|
|
| Autor |
Zpráva |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 267
|
Zaslal: st září 13, 2006 9:33 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | ! Sensitive subject; ale MIRA urcite nenarazi rekl bych ze jenom necetl tve (American Chopper) prispevky tak nevi. |
Jasne,pohoda..
Miro,mamu uz nemam,neumrela na astma,ale myslim,ze to tomu taky pomohlo..
Reknu ti k te legii svuj pribeh..
Nejak kolem dvacitky jsem o ni dost premyslel,mel jsem ty nejlepsi predpoklady,dobra kondice,za sebou roky vrcholoveho sportu a byl jsem v te dobe schopen vseho..jenze prave mama me prosila,at to nedelam,ze se se mnou nebabrala(a ze tech problemu zehlila dost),aby mi nejaky negr potom ustrelil palici,dalsi vec byla ta,ze jsem opravdu mluvil s klumama co zbehli a i ti me od toho dost tvrde odrazovali,tak jsem si nechal domluvit,coz nebylo v tom veku u me moc caste..
A dnes vim,ze jsem udelal to nejlepsi,co jsem mohl..myslim,ze v zivote se daji prozit daleko lepsi chvile,nez se sapikem v prackach,nekde v pousti..zivot je dost krehky a ve valce jsi jen cislo,na to pamatuj..
..ale rozhodnuti je jen na tobe.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: čt září 14, 2006 8:53 am Předmět: us.army |
|
|
| u mě je to složitý já tam chci pač já si chci splnit svúj sen ,navíc se tam člověk brzo změní a zkidní ,dělám vše pro to abych se tam dostal nevíš jaké sou k te legii zdravotní testy? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt září 14, 2006 9:45 am Předmět: |
|
|
| Ja znam dva lidi co tam byly a je tam prej jenom jeden test: Vydrzet a prezit to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: čt září 14, 2006 9:56 am Předmět: us.army |
|
|
| a jak tam chodí zradvotní prohlídky ?vadilo by jim to blbý astma? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 267
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: ne září 17, 2006 10:36 am Předmět: us.army |
|
|
| díky je tam vše co jsem potřeboval,znáš nákou takovou stránku o us.army? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 75 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: ne září 17, 2006 4:30 pm Předmět: |
|
|
| Mam kamose ktery byl 3 roky v Legii ve francii a rikal, ze je to tvrdej chlebicek a obcas i dost nechutnej.. Treba se mu stalo to, ze je francie vyslala do nejake stredoafricke zeme aby tam hlidali ambasadu , francouzke obcany atd.. a treba se tam stalo ze ve meste byla strelba tak tam jeli zjistit co se stalo a ozrali vojaci popravovali civilisty jen tak na ulicich a zasahnout nemohli protoze je strileli vladni jednotky kde toho casu jejich general byl "kamarad" s francii a tak to mohli jen sledovat.. Proste obcas hnus a rekl bych ze us armada se chova v neofiko misich stejne jen to neni v tv.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: po září 18, 2006 9:32 am Předmět: us.army |
|
|
| no tak to je ale debilní když nemohli zasáhnout vždyt byly asi neozbrojení ,jo amíci dělal určo to samí ale i iráčani , |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po září 18, 2006 11:23 am Předmět: Re: us.army |
|
|
| míra napsal: | | no tak to je ale debilní když nemohli zasáhnout vždyt byly asi neozbrojení ,jo amíci dělal určo to samí ale i iráčani , |
Debilní to nebylo. Jestliže to meppovič píše přesně jak to bylo (arguendo si řekneme že to bylo přesně jak to meppovič píše), tak je to velice logické jak se Francouzské Legie zachovali.
Uvědom si že vojáci (stejně jako každý jiný zaměstnanec) musí dělat to co je jim přikázáno, a né si dělat co se mu zalíbí. Podle meppoviče, ty Francouzské Legie měli za úkol chránit francouzskou embasádu. Oni tam nejeli dělat pořádek mezi místní armádou a civilisty. Vojáci v Francouzké Legii nevěděli o co jde, neznali zdejší normy, zákony, atd. Francouzké Legie slouží francouzké vládě, a né zdejším civilistům. Proč by se do toho motali? Z jakého důvodu?
Vážně se domníváš že voják Francouzké Legii by pak mohl říct svému generálovy: “No, to víte, pane generále, vy jste mě vyzbrojil, a dal jste mi dal rozkat aby jsem jel chránit francouzskou embasádu, ale já jsem se na ten váš rozkaz vykašlal. Já radči jsem začal střílet po místních vojákách který dělali zvěřiny mezi místními lidmi, protože mi to připadalo důležitější než chránit fracouzský majetek. Já totiž radči budu dělat to co se mi líbí, a co se mi zdá výhodnější a spravidlnější než abych dělal to co je mi přikázáno.”
I s praktického hlediska je to nesmysl aby se do toho motali: byli tam poslaní s úkolem a zásobami jen aby jim to stačilo na obranu embasády a né aby válčili oproti místními sílami. Co si myslíš že by se stalo kdyby těch 100 (nebo kolik jich bylo) vojáků francouzské legii postřileli pár desítek zdejších vojáků? To by ten generál řekl že francouzi jsou imperialisté, a přepadl by s tisícemi místními vojáky francouzkou embasádu.
Voják dále: “No, to víte pane generále, když my jsme těch pár desítek zdejších vojáků postříleli, tak si představte, že jejich velitel místo aby nám poděkoval, tak na nás začal útočit! A pak oni ti jeho blbci přepadli naší embasádu a potříleli všechny naše občany. Mám dojem že jste měli poslat někoho kdo by tu měl embasádu chránit. Ách jo.” |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: po září 18, 2006 12:43 pm Předmět: us.army |
|
|
| vím co je rozkaz ,já jen myslel že (ted už vím že špatně ) že i legie skouší chránit lidská práva, jo máš pravdu bylo správný se do toho nemíchat (mezinárodní konflikt) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 75 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: po září 18, 2006 1:33 pm Předmět: |
|
|
| Tak tak, jak pise pdmlynek vojaci tam byli normos ozbrojeni , nejednalo se o zadnou mirovou misy ale o normalni vojenskou operac. Ale hlavne co sem predtim chtel rici je to, ze nejenom vojak neresi nejaka prava ale i casto pokud je to v zajmu jeho nadrizenych treba i drzi rukou nad mistnim diktatorem protoze je to z nejakeho duvodu vyhodne pro tu a tu vladu v evrope ci v us ktera tam vyslala sve vojaky / viz ruzne operace belgicke armady v africe pred 30 lety atd../ A i to by si mel pripadny uchazec uvedomit nez jde do armady s primou umerou specializace. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: út září 19, 2006 7:39 am Předmět: us.army |
|
|
| no tak legii pouštim k vodě a dám raši přednost us.army ,o těch skoro nic nevim jaky sou ale nešel bych sedět jako za legii kdybych se vrátil do ČR |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 864 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út září 19, 2006 12:25 pm Předmět: Re: us.army |
|
|
| míra napsal: | | no tak legii pouštim k vodě a dám raši přednost us.army ,o těch skoro nic nevim jaky sou ale nešel bych sedět jako za legii kdybych se vrátil do ČR |
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtoph-325-highlight-amerika.html
procti si nejdrive tuhle diskuzi. Najdes tam nejaky odpovedi a otazky ohledne US Army. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
míra Anonymní
|
Zaslal: pá září 22, 2006 7:35 am Předmět: us.army |
|
|
| dik moc je toho spousta co potrebuju , |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ebinka Anonymní
|
Zaslal: pá září 29, 2006 3:00 pm Předmět: |
|
|
ahojky, mam pritele, slouzi u US Air Force, tak pokud nekomu pomohou nejake informace, tak se ptejte a ja zkusim co nejdriv odpovedet.
e |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|