Another foreign language

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Another foreign language
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Studium, Skoly, Stipendia

Another foreign language in USA
francouzstina
6%
 6%  [ 1 ]
spanelstina
53%
 53%  [ 8 ]
nemcina
20%
 20%  [ 3 ]
italstina
6%
 6%  [ 1 ]
japonstina
0%
 0%  [ 0 ]
cinstina
0%
 0%  [ 0 ]
jiny
0%
 0%  [ 0 ]
zadny
13%
 13%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 15

Autor Zpráva
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2005 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek..slysel jsi?Od Vladka?Pokud ano,tak se na me nezlob,ale to jsi si tu,na techto strankach mohl uz daaavno precist,ze jsme ji vyhrali..viz ZELENA KARTA-vyhra zelene karty-patek cervenec 08 2005-2:45 Razz )
Pokud si najdes ten clanek,tak si to precti.
Ze nevime,jak si ji vyridit?No MY bychom vedeli,ale pravnici si s tim neporadili(a bez pravniku si tu ilegal nevyridi zelenou).
Takze nastava otazka,kdo je vetsi blbec.Pravnik a nebo my.
Podle Tebe asi MY.
Mozna,ze by jsi mi do budoucna poradil,jak si ji mame vyridit(pokud ji nekdy vyhrajeme.Ale asi ne,protoze uz loterii nepodavam.Neminim uzirat vyhru legalum ci lidem co jsou v CR) Razz
P.S. zda-li Te mam rada ci ne,to neni podstatne.Ale asi ne,protoze jsem Te nikdy nevidela a rada mam jenom meho manzela.Co se tyce chlapu.Jo a jeste meho tatinka Razz
Jeste neco."Ptala" jsem se Te na to,zda-li mi muzes vysvetlit,ze je postavene na hlavu,ze decka i kdyz jsou tu ilegalne musi chodit do skoly.Ne na to,co jsi slysel a ze nevime,jak si vyridit zelenou.
Utekla Ti podstata veci.
pure
Anonymní

PříspěvekZaslal: st listopad 02, 2005 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Musim souhlasit s piskletem,vim o 2 lidech co vyhrali zelenou kartu ,ale pokud jsi v Americe prekrocil pobyt ci jsi zde ilegalne za jinych podminek ,neni mozne si zel.kartu vyridit,Ten zakon se nedal obejit.Zkouseli vse mozne,ale proste to neslo. Sad
Alex
Anonymní

PříspěvekZaslal: út září 05, 2006 5:03 am    Předmět: slovniky Odpovědět s citátem

Slovniky pro Vas na http://www.ectaco.cz
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út září 05, 2006 12:12 pm    Předmět: Re: slovniky Odpovědět s citátem

Alex napsal:

Mas s nima nejaky zkusenosti nebo tu jen spamujes? Jestli neco vis tak to napis sem

http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-184.html

pred rokem jsem se o to zajimal.
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út září 05, 2006 4:13 pm    Předmět: Re: slovniky Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Alex napsal:

Mas s nima nejaky zkusenosti nebo tu jen spamujes? Jestli neco vis tak to napis sem

http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-184.html

pred rokem jsem se o to zajimal.

Ahojky czolgos.
Ja jsem si asi pred 7 nebo 8 lety koupil
od Ectaco v NYC
Language Teacher ECz600T English-Czech Dictionary.
Mam ho do dneska,ale uz ho moc nepouzivam a reknu ti,ze jsem s nim byl a stale jsem velice spokojeny.Nebavilo me porad listovat papirovim slovnikem co mel skoro 1000 stranek a vazil 2kg Very Happy a ani zadnym jinym mensim a tenhle hodis do kapsy a jdes.Me vyhovoval vice nez papirovej a prace s nim pro me byla zabavnejsi a rychlejsi.Bral jsem si ho i do skoly pokud tam bylo nejake krkolomne slovicko,kteremu jsem treba pri slovni uloze nerozumnel.Super,prenosnej a rychlej pomocnik.Dnes bude asi uz mnoho novejsich modelu,ktere budou nabizet vice,ale presto na nej nedam dopustit.Snad jen skoda,ze nepreklada cele vety.Zadej si ho do nejakeho vyhledavace a budes znat vsechny informace,ale nejake webpages tu pridam.Myslim,ze se dnes da poridit kolem $250,ale asi jak kde.Pro me to tenkrat byla skvela investice, ktera se vratila a stale vraci.
Doporucuji Smile ,ale nevnucuji Very Happy
Zatim cago maxipes

http://www.russarmy.com/translator/Language-Teacher-ECz600T-ECz600T-info.html

http://www.ectaco.cz/czech.html

http://www.utmost-way.com/webmall/ectaco/dictionaries/czech.html

http://www.net-cities.com/ectaco/dictionaries/czech.html

Nikl
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá prosinec 22, 2006 8:16 am    Předmět: svetove jazyky... Odpovědět s citátem

Ja si myslim, ze mimo anglictiny by se mela ve skolach vyucovat i spanelstina. Slysel jsem ze to ani neni tak tezka rec, urcite je lehci nez francoustina.

Letos jsem byl na dovolene v Cechach a kdyz jsem se vracel, tak jesem si pujcil auto a jel do Nemecka.
Byl jsem tam navstivit meho kamose, ktery bydli v Hailbronnu. Hledal jsem nejake informace v mistni informacni kancelari a oni me rekli, ze Heilbronn neni turistiky zajimave mesto a tak bohuzel nemaji zadne informace v anglictine.
Take v restauracich a obchodech jsem mel problemy s anglictinou.
Vzdycky jsem si myslel, ze se tam anglictina vyucuje ve skole. Zrejme jo, ale oni o tuto rec asi nemaji moc zajem? Rolling Eyes
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 8:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je zajimave, jak velke narody prosazuji svuj jazyk; nezalezi jestli to je Nemecko, USA a podobne.
A to nejsou jen ty vyslovene velike narody ... tata se koncem 70. let snazil domluvit v Parizi nemecky (jiny jazyk tehdy neumel); se zlou se potazal. Dokonce i policajt se od nej zhnusene otocil a odkracel. Teprve az kdyz vysvetlil, ze neni Nemec, tak s nim nemecky mluvili (klasicka rivalita Francie Nemecko).
Dost me take prekvapilo, jak si hodne ceskych lidi stezuje, ze je nejaky pr. americky film v originale s titulky (obracene to plati taky; staci si jen precist komentare lidi u ceskych filmu na Netflixu). Neni vubec malo Cechu, kteri favorizuji pouze cestinu.
Osobne nesouhlasim s nazorem, ze kdyz jsem napriklad v USA, mam mluvit anglicky nebo kdyz jsem v Cine tak cinsky, v Cechach cesky atd. No, abych byla presnejsi, POUZE anglicky, cinsky, cesky atd.
Ono to napriklad tady v US svadi lidi k domnence, ze vlastne ani dalsi jazyk nepotrebuji, coz nemusi byt tak uplne pravda. Kolik jazyku znas, tolikrat jsi clovekem (kruci, kdo to napsal?) ... kazdy jazyk ma sve kouzlo, sve zakony a poodhali Ti m.j. i spoustu zajimavych veci o dane kulture, spolecnosti; proste i jeho castecna znalost Te obohati. A cim vic jazyku znas, tim lehceji se Ti uci ten dalsi.
Sice treba netvrdim, ze musi byt Tvym zivotnim cilem cist Petronia v originale, ale treba latina Ti da slusny zaklad pro studium francouzstiny, spanelstiny atd. Kdyz umis francouzsky, tak porozumis treba Italovi, pokud bude mluvit pomalu, pokud spanelsky, tak pochytis, co Ti bude chtit rict Portugalec. S nemcinou budes chapat Holandana a tak dal ... Takze s 3-4 dalsimy jazyky (anglictina, spanelstina, rustina a treba nemcina nebo francouzstina) muzes cestovat po cele Evrope, obou Amerikach, Africe a Australii a v podstate se chytnes temer vsude. S tou rustinou k tomu pridas jeste velkou cast Asie. Jak to je s arabstinou a asijskymi jazyky mam jenom predstavu, na to jsou ale experti jini ...
Ja tedy nemam rada, kdyz jsem v cizim prostredi a lidem okolo sebe nerozumim. Urcite ale nepochodim, kdyz zacnu kuprikladu v Moskve vykrikovat "jak to, ze vsichni tady nemluvi cesky (anglicky, spanelsky atd.)?". Bud se tedy trochu naucim jazyk a nebo budu jen hloupe zirat, jak se ti ostatni okolo me bavi a obcas mi neco prelozi.
Chapu, ze USA, Cina, Rusko atd. jsou velike zeme, kde je opravdu hodne veci k videni - a vystaci s jazykem, ktery v dane zemi prevazuje do okamziku, nez prekroci hranice (sice treba s anglictinou se clovek muze domluvit na hodne mistech, ale taky nemusi). Takze pokud je zivotnim cilem nekoho jit do prace a z prace a vecer si pustit nejaky ten film, asi vazne si vystaci jen s jednim. Muj pripad to ale neni.
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Je zajimave, jak velke narody prosazuji svuj jazyk; nezalezi jestli to je Nemecko, USA a podobne.
A to nejsou jen ty vyslovene velike narody ... tata se koncem 70. let snazil domluvit v Parizi nemecky (jiny jazyk tehdy neumel); se zlou se potazal. Dokonce i policajt se od nej zhnusene otocil a odkracel. Teprve az kdyz vysvetlil, ze neni Nemec, tak s nim nemecky mluvili (klasicka rivalita Francie Nemecko).
Dost me take prekvapilo, jak si hodne ceskych lidi stezuje, ze je nejaky pr. americky film v originale s titulky (obracene to plati taky; staci si jen precist komentare lidi u ceskych filmu na Netflixu). Neni vubec malo Cechu, kteri favorizuji pouze cestinu.
Osobne nesouhlasim s nazorem, ze kdyz jsem napriklad v USA, mam mluvit anglicky nebo kdyz jsem v Cine tak cinsky, v Cechach cesky atd. No, abych byla presnejsi, POUZE anglicky, cinsky, cesky atd.
Ono to napriklad tady v US svadi lidi k domnence, ze vlastne ani dalsi jazyk nepotrebuji, coz nemusi byt tak uplne pravda. Kolik jazyku znas, tolikrat jsi clovekem (kruci, kdo to napsal?) ... kazdy jazyk ma sve kouzlo, sve zakony a poodhali Ti m.j. i spoustu zajimavych veci o dane kulture, spolecnosti; proste i jeho castecna znalost Te obohati. A cim vic jazyku znas, tim lehceji se Ti uci ten dalsi.
Sice treba netvrdim, ze musi byt Tvym zivotnim cilem cist Petronia v originale, ale treba latina Ti da slusny zaklad pro studium francouzstiny, spanelstiny atd. Kdyz umis francouzsky, tak porozumis treba Italovi, pokud bude mluvit pomalu, pokud spanelsky, tak pochytis, co Ti bude chtit rict Portugalec. S nemcinou budes chapat Holandana a tak dal ... Takze s 3-4 dalsimy jazyky (anglictina, spanelstina, rustina a treba nemcina nebo francouzstina) muzes cestovat po cele Evrope, obou Amerikach, Africe a Australii a v podstate se chytnes temer vsude. S tou rustinou k tomu pridas jeste velkou cast Asie. Jak to je s arabstinou a asijskymi jazyky mam jenom predstavu, na to jsou ale experti jini ...
Ja tedy nemam rada, kdyz jsem v cizim prostredi a lidem okolo sebe nerozumim. Urcite ale nepochodim, kdyz zacnu kuprikladu v Moskve vykrikovat "jak to, ze vsichni tady nemluvi cesky (anglicky, spanelsky atd.)?". Bud se tedy trochu naucim jazyk a nebo budu jen hloupe zirat, jak se ti ostatni okolo me bavi a obcas mi neco prelozi.
Chapu, ze USA, Cina, Rusko atd. jsou velike zeme, kde je opravdu hodne veci k videni - a vystaci s jazykem, ktery v dane zemi prevazuje do okamziku, nez prekroci hranice (sice treba s anglictinou se clovek muze domluvit na hodne mistech, ale taky nemusi). Takze pokud je zivotnim cilem nekoho jit do prace a z prace a vecer si pustit nejaky ten film, asi vazne si vystaci jen s jednim. Muj pripad to ale neni.

Dano, vynikajici prispevek. Kez by takovych prispevovatelu jako jsi ty tu bylo vice. Smile

Jeste muj dodatek, kdyz nekdo prijede do zeme jako je USA nebo Kanada atd... a bude tady chtit zit, tak by se zamozrejme mel snazit tu kterou rec naucit.
Nechapu ale lidi, kteri ti budou rikat: "Jednou jsi v Kanade, tak bys nemel mluvit cesky". To se me totiz stalo tady v Kanade a pekne me to nastvalo.
Jednou jsem Cech a jsem na to hrdy, tak me nikdo nebude rikat takovy nesmysly.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky MOC za kompliment; kdyz mam cas, tak me bavi si trochu cvicit mozek Wink
S Tvym komentarem souhlasim a taky to tak praktikuji - napriklad my doma mluvime dvojjazycne. S manzelem mluvim anglicky, se starsim synem bud anglicky (pokud je u toho manzel) a nebo cesky (pokud jsme sami) ... po 2 letech uz obcas hleda ceska slova, tak aby nezapomnel. No a na maleho (15 mesicu) ja mluvim pouze cesky.
Nekdy je mi manzela lito, ale ten uz za tu dobu, co jsme spolu, umi trochu cesky take.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, samozřejmě že známe ten starý vtip:
“Jak se nazývá člověk který zná tři jazyky? Trojjazyčný!
Jak se nazývá člověk který zná tři jazyky? Dvojjazyčný!
Jak se nazývá člověk který zná jen jeden jazyk? Američan!” Razz

Chápu že je to samozřejmné že Evropě lidi kteří jsou úspěšní tak potřebují znát pár jazyků. Znát více jazyků je potřeba, protože každých sto kiláků máš jinou zem kde se mluví jinou řečí. V Evropě jsou desítky řečí. Sad

Ale v USA, od New Yorku do San Diega, od Miami do Seattlu se člověk domluví angličtinou. Člověk může být úspěšný aniž by znal jinak než anglicky. Ať se nám to líbí nebo ne, znát cizí jazyky v Americe jsou považován jako koníček (asi jako umět krasobruslit, nebo hrát na housle, nebo vyštodovat historii) než jako nutnost k úspěchu. Pro Američani znát Francouzky nebo Německy nebo jinou řeč používanou v Evropě je důležité asi jako pro Evropany znát Korejsky, Japonsky, nebo jinou řeč používanou na Východní části Asie.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 11:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Ať se nám to líbí nebo ne, znát cizí jazyky v Americe jsou považován jako koníček (asi jako umět krasobruslit, nebo hrát na housle, nebo vyštodovat historii) než jako nutnost k úspěchu. Pro Američani znát Francouzky nebo Německy nebo jinou řeč používanou v Evropě je důležité asi jako pro Evropany znát Korejsky, Japonsky, nebo jinou řeč používanou na Východní části Asie.

Mlynku, s tim souhlasim, umet spoustu jazyku pro to, abys uspel tady v USA, nejspis nepotrebujes (pokud tedy nedelas tlumocnika).
Diky za vysvetleni, ze je to zde povazovano za konicka ... to jsem nevedela. Evropa je opravdu jina Surprised, tam se prave ceni znalosti jazyku, historie, kultur (samozrejme, zalezi na tom, z jakych jsi spolecenskych kruhu) - a i to se meni ...
Jen (a mluvim jen a pouze za sebe) mi to prijde trochu skoda, protoze ucit se jazyky, historii atd. je krasna vec a radu lidi muze uspokojovat (i kdyz jim to nevydela ani cent). Proste se citi o neco bohatsi - ne v tom materialnim, ale v dusevnim smyslu.
Nikl

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 11:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
No, samozřejmě že známe ten starý vtip:
“Jak se nazývá člověk který zná tři jazyky? Trojjazyčný!
Jak se nazývá člověk který zná tři jazyky? Dvojjazyčný!
Jak se nazývá člověk který zná jen jeden jazyk? Američan!” Razz

Chápu že je to samozřejmné že Evropě lidi kteří jsou úspěšní tak potřebují znát pár jazyků. Znát více jazyků je potřeba, protože každých sto kiláků máš jinou zem kde se mluví jinou řečí. V Evropě jsou desítky řečí. Sad

Ale v USA, od New Yorku do San Diega, od Miami do Seattlu se člověk domluví angličtinou. Člověk může být úspěšný aniž by znal jinak než anglicky. Ať se nám to líbí nebo ne, znát cizí jazyky v Americe jsou považován jako koníček (asi jako umět krasobruslit, nebo hrát na housle, nebo vyštodovat historii) než jako nutnost k úspěchu. Pro Američani znát Francouzky nebo Německy nebo jinou řeč používanou v Evropě je důležité asi jako pro Evropany znát Korejsky, Japonsky, nebo jinou řeč používanou na Východní části Asie.

Ja jsem ale slysel, ze se kdysi v Californii ve skolach povinne vyucovala Spanelstina. V dnesni dobe uz tomu tak neni?
Dana_MI

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 11:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jeste jedna vec k tematu ... pripominam, ze spolecenske hodnoty se meni i v Evrope. Ale co si pamatuji z vypraveni, tak driv pry k tomu, aby Te urcita spolecenska trida mezi sebe prijala, nestacilo byt jen uspesny, mit penize a tak. Musel jsi byt kultivovany, zbehly v etikete, mit vseobecny rozhled, znalost jazyku, historie apod.
Treba za prvni republiky (mezi valkami) byli na gymnaziu 2 jazyky povinne.
Nikl

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
A jeste jedna vec k tematu ... pripominam, ze spolecenske hodnoty se meni i v Evrope. Ale co si pamatuji z vypraveni, tak driv pry k tomu, aby Te urcita spolecenska trida mezi sebe prijala, nestacilo byt jen uspesny, mit penize a tak. Musel jsi byt kultivovany, zbehly v etikete, mit vseobecny rozhled, znalost jazyku, historie apod.
Treba za prvni republiky (mezi valkami) byli na gymnaziu 2 jazyky povinne.

Dano to mas pravdu s temi "spolecenskymi hodnotami".
Pamatuju se jak me pred dlouhou dobou moje babicka rikala, ze meli ve skole i predmet spolecenskeho chovani.
Myslim si, ze tento predmet by se mel vyucovat i nyni a ne jenom v Evrope. Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so prosinec 30, 2006 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Mlynku, s tim souhlasim, umet spoustu jazyku pro to, abys uspel tady v USA, nejspis nepotrebujes (pokud tedy nedelas tlumocnika).
Diky za vysvetleni, ze je to zde povazovano za konicka ... to jsem nevedela. Evropa je opravdu jina Surprised, tam se prave ceni znalosti jazyku, historie, kultur (samozrejme, zalezi na tom, z jakych jsi spolecenskych kruhu) - a i to se meni ...
Jen (a mluvim jen a pouze za sebe) mi to prijde trochu skoda, protoze ucit se jazyky, historii atd. je krasna vec a radu lidi muze uspokojovat (i kdyz jim to nevydela ani cent). Proste se citi o neco bohatsi - ne v tom materialnim, ale v dusevnim smyslu.

Já s Tebou souhlasím. V Evropě cizý jazyk ve školách a v pracovišti je docela nutný. Většina dobře placených míst v Evropě vyžaduje angličtinu nebo jinou cizý řeč. V USA jsem nikdy neviděl inzeráty že by vyžadovali cizý jazyk (mimo tak učitele pro lidi z Mexika, nebo tlumočníka).

Já se učil Ruštinu ve škole v ČSSR, pak jsem ovládal němčinu, také trochu španělštiny a francouštiny. Investoval jsem stovky hodin a litry slz do učení těchto jazyků. Nikdy bych nemohl říct že mám na biflování slovíček dobré vzpomínky. Těd v páci jsem ve stykem (telefonicky nebo pisovně) s lidmi po celém světě, a víš kolik řečí používám? Jen jednu: AJ. I když mluvím s lidmi v ČR tak jedině anglicky.
Sad Sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Studium, Skoly, Stipendia Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com