|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: po říjen 02, 2006 12:18 pm Předmět: |
|
|
Naprosty souhlas. zrovna nedavno jsme to s pritelkyni resili.
Ja mel Hawaii v hlave uz dlouho. Dokonce jsem uz vybiral i konkretni mista, ubytovani, sondoval praci a mel vybranou spolecnost na prevoz auta. samotne prestehovani je sice absolutne bezproblemove, ale trochu jsem musel zmenit nazor na trvale usazeni na ostrovech. Procetl jsem pak informaci na netu a cenne rady jsem dostal i od dobreho znameho, ktery tam zil po prestehovani z Chicaga asi rok.
Krome "pohodoveho" zivota a bezpochyby uzasne prirody ma zivot na Hawaii i negativni stranky, ktere si clovek predem nejak neuvedomuje a postupne na nen prichazi az po mesicich zivota.
A ty pak v mnoha pripadech prinaseji tak trochu rozcarovani, kvuli kteremu se lide vraceji na kontinent. Neni tajemstvim, ze velka vetsina pristehovalcu z kontinentalnich US zustava na ostrovech rok, maximalne dva. Lide prijizdeji spise na delsi "dovolenou", za dukladnym poznanim ostrovu, odpocinkem, ale natrvalo se usazuje opravdu jen male procento. nektere duvody jsou opravdu zavazne a alespon z meho pohledu zcela urcite trvaly zivot uprostred Pacifiku neunosne komplikuji.
Myslenky na stehovani se tak sice nevzdavame, ale nemyslim si, ze by to mohlo byt opravdu naporad. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po říjen 02, 2006 12:19 pm Předmět: |
|
|
| odhlaseny scout |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
Registrace: 30. 10. 2005 Příspěvky: 62
|
Zaslal: po říjen 02, 2006 2:17 pm Předmět: New York!! |
|
|
Jedine New York!!
Teda .. ja byl zatim z NYC nejdal na okraji New Jersey (Newark) a v zabavnim parku 6 flags. Od te doby co jsem byl poprve na horske draze, tak mam spatny sny.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st říjen 04, 2006 10:17 pm Předmět: Re: krasne misto |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Martina napsal: | ZIJE NEKDO NA HAWAII?????
Muj sen je prestehovat se na Big Island.Je tam nadherne,nejkrasnejsi misto kde bych chtela zit....
|
No, pro většina lidí otázka není jestli tam jsou Poláci nebo Mexičani, nebo jestli tam je zeleno nebo ne, ale jakou práci tam dostaneš. Jestliže máš tolik peněz že nemusíš pracovat, tak Hawaii je OK. Hawaii je OK na návštěvu, nebo na pár měsíců dělat někde v hotelu, ale je to dosti těžké na perminentní bydliště. Jaký máš výběr zaměstnanců? Kde sebereš klienty, nebo dodavatele? Přestěhovala by ses na Šumavu, protože se Ti tam líbí?
Hele, nechci Ti to odradit, ale znám pár lidí kteří tam bydleli, ale vrátitli se. Je to dosti těžké, hlavně jestliže nebudeš na Oahu kde máš docela normální život, a né vesniciký jako je na Big Island.
(BTW, jo, ti hawajčani nenávidí Poláky ale vítají Čechy, protože místní lidé mezi Poláky, Čechy a ostatními lidmi ze západní Ásie vážně vidí velký rozdíl )
Good luck! |
Dobry den......dekuji za Vas nazor.
Vzdycky jsem mela rada velka mesta,hodne lidi kolem sebe.Ted bych to rada vymenila i za jednoduchy venkovsky zivot,kde se lide nehoni jen za prachama,maji uctu jeden k druhemu a zalezi jim na tom kousku nadherne prirody kde ziji.Myslim si,ze manzel by uplatneni urcite nasel a snad i ja,bych si postupem casu vybudovala sve klienty.Mozna by to nebylo pocatkem tak jednoduche,ale ruce a mozek mam.
Mejte se hezky a i Vam hodne stesti.
Martina |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st říjen 04, 2006 10:29 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Naprosty souhlas. zrovna nedavno jsme to s pritelkyni resili.
Ja mel Hawaii v hlave uz dlouho. Dokonce jsem uz vybiral i konkretni mista, ubytovani, sondoval praci a mel vybranou spolecnost na prevoz auta. samotne prestehovani je sice absolutne bezproblemove, ale trochu jsem musel zmenit nazor na trvale usazeni na ostrovech. Procetl jsem pak informaci na netu a cenne rady jsem dostal i od dobreho znameho, ktery tam zil po prestehovani z Chicaga asi rok.
Krome "pohodoveho" zivota a bezpochyby uzasne prirody ma zivot na Hawaii i negativni stranky, ktere si clovek predem nejak neuvedomuje a postupne na nen prichazi az po mesicich zivota.
A ty pak v mnoha pripadech prinaseji tak trochu rozcarovani, kvuli kteremu se lide vraceji na kontinent. Neni tajemstvim, ze velka vetsina pristehovalcu z kontinentalnich US zustava na ostrovech rok, maximalne dva. Lide prijizdeji spise na delsi "dovolenou", za dukladnym poznanim ostrovu, odpocinkem, ale natrvalo se usazuje opravdu jen male procento. nektere duvody jsou opravdu zavazne a alespon z meho pohledu zcela urcite trvaly zivot uprostred Pacifiku neunosne komplikuji.
Myslenky na stehovani se tak sice nevzdavame, ale nemyslim si, ze by to mohlo byt opravdu naporad. |
Cenim si i tohoto nazoru-diky moc
M |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt říjen 05, 2006 7:06 am Předmět: Doufám že vám to vyjde. |
|
|
Nó, chápu co píšeš. Big Island je veliký asi jako Jihočeský kraj a má asi tolik obyvatel jako Plzeň. V jakým oboru pracuješ? A manžel? Hospodářství je hlavně zemědělství a taky turistický ruch.
Jinak, máš pravdu, na Big Island není takový hoň za penězma jako ve větších městech jako je Honolulu, a je to více pomalé na Americké poměry, ale zase lážo-plážo jako např. Řecko to není.
Držím Ti palce! Doufám že vám to vyjde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
iceman Anonymní
|
Zaslal: po leden 08, 2007 6:29 pm Předmět: |
|
|
Orange county  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lola
Registrace: 12. 02. 2007 Příspěvky: 4
|
Zaslal: út únor 13, 2007 11:26 pm Předmět: Seattle |
|
|
| pokud nekdo mate zajem o Seattle, je to nadherne mesto a s jeste krasnejsim okolim. To ze tady misto snezeni prsi je pravda, ale je to tady zase cely rok krasne zelene. Pozor ale nejsou tady moc hezke zeny (hodnoceni muzu) a taky bydleni extremne vstouplo a trafic. Jinak nasinci tady nejsou vstricni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 556 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út únor 13, 2007 11:34 pm Předmět: |
|
|
Michigan je take krasny - Velka jezera a tak; boating a jine sporty, i jinak je tady priroda nadherna, 4 rocni obdobi ...
Jedna z mala veci, co se i tu libi je, ze lod mame 'zaparkovanou' primo u baraku.
Az na dnesek - napadlo tak 60cm snehu a porad snezi.
Ale jinak nabidka prace ted nic moc , bohuzel. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st únor 14, 2007 9:09 am Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | | Michigan je take krasny - Velka jezera a tak; boating a jine sporty, i jinak je tady priroda nadherna, 4 rocni obdobi ... |
Michigan je pěkný. Náhodou tak pěkný že jsme tam jeli na naší svatební cestu. V Lake Superior (největší, nejzápadnější, nejstudenější a nejdivočtější z pěti Velkých Jezer) je ostrov Isle Royale, který je asi 50 mil dlouhý a 10 mil široký. Je to federální park, který je otevřený jen v létě. Kromě jednoho hotel a krámu na jednom konci ostrova není tam žádná civilizace; nejsou v parku ani žádné silnice (ani pro kola), jen je tam asi tucet cest pro pěší. Loď nás vyhodila na jednom konci ostrova, a za týden si pro nás přijela na druhý. Byla to výborná cesta! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Evan28 Anonymní
|
Zaslal: čt březen 01, 2007 6:52 pm Předmět: |
|
|
| Ahojky taky jsem tam byl amusim uznat ze tam je krasne pripadal jsem si tam jak v raji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|