Roční pobyt v USA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Roční pobyt v USA

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co by mel clovek videt nez odjede
Autor Zpráva
Vali
Anonymní





PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 12:52 pm    Předmět: Roční pobyt v USA Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

Ahojte diskutéri. Som rada, že som narazila na Váš web.
Sme 4-členná rodina (deti 7,9) a uvažujeme, že by sme si urobili pauzu a rok žili v USA (Florida, California). Kvoli zdokonaleniu jazyka, slnku, moru ...
Zabezpečení sme, takže rok by nebol problém.
Moj dotaz. Je možné získať víza na dlhšie než 3 mesiace? Prípadne aký tip víz žiadať?
Ďakujem. V.
Návrat nahoru
czolgos
Moderator


Registrace: 19. 01. 2005
Příspěvky: 2819
Bydliště: Prague

PříspěvekZaslal: st únor 11, 2015 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když nestačí ESTA (3 měsíce), tak musíte pro visum na ambasádu osobně. Turistické visum B-2 je na 6 měsíců. Pak musíte opustit státy a za čas se tam můžete zase vrátit na dalších 6 měsíců. Ale to bývá podezřelé a nemusí vás tam znovu pustit.

Zkuste si najít nějaký dlouhodobý jazykový kurz a zažádat o F-1 visum.
Děti, i když jsou jako doprovod, tak musí mít také visa.

http://czech.prague.usembassy.gov/typy-viz-do-usa.html
Návrat nahoru
Clayton



Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 890

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 3:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Když nestačí ESTA (3 měsíce), tak musíte pro visum na ambasádu osobně. Turistické visum B-2 je na 6 měsíců. Pak musíte opustit státy a za čas se tam můžete zase vrátit na dalších 6 měsíců. Ale to bývá podezřelé a nemusí vás tam znovu pustit.

Zkuste si najít nějaký dlouhodobý jazykový kurz a zažádat o F-1 visum.
Děti, i když jsou jako doprovod, tak musí mít také visa.

http://czech.prague.usembassy.gov/typy-viz-do-usa.html


Jednou z možností je turistické B2 vízum. To vám umožní pobyt na 6 měsíců. Pokud dokážete věrohodně prokázat, že jste finančně zabezpečeni, že v USA nechcete nelegálně pracovat a hlavně, že máte zájem se vrátit zpět domů (vazby na rodinu, vlastnictví domu nebo bytu, zaměstnání atd.), můžete si v USA požádat o prodloužení pobytu o dalších 6 měsíců. Není to moc obvyklé a tyto žádosti nebývaly většinou úspěšné. Nicméně v poslední době vím o dost lidech, kteří s prodloužením turistických víz uspěli.

Jinak samozřejmě ta F1 víza jsou také řešení. Rodinu si pak lze přivést na F2 víza (dependents).
Návrat nahoru
Vali
Anonymní





PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 8:48 am    Předmět: Roční pobyt v USA Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

Ďakujem pekne za správu. Určite je to na osobnú schodzku na ambasáde. V USA je plno ľudí (samozrejme legálne), takže nejako to ísť musí.
A čo sa týka detí, radi by sme, aby tam chodili do štátnej školy. A to si myslím, že na klasické turistické víza nepojde. Ak náhodou viete niečo aj o tejto možnosti, budem rada.
Návrat nahoru
Clayton



Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 890

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 10:09 am    Předmět: Re: Roční pobyt v USA Odpovědět s citátem

Vali napsal:
Ďakujem pekne za správu. Určite je to na osobnú schodzku na ambasáde. V USA je plno ľudí (samozrejme legálne), takže nejako to ísť musí.
A čo sa týka detí, radi by sme, aby tam chodili do štátnej školy. A to si myslím, že na klasické turistické víza nepojde. Ak náhodou viete niečo aj o tejto možnosti, budem rada.


Ve většině států se školy ani nesmí zajímat o imigrační status - je tedy jedno na jaké vízum tam budete.
Moc nerozumím tomu, co chcete dosáhnout osobní schůzkou na ambasádě. Oni tam nejsou od toho, aby vám radili, od toho jsou imigrační právníci Smile
Návrat nahoru
Vali
Anonymní





PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 11:14 am    Předmět: Re: Roční pobyt v USA Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

Ve většině států se školy ani nesmí zajímat o imigrační status - je tedy jedno na jaké vízum tam budete.
Moc nerozumím tomu, co chcete dosáhnout osobní schůzkou na ambasádě. Oni tam nejsou od toho, aby vám radili, od toho jsou imigrační právníci Smile[/quote]

Vidíš, to som nevedela. Som narazila na správnych ľudí Smile Zatiaľ sme vo fázi, že chceme ísť (ale to chceme 12 rokov a nikdy nebola tá "správna" doba). A teraz sme tomu rozhodnutiu najbližšie. Ideálne, keby sme to stihli do začiatku školského roku. Ale netuším, aký rýchly bude ten proces.
Návrat nahoru
Clayton



Registrace: 09. 08. 2009
Příspěvky: 890

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2015 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady je ještě rozumné vyjádření od imigračního právníka k problému studia dětí na základní škole:
All children in the U.S. have right to public education, regardless of their or their parents’ immigration status. So a school-aged child in B1 or B2 status is allowed to attend K-12 schools, as long as studying was not the primary purpose when s/he applied for the B visa.
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co by mel clovek videt nez odjede Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 


Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA



Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro - miroweb.com



UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic