|
|
| Autor |
Zpráva |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt září 28, 2006 3:32 am Předmět: |
|
|
Zdar psisko!
Kde a kdy jsi v Mnisku pod Alpou delal? Ja tam prozil solidni tri roky na Nuemphenburger Str. Pekna restauracka a nejlepsi, co jsem v te dobe mohl udelat
Pak uz jsem se nebal vubec niceho a jel bych kamkoliv klidne s holyma rukama. Proste nejlepsi skola  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
Zaslal: čt září 28, 2006 4:30 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Zdar psisko!
Kde a kdy jsi v Mnisku pod Alpou delal? Ja tam prozil solidni tri roky na Nuemphenburger Str. Pekna restauracka a nejlepsi, co jsem v te dobe mohl udelat
Pak uz jsem se nebal vubec niceho a jel bych kamkoliv klidne s holyma rukama. Proste nejlepsi skola  |
WOW .......scoute,to je,ale nahodicka.
Delal jsem na SonnenStraße.Je to skoro v centru a potom jeste v Alachu,ale uz si nevzpomenu na ulici.Bylo to v roce 1992.Pamatuju si to dobre,protoze tam tenkrat zacali trochu jezdit lide z byvale Jugoslavije aby utekli pred valkou. Jeste mam nekde v Cesku schovanej starej Pas s pracovnima Visama,ktere me myslim tenkrat stala.....asi kolem 300KC na kazde 3 mesice a papiry s mou vyplatni paskou,
ktera byla formatu A-4... a spoustu jinych veci spojenych s mim pobytem v Deutschlandu.Take si vzpominam na jmeno meho prvniho managera.Jmenoval se Walter a byl to uzasnej clovek.Jinak ja jsem bydlel ve ctvrti Alach.Coz bylo na konci Münchenu a jelo se tam nejak po DachauStraße,nebo
S-Bahnem a dobre si pamatuji,ze me tam mesicni bydleni stalo 400 DM.
Rad na to obdobi vzpominam a stale mam v Münchenu pratele s kteryma jsem v kontaktu.Do toho mesta jsem se urcitym zpusobem zamiloval a moc se mi tam libilo.
V jakych letech jsi tam zil ty?
Zatim cago maxipes |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
katka Anonymní
|
Zaslal: čt září 28, 2006 9:14 pm Předmět: |
|
|
Smarja lidi jsem netusila kam se moje naivni otazka zvrhne...
Pripada mi ze tady spolu valci dve skupiny ti co povazuji zivot aupair za uzasny princeznickovy zivot a ti co o tom mluvi jak o nocni mure...
JENZE NIC NENI CERNOBILE NEMYSLITE????
Tak jako je nemozny obektivne rict ze zivot nelegala je prochazka ruzovim parkem kde si clovek nahrabe jmeni a prijede do Cech jako kral... nebo ze zivot nelegala je horor pocinaje umyvanim hajzlu a konce usinanim na svem miste pod stolem....
Dle meho to neni o tom ze jsem holky a nekdo by nam mel zavrit pusinky... ale o tom ze se snazime vysvetlit ruzne zkusenosti a ruzne pohledy....
Kazdymu at je prano co ma...
Mimochodem ja jsem se rozhodla to s rodinou jeste vydrzet a v lednu jedu domu :O) jupiiii |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá září 29, 2006 9:52 pm Předmět: Re: IT'S A SHAME |
|
|
| Maxipes napsal: | | XxX napsal: |
TO MAXIPES:
nevim proc ti tak vadi, ze se lidi maji dobre.
Ja rikam ze kdyz jsem delala aupair, tak se mi to nelibilo delat nekomu otroka za 140 dolaru tydne. Ted co mam zelenou a vse kolem, ziju si dobre, mam se dobre, mam neomezene moznosti. Ty si prece taky zijes dobre, a urcite bys nedelal otroka za kilo tejdne? Tak proc ti to tak vadi? |
Ahojky XxX.
Predem ti chci rici,ze jsem prijemne prekvapen s jakym pohledem se ted vrhas do diskuse a jaka slovni spojeni pouzivas .
Ja rad polemizuji,debatuji,nasloucham nazorum druhych,ale musi to mit patu a hlavu s urcitou jiskrou inteligence a bez urazeni.
Reknu ti,ze me vubec nevadi kdyz se lide maji dobre,ba naopak a snazim se pomoci tem,kterym muzu pomoci a oni o tu pomoc stoji.To co se me nelibi je,jak proste lide zneuzivaji duvery druhych a nebo jakym zpusobem to jeste presentuji,protoze treba nejenom clovek jako "pdmlynek" bude potom na vetsinu holek z Cech koukat pres prsty,ale treba to do buducna hodi spatnej stin i na jine mlade lidi,kteri budou chtit delat tu praci,kterou jste delali vy a budou chtit dostat tu samou sanci delat tu za tech $140 tydne,ale to samozrejme nevim.
Vis ja si myslim,ze ta prace co jste delali nemusi byt lehka,zalezi na rodine,cloveku samotnem,na stesti,ale kdo to ma lehke a nebo neco zadarmo?
Ted ti dam svuj konkretni priklad kdyz jsem priletel do Statu ja.Tydne jsem si vydelal $325 cisteho.Pracoval jsem 7 dni v tydnu a zhruba to bylo kolem 50 az 60 hodin/week.Z toho jsem si platil: koupe auta, ubytovani,jidlo,obleceni,vylety,pojisteni jak zdravotni tak na auto,nutne opravy spojene s provozem auta,benzin a proste vse ostatni co k zivotu potrebujes a nebo chces.Jasne to byl zacatek a ja jsem zhruba vedel do ceho jdu,ale stejne vsechno bylo trosku jinak.Nic nebylo tak jednoduche a ruzove,ale ja toho nelituji a ani si na to nestezuji a hlavne jsem si tu volbu vybral sam.Myslim,ze vetsina lidi nema nic zadarmo.
V mem pripade to byla takova mala obet,jak se rika v sachach.Objetujes pesce a v pristich tazich muzes ziskas daleko vic a treba i vse,nebo vse ztratis,ale stejne musis mit ty tahy dopredu promyslene,trochu riskovat a vedet co vlastne chces a jit si za tim.Podobne je to i v realnem zivote.
Take treba nerozumim,kdyz tu ctu prispevky nekoho,kdo ma projety kus sveta a neco zazil,ze ho tak moc rozhodi,neco jako aupair v USA a s tim vse spojene.Ja jsem pred Amerikou nikde moc nebyl,ale prece,pracoval jsem jako student (legalne)v restauraci v Münchenu v Germany a reknu ti,ze tam jsem dostal velkou skolu zivota a potom kdyz jsem mel v Cesku svuj Business.Po priletu do Statu jsem se vzdy jen usmival kdyz jsem slysel jak si lide stezuji z runych moznych duvovodu na vse mozne,protoze asi nezazili to co ja.
Uprimne ti preji,aby jsi se nejen ty mela jako princezna,ale bohuzel znam pripady kdy lidem k tomu vsemu ani Green card a nic podobneho nepomohlo.Jejich sance na uspech se urcite zvetsila,ale bohuzel ne kazdy z toho dokazal tezit a proto si vaz toho,jak se dnes mas,pokud se mas.
Take ti preji aby jsi byla stastna,protoze to je asi klic k tomu vsemu.
Tak nejak jsem asi dost odbocil co se tyce odpovedi k tvemu prispevku,ale snad jsem te tim neuspal...
Jinak doufam,ze muj prispevek budes brat jako diskusi a ne jako utok na tvou osobu.Je to psane vseobecne,ale hodne zalezi na tom kdo si to bude cist a jak se ho to bude dotykat.
Zatim cago maxipes |
V pohode  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
Registrace: 30. 10. 2005 Příspěvky: 62
|
Zaslal: ne říjen 01, 2006 10:42 am Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| MARKETA napsal: | | pdmlynek napsal: | | XxX napsal: | | Neni nic horsiho nez delat pro rodinu otroka za 140 dolaru tejdne... |
No, to je teda výborný pohled na věc.
Já vždycky považoval au pair jako někoho kdo žije rok v baráku jiné rodiny zadarmo, má pokoj, stravu, a pomáhá pár hodin (mám dojem 5 za den) s děckama. Dostává $140 na týden kapesného. Nikdy jsem se nedíval na vztah mezi rodinou a au pairkou jako mezi zamestnavatelem a zaměstnancem, ale spíš jako rodiný vztah. Měl jsem vždycky dojem že holka nejede si vydělat, ale jen si spíš užít rok v jiném kraji.
Nevím, nikdy jsme osobně au paira nepřijali; má žena to nechce, i když by nám to hodně pomohlo. Každá sousedka kdo au pairku hostila si to pochvalovala že to prý byl pěkný prožitek pro obě strany, i když většina jich líčila že to spíš připadá že hostit au pairku je jako si pozvat do domu teenagera.
Vážně se na to díváš, XXX, jako na otročinu? Dosti mě to šokuje. Mají ostatní au pairky podobný názor?
A zdrhnout od rodiny? Rozumím že když je mezi rodinou a holkou spor, a společně si nevycházejí, tak se to ruší. Ale nedovedu si představit že holka která mínila s rodinou žít rok, by se sebrala a opustila rodinu. Rodina s její přítomností počítala, a pak musí měnit plány a hledat novou holku s kterou by si pak vycházela. Mám dojem že by rodina byla docela dosti smutná kdyby se jí to stalo. Navíc mi to připadá docela ne-etické zneužít víry rodiny jen aby se holka dostala do USA.
Nevím. Možná že se na to dívám dosti naivně. |
MAM ABSOLUTNE STEJNY NAZOR. ZLEGALIZOVANA OTROCINA. HLAVNE JA BYDLIM V NY...TADY SI ZA 140 DOLARU NEKOUPIS ANI ZIMNI KABAT!!!!!! VZDYT JE TO HROZNE. NORMALNI NANNY MAJ 800 NA TYDEN A DELAJ TO SAME.
NEDELA SE 5HODIN DENNE ALE 10HODIN DENNE A 5,5 DNI V TYDNU. TAK SI TO VEZMI.
NENI TO ZROVNA LAHODA.
TAKY JDE O TEN VZTAH MEZI MATKOU A AUPAIRKOU..ZEJMENA POKUD JE AUPAIRKA PEKNA HOLKA. PAK JSI V HAJZLU,PROTOZE TA ZENSKA SE PO TOBE POVEZE JAK PO NUDLICH!!! ZARLIVOST....
NEDOPORUCUJU TO NIKOMU. UZ BY ME DO TOHO PO DRUHE NIKDO NEDOSTAL
JE TO ZIVOT BEZ JAKEKOLI SAMOSTATNOSTI. FURT TI JE NEKDO ZA PRDELI. JE TO HORSI NEZ KDYZ JSI DOMA... PORAD SE MUSIS PTAT MUZU TOHLE MUZU TAMHLETO. NEMUZES ANI POMALU S NIKYM CHODIT, PROTOZE TO JE PROTI JEJICH "FAMILY LAW"
FAKT MAGORINA...
RADEJI JEZDIT DO PRACE VLAKEM..BYDLET V MALICKEM BYTE MIT NORMALNI PRACI .. A BEJT TOTALNE SAMOSTANTA. DELAT SI CO CHCI KDY CHCI A NE SE FURT NA NEKOHO OHLIZET |
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: ne říjen 01, 2006 10:47 am Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Marketa napsal: | | Katka napsal: | Ahoj jsem aupair ale chci odejit od rodiny, pracovat, nebo studovat....
Poradi mi pls nekdo jake mam moznosti pokud tu chci zustat legalne?
Je mozne ze mi zmeni vizum J-1?
Bylo mi receno ze pokud odejdu od rodiny (agentury) tak mi zrusi vizum... ale ja myslim ze tu budu legalne az do vyprseni data platnosti ne?
dik |
AHOJ KATKO
JA JSEM OD RODINY PRED TYDNEM ODESLA.BYLA JSEM TU S NIMA 20MESICU A NA POSLEDNI 4 JSEM TO UZ VZDALA. ZA 140DOLARU UZ ANI NEVSTANU.
DO SKOLY TE NEVEZMOU...POKUD SI NEUDELAS STUDIJNI VISUM JESTE ZA POBYTU U RODINY..TO BY SLO...JE TO ALE DRAHE A MUSI TE NA TU SKOLU VZIT S PREDSTIHEM...A VETSINOU SE MUSIS VRATIT DOMU ABY TI TO VISUM UZNALI...ALE TAKY TI HO UZNAT NEMUSEJ (VIZ..TO SE STALO TED MOJI KAMARADCE, KTEREA BYLA V CA A CHTELA STUD VISU.JELA DOMU SE VSIM UZ ZARIZENYM..A ONI JI HO NEDALI!!!!!)
MAS SSN A RIDICAK??
JA TED AKORAT KAZDEHO OTRAVUJU AT MI REKNE JAK SI NECHAT POJISTIT AUTO...ALE JINAK JE TO V POHODE. PRACI SEZENES JAK NA BEZICIM PASE A S BYTEM JSEM TAKY NEMELA PROBLEM ( A TO PODOTYKAM ZE JSEM V NEW YORKU,KDE SEHNAT LEVNE BYDLENI JE TEMER NEMOZNE).
PRACOVNI VISUM TI TU NIKDO NEDA ... A S TIM STUDIJNIM JAK RIKAM...JE TO RISK
ALE ROZHODNE JESTLI SE NA TO CITIS TAK TO ZKUS. ZUSTAT TU NA CERNO JE SILENOST, ALE CO...DELAME TO VSICHNI [color=red]TED SE MI TO KECA,KDYZ JSEM TED VLASTNE CERSTVA ILEGALKA...HELE NECHCE TO SE MNOU NEKDO OSLAVIT??[/color]
PAMATUJU KDYZ JSEM JELA JAKO NA TURISTICKA VISA K BRATRANCOVI DO VIRGINIE (ROZENY AMERICAN). BYDLELA JSEM TAM ROK A PUL(BILOU KARTICKU NA 3MESICE -VISUM 10LET)..RIDILA JSEM ROK A PUL NA PROSLEJ INTERNATIONAL DL..A CO,BYLA JSEM V POHODE...ODJELA JSEM DOMU A ZA PUL ROKU JSEM SLA ZADAT O PRACOVNI VISUM...A VIS CO? DALI MI HO .. JE TO PROSTE O TOM KSICHTE...
TAK HODNE ZDARU MARKETA |
Mam kancelar na East 23 v NYC .. prijd to oslavit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: ne listopad 05, 2006 7:28 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Genius75 napsal: | | Marketa napsal: | | Katka napsal: | Ahoj jsem aupair ale chci odejit od rodiny, pracovat, nebo studovat....
Bylo mi receno ze pokud odejdu od rodiny (agentury) tak mi zrusi vizum... ale ja myslim ze tu budu legalne az do vyprseni data platnosti ne?
dik |
AHOJ KATKO
JA JSEM OD RODINY PRED TYDNEM ODESLA.BYLA JSEM TU S NIMA 20MESICU A NA POSLEDNI 4 JSEM TO UZ VZDALA. ZA 140DOLARU UZ ANI NEVSTANU.
DO SKOLY TE NEVEZMOU...POKUD SI NEUDELAS STUDIJNI VISUM JESTE ZA POBYTU U RODINY..TO BY SLO...JE TO ALE DRAHE A MUSI TE NA TU SKOLU VZIT S PREDSTIHEM...A VETSINOU SE MUSIS VRATIT DOMU ABY TI TO VISUM UZNALI...ALE TAKY TI HO UZNAT NEMUSEJ (VIZ..TO SE STALO TED MOJI KAMARADCE, KTEREA BYLA V CA A CHTELA STUD VISU.JELA DOMU SE VSIM UZ ZARIZENYM..A ONI JI HO NEDALI!!!!!)
MAS SSN A RIDICAK??
JA TED AKORAT KAZDEHO OTRAVUJU AT MI REKNE JAK SI NECHAT POJISTIT AUTO...ALE JINAK JE TO V POHODE. PRACI SEZENES JAK NA BEZICIM PASE A S BYTEM JSEM TAKY NEMELA PROBLEM ( A TO PODOTYKAM ZE JSEM V NEW YORKU,KDE SEHNAT LEVNE BYDLENI JE TEMER NEMOZNE).
ALE ROZHODNE JESTLI SE NA TO CITIS TAK TO ZKUS. ZUSTAT TU NA CERNO JE SILENOST, ALE CO...DELAME TO VSICHNI [color=red]TED SE MI TO KECA,KDYZ JSEM TED VLASTNE CERSTVA ILEGALKA...HELE NECHCE TO SE MNOU NEKDO OSLAVIT??[/color]
PAMATUJU KDYZ JSEM JELA JAKO NA TURISTICKA VISA K BRATRANCOVI DO VIRGINIE (ROZENY AMERICAN). BYDLELA JSEM TAM ROK A PUL(BILOU KARTICKU NA 3MESICE -VISUM 10LET)..RIDILA JSEM ROK A PUL NA PROSLEJ INTERNATIONAL DL..A CO,BYLA JSEM V POHODE...ODJELA JSEM DOMU A ZA PUL ROKU JSEM SLA ZADAT O PRACOVNI VISUM...A VIS CO? DALI MI HO .. JE TO PROSTE O TOM KSICHTE...
CEKEJ ME DNESKA V PET  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 12:21 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Marketa_NY napsal: | | Genius75 napsal: | | Marketa napsal: | | Katka napsal: | Ahoj jsem aupair ale chci odejit od rodiny, pracovat, nebo studovat....
dik |
AHOJ KATKO
MAS SSN A RIDICAK??
CEKEJ ME DNESKA V PET  |
Marketo neblbni ..
Cekam tady uz asi mesic a porad nic. Nic jdu domu .. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: po prosinec 04, 2006 2:10 pm Předmět: Re: Existuje moznost jak tu zustat legalne? |
|
|
| Genius75 napsal: | | Marketa_NY napsal: | | Genius75 napsal: | | Marketa napsal: | | Katka napsal: | Ahoj jsem aupair ale chci odejit od rodiny, pracovat, nebo studovat....
dik |
AHOJ KATKO
MAS SSN A RIDICAK??
CEKEJ ME DNESKA V PET  |
Marketo neblbni ..
Cekam tady uz asi mesic a porad nic. Nic jdu domu .. |
KURNIK ZE JA HUSA SI SPLETLA ADRESU  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jumbo Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 13, 2006 5:06 pm Předmět: |
|
|
| absolutne souhlasim s Katkou!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá prosinec 15, 2006 10:44 am Předmět: |
|
|
pdmlynek:
Hmm, gratis. Nesmysl. Rodina za to platila.
Stejně jako za jídlo; nebo máš dojem že jídlo nic nestojí?
Stejně jako za ubytování; nebo máš dojem že dům s 5 ložnicemi je stejné drahý jako s čtyřmi?
Stejně jako za pojištění (o které jsi psala že by prý holka přišla); nebo si myslíš že to pojišťovny dělají zadarmo?
Stejně jako zvýšení automobilového pojištění; nebo si myslíš že pojišťovna nebude považovat přídání 20-ti leté holce s neznámou řidičovskou historií za hazardní?
Stejně jako za tu agentůru; nebo se domníváš že agentůra to všechno organizuje zadarmo?
Těch $140 co holka dostane je jen zlomek toho co to rodiče stojí. Prý rodina spíš má počítat že týdení náklady budou o $270 víší (aspoň to tak bylo když jsem si to prohlížel před 3 lety).[/quote] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|