|
|
| Autor |
Zpráva |
petula Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 13, 2006 9:51 am Předmět: svatba v USA i v CR? |
|
|
Zdravim vsechny a zadam o radu.
Ja si budu za chvili brat americana v USA. Musim ale v listopadu odjet zpet do cech, protoze musim udelat statnice. Chtela bych se zeptat na dve otazky:
1. mohu po snatku v USA odjet do cech a zpet se vratit do USA nebo musim zadazat o nejake povoleni k vycestovani?
2. budeme mit svatbu v USA, ale ja bych take chtela mit svatbu v CR, je to mozne mit dve svatby nebo je to nelegalni??
Dekuji moc vsem za odpoved,
petula |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
Zaslal: po srpen 14, 2006 4:48 am Předmět: Re: svatba v USA i v CR? |
|
|
| petula napsal: | Zdravim vsechny a zadam o radu.
Ja si budu za chvili brat americana v USA. Musim ale v listopadu odjet zpet do cech, protoze musim udelat statnice. Chtela bych se zeptat na dve otazky:
1. mohu po snatku v USA odjet do cech a zpet se vratit do USA nebo musim zadazat o nejake povoleni k vycestovani?
2. budeme mit svatbu v USA, ale ja bych take chtela mit svatbu v CR, je to mozne mit dve svatby nebo je to nelegalni??
Dekuji moc vsem za odpoved,
petula |
Ahojky Petulo.
Neznam celou tvou situaci,ale pokud se tu vdas za US obcana tak take zalezi jaky mas status.
Tady mas odkaz na Form I-131 ($170).Je to zadost o povoleni k vycestovani.
http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/files/I-131.pdf
Potom take zalezi jakou cestu vyrizovani si zvolis.Muzes to zacit zarizovat po svatbe hned tady ze Statu a poslat vsechny nalezitosti na USCIS,nebo do jednoho roku od svatby pres US Embassy v Praze,ale to by tam za tebou musel priletet manzel a jit tam s tebou osobne.
V pripade,ze se rozhodnes pro tu druhou variantu tak myslim dostanes Green Card tak do 3 az 4 mesicu,ale je to relativni a pak nejakou omezenou dobu na vycestovani zpet do Statu. Zalezi na tobe a jak pisi neznam tvuj status.
Co se tyce tve druhe otazky ohledne svatby,tak je legalni mit jednu svatbu ve Statech a druhou v Cesku.
Zatim se mej maxipes |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petula Anonymní
|
Zaslal: st srpen 16, 2006 5:20 am Předmět: svatba v CR??? |
|
|
Ahoj,
diky moc za odpoved. Ja si chci zacit vyrizovat vsechny papiry uz tady ze statu. Jsem tu momentalne na J1 viza. ALE:dneska se mi kamarad ptal na radnici v CR a ta pani mu rekla ze pokud uz se vdam v USA tak nemuzu mit druhou svatbu v CR! TAk ja tomu teda nerozumim. Mohu nebo nemohu mit druhou svatbu v CR??? (prvni chci mit v USA)
diky moc,
petula |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st srpen 16, 2006 12:50 pm Předmět: |
|
|
No, samozřejmě že nemůžeš mít dvě platné svatby. Jestliže první je platná, tak se nemůžeš brát znovu, protože už jsi vdaná. (No, možná že se můžeš rozvíst (což trvá dlouhou dobu) a vízt se znovu.)
Udělej si svatbu a jednu recepci třeba v USA, a pak měj druhou recepci v ČR. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petula Anonymní
|
Zaslal: st srpen 16, 2006 5:14 pm Předmět: recepce? |
|
|
Ahoj,
dekuji Ti za odpoved. Ja ti asi budu pripadat uplne blba, ale co se mysli tou recepci a kde se to dela? Taky by me zajimalo, jestli to muze vypadat jako opravdova svatba - vymena prstenu atd. (nechci rodine rikat ze uz jsem se vdala v USA)a kdo nas odda??
Diky moc,
petula |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: čt srpen 17, 2006 1:14 pm Předmět: Re: recepce? |
|
|
| petula napsal: | Ahoj,
dekuji Ti za odpoved. Ja ti asi budu pripadat uplne blba, ale co se mysli tou recepci a kde se to dela? Taky by me zajimalo, jestli to muze vypadat jako opravdova svatba - vymena prstenu atd. (nechci rodine rikat ze uz jsem se vdala v USA)a kdo nas odda??
Diky moc,
petula |
receptci si muzes udelat kdekoli se ti zlibi - to je takova ta veselice po svatbe, kde se vsichni poradne najedi a opijou na pocest svatebcanu. A opravdovou svatbu si muzes udelat taky v cechach, akorat ne na urade. Nejak to tak nafingovat. To urcite rodine nejak vysvetlis. A nebo si muzete udelat ohromnou recepci a druhou svatbu v cechach na vase dalsi vyroci. Napadum se meze nekladou. Tak dej pak vedet, jak jste to vymysleli
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
Zaslal: čt srpen 17, 2006 4:05 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | No, samozřejmě že nemůžeš mít dvě platné svatby. Jestliže první je platná, tak se nemůžeš brát znovu, protože už jsi vdaná. (No, možná že se můžeš rozvíst (což trvá dlouhou dobu) a vízt se znovu.)
Udělej si svatbu a jednu recepci třeba v USA, a pak měj druhou recepci v ČR. |
| Terezice napsal: | receptci si muzes udelat kdekoli se ti zlibi - to je takova ta veselice po svatbe, kde se vsichni poradne najedi a opijou na pocest svatebcanu. A opravdovou svatbu si muzes udelat taky v cechach, akorat ne na urade. Nejak to tak nafingovat. To urcite rodine nejak vysvetlis. A nebo si muzete udelat ohromnou recepci a druhou svatbu v cechach na vase dalsi vyroci. Napadum se meze nekladou. Tak dej pak vedet, jak jste to vymysleli
|
| Maxipes napsal: | Co se tyce tve druhe otazky ohledne svatby,tak je legalni mit jednu svatbu ve Statech a druhou v Cesku. SORRY
|
Ahojky petulo.
pdmlynek a Terezice maji pravdu.Ja jsem to napsal spatne a neuplne.
Omlouvam se !!!
Zatim cago maxipes  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út září 05, 2006 3:24 am Předmět: |
|
|
Ahojky,
Ja se zenil v CR z US obcanem a je platna jak doma tak i v USA takze nemusi byt svatba 2 krat.
Kazdopadne, jestli jsi v USA legalne tak neni problem pockat na K-1 v CR ale zase musis mit dokumenty z USA ze jsi vycestovala na povoleni.
Zdar bucky a good luck |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá září 08, 2006 11:45 am Předmět: |
|
|
| Nevim jak se maji veci momentalne, ale ja jsem si brala US obcana pred 4lety v CR. Tenkrat jsem take stala pred otazkou kde to byude nejlepsi a nejmene bolestive... Moje pribuzna ktera pracuje na US ambassy v Pze mi rekla, ze v CR - a mela 100% pravdu. Od vdavku jsem mela zelenou kartu v ruce za 5 mesicu /trochu se mi to protahlo, protoze jsem v CR chtela zustat dele, pres Vanoce i pres to ze jsem mohla vycestovat a hlavne "vcestovat" do US/. Na ambasade Ti daji takovou celou slozku se vsemi dopisy, zdravotnimi vysetrenimi..., kterou jim das tady na letisti, oniu to poslou imigracnimu a do 1mesice jsem drzela zelenou kartu. Po te jsem se ale podruhe vdala v US na urade /v CR v kostele/ a vsechno totalne klaplo, v US vedeli, ze jsem vdana v CR, ale protoze jsem chtela US oddaci list, nikdo neprotestoval... Podminkou pro vyrizovani si vseho v CR na US ambassy je NEvdat se prvne v US. US ambassy v Pze Ti da totalne vsechny informace ochotne a ZDARMA, ktere Ti tu da pravnik za docela hezkou polozku... Zalezi na Tobe, ale ja bych to udelala znovu v CR. Eva |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: pá září 08, 2006 12:43 pm Předmět: |
|
|
| jak je videt, co clovicek, to jina zkusenost[/i] |
|