Cesky DL

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Cesky DL
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses
Autor Zpráva
Clayton
Veteran

Registrace: 09. 08. 2009

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2016 3:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady bude hlavní problém, že se dopustila poměrně vážného kriminálního činu. Pokud někdo jezdí takhle nalitý, tak může kohokoliv zabít. Já bych byl v tomhle případě také pro deportaci, takové lidi v USA nechci.
Big_Rig
Editor

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2016 4:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja uz jsem ten clanek cetl. Je na Yahoo main page, pokud tam mas nastavenou immigration jako interest. Zajimave. Jenom bych rad podotknul, ze ta zenska uz pred soudcem byla, je v tom clanku vyslovene napsano: held in federal custody since she pleaded guilty to drunken driving this summer. Byla u soudu, priznala vinu, byla odsouzena, byla predana ICE a ted ji ceka deportace. Mel jsi pravdu, ze nema narok na slyseni pred immigration judge diky tomu, ze je tady na ESTA.
Clayton
Veteran

Registrace: 09. 08. 2009

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2016 4:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenom kdyby někoho zajímalo, jak je to s tou Green Card Through Cancellation of Removal:
http://www.nolo.com/legal-encyclopedia/green-card-through-cancellation-removal-non-lpr-who-qualifies.html

Obvykle je problém prokázat, že pro děti, které jsou US občany, by to byl "“exceptional and extremely unusual hardship". Problém je, že asi nemůže argumentovat neznalostí jazyka v cílové zemi, děti nejspíš budou umět španělsky. Často se to hraje na nemoc - možná proto v tom článku ta zmínka o synovi s Aspergem.
V jejím případě bude velký problém i ten poslední bod "You have not been convicted of certain crimes or violated certain laws."
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2016 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta zenska je diky tady tomuto v prdeli, at uz by se sem dostala jakkoli, na ESTA, na viza nebo pres plot:

Under Obama administration guidelines, her drunken-driving conviction makes her a priority for deportation.

V jejim pripade to sice neni felony DUI, asi nema priors, ale DHS to pod Obamou ma jako deportacni prioritu. Ona je taky skvelym prikladem toho, ze i nekdo, kdo spada pod DAPA/DACA, ma cisty trestni rejstrik, ma US citizen deti, je tady more let atd atd atd, muze byt zatceny.
Evzen
Anonymní

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2016 2:59 pm    Předmět: Esta Odpovědět s citátem

Big-Rig: no to se pletes, "ze by ji nepomohlo ani kdyby tady byla na klasicka visa"-naopak, odsedela by si svych 30-60 dni za DUI a sla by na nejakou smesnou kaci domu a pak by mela rekneme 6-8 let na to, aby se treba vdala, nebo se zmenilo im.law, nebo cokoliv-takhle jede domu do Spanelska a sedi v jailu. Rozdil je to ku.va zasadni. (alespon z meho pohledu)

DAPA/DACA rika, ze se nesmis niceho dopustit, pak te nikdo nemuze sbalit. Ale ona mela dvojnasobny limit-coz je v tom, ci onom danem state trestnak-takze presne, jak pise Clayton, takovy clovek tady nema co delat.
Tedy, presne jak jsem tu psal minule ohledne Obamuv EO a kopiroval jsem tady of.vyjadreni DHS-kdyz nic neudelas, jsi v klidu-ona ale udelala a jeste, kdyz tady byla na Estu-to muze udelat jenom idiot.

Point nyni a predtim byl-kdo je tady na Estu, predaji ho ICE-nema narok na hearing a kauci a ma jizdenku domu.

Ono to je stejne ted jedno-po 01/20/2017 bude vsechno jinak...
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: čt listopad 24, 2016 12:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha, ty tady meles naproste nesmysly. Zjisti si podrobnosti toho pripadu. Jeste lip, zjisti si, jak tady funguje pravni system, kdyz ma ten tvuj pravnik fotku s Bushem.

Ta zenska je ilegalni immigrant usvedceny z DUI, priority deportation guidelines jasne rikaji, ze byla v podstate fucked ten moment, kdy ji sheriff zastavil, tuplem fucked v ten moment, kdy vzala ten plea deal na 1 day in jail (ne neodsedela by si 30-60 dni, nevim, kde jsi toto vzal za prvni DUI). Rict, ze kdyby tady nebyla na ESTA, tak by ji jenom tak pustili a nepredali ICE je nesmysl. Predali by ji ICE a sla by do deportacniho rizeni. Jediny rozdil je, ze by mela pravona hearing pred immigration judge.

BTW rict, ze se nesmis niceho dopustit, pak te nikdo nemuze sbalit, je jako rict, ze v noci je tma. Ano, je to dobra rada - neprestupujte zakony, nikdo vas nezatkne ... a to i kdyz se na vas DAPA/DACA nevztahuje.

Ja jenom doufam, ze se tady nenajde nekdo, kdo te posloucha a ted si mysli, ze protoze sem prijel na turistaka, tak mu nic nehrozi.
Evzen
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt listopad 24, 2016 3:21 am    Předmět: Esta Odpovědět s citátem

Nebyl jsi to ty, Big-Rig, kdo tu 3-4 tydny nazpet tvrdil, starej harcovnik a frajer, jaky ja jsem pitomec, ze preci "Estar ma stejny pravo na hearing a kauci", protoze "ty znas"?
A dnes jeste pridavas ofensivni styl-opet, jaky jsem ja debil, zase vis vsechno nejlip.

Tedy, NEpsal jsem tu a aniNEtvrdil (zduraznuji pro tebe specialne, aby jsi zase neco neprehlednul), ze by ji na normalni visa, nebo pretahnuty J-1, nebo kdyby presla pres hranici, nepredali ICE. Jasne ze predali-priste cti prosim pecliveji.

Akorat by sla odpoledne domu na kauci a mela by treba 5let, treba 8 let a take treba 10 let neco venku vymyslet.
To je to, co jsem napsal-nic vic. V jednom mas asi pravdu-za 1st DUI neni povinny v VA Jail time, na rozdil od treba AZ, CO apod.

Mas velmi omezene znalosti, DAPAr sem musel prijit pred 1.1.2010 a kdo sem prisel po 1.1.2014 a ma US deti, nejen ze se to na neho nevztahuje, ale jeste je priorita pro ICE.
Pokud ti dela problemy text, tak se mnou prosim nediskutuj a venuj se necemu, co ti vice sedi.
Big_Rig
Editor

PříspěvekZaslal: čt listopad 24, 2016 4:34 am    Předmět: Re: Esta Odpovědět s citátem

Evzen napsal:
Nebyl jsi to ty, Big-Rig, kdo tu 3-4 tydny nazpet tvrdil, starej harcovnik a frajer, jaky ja jsem pitomec, ze preci "Estar ma stejny pravo na hearing a kauci", protoze "ty znas"?

Ale ona byla u soudu s tim DUI, mela hearing, vzala bargain deal i presto, ze ji manzel rikal, ze to brat nema. Probuh vygoogluj si detaily toho pripadu. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Mohla byt na kauci venku a zdrhnout, kdyby nevzala ten plea deal a je uplne jedno, jetli je tady na ESTA nebo nejak jinak.

To o cem mluvis, je "forfeiture of legal appeal", ktery je soucasti ESTA, protoze pri udelovani ESTA neprochazi zadatel proverkou a pohovorem, jako se deje u viz. Takze, kdyz zadatel prileti/prijede do POE v USA a urednik CPB nebo ICE mu zamitne vstup, tak se musi vratit, kdezto u viza ma pravo na legal challenge. Pokud prekroci 90 dni pobyt bez zmeny statusu, tak ta forfeiture pokracuje. Samozrejme, pokud se vzdas prava na stani u soudu, nemuzes byt propusteny na kauci, to snad neni nutne vysvetlovat a opet to nema nic spolecneho s ESTA, pokud se vzdas stani u jakehokoli soudu, tak kauci nedostanes. Je to mezera v zakone, ale tyka se to POUZE STANI PRED IMMIGRATION JUDGE. Takze napr to “Non-LPR Cancellation of Removal”, ktere tady uvadi Clayton se ji take NETYKA, protoze o tom rozhoduje immigration judge, u ktereho se ona vzdala prava stani (viz zde vytazek z toho Claytonova clanku: However, even if you meet all of the basic requirements, the immigration judge still has a lot freedom (“discretion”) to decide whether or not to approve an application for cancellation.

Ona a jeji pravnik jeste porad appeluji to rozhodnuti o deportaci u ICE a snazi se presunout jeji pripad mimo immigration courts, kde se budou snazit prokazat ten hardship pro jeji deti. Ona je ale pretty fucked a byla by jen o neco mene fucked, kdyby tady byla na turistaka.

Uz me unavuje se porad opakovat. Psal jsem Mlynkovi, ale ten rekl, ze nic nevi o immigration law, tak se do toho nechce plest ... a nema cas.

Koncim.
Evzen
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt listopad 24, 2016 5:30 pm    Předmět: Esta Odpovědět s citátem

Big-Rig": super, ze to jde i bez urazek. Jen, zbytecne zdlouhave a moc omacky okolo.
Tema bylo, zda-li ma clovek zadrzeny ICE, v zemi ilegalne na Estu, jedno proc a jedno jak, narok na kauci a hearing-coz nema a dokud ho neposadi na letadlo domu, tak hnije v Jail.
Coz je zasadni rozdil oproti jinym zadrzenym ilegalum. Nic vic.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA