|
|
| Autor |
Zpráva |
Genius75
Registrace: 30. 10. 2005 Příspěvky: 62
|
Zaslal: út červenec 25, 2006 1:04 pm Předmět: Co je lepsi? |
|
|
| Co je lepsi? Green Card a nebo Permanent Resident Card? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 25, 2006 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Permanent resident card = Permanent Green Card (na 10 let) a potom je taky Temporary Resident Card (na 3 roky)kterou mas nez dostanes Permanent GC. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
salaska
Registrace: 27. 01. 2005 Příspěvky: 81 Bydliště: Chicago,IL
|
Zaslal: út červenec 25, 2006 3:47 pm Předmět: Re: Co je lepsi? |
|
|
| Genius75 napsal: | | Co je lepsi? Green Card a nebo Permanent Resident Card? |
Je to to stejne. Akorat kdyz dostanes zelenou do dvou let po svatbe, tak ti daji conditional GC, ktera je na dva roky.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 8:00 am Předmět: Permanent resident card na 10 let |
|
|
Ja mam Permanent resident card na 10 let. Je mi to vcelku jedno jestli GC nebo tahle moje karta. Jen me zajimalo co je v tom za rozdil a proc mi nedali GC, jak slibovali.
Po peti letech si tedy muzu zazadat o us obcanstvi? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 8:15 am Předmět: |
|
|
A ona snad ta tvoje karta neni zelena?????? Ono to mozna bude stejny jako s "modrou knizkou" Ta uz v tech poslednich letech taky nebyla moc modra  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 9:05 am Předmět: Re: Permanent resident card na 10 let |
|
|
| Genius75 napsal: | Ja mam Permanent resident card na 10 let. Je mi to vcelku jedno jestli GC nebo tahle moje karta. Jen me zajimalo co je v tom za rozdil a proc mi nedali GC, jak slibovali.
Mne by zajimalo proc pouzivas uzivatelske jmeno "GENIUS" ?????
: |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 11:08 am Předmět: |
|
|
| Ja vim ze si o to muzu pozadat .. ja jen aby rec nestala .. genius je kamuflaz .. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 11:10 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | A ona snad ta tvoje karta neni zelena?????? Ono to mozna bude stejny jako s "modrou knizkou" Ta uz v tech poslednich letech taky nebyla moc modra  |
Zelenej pruh to ze zadni strany ma .. jinak - pokud mam dobry zrak je karta bila. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 909 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 1:03 pm Předmět: Re: Permanent resident card na 10 let |
|
|
| Genius75 napsal: | | Po peti letech si tedy muzu zazadat o us obcanstvi? |
Pokud uz se zajimas, jak ziskat obcanstvi, tak si projdi A Guide to Naturalization na strankach USCIS.
Je to tam celkem podrobne popsano, co vsechno musis splnit a kdy mas narok zacit zadat.
http://www.uscis.gov/graphics/services/natz/guide.htm |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 1:41 pm Předmět: |
|
|
Ja asi nebudu ten spravny debater na tema barvy, protoze om narozeni trpim (teda ne ze bych opravdu trpel, spis je to nekdy sranda) dedicnou poruchou barvocitu (daltonismus). Ja myslel, ze nikdy nikdo netvrdil, ze Permanent Resident Card je zelena. Ja osobne vlastne vubec netusim, proc se ji tak rika. Mozna jen kvuli tomu pruhu, mozna proto, ze dava cloveku zelenou k zivotu v USA  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 138
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 10:04 pm Předmět: |
|
|
| Genius75 napsal: |
O obcanstvi si muzes pozadat po 3 letech,pokud jsem dobre pochopil tvuj status,ale precti si nasledujici N-400 Instruction.Musis splnovat par veci,ale to se tam doctes.
http://www.uscis.gov/graphics/formsfee/forms/files/n-400ins.pdf
Zatim se mej a cago maxipes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|