat se musis hlavne na sebe.....v zacatcich ti treba nekdo pomuze, ale Amerika je docela tvrda.....
t0mmy5

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 7:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

myslim do nejake ceske rodiny nejlepe kdyby byla legalni ABY prave nemluvili moc cesky..nebo spis vubec..Smile ale naopak kdybych ORPAVDU nevedel jak tak abych se mohl zeptat na ruzne veci..a kdyby treba meli deti tak rad bych je pohlidal nebo si s nima hral nebo tak proste pomohl bych v domacnosti s cimkoliv..jde mi o to abych tam jel a PRIPRAVIL se na to aspon castecne jaka ta amerika je a pak az tam budu chtit jet naostro tak abych o tom uz neco vedel jake to tam je..vim ze sance ze takovou rodinu najdu je asi minimalni ale..
Lenka P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út prosinec 05, 2006 11:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

t0mmy5 napsal:
myslim do nejake ceske rodiny nejlepe kdyby byla legalni ABY prave nemluvili moc cesky..nebo spis vubec..Smile ale naopak kdybych ORPAVDU nevedel jak tak abych se mohl zeptat na ruzne veci..a kdyby treba meli deti tak rad bych je pohlidal nebo si s nima hral nebo tak proste pomohl bych v domacnosti s cimkoliv..jde mi o to abych tam jel a PRIPRAVIL se na to aspon castecne jaka ta amerika je a pak az tam budu chtit jet naostro tak abych o tom uz neco vedel jake to tam je..vim ze sance ze takovou rodinu najdu je asi minimalni ale..

V tvem pripade by asi bylo nejlepsi prijet do USA jako au-pair. Nevim, zda-li by ses kvalifikoval (tvuj vek, vzdelani, zkusenosti atd), ale pokud ano, je to nejsnazsi a nejlevnejsi zpusob, jak stravit v USA leto nebo treba i rok, naucit se anglicky a vydelat si pritom i nejakej ten "buck". Au-pair programy dela napr. Student Agency aj.
Genius75

Registrace: 30. 10. 2005

PříspěvekZaslal: st prosinec 06, 2006 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pagr napsal:
Ja jsem resil neco podobneho jako ty. Chtel jsem se naucit anglicky a vzhledem k memu veku (36) jsem se obaval, ze kdyz neumim mluvit, tak budu mimo. presto jsem to zkusil, jsem tu 8 dni a ver mi, ze te to hodne rychle prinuti se snazit neco ze sebe vysoukat. je to nejlepsi skola a ver mi, ze jsem se toho hodne bal. Ale strach a stud stranou, ono to prijde neboj. Ale jeste by me zajimalo, co te tak pritahuje na americe, kdyz tu chces zit dlouhodobe a pritom jsi tu nebyl? treba budes zklamanej.

Me prijde ze je to hodne o tom, kolik si tady cech vydela. Mam 2 kamarady, ktery tady byli pred cca 8 lety a uz se sem nikdy nevrati. Problem byl ten, ze meli velky oci o tom jak z nich budou Trumpove az prijednou po pul roce do CR. Pak volali rodicum domu at jim poslou zpatecni letenku, protoze na ni nemaji.

Ale jsou i tady jini cesi, ktere znam. Obchoduji s komoditami a nebo kupuji domy jako investici a pronajimaji je. To je potom jiny kafe, kdyz ma par tisic dolaru kazdy mesic aniz by pracoval.

Chce to obcas poradne zatnout zuby a premyslet o necem jinem nez o 10 letem neustalem cisteni podlah v supermarketu. Amerika Ti dokaze dat vsechno co chces, jen to chce vydrzet a mit realny plan.

Hodne stesti vsem!
t0mmy5

PříspěvekZaslal: st prosinec 06, 2006 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lenka P. napsal:

V tvem pripade by asi bylo nejlepsi prijet do USA jako au-pair. Nevim, zda-li by ses kvalifikoval (tvuj vek, vzdelani, zkusenosti atd), ale pokud ano, je to nejsnazsi a nejlevnejsi zpusob, jak stravit v USA leto nebo treba i rok, naucit se anglicky a vydelat si pritom i nejakej ten "buck". Au-pair programy dela napr. Student Agency aj.

nebylo mi jeste 21 takze jet nemuzu..bude mi teprve 18..ale jinak mamca dela ve skolce takze zkusenosti nejaky mam ale to je jendo..ale ja v USA nechci stravit leto nebo rok..ja se tam chci odstehovat..
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 07, 2006 1:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

t0mmy5 napsal:
Lenka P. napsal:

nebylo mi jeste 21 takze jet nemuzu..bude mi teprve 18..ale jinak mamca dela ve skolce takze zkusenosti nejaky mam ale to je jendo..ale ja v USA nechci stravit leto nebo rok..ja se tam chci odstehovat..

Nedelej si ale zadne velke iluze.....pokud planujes Californii nebo Floridu, na to zapomen hned, pac je tu draho......
s praci nevim jak FL, ale v Ca se chytat budes velice tezko.....jedine snad u nejakych cechu kteri zamestnavaji lidi na uklid domku apod......
ale uz ani jako caregiver se tu na cerno nechytas a co chces tady teda delat bez zkusenosti, bez anglictiny a bez kontaktu kdo by ti trosku pomohl zacit.......
Musis uz ted vedet v cem se chces realizovat......
t0mmy5

PříspěvekZaslal: čt prosinec 07, 2006 6:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prave se snazim sehnat kontakty..lidi co by mi byli ochotni pomoct atd..bohuzel aztim mam takovej nazor ze jsem nasel dva lidi tkeri by mi byli ochotni tak trosku pomoct a par lidi co by mi jen byli ochotni poradit..Smile ale jako ze ybch za nema do USA mohl odjet a chvili u nich bejt nez bych se zaklimatizoval to zatim bohuzel nikdo:(..jinak NEJRADEJI bych do NYC..ale nevim no..Sad s mojim zivotnim stestim silne pochybuju ze mi neco takoveho vyjde..Sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com