USA ne pro vsechny.

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

USA ne pro vsechny.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)?
Autor Zpráva
lenka

Registrace: 11. 01. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
To lenka:

Hezky pribeh. Takovy trosku jak O Popelce a trosku smrcnuty tim americkym snem a Jak jsem pred lety prisel s jedinym dolarem v kapse Smile
Byl by mnohem hezci a poutavejsi, kdybys tam vynechala ten barak, bazen a novy auta a spis podtrhla ty prolezitosti pro deti. Protoze jinak je to jako argument proti "povysovani se Cechu v USA" spis tak nejak kontraproduktivni Laughing

to scout: sorry, ja jsem se asi spatne vyjadrila. Ja jsem tim vubec nechtela zduraznovat nejake materialni hodnoty jen jsem chtela anonymovi ukazat, ze tu jsou lide, kteri tu neco dokazali i kdyz zacinali tim, ze drhli zachody na hotelu. Protoze podle anonyma jsme tu banda lidi, kteri ze zivi podradnou praci a svoje sebevedomi si zvysujeme tim, ze se povysujeme nad cechy zijici v CR.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 11:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pro meppovic: u těch platů jsem chtěla porovnávat srovnatelné hodnoty...např.: vysokoškolák žijící v Praze má rozhodně průměrně vyšší plat, než vysokoškolák žijící někde v Horní Dolní na Moravě...i přes to, že oba mají stejnou kvalitu vzdělání...samozřejmě je bohužel logické, že plat ve velkém městě bude vyšší, ale měli bychom si položit otázku zda-li to není trochu deskriminační...no, ale nechme filozofii, ta nám stejně moc nepomůže...samozřejmě všichni přažáci nejsou lišáci, tak neboj Very Happy , ale víme jak Very Happy ...trocha skromnosti by neuškodila Wink ...[/quote]

Je samozrejme , ze by to tak melo byt, maji stejne vzdelani tak proc by nemeli brat stejne, ale kazdej podnikatel se snazi dat co nejmene.. a pokud vi, ze v Horni Dolni zije 1000 vysokoskolaku a tretina z nich nema praci da tak akorad aby mu za to byli ochotni nastoupit, kdezto v Praze z 1000 vysokoskolaku je nezamestnanejch 5 procent a tudiz mu nezbejva nez pretahovat a proto musi priplatit.. Samozrejmne ve vysledku pro toho vysokoskolaka to vyjde nastejno, protoze zatimco v Horni Dolni da za komercni najem 4tis tak v Praze 12tis takze se mu ten rozdil beztak setre.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
pro meppovic: u těch platů jsem chtěla porovnávat srovnatelné hodnoty...např.: vysokoškolák žijící v Praze má rozhodně průměrně vyšší plat, než vysokoškolák žijící někde v Horní Dolní na Moravě...i přes to, že oba mají stejnou kvalitu vzdělání...samozřejmě je bohužel logické, že plat ve velkém městě bude vyšší, ale měli bychom si položit otázku zda-li to není trochu deskriminační...no, ale nechme filozofii, ta nám stejně moc nepomůže...samozřejmě všichni přažáci nejsou lišáci, tak neboj Very Happy , ale víme jak Very Happy ...trocha skromnosti by neuškodila Wink ...

Je samozrejme , ze by to tak melo byt, maji stejne vzdelani tak proc by nemeli brat stejne, ale kazdej podnikatel se snazi dat co nejmene.. a pokud vi, ze v Horni Dolni zije 1000 vysokoskolaku a tretina z nich nema praci da tak akorad aby mu za to byli ochotni nastoupit, kdezto v Praze z 1000 vysokoskolaku je nezamestnanejch 5 procent a tudiz mu nezbejva nez pretahovat a proto musi priplatit.. Samozrejmne ve vysledku pro toho vysokoskolaka to vyjde nastejno, protoze zatimco v Horni Dolni da za komercni najem 4tis tak v Praze 12tis takze se mu ten rozdil beztak setre.[/quote]

predchozi prispevek byl odemne.. :-]
anny

Registrace: 22. 07. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to máš pravdu...tak se mu to opravdu setře..to jsem nedomyslela..i když pokud vezmeme v úvahu, že v Horní Dolní si staví dům, protože byty tam zřejmě nebudou tak..... Very Happy ....ale už nechme Horní Dolní a Prahu taky... Very Happy...já jsem jen tím chtěla říct, že je to tu opravdu s prací bídné, jako na Moravě a třeba s brigádou taky...na prázdniny jsem nic pořádného nesehnala a když jsem pak měla na Mastersu točit pivo(úžasná brigáda), tak jsem onemocněla Very Happy ...to jsem celá já... Very Happy
zakuj
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 27, 2006 1:26 am    Předmět: Lenka Odpovědět s citátem

A zase jsi mě potvrdila Lenko,že v Usa se líbí hlavně materialistum!!!!Ten brak,a 2auta to neokecáš,vybafla jsi to na prvním místě a je vidět jak tě to blaží!!!!!A propo:A to je pro tebe důkaz,ze jsi neco dokazala???Obklopit se harampadím, a vsadím se ,že na dluhy,je pro tebe meta?????Malo holka,velice malo.......
lenka

Registrace: 11. 01. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 27, 2006 7:14 am    Předmět: Re: Lenka Odpovědět s citátem

zakuj napsal:
A zase jsi mě potvrdila Lenko,že v Usa se líbí hlavně materialistum!!!!Ten brak,a 2auta to neokecáš,vybafla jsi to na prvním místě a je vidět jak tě to blaží!!!!!A propo:A to je pro tebe důkaz,ze jsi neco dokazala???Obklopit se harampadím, a vsadím se ,že na dluhy,je pro tebe meta?????Malo holka,velice malo.......

mily zakuji, mas pravdu blazi me to. ja jsem sem prijela pred osmi lety s tzv. nahym zadkem (jako urcite vetsina) - jeden kufr a par stovek v kapse. Ted travim nedelni odpoledne tim, ze se divam na svoji 4-letou dceru jak si hraje v bazenu a kdyz ji to nebavi, tak jde do sveho hrackami nacpaneho pokoje. Wink Tohle bych ji urcite nemohla v Cechach zajistit z platu ucetni. Takovy americky dream si tady ziju a vubec nemam pocit, ze bych se za to mela citit provinile nebo jako materialista (ve spatnem slova smyslu, jak jsi to urcite ty myslel). Ukaz mi cloveka, ktery neni hrdy na to, ze si svoji vlastni praci pomohl k lepsimu zivotu - finance rodiny jsou v pohode, manzel je super, dite (deti) chytre, zdrave a doufam, ze i dobre vychovane. Co jeste vic bych si mohla prat. A pro tvoji informaci jediny dluh, ktery mame je hypoteka na barak, ktera bude splacena za 15 let (mozna drive).
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 27, 2006 9:05 am    Předmět: Re: Lenka Odpovědět s citátem

lenka napsal:
zakuj napsal:

mily zakuji, mas pravdu blazi me to. ja jsem sem prijela pred osmi lety s tzv. nahym zadkem (jako urcite vetsina) - jeden kufr a par stovek v kapse. Ted travim nedelni odpoledne tim, ze se divam na svoji 4-letou dceru jak si hraje v bazenu a kdyz ji to nebavi, tak jde do sveho hrackami nacpaneho pokoje. Wink Tohle bych ji urcite nemohla v Cechach zajistit z platu ucetni. Takovy americky dream si tady ziju a vubec nemam pocit, ze bych se za to mela citit provinile nebo jako materialista (ve spatnem slova smyslu, jak jsi to urcite ty myslel). Ukaz mi cloveka, ktery neni hrdy na to, ze si svoji vlastni praci pomohl k lepsimu zivotu - finance rodiny jsou v pohode, manzel je super, dite (deti) chytre, zdrave a doufam, ze i dobre vychovane. Co jeste vic bych si mohla prat. A pro tvoji informaci jediny dluh, ktery mame je hypoteka na barak, ktera bude splacena za 15 let (mozna drive).

jasne na tom neni nic spatnyho mit dobrej pocit ze clovek dosahl toho PO CEM TOUZIL!!!
Kazdy mame jine cile. Kazdy touzime po jinych vecech.
Ja nemam ani barak ani bazen ani dite, ale momentalne netouzim ani po jednom. Ja si splnila svuj sen cestovanim po svete Smile

Ale jedno musim rict, znam lidi v Cechach co maj 5 aut, barak, bazen a jeste vic, a na americkej sen zvysoka hmm vis co....nechci se vyjadrovat vulgarne.
Ono to neni totiz jen v "AMERICE" KDE SI MUZES POSTAVIT BARAK, KOUPIT 20 AUT A VYKOPAT 10 BAZENU A SPLODIT 50 DETI Laughing

Jak se rika, kazdy sveho stesti strujcem!!! A nezalezi kde zijes...
Petr
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 27, 2006 6:49 pm    Předmět: ze statu Odpovědět s citátem

Zdravim vsechny co si plni svoje sny at uz kdekoliv.
JA si je taky plnim,nebo snim o tom ,ze si je splnim.
Proto jsem tady.
Rozdil je v tom,ze lidska prace je ve statech lepe ohodnocena,i kdyz nepodnikas ,jsi jen zamestnan,muzes se mit dobre.
Rika se ,ze cesta z vychodu na zapad,je cesta ze sveta duchovniho do materialniho.
Porad lepsi pracovat v USA, nez krast v Cechach.
Beru to jako cestu "za zkusenou"Zjistit ,co je ve svete lepsi a zkusit to doma,doufam,ze se nebudou Cechacci moc branit Very Happy
XxX

PříspěvekZaslal: čt červenec 27, 2006 7:58 pm    Předmět: Re: ze statu Odpovědět s citátem

Petr napsal:
Zdravim vsechny co si plni svoje sny at uz kdekoliv.
JA si je taky plnim,nebo snim o tom ,ze si je splnim.
Proto jsem tady.
Rozdil je v tom,ze lidska prace je ve statech lepe ohodnocena,i kdyz nepodnikas ,jsi jen zamestnan,muzes se mit dobre.
Rika se ,ze cesta z vychodu na zapad,je cesta ze sveta duchovniho do materialniho.
Porad lepsi pracovat v USA, nez krast v Cechach.
Beru to jako cestu "za zkusenou"Zjistit ,co je ve svete lepsi a zkusit to doma,doufam,ze se nebudou Cechacci moc branit Very Happy

ne vsichni v Cechach kradou
je smutny ze ty to tak beres a krades a proto jedes sem...
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 12:23 am    Předmět: American dream Odpovědět s citátem

Ale jedno musim rict, znam lidi v Cechach co maj 5 aut, barak, bazen a jeste vic, a na americkej sen zvysoka hmm vis co....nechci se vyjadrovat vulgarne.
Ono to neni totiz jen v "AMERICE" KDE SI MUZES POSTAVIT BARAK, KOUPIT 20 AUT A VYKOPAT 10 BAZENU A SPLODIT 50 DETI Laughing

Jak se rika, kazdy sveho stesti strujcem!!! A nezalezi kde zijes...[/quote]

Pokud mají lidi v Čechách to,co vyjmenováváš,vždycky se na ně kouká podezřele a se závistí. To vypěstoval komunismus a patří to k české národní vlastnosti. Je určitě "bezpečnější" mít 5 domů v USA,kde to žádný ani nezaznamená,než v Čechách. Pokud se v ČR mají lidi extrémně dobře,většinou to zavání nějakou levárnou a téměř vždy se jedná o velkopodnikatele,tuneláře a podobné živly.Oni jak ty říkáš kašlou na americký sen,protože by jim to prostě v USA neprošlo,ty podvodné praktiky a způsob,jakým majetku nabyli.Jsou v ČR spokojení,protože se tam nechá relativně beztrestně krást,podplácet hrabat nelegální cestou money. Twisted Evil Nejsem toho názoru,že si svůj sen člověk může splnit v kterékoli zemi,proč by jinak lidé odcházeli za lepšími životními podmínkami.Závisí to hodně na vnějších okolnostech a ne vždy platí,že je "každý svého štěstí strůjcem", vnější okolnosti hrají podstatnou úlohu. Laughing
XxX

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 12:35 am    Předmět: Re: American dream Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Pokud se v ČR mají lidi extrémně dobře,většinou to zavání nějakou levárnou a téměř vždy se jedná o velkopodnikatele,tuneláře a podobné živly.

Nejsem toho názoru,že si svůj sen člověk může splnit v kterékoli zemi,proč by jinak lidé odcházeli za lepšími životními podmínkami.Závisí to hodně na vnějších okolnostech a ne vždy platí,že je "každý svého štěstí strůjcem", vnější okolnosti hrají podstatnou úlohu. Laughing

ach jo,
protoze v komunite ve ktery se ty pohybujes je to samej zlodej (asi tvoje rodina taky, ze) tak to neznamena ze kazdej cech je zlodej...

a ver tomu, ze kazdej je sveho stesti strujcem...je jen na tobe co se svym zivotem chces udelat!!! No jo, lemplove a magori to daleko nedotahnou...
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 1:19 am    Předmět: Re: American dream Odpovědět s citátem

"ach jo,
protoze v komunite ve ktery se ty pohybujes je to samej zlodej (asi tvoje rodina taky, ze) tak to neznamena ze kazdej cech je zlodej...

a ver tomu, ze kazdej je sveho stesti strujcem...je jen na tobe co se svym zivotem chces udelat!!! No jo, lemplove a magori to daleko nedotahnou...[/quote]"

Fajn,já jsem podle tebe línej lempl a pohybuju se mezi zloději? no asi ano,jsem vlastně socka,skoro pořád bez zaměstnání,kolikátý měsíc škemrám o místo,mám klasické vzdělání,jazyky se učím,zdravotně jsem bez omezení a vlastně jsem žebrák.Vesnickej dement je na tom líp. Mě to nepřijde normální. Ne,jen mi stačí sledovat zprávy,dění kolem sebe a nepřipadá mi,že by se jednalo o nějakou omezenou komunitu,která je zlodějská,ale stát zkorumpovanej skrz naskrz,to je dánou tou pochybnou předstíranou demokracií a tu zlodějskou náladu vytváří vláda, ústředí státu a to ovlivní můj pohled na Čechy jako takové,a nezlob se,ale není to jen můj názor,a ve světě na nás tak většinou hledí,co Čech to zloděj prostě v určitých místech platí,máme nejhorší reference ze všech národů.Čechy už vlastně nejsou Čechy,protože jsou prodaný za těžký miliardy celému světu. Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad
anny

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 2:55 am    Předmět: Re: American dream Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
"ach jo,

a ver tomu, ze kazdej je sveho stesti strujcem...je jen na tobe co se svym zivotem chces udelat!!! No jo, lemplove a magori to daleko nedotahnou...
"

Fajn,já jsem podle tebe línej lempl a pohybuju se mezi zloději? no asi ano,jsem vlastně socka,skoro pořád bez zaměstnání,kolikátý měsíc škemrám o místo,mám klasické vzdělání,jazyky se učím,zdravotně jsem bez omezení a vlastně jsem žebrák.Vesnickej dement je na tom líp. Mě to nepřijde normální. Ne,jen mi stačí sledovat zprávy,dění kolem sebe a nepřipadá mi,že by se jednalo o nějakou omezenou komunitu,která je zlodějská,ale stát zkorumpovanej skrz naskrz,to je dánou tou pochybnou předstíranou demokracií a tu zlodějskou náladu vytváří vláda, ústředí státu a to ovlivní můj pohled na Čechy jako takové,a nezlob se,ale není to jen můj názor,a ve světě na nás tak většinou hledí,co Čech to zloděj prostě v určitých místech platí,máme nejhorší reference ze všech národů.Čechy už vlastně nejsou Čechy,protože jsou prodaný za těžký miliardy celému světu. Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad[/quote]

on to myslí dobře...s tou prací, tuneláři a tím, že když jsi slušný nemáš moc šancí se prosadit má pravdu...fakt to tak je...a není to o špatné komunitě...je to prostě o naší republice...samozřejmě něco tu mám ráda...mám tu svou rodinu, přátele a tak...ale jinak... Confused...a každý si je opravdu svým štěstím strůjcem, ale mnohdy je to tady v republice na úkor štěstí ostatních lidí...a takové štěstí já nechci...takže tak...
XxX

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 8:50 am    Předmět: Re: American dream Odpovědět s citátem

No, vec je takova, ze ne vsichni co se v cechach maj dobre jsou zlodeji a tunelari, vis.
Moje mama ma taky v cechach bazen na zahrade. Muj tata ma zase 4 auta. A co? Tak maj. To neznamena ze to cihnuli sousedovi.

Ja nemam ani barak ani bazen. A stejne jsem stastna. Nesla jsem do ameriky kvuli bazenu a baraku.

A na kazdym zalezi jak si svuj zivot zaridi.
anny

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 9:58 am    Předmět: Re: American dream Odpovědět s citátem

XxX napsal:
No, vec je takova, ze ne vsichni co se v cechach maj dobre jsou zlodeji a tunelari, vis.
Moje mama ma taky v cechach bazen na zahrade. Muj tata ma zase 4 auta. A co? Tak maj. To neznamena ze to cihnuli sousedovi.

Ja nemam ani barak ani bazen. A stejne jsem stastna. Nesla jsem do ameriky kvuli bazenu a baraku.

A na kazdym zalezi jak si svuj zivot zaridi.

...velmi zajímavý názor...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com