svatba v USA i v CR?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

svatba v USA i v CR?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
petula
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 13, 2006 9:51 am    Předmět: svatba v USA i v CR? Odpovědět s citátem

Zdravim vsechny a zadam o radu.
Ja si budu za chvili brat americana v USA. Musim ale v listopadu odjet zpet do cech, protoze musim udelat statnice. Chtela bych se zeptat na dve otazky:
1. mohu po snatku v USA odjet do cech a zpet se vratit do USA nebo musim zadazat o nejake povoleni k vycestovani?

2. budeme mit svatbu v USA, ale ja bych take chtela mit svatbu v CR, je to mozne mit dve svatby nebo je to nelegalni??

Dekuji moc vsem za odpoved,
petula
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po srpen 14, 2006 4:48 am    Předmět: Re: svatba v USA i v CR? Odpovědět s citátem

petula napsal:
Zdravim vsechny a zadam o radu.
Ja si budu za chvili brat americana v USA. Musim ale v listopadu odjet zpet do cech, protoze musim udelat statnice. Chtela bych se zeptat na dve otazky:
1. mohu po snatku v USA odjet do cech a zpet se vratit do USA nebo musim zadazat o nejake povoleni k vycestovani?

2. budeme mit svatbu v USA, ale ja bych take chtela mit svatbu v CR, je to mozne mit dve svatby nebo je to nelegalni??

Dekuji moc vsem za odpoved,
petula

Ahojky Petulo.
Neznam celou tvou situaci,ale pokud se tu vdas za US obcana tak take zalezi jaky mas status.
Tady mas odkaz na Form I-131 ($170).Je to zadost o povoleni k vycestovani.

http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/files/I-131.pdf

Potom take zalezi jakou cestu vyrizovani si zvolis.Muzes to zacit zarizovat po svatbe hned tady ze Statu a poslat vsechny nalezitosti na USCIS,nebo do jednoho roku od svatby pres US Embassy v Praze,ale to by tam za tebou musel priletet manzel a jit tam s tebou osobne.
V pripade,ze se rozhodnes pro tu druhou variantu tak myslim dostanes Green Card tak do 3 az 4 mesicu,ale je to relativni a pak nejakou omezenou dobu na vycestovani zpet do Statu. Zalezi na tobe a jak pisi neznam tvuj status.
Co se tyce tve druhe otazky ohledne svatby,tak je legalni mit jednu svatbu ve Statech a druhou v Cesku.

Zatim se mej maxipes
petula
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 5:20 am    Předmět: svatba v CR??? Odpovědět s citátem

Ahoj,
diky moc za odpoved. Ja si chci zacit vyrizovat vsechny papiry uz tady ze statu. Jsem tu momentalne na J1 viza. ALE:dneska se mi kamarad ptal na radnici v CR a ta pani mu rekla ze pokud uz se vdam v USA tak nemuzu mit druhou svatbu v CR! TAk ja tomu teda nerozumim. Mohu nebo nemohu mit druhou svatbu v CR??? (prvni chci mit v USA)

diky moc,
petula
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, samozřejmě že nemůžeš mít dvě platné svatby. Jestliže první je platná, tak se nemůžeš brát znovu, protože už jsi vdaná. (No, možná že se můžeš rozvíst (což trvá dlouhou dobu) a vízt se znovu.)

Udělej si svatbu a jednu recepci třeba v USA, a pak měj druhou recepci v ČR.
petula
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2006 5:14 pm    Předmět: recepce? Odpovědět s citátem

Ahoj,
dekuji Ti za odpoved. Ja ti asi budu pripadat uplne blba, ale co se mysli tou recepci a kde se to dela? Taky by me zajimalo, jestli to muze vypadat jako opravdova svatba - vymena prstenu atd. (nechci rodine rikat ze uz jsem se vdala v USA)a kdo nas odda??

Diky moc,
petula
Terezice

Registrace: 21. 06. 2006

PříspěvekZaslal: čt srpen 17, 2006 1:14 pm    Předmět: Re: recepce? Odpovědět s citátem

petula napsal:
Ahoj,
dekuji Ti za odpoved. Ja ti asi budu pripadat uplne blba, ale co se mysli tou recepci a kde se to dela? Taky by me zajimalo, jestli to muze vypadat jako opravdova svatba - vymena prstenu atd. (nechci rodine rikat ze uz jsem se vdala v USA)a kdo nas odda??

Diky moc,
petula

receptci si muzes udelat kdekoli se ti zlibi - to je takova ta veselice po svatbe, kde se vsichni poradne najedi a opijou na pocest svatebcanu. A opravdovou svatbu si muzes udelat taky v cechach, akorat ne na urade. Nejak to tak nafingovat. To urcite rodine nejak vysvetlis. A nebo si muzete udelat ohromnou recepci a druhou svatbu v cechach na vase dalsi vyroci. Napadum se meze nekladou. Tak dej pak vedet, jak jste to vymysleli
Wink
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: čt srpen 17, 2006 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
No, samozřejmě že nemůžeš mít dvě platné svatby. Jestliže první je platná, tak se nemůžeš brát znovu, protože už jsi vdaná. (No, možná že se můžeš rozvíst (což trvá dlouhou dobu) a vízt se znovu.)

Udělej si svatbu a jednu recepci třeba v USA, a pak měj druhou recepci v ČR.

Terezice napsal:
receptci si muzes udelat kdekoli se ti zlibi - to je takova ta veselice po svatbe, kde se vsichni poradne najedi a opijou na pocest svatebcanu. A opravdovou svatbu si muzes udelat taky v cechach, akorat ne na urade. Nejak to tak nafingovat. To urcite rodine nejak vysvetlis. A nebo si muzete udelat ohromnou recepci a druhou svatbu v cechach na vase dalsi vyroci. Napadum se meze nekladou. Tak dej pak vedet, jak jste to vymysleli

Maxipes napsal:
Co se tyce tve druhe otazky ohledne svatby,tak je legalni mit jednu svatbu ve Statech a druhou v Cesku. SORRY
Exclamation Sad

Ahojky petulo.
pdmlynek a Terezice maji pravdu.Ja jsem to napsal spatne a neuplne.
Omlouvam se !!! Sad
Zatim cago maxipes Smile
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út září 05, 2006 3:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahojky,
Ja se zenil v CR z US obcanem a je platna jak doma tak i v USA takze nemusi byt svatba 2 krat.
Kazdopadne, jestli jsi v USA legalne tak neni problem pockat na K-1 v CR ale zase musis mit dokumenty z USA ze jsi vycestovala na povoleni.
Zdar bucky a good luck
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 08, 2006 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak se maji veci momentalne, ale ja jsem si brala US obcana pred 4lety v CR. Tenkrat jsem take stala pred otazkou kde to byude nejlepsi a nejmene bolestive... Moje pribuzna ktera pracuje na US ambassy v Pze mi rekla, ze v CR - a mela 100% pravdu. Od vdavku jsem mela zelenou kartu v ruce za 5 mesicu /trochu se mi to protahlo, protoze jsem v CR chtela zustat dele, pres Vanoce i pres to ze jsem mohla vycestovat a hlavne "vcestovat" do US/. Na ambasade Ti daji takovou celou slozku se vsemi dopisy, zdravotnimi vysetrenimi..., kterou jim das tady na letisti, oniu to poslou imigracnimu a do 1mesice jsem drzela zelenou kartu. Po te jsem se ale podruhe vdala v US na urade /v CR v kostele/ a vsechno totalne klaplo, v US vedeli, ze jsem vdana v CR, ale protoze jsem chtela US oddaci list, nikdo neprotestoval... Podminkou pro vyrizovani si vseho v CR na US ambassy je NEvdat se prvne v US. US ambassy v Pze Ti da totalne vsechny informace ochotne a ZDARMA, ktere Ti tu da pravnik za docela hezkou polozku... Zalezi na Tobe, ale ja bych to udelala znovu v CR. Eva
Terezice

Registrace: 21. 06. 2006

PříspěvekZaslal: pá září 08, 2006 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak je videt, co clovicek, to jina zkusenost[/i]
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com