Truckeri

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Truckeri
Jdi na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
MIRAS

Registrace: 08. 08. 2006

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2006 5:56 am    Předmět: Truckeri Odpovědět s citátem

Zdravím všechny truckery.
Chci se Vás zeptat, jaké musím mít pojištění jako řidič trucku v US a jak velký je problém sehnat truck pro praktické jízdy v autoškole.Nějaké informace už o tom mám ale jsou již trochu zastaralé.
Jezdím po Evropě už 18 let, vlastním 3 kamiony a jde to tady s dopravou čím dál tím víc do nikam,protože Poláci jsou schopní jezdit i za 16 Kč za kilometr a tím padá spousty dobrých kšeftů tak čím dál tím víc uvažuji o tom, že své podnikání ukončím, vozidla prodám a zkusím štěstí za ,,Velkou louží" jako řidič a splním si tím svůj velký sen řídit velkou káru s čumákem.Chtěl bych jezdit jen jako řidič a né majitel, protože za 11 let podnikání v tomto oboru už dobře vím co to obnáší a myslím si, že ve státech není situace o mnoho růžovější.
Jestli mi můžete někdo podat bližší info o tom co vše potřebuji k tomu abych mohl řídit truck ve státech a jestli mě vůbec někdo jako ilegála na tuto práci zaměstná, budu moc rád a předem děkuji za jakékoliv info.
S kolečkama dolů a anténou nahoru Vás Truckery zdraví MIRAS
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2006 2:50 pm    Předmět: Re: Truckeri Odpovědět s citátem

MIRAS napsal:
Zdravím všechny truckery.
Chci se Vás zeptat, jaké musím mít pojištění jako řidič trucku v US a jak velký je problém sehnat truck pro praktické jízdy v autoškole.Nějaké informace už o tom mám ale jsou již trochu zastaralé.
Jezdím po Evropě už 18 let, vlastním 3 kamiony a jde to tady s dopravou čím dál tím víc do nikam,protože Poláci jsou schopní jezdit i za 16 Kč za kilometr a tím padá spousty dobrých kšeftů tak čím dál tím víc uvažuji o tom, že své podnikání ukončím, vozidla prodám a zkusím štěstí za ,,Velkou louží" jako řidič a splním si tím svůj velký sen řídit velkou káru s čumákem.Chtěl bych jezdit jen jako řidič a né majitel, protože za 11 let podnikání v tomto oboru už dobře vím co to obnáší a myslím si, že ve státech není situace o mnoho růžovější.
Jestli mi můžete někdo podat bližší info o tom co vše potřebuji k tomu abych mohl řídit truck ve státech a jestli mě vůbec někdo jako ilegála na tuto práci zaměstná, budu moc rád a předem děkuji za jakékoliv info.
S kolečkama dolů a anténou nahoru Vás Truckery zdraví MIRAS

Ja bohuzel ti v tomto asi neporadim jak bys chtel, jen spise takova mensi otazka, za ty leta mas zkusenosti proste know how co ma jiste cenu, nebyla by to skoda utopit v praci na cerno? nepredpokladam, ze by se podarilo sehnat legos praci...
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2006 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrá otázka! Musel jsem se trochu zamyslet. Samozřejmě že legálně to nepůjde. Tuto myšlenku nosím v hlavě snad už od 20 let, aleš stále bylo dost času ale poslední dobou mám ten pocit, že jestli to chci někdy uskutečnit, tak teď. V 50 letech už se nikam nepohrnu. Firmu rušit je škoda, to Ti dávám za pravdu ale těžko jí řídit nadálku. Nejlepší by bylo zapojit syna, ať mi to tady na pár let pohlídá. Jen aby nehlídal tak, že bych mu to musel ještě dotovat já z toho co bych tam vydělal.
MIRAS

PříspěvekZaslal: st srpen 09, 2006 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MIRAS >> meppovic
Byl jsem odhlášen.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2006 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prave, ja sem take uvazoval pomerne dlouhou dobu o odchodu za louzi, jenze prave take by se mi nechtelo ztratit svou praxy a sve znalosti, sve soucasne povolani bych tam nemohl delat a na zkusenou? to jiz sem zase moc starej, je to proste tezke, srdce touzi ale rozum radi NE.
MIRAS

PříspěvekZaslal: čt srpen 10, 2006 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to jsme koukám na stejné lodi. Kdyby měl člověk trošičku jistotu, ale když pročítám některé osudy lidí, co vylezou v NY z letadla a slíbený boss (což je v danou chvíli jejich jediný kontakt a naděje) se ani neobtěžuje zvedat mobil tak mi za ně běhá mráz po zádech a říkám si že na takové dobrodružství už jsem asi starej. Ale jak říkáš, v srdci ta touha stále je a vidina lepšího života při dané politické situaci v našem kocourkově asi nehrozí.Myslím že se máme ještě na co těšit.
Jan Kliment
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 17, 2006 9:42 pm    Předmět: Odpoved pro truckery!!!! Odpovědět s citátem

Ja jsem se sem dostal legalne jako trucker minuly rok a zarizovala me to agentura:www.TruckerForUSA.com.au
pripadne dotazy na muj mail:klimentjan@seznam.cz nebo cell:01-405-974-1077
Agentura hleda truckery po celem svete,ale musi mit aspon 15-20 let praxe!Tudis to neni pro zacinajici ridice.Tem bych doporucil Anglii kde jsem rok take delal.Kdo bude chtit kontakt ozvete se.Agentura to nedela zadarmo,me to stalo 1600$-pracovni vizum na 3 roky,a nyni me agentura zarizuje green card 1600$.S tim at kazdy pocita,ze nic neni zadarmo.kdo chce jit delat do Anglie jsou tam stejne penize jako zde,muzou delat zacinajici soferi,ale me ta prace-rozvoz mrazenych vyrobku nebavi a .....chtel jsem si take splnit svuj sen....USA. John
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá srpen 18, 2006 9:07 pm    Předmět: Re: Odpoved pro truckery!!!! Odpovědět s citátem

Jan Kliment napsal:
Ja jsem se sem dostal legalne jako trucker minuly rok a zarizovala me to agentura:www.TruckerForUSA.com.au
Agentura hleda truckery po celem svete,ale musi mit aspon 15-20 let praxe!Tudis to neni pro zacinajici ridice.Tem bych doporucil Anglii kde jsem rok take delal.Kdo bude chtit kontakt ozvete se.Agentura to nedela zadarmo,me to stalo 1600$-pracovni vizum na 3 roky,a nyni me agentura zarizuje green card 1600$.S tim at kazdy pocita,ze nic neni zadarmo.kdo chce jit delat do Anglie jsou tam stejne penize jako zde,muzou delat zacinajici soferi,ale me ta prace-rozvoz mrazenych vyrobku nebavi a .....chtel jsem si take splnit svuj sen....USA. John

Po 15-20 letech jezdeni ridic umira..ja jezdim druhy rok a uz ted jsem ztrhany jak boruvka Laughing
Jan Kliment
Anonymní

PříspěvekZaslal: so srpen 19, 2006 9:37 pm    Předmět: Odpoved pro truckery!!!! Odpovědět s citátem

Prominte me vsichni kteri jste se divali ,nebo pokouseli divat na stranky agentury co jsem napsal,ale JA jsem se spletl a napsal spatnou adresu,zde je prava:www.truckersforusa.com
tak preji vsem,aby to jiz otevreli.Zatim se ozval jen midas a jemu jsem poslal primo maila se spravnou web adresou. John
Anonymní

PříspěvekZaslal: so srpen 19, 2006 9:44 pm    Předmět: Re: Odpoved pro truckery!!!! Odpovědět s citátem

american chopper napsal:
Jan Kliment napsal:

Po 15-20 letech jezdeni ridic umira..ja jezdim druhy rok a uz ted jsem ztrhany jak boruvka Laughing

Ja to mam rad,a jestli jezdis zde,tak na I-80 PA v noci je to co jsem si predstavoval,ze to tak je.
Jinak jsem nekdy unaven taky,ale ....laska k jezdeni....John
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so srpen 19, 2006 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasne,mam tu praci hodne rad,jsem asi uchyl,ale kdyz nekdy sedim par dnu doma,tak se zacinam nudit a taha me to zpatky do trucku..i kdyz samozrejme,zivit se poker by se mi taky libilo:-)

Jen tak mezi reci,v Anglii se jezdi vlevo a volanty maji vpravo,je to tak i u trucku?To bych mel asi chvili zmatek..
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 22, 2006 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

american chopper napsal:

Jen tak mezi reci,v Anglii se jezdi vlevo a volanty maji vpravo,je to tak i u trucku?

Ne. Trucky jezdi v Anglii vpravo. Zamezuje se tak dopravnim zacpam. Ja se neco podobneho snazim zavest v Ohiu - jezdim vlevo.

Unaveni jsou jenom rookies, cili greenhorns, jak by rek Olda Setrnej . My profici jsem se naucili spat za volantem.

Jinak jsem se ale dival na tu webovou stranku odvrchu dolu a nikde jsem nevidel ani zminku o Cesku, pouze Australie, NZ, UK. Tudiz predpokladam, ze lidi, kteri o tohle maji zajem musi byt bud obcane nebo mit nejakou legalni formu pobytu ve vyse uvedenych zemich. Mozna by neskodilo tady o tom neco napsat, protoze ta web page je sice plna fotek, sloganu a barevnych napisu, ale jinak celkem neinformativni ohledne konkretnich pozadavku na (!ceske!) ridice.
Jan Kliment
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 23, 2006 6:35 pm    Předmět: truckeri Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
american chopper napsal:

Jen tak mezi reci,v Anglii se jezdi vlevo a volanty maji vpravo,je to tak i u trucku?

Ne. Trucky jezdi v Anglii vpravo. Zamezuje se tak dopravnim zacpam. Ja se neco podobneho snazim zavest v Ohiu - jezdim vlevo.

Unaveni jsou jenom rookies, cili greenhorns, jak by rek Olda Setrnej . My profici jsem se naucili spat za volantem.

Jinak jsem se ale dival na tu webovou stranku odvrchu dolu a nikde jsem nevidel ani zminku o Cesku, pouze Australie, NZ, UK. Tudiz predpokladam, ze lidi, kteri o tohle maji zajem musi byt bud obcane nebo mit nejakou legalni formu pobytu ve vyse uvedenych zemich. Mozna by neskodilo tady o tom neco napsat, protoze ta web page je sice plna fotek, sloganu a barevnych napisu, ale jinak celkem neinformativni ohledne konkretnich pozadavku na (!ceske!) ridice.

No,za prve myslis si,ze by se agentura uzivila a byla duveryhodna a uspesna v dodavani soferu jen z Ceska????????Jak jiste vis vlastni narod te zde v USA nejdrive ze vsech podrazi....Za dalsi myslis si kolik je v Cesku soferu kteri chteji na stara kolena jit delat do USA?Kteri znaji obstojne english?Kteri jsou ochotny dat 1600$ za - sen???Znam mnoho lidi a mezi nimy i me kamaradu kteri zde ziji jiz 5-8 let,kteri kdyz jsem jim to oznamil co chci udelat tak me napsali:jsi padlej na hlavu?Zase nemas kam davat penize,jak muzes nekomu verit,zase te okradou,naslibuji a hotovo!!Znas nekoho kdo pres tuto agenturu jiz dela zde???A ja jsem jim odpovidal:Znate vy nekoho kdo bude delat pro druhe neco zadarmo???A hlavne....veril jsem te agenture,od zacatku,protoze nebyla z CESKA!!!!!A nasledujici udalosti az do dneska,kdy se o me agentura stara a pomaha ve vsem co chci - napriklad me dodala prosbu na ambasadu do Prahy pro moji dceru,aby me mohla navstivit,protoze ji to jiz 2x zamitli - bohuzel zamitli ji to i tentokrat,ale o tom by se dali napsat serialy a povidat na jinem miste nez tady.
Jinak jak jsi napsal,ano schaneji ridice z techto krajin jak je uvedeno,ale posledni kdo k nam do company pribil jsou 2 obcane z South Afrika!Takze agentura shani sofery vsude,ale musi mit o tebe zajem,TY je musis presvedcit svymi dokumenty,ze jsi opravdu ten za co se vydavas a mas opravdu zajem pracovat jako trucker in the U.S.nebo si myslis,ze my z Ceska jsme tak dobri,ze by oni meli nadbihat nam,nejskvelejsim ridicum teto planety????ja jsem mel problemy sehnat lidi kteri umi anglicky a aby me napsali kde vsude jsem za poslednich 10-15 let delal,aby tito lide byli kdykoliv schopny kdyz jim nekdo kdykoliv zavola komunikovat v telefonu o me!!Ale zase jsem mel mozna trochu stesti,protoze jsem bydlel a delal v Anglii a v Anglii jsem sel take na merickou ambasadu!kdyby to bylo v Praze.....nevim,nevim...Jinak spojeni na mne jsem napsal vyse,tak kdyby jste nekdo nechtel psat sem.....Cau vsechni John
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po srpen 28, 2006 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem mel na mysli napsat sem neco o tom, jak to vsechno probihalo a co bylo zapotrebi. Na te strance bylo psano tohle jako minimalni pozadavky:

-At least 23 years old
-Clean driving record (No morethan 3 violations in 3 years)
-Accident free
-Able to pass medical & drug screen
-Minimum five years driving experience 2nd Seat Team
-Driver can have less experience
-Clean criminal record
-Able to provide written references or certificates (if you have any)
-No DUI's (Driving under the influence of alcohol) in the last 10 years.
-You also need excellent vision to obtain an American Commercial Drivers License. Medically fit;* there are some medical conditions such as Diabetes,
high blood pressure, epilepsy, that may disqualify you from obtaining an American Commercial Drivers License.

Napr. tady neni nic psano o anglictine, tudiz se mi zda, ze to je zamerene na lidi z anglicky mluvicich zemi. Co kdyz tam prijde nekdo, kdo cely zivot jezdil jenom lokalne po Morave? Ja znam lidi, kteri umi anglicky natolik, aby udelali CDL, ale nikdy nepracovali jinde nez u nas. Co kdyz vizum nedostanes, vrati ti tech 1600 dolaru?

Napsal jsi tady par trefnych bodu - ja neverim ani te agenture, ani Tobe. Znam lidi, kteri se snazili naverbovat ridice z vychodni Evropy, naprosto bez uspechu. Mne nejde ani tak o reference, trestni rejstrik a podobne malickosti, ty ja nepozaduju a co se tyce zkusenosti ridicu asi takto - 1 den nebo 20 let zkusenosti z Evropy znamena pro TransCorr a jejich pojistovnu jenom jednu vec: novacek cerstve z americke autoskoly. Proto se mi zda divne, ze by jim ostatni firmy daly status 'experienced'. Ale zase zduraznuju s timhle bych se nejak vyrovnal, me opravdu zajima spis to, jak probiha to jednani s americkymi urady: ambasada, homeland sec., labor dept., soc. sec. atd. Napr. muj kamos, ktery ma trvaly pobyt v Nemecku, ale ceske obcanstvi, si chtel zadat o viza na U.S. ambasade v Berline a oni mu rekli, ze si musi zajet do Prahy, protoze oni poskytuji sluzby pouze nemeckym obcanum.

Zvazoval jsem, ze Ti napisu mail, ale myslim si, ze by to mohlo zajimat vic lidi, tudiz by nebylo od vec napsat o tom trosku vic sem, na verejne forum, kde to bude pristupne dlouhodobe (nez Mirovi zase spadne server Twisted Evil ). Pokud se Ti, samozrejme, bude chtit.
Jan Kliment
Anonymní

PříspěvekZaslal: po srpen 28, 2006 12:17 pm    Předmět: truckeri Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Ja jsem mel na mysli napsat sem neco o tom, jak to vsechno probihalo a co bylo zapotrebi. Na te strance bylo psano tohle jako minimalni pozadavky:

-At least 23 years old
-Clean driving record (No morethan 3 violations in 3 years)
-Accident free
-Able to pass medical & drug screen
-Minimum five years driving experience 2nd Seat Team
-Driver can have less experience
-Clean criminal record
-Able to provide written references or certificates (if you have any)
-No DUI's (Driving under the influence of alcohol) in the last 10 years.
-You also need excellent vision to obtain an American Commercial Drivers License. Medically fit;* there are some medical conditions such as Diabetes,
high blood pressure, epilepsy, that may disqualify you from obtaining an American Commercial Drivers License.

Napr. tady neni nic psano o anglictine, tudiz se mi zda, ze to je zamerene na lidi z anglicky mluvicich zemi. Co kdyz tam prijde nekdo, kdo cely zivot jezdil jenom lokalne po Morave? Ja znam lidi, kteri umi anglicky natolik, aby udelali CDL, ale nikdy nepracovali jinde nez u nas. Co kdyz vizum nedostanes, vrati ti tech 1600 dolaru?

Napsal jsi tady par trefnych bodu - ja neverim ani te agenture, ani Tobe. Znam lidi, kteri se snazili naverbovat ridice z vychodni Evropy, naprosto bez uspechu. Mne nejde ani tak o reference, trestni rejstrik a podobne malickosti, ty ja nepozaduju a co se tyce zkusenosti ridicu asi takto - 1 den nebo 20 let zkusenosti z Evropy znamena pro TransCorr a jejich pojistovnu jenom jednu vec: novacek cerstve z americke autoskoly. Proto se mi zda divne, ze by jim ostatni firmy daly status 'experienced'. Ale zase zduraznuju s timhle bych se nejak vyrovnal, me opravdu zajima spis to, jak probiha to jednani s americkymi urady: ambasada, homeland sec., labor dept., soc. sec. atd. Napr. muj kamos, ktery ma trvaly pobyt v Nemecku, ale ceske obcanstvi, si chtel zadat o viza na U.S. ambasade v Berline a oni mu rekli, ze si musi zajet do Prahy, protoze oni poskytuji sluzby pouze nemeckym obcanum.

Zvazoval jsem, ze Ti napisu mail, ale myslim si, ze by to mohlo zajimat vic lidi, tudiz by nebylo od vec napsat o tom trosku vic sem, na verejne forum, kde to bude pristupne dlouhodobe (nez Mirovi zase spadne server Twisted Evil ). Pokud se Ti, samozrejme, bude chtit.

ne,nechce se me psat,presvedcovat uz vubec ne....ja jsem se musel taky sam rozhodnout....je to kazdeho vec.....good bay gays. John
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Business Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com