Jak se naucit ANGLICTINU?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak se naucit ANGLICTINU?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Americka anglictina
Autor Zpráva
atom1962

Registrace: 04. 11. 2010

PříspěvekZaslal: ne listopad 20, 2011 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

me vzdycky udivuje jak nekteri debilove americani kteri znaji 90 anglickych slov to dovedou to tak konbinovat ze mluvej furt a rychle a treba 2 hodiny a furt....az se mi z toho dela zle...
Lynnet
Moderator

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: ne listopad 20, 2011 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

atom1962 napsal:
me vzdycky udivuje jak nekteri debilove americani kteri znaji 90 anglickych slov to dovedou to tak konbinovat ze mluvej furt a rychle a treba 2 hodiny a furt....az se mi z toho dela zle...

Jak to myslis..? Mluvit 2 hodiny,haha,to uz musis mit slovni zasobu velice slusnou a take posluchace. Ne kazdy ale umi mluvit i kdyz umi rec. S 90 slovy v zasobe ale asi dlouho mluvit nebudes...
Kdyz ty mluvis cesky,asi take mluvis rychleji a cizinci se zda ze az moc....to same kdyz ty poslouchas lidi co mluvi opravdu plynule anglicky,tak bys chtel aby trosku zpomalili,nestacis reagovat a je jedno ze si myslis ze mas dobrou anglictinu. Zkus se bavit s lidmi z televize, ze zpravodajstvi,to pak proveri tve komunikacni schopnosti...)))
Vim ze cizinci se mezi sebou lepe domluvi 'jejich anglictinou' nez kdyz se mezi ne primicha nekdo kdo ma tu rodilou....on nerozumi jim, oni mu...ale na tom se da pracovat. Poustet nezi sebe opravdu lidi co se tady narodili a maji anglictinu od vsech svych generaci. Naucit se skladat vety se spravnym
slovosledem,nezapominat porad ne cleny atd....jinak vznika dojem a je skutecnosti ze ja mluvim o koze a ty o voze.

Cinan s anglictinou je take horor mj.

Dalsi vec je pak anglicky psat a cist. I po letech v USA si lide neporadi kdyz maji vyplnit treba jen dotazniky a napsat si resume. Poslouchat jak ctou,take neni zadna legrace,aby clovek necukal koutky ust. Fakt ale je ze je dost velka tolerance ze strany americanu,to cech uz by dal najevo svuj usudek..)
PavelKo
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 8:57 am    Předmět: Zamyšlení a poznámka k procesu učení jazyků Odpovědět s citátem

jj, nejlepší je vycestovat. Taky je dobré využít internetu. V dnešní době už je všude a člověk v různých komunitách narazí na spoustu lidí, kteří si chtějí povídat a a jsou solidární vůči malým prohřeškům. Občas poopravují, občas poradí ... příjde mi to mimo vycestování jako nejlepší a variabilní možnost.

Dále je pak spousta on-line jazykovek a programů. Některé jsou zdarma ,některé placené a některé mají třeba plné verze na zkoušku zdarma. Na netu se dá najít všelicos. Našel jsem např. odkaz tohoto autora:

http://www.remake.cz/blog/vyuka-anglictiny-na-dva-mesice-zdarma/

a zatím jsem spokojen. Nemáv zatím v umyslu zakoupit, ale třeba snad v budoucnu ... až budy vydělávat. Smile
REJPAL
Editor

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MW napsal:
atom1962 napsal:

Jak to myslis..? Mluvit 2 hodiny,haha,to uz musis mit slovni zasobu velice slusnou a take posluchace.

Ja jsem sem byl asi pred tydnem s Henkem 3 hodiny Skype a porad jsme meli o cem mluvit (samozrejme cesky) Twisted Evil

Henek pak rano zaspal do prace Wink
verzana

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:

Ja jsem sem byl asi pred tydnem s Henkem 3 hodiny Skype a porad jsme meli o cem mluvit (samozrejme cesky) Twisted Evil

to teda cumim, ja jsem si myslela, ze vy dva se moc nemusite
REJPAL
Editor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

verzana napsal:
Rumburak napsal:

to teda cumim, ja jsem si myslela, ze vy dva se moc nemusite

No jo, casy se meni Wink
verzana

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:

No jo, casy se meni Wink

to je dobre Cool
REJPAL
Editor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2012 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

verzana napsal:
Rumburak napsal:

No jo, casy se meni Wink

to je dobre Cool

No ve strari se uz lidi tolik nehadaj Wink
Libor
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 06, 2013 11:36 pm    Předmět: anglictina Odpovědět s citátem

Ahoj, pokud mohu poradit, pro výuku angličtiny knížku ani nepotřebuješ. Gramatiku najdeš na www.helpforenglish.cz a procvičovat angličtinu můžeš každý den na www.newsinlevels.com . Knížka ti takové výhody nenabídne.

Ať se daří.
BARON PRASIL
Kanada Mod

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po leden 07, 2013 1:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hurvajzove anglictinu nepotrebujou Wink
Hlavne ze se domluvi polsky a spanelsky Idea
Lynnet
Moderator

PříspěvekZaslal: po leden 07, 2013 2:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikl napsal:

Kdybych se domluvila lepe spanelsky,tak jsem pysny hurvajz....))))
BARON PRASIL
Kanada Mod

PříspěvekZaslal: po leden 07, 2013 2:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lynnet napsal:
Nikl napsal:

Kdybych se domluvila lepe spanelsky,tak jsem pysny hurvajz....))))

No na domluvu s tvojim zahradnikem ti tvoje znalosti spanelstiny urcite staci Wink
student
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 1:19 pm    Předmět: angličtina a věk Odpovědět s citátem

Ahoj. Já jsem angličtinu studoval 5 let na ZŠ, poté 4 roky na SŠ a následně rok na VŠ. A stále jsem měl pocit, že toho umím hrozně málo. Ovšem pravda je, že jsem angličtinu vždy flákal. Po těch 10 letech učení jsem se ale konečně dostal na úroveň kdy jsem začal být schopen +/- nějaké krkolomné konverzace, číst krátké články (na dlouhé jsem neměl vůli, bylo to pro mě hodně náročné...) atd.

V téhle úrovni jsem se rozhodl, že se svou angličtinou musím něco udělat. Začal jsem 1,5h týdně konverzovat s rodilým mluvčím. Dívat se na filmy s anglickýma titulkama (bez nich jsem to nedával s nima až na nějaké detaily ano), poslouchat anglická výuková videa a učit se pomocí šikovného softwaru (mnemosyne -- doporučuji) slovíčka. Po půl roce jsem se zlepšil o tolik, že bych tomu nikdy předtím nevěřil.

Tím bych se rád vyjádřil k názoru, že s věkem se snižuje schopnost učit se anglicky. Mě v mých 20 letech poprvé začala angličtina bavit. Na koncem ZŠ jsem se naučil tak 20 slovíček za hodinu učení, měl nulovou motivaci, výslovnost hrozná, etc. Teď se za hodinu naučím 100 slov a z toho si tak 80 zapamatuju hodně dlouhodobě. A samozřejmně není to jen o slovní zásobě. Vše mi z věkem jde líp, a víc mě to baví. Takže mám motivaci se tomu i víc věnovat a konečně mám pocit, že umět perfektně anglicky mám na dosah. Že i v Čechách za další dva tři roky toho mohu dosáhnout (filmy, knihy, rodilý mluvčí v Praze, blog v angličtině, práce, škola...).

Těm co v angličtině tápají, tak nezoufejte, třeba se vám jako mě podaří přehoupnout přes určitou hranici a vaše učení se 10x zrychlí Wink. A s tím věkem, možná se to opravdu zhoršuje, ale sám za sebe mohu říct, že v mládí to neplatí. Že v 15 to může jít o hodně hůř než ve 20. Btw. učím se i Rusky, dřív jsem neměl ani pomyšlení, že bych zvládkl dva jazyky.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 1:57 pm    Předmět: Re: angličtina a věk Odpovědět s citátem

student napsal:
Ahoj. Já jsem angličtinu studoval 5 let na ZŠ, poté 4 roky na SŠ a následně rok na VŠ. A stále jsem měl pocit, že toho umím hrozně málo. Ovšem pravda je, že jsem angličtinu vždy flákal. Po těch 10 letech učení jsem se ale konečně dostal na úroveň kdy jsem začal být schopen +/- nějaké krkolomné konverzace, číst krátké články (na dlouhé jsem neměl vůli, bylo to pro mě hodně náročné...) atd.

V téhle úrovni jsem se rozhodl, že se svou angličtinou musím něco udělat. Začal jsem 1,5h týdně konverzovat s rodilým mluvčím. Dívat se na filmy s anglickýma titulkama (bez nich jsem to nedával s nima až na nějaké detaily ano), poslouchat anglická výuková videa a učit se pomocí šikovného softwaru (mnemosyne -- doporučuji) slovíčka. Po půl roce jsem se zlepšil o tolik, že bych tomu nikdy předtím nevěřil.

Tím bych se rád vyjádřil k názoru, že s věkem se snižuje schopnost učit se anglicky. Mě v mých 20 letech poprvé začala angličtina bavit. Na koncem ZŠ jsem se naučil tak 20 slovíček za hodinu učení, měl nulovou motivaci, výslovnost hrozná, etc. Teď se za hodinu naučím 100 slov a z toho si tak 80 zapamatuju hodně dlouhodobě. A samozřejmně není to jen o slovní zásobě. Vše mi z věkem jde líp, a víc mě to baví. Takže mám motivaci se tomu i víc věnovat a konečně mám pocit, že umět perfektně anglicky mám na dosah. Že i v Čechách za další dva tři roky toho mohu dosáhnout (filmy, knihy, rodilý mluvčí v Praze, blog v angličtině, práce, škola...).

Těm co v angličtině tápají, tak nezoufejte, třeba se vám jako mě podaří přehoupnout přes určitou hranici a vaše učení se 10x zrychlí Wink. A s tím věkem, možná se to opravdu zhoršuje, ale sám za sebe mohu říct, že v mládí to neplatí. Že v 15 to může jít o hodně hůř než ve 20. Btw. učím se i Rusky, dřív jsem neměl ani pomyšlení, že bych zvládkl dva jazyky.

Gratuluji Ti, Studente! Zní to že jsi úspěšný.

Jo, je to dosti těžké se učit cizý jazyk jako dospělý. Né protože dospělý nějak zblbnul, ale protože děcko když mluví je opravováno jinými, ale je to společensky nepřijatelné že by se řec dospělého opravovala jinými.

S motivací taky máš pravdu. Proto si myslím že nejlepší jak se naučit cizý jazyk je full immersion, kde celý den mluvíš a píšeš jen s lidmi kteří mluví, píší cizím jazykem.

Jinak jsem vykulený že jsi schopný se naučit 80 až 100 slovíček za hodinu. To se můžeš během 50 až 100 hodin naučit celou řeč! (Prý průměrný Američan používá normálně asi jen 3,000 až 5,000 slov, ten co jde na vysokou má 12,000-slovní zásobu, a po škončení vysoké zná asi slov; nevím kolik na tom je pravdy).
Čenda

Registrace: 03. 03. 2011

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Good job .
student napsal:

Že v 15 to může jít o hodně hůř než ve 20. Btw. učím se i Rusky, dřív jsem neměl ani pomyšlení, že bych zvládkl dva jazyky.

Protože jsi neměl motivaci . Nicméně odborníci tvrdí, že čistě z fyziologického hlediska, čím mladší, tím lehčí výuka cizího jazyka (mozek je jaksi méně zacementován Smile ). Roli také třeba hraje, jestliže má někdo hudební sluch . Tací lidé se prý dokáží zbavit i akcentu .
Zajímavé je i to , že jestliže někdo v mládí propásne dobu (tvrdí se tak do 12 let života) , kdy se má učit mateřský jazyk (například tak zvané vlčí děti) , již se ho nikdy pořádně nenaučí . Z toho také plyne, že k tomu, aby se člověk naučil cizí jazyk, musí znát mateřský jazyk .
Čenda

Registrace: 03. 03. 2011

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Good job .
pdmlynek napsal:

Jinak jsem vykulený že jsi schopný se naučit 80 až 100 slovíček za hodinu. To se můžeš během 50 až 100 hodin naučit celou řeč!

To je pěkné . Nicméně slova jsou jedna věc a řeč druhá . Slova jsou jako kousky informace , které ale musí být propojeny vazbami čímž vznikají věty a obecněji smysluplné myšlenky . Speciálně Angličtina je podle mne kontextuální jazyk a mnohá slova nabývají na významu až v kontextu s větou .

Pamatuju se na příběh z pubertálního mládí mé dcery . Jeden její přítel tady měl na starosti jako překladatel jednoho Argentýnskýho fotbalistu http://cs.wikipedia.org/wiki/Lazzaro_Liuni . Šli tedy s kamarádkou k němu na návštěvu , že si španělsky pokecají s jeho partnerkou . Vzali si s sebou Španělsko-Český a Česko-Španělský slovník . Samozřejmě se nedomluvili, ač znali slova .
Od té doby má též dcera velmi úzký vztah ke španělštině a Španělsku . Učila se jí pak na VŠ, byla jako au-pair ve Španělsku a i teď ve Státech ji využívá jak v zaměstnání , tak i mezi přáteli má pár španělsky hovořících přítelkyň .
student
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2013 10:29 pm    Předmět: Re: angličtina a věk Odpovědět s citátem

Co se týčet těch 80 - 100 slovíček za hodinu, tak to zase není takový zázrak. Za prvé, jak už bylo zmíněno jde i o schopnosti je k sobě vhodně vázat a těm vzabám rozumět + samozřejmně různe idiomy atd. A za druhé, jsem toho schopný hodinu, když se budu učit pět hodin v kuse, tak se naučím dvojnásobek, ne pětinásobek. Stejně to platí když to budu opakovat několik dní po sobě. Takže když se 1x týdně budu učit hodinu, tak za 52 týdnů (rok) budu umět cca 52 x 80 slovíček, tedy přibližně 4000. Což zní tak, že za 3 roky získám slovní zásobu vysokoškolského rodilého mluvčího. Jenže a) to té slovní zásoby (těch 12k slov) se nepočítá, že jako nerodilý mluvčí se často musíme učit i věci jako understand/misunderstand (2 slova, pro něho jedno) a tím se dostáváme na několikanásobek. Další věc je mít motivaci se tomu opravdu tu hodinu týdně věnovat + další hodiny na další části jazyka (výslovnost, gramatika, etc.)...
BARON PRASIL
Kanada Mod

PříspěvekZaslal: út leden 22, 2013 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Good luck potom v Americe, jestli se ucis Britskou anglictinu Wink
muculak
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2013 12:32 pm    Předmět: www.nerdyparrot.cz Odpovědět s citátem

Zkuste tohle:

www.nerdyparrot.cz

Uplne bozi Wink
zuzi63
Veteran

Registrace: 28. 02. 2010

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2013 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

diky,jen skoda,ze je to pro zacatecniky Wink
Ela
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červen 27, 2014 12:47 pm    Předmět: jak se naučit anglicky Odpovědět s citátem

Ahoj, nezapomenu na mou učitelku angličtiny ze střední. Ta uměla slovíčka jak anaglickou tak americkou angličtinou a to tam nikdy nebyla. Za 6 měsíců odjíždím do Kanady a potřebuji se co nejrychleji zdokonalit v jazyku. Kamarádka mi doporučila kurzy angličtiny. Asi to pro mě bude jediná volba. Jen se bojím aby to k něčemu bylo. Máte nějakou zkušenost?
Ivan
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2016 11:34 am    Předmět: Re: Jak se naucit ANGLICTINU? Odpovědět s citátem

miro napsal:
Jak se naucit ANGLICTINU? No tak to by me celkem hodne zajimalo, protoze vim, ze kdybych neodjel do US tak bych se anglicky nikdy nenaucil.

Kdyz prihlednu na to, ze jsem se cca 5 let ucil nemecky a dnes neumim rict ani guten Tag, tak opravdu nedokazu pochopit lidi (kterych znam dost), kteri nikdy nikam neodjeli a sami se naucili treba nekolik jazyku.

Jestli o tom nekdo neco vi rad se to dozvim.
Ivan
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 22, 2016 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, no určite to je v tom, že väčšina ľudí sa učí školským systémom a nebaví ich to, robia to na silu a nie z vlastnej motivácie. Keď niekto má dosť silnú motiváciu naučiť sa jazyk tak sa ho naučí v pohode aj doma. Napr. keď je zaľúbený do človeka, ktorý hovorí len cudzým jazykm a pod. Ja sa učím pomocou metódy imitum a príde mi to oveľa lepšie ako biflovanie sa slovíčok alebo gramatiky. Odporúčam každému www.anglictina-bez-biflovani.cz/anglictina-online-vyhody?a_box=y7x556ws
REJPAL
Editor

PříspěvekZaslal: so červenec 23, 2016 4:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To stoji moc penez, tohle je lepsi Wink

http://www.jazyky-online.info/anglictina/index.php
Lucyan
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne říjen 23, 2016 11:12 am    Předmět: Motivácia Odpovědět s citátem

Nazdra, podľa mňa je to v tom, že mali motiváciu sa naučiť alebo mali silnejšiu. Ty si možno mal najsilnejšiu motiváciu, dohovoriť sa v tom prostredí lebo iná možnosť ani nie je Smile A doma si tomu možno neprikladal váhu.... ale čo ja viem, to si len myslím Very Happy Ináč používam tento program na doma www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglicky-jazyk a je dobrý Very Happy
Lynnet
Moderator

PříspěvekZaslal: ne říjen 23, 2016 7:13 pm    Předmět: Re: Motivácia Odpovědět s citátem

Lucyan napsal:
Nazdra, podľa mňa je to v tom, že mali motiváciu sa naučiť alebo mali silnejšiu. Ty si možno mal najsilnejšiu motiváciu, dohovoriť sa v tom prostredí lebo iná možnosť ani nie je Smile A doma si tomu možno neprikladal váhu.... ale čo ja viem, to si len myslím Very Happy Ináč používam tento program na doma www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglicky-jazyk a je dobrý Very Happy

Ahoj. Jsem rada ze rozumim slovensky jeste....pze jsem zjistila ze v CR ubyvaji mladsi rocniky kteri slovenstine rozumi...mozna jen mistne,ale zpozorovala jsem to..je to docela skoda.
Martička64
Anonymní

PříspěvekZaslal: út listopad 01, 2016 11:41 am    Předmět: tip Odpovědět s citátem

Rozhodně bych prvně zvolila nějaký kurz, jako jsem to udělala já, abych pochopila gramatiku a potom dopilovala slovíčka. Hodně mi pomohly taky filmy a seriály s anglickými titulky. Na kurzy doporučuju mrknout na http://slevys.cz/, tam jsem našla kurz já a dost se mi to vyplatilo.
robobo
Anonymní

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2016 3:34 pm    Předmět: online kurz Odpovědět s citátem

Ja by som sa pustil do nejakého online kurzu . Napr. ja sa učím cez tento : www.anglictina-bez-biflovania.sk/anglictina-pre-samoukov Učenie je jednoduché a v kurze je vyvetlená aj gramatika aj speakovanie Wink
Vedomie
Anonymní

PříspěvekZaslal: st listopad 30, 2016 5:23 pm    Předmět: hoj Odpovědět s citátem

Servus tú sú celkom fajn veci na tejto stránke http://www.domluvitse.cz/ inak ja sa učím hlavne z videí v angličtine čo ma zaujímajú, niekedy možno začnem aj čítať Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Americka anglictina Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA