|
|
| Autor |
Zpráva |
Nola
Registrace: 17. 11. 2006 Příspěvky: 17
|
Zaslal: po listopad 20, 2006 1:20 pm Předmět: Zdravim z New Orleans |
|
|
Ahoj vsem,
Pridam se k ceskym holkam provdanym za Amika . Chodim sem na chicago cz cetla jsem prispevky Hanky a Kristyny. Zda se, ze spousta z nas proziva to same.
Muj pribeh zacal pred sesti lety na Staromestkem namesti v Praze. Tam jem poprove poznala meho budouciho manzela. Byl v Praze jen na skok, ale presto jsme zustali v kontaktu. Ja jsem nechtela zadny dlouhodoby vztah, protoze uz jsem tehdy vyrizovala studenstke viza do Australie. V Sydney jsem nakonec prozila 3 roky, Sydney miluju a chtela bych se tam jednou vratit. Fakt ale je, ze jsem si tam prosla tezkymi zacatky. Byla jsem bez prace, skola stala za prd, nikoho jsem neznala. Nastesti, tam fungovala docela solidni cesko-slovenska komunita a lidi si tam fakt pomahali. V prubehu tech tri let jsem stale”chodila” s mym Americkym pritelem a casto jsem litala ze Sydney do Washingtonu DC.
No v zari 2004 jsem jsem uz byla zpatky v Praze a kratce na to jsem tan dostala super placenou praci. Muj pritel dostal job na americke zakladne ve Stuttgart, takze jsme litali mezi Prahou a Stuttgartem. Kratce potom jsme se zasnoubili a zacala jsem pripravovat svatbu. Vzali jsme se v Praze v unoru 2006 v dubnu jsem zacala na US ambasade vybavovat imigrantske viza. Musim rict, ze krome Police certificate z Australie to bylo jednoduche a tim radim vsem, ze pokud planuji svatbu, tak jedine v CR. Vse je mohem jednodussi.
No 21.zari 06 jsem priletela do New Orleans a zacala jsem zarizovat nas dum. Prvni momenty byla takova ta euforie ze vseho noveho, ale pak prisla realita. Manzel je stale v praci a ja tu moc lidi neznam. Prvni tydny jsem cele dny sedela (a stale jeste sedim) doma a koukam na TV a chatuju na netu. Pesky se nikam nedostanu a teprve si delam ridicak. Co se tyka komunity - Cesi, Slovaci tu nejsou zadni, tedy alespon jsem na nikoho nenarazila. Od te doby, co jsem tady jsem tu poznala pouze jednu kamosku z Polska, se kterou si hodne rozumime. Snazila jsme se najit praci. Vsude v shopping centrech maji cedule NOW hiring, ale ve skutecnosti plati hrozne malo. Byla jsem asi na peti interview. Dokonce I ve velkych obchodacich nabizeji jen $6 na hodinu a pokud “prinutim” zakaznika, aby si objednal kreditni kartu tak dostanu bonus $ 2 ……What the f***? Nevim, jsem docela zklamana. Asi zacnu pracovat nekde ve Starbucks, nebo v CC coffee house. Tam plati $7.5 na hodinu a mozna nejke tips….
Od ledna zacnu chodit na Anglictinu a pak bych chtela studovat Spanelstinu. Alespon budu mit co delat.
Zivot v New Orleans a na jihu USA je kapitola sama o sobe. Po Katrine se skoro polovina obyvatelstva do mesta nevratila. Cele ctvrti jsou tu vylidnene, spousta obchodu, skol a nemocnic jsou prazdne a chatraji nebo cekaji na demolici. Je zde spousta Mexicanu, maji tady praci na spoustu let dopredu.
Minulou stredu jsem mela depku a rvala jsem cely den. Chudak muj manzel, ma spoustu prace a k tomu vsemu jeste mne J. Ale obcas si nemuzu pomoci, ale citim se trochu “betrayed”. V Sydney, v Praze jsem mela spoustu znamych a super praci a TADY……
Byla bych moc rada, kdybych tu poznala vice znamych. Neznate nekoho z New Orleans? Nejake studenty, aupairky…
Have a good one!
NOLA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po listopad 20, 2006 2:52 pm Předmět: |
|
|
Vitej. Rad vidim nove tvare.
Neves hlavu casem se vsechno zmeni tak jak to chces ty. Naopak takovychto obdobi v zivote neni mnoho a vetsinou netrvaji dlouho, ja bych toho treba vyuzil ke cteni, nebo meditaci. nebo bych se zapsal do nejakeho kurzu NewAge, yoga, etc. Taky se da delat spousta veci na internetu. Nechces nam nafotit nejake fotky pro gallerii? Uzivej casu ktery mas sama pro sebe, pac to dlouho trvat nebude. Za chvili jsi v tom a zivot zacne zrychlovat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
k75@seznam.cz Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 19, 2006 6:11 pm Předmět: Ahoj Nola |
|
|
| Ahoj Nola,dneska jsem zavital na chicago po dvou letech.Dlouho jsem v Usa delal a v New Orleans.Miluju toto mesto a moc na to vzpominam kdy jsme tam pracovali a bylo tam plno cechu a slovaku.Bylo nas tam hodne,ale po Catrine jsem ztratil kontakty a tak nemam vubec prehled kde se kdo podel a to me mrzi.Dneska jsem psal na Chicagu jestli nekdo nezna me zname tak snad se nekdo ozve a dal bych ti na nekoho v Osrleans nebo okoli kontakt pokud tam jeste jsou.Musi to byt pro Tebe tezke byt tam sama a nemit si s kym pokecat.Byli jsme tam velka komunita a bylo to super.Jezdili jsme parit do frenchquotru.Vubec nemam predstavu jak se to tam po Catrine zmenilo.Kdyz jsem to videl doma v televizi tak jsem brecel jako maly kluk.Odjel jsem v lete 2004.Hodne na Orleans myslim a rad bych se tam nekdy jeste podival.Mej se hezky a pokud budes chtit muzes mi napsat na meil k75(zavinAC)seznam.cz zatim ahoj Kamil. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lucka Anonymní
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 3:39 pm Předmět: |
|
|
ahoj Nola
jsme na tom uplne stejne Je to neuveritelne... Ja jsem v uplne stejne situaci jako ty, navic hned po te co jsme se z manzelem pristehovali do USA, tak jeho maminka vazne onemocnela a za 2 mesice nam umrela
To mi do zacatku taky nepridalo optimismu. Manzel hodne jezdi na pracovni schuzky a ja, i kdyz jsem pred tim zila velmi rusny zivot ve velke firme, tak sedim doma... Na TV jsem si zakazala koukat, protoze me rozcilujou reklamy, zato ctu ruzne fora, chaty a knizky. Bohuzel tu nejsou zadni cesi, ani polaci....
Myslim, ale ze je to takhle vzdycky na zacatku a ze se to zmeni. Cetla jsem tuhle jedno forum o holce ktera byla ve stejne situaci jako jsme my 2 a u ni se to zmenilo cca po 1 roce. Ted uz by se nevratila... I ja verim, ze se to zlepsi. Je to obrovska zmena, zmena identity, do toho kulturni rozdily, socialni chovani je jine... az ty zmeny *S*P*A*M*, bude to vsechno lepsi a prirozenejsi..
Vsechno bude urcite ok a ani ty a ani ja uz nebudeme doma celej den bulit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lukas f Anonymní
|
Zaslal: út červen 26, 2007 4:09 pm Předmět: new orleans |
|
|
ahoj Nola,
chystam se prave do new orleans na studia. bylo by dobre mit nejake kontakty na krajany v zahranici. kontakt na me je mejdlos(zavinAC)seznam.cz .budu rad kdyz se ozves.
LUkas |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
clef Anonymní
|
Zaslal: út duben 01, 2008 3:23 am Předmět: |
|
|
ahojte, také plánuju cestu do NO, ne studijně, rád bych i pracovně, pokud je to vůbec v současné situaci možné. Asi by hodně pomohlo, kdyby v NO existovala komunita (tak jak tomu asi bylo před KAtrinou), člověk by měl aspoň kam zapadnout, ale jak vidím, situace není růžová v mnoha ohledech. Ale přesto, nevíte náhodou někdo o někom, něčem...? díky moc.
P.S. Nola: byť sám zdaleka nemám zkušenost podobnou jako ty, i přesto si myslím, že věci nemůžou být beznadějné pořád. A co děti? Máte nějaké?ožná to by mohl být ten další krok... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maya Anonymní
|
Zaslal: út červenec 01, 2008 6:34 pm Předmět: Jsem v NO |
|
|
Ahoj lidičky. Jsem v New Orleans, velmi kratce tedy a byla bych rada, kdyby se mi tu objevil nekdo z Česka  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tace Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 03, 2008 10:04 pm Předmět: NAWLINS |
|
|
| Nazdar people. sem taky v new orleans .Nasel sem bistro kde zacli varit gulase a tak ve french quatru vedle dejavu. jen tak pro informaci. . maji i segedin hooraa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maya Anonymní
|
Zaslal: st červenec 09, 2008 11:11 am Předmět: NO |
|
|
tace: tady je muj mail persefona81(zavinAC)gmail.com kdyz se budes chtit sejit s cechama v NO, byla bych rada ) Ja jsem v Kenner. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|