|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út červenec 25, 2006 6:58 pm Předmět: |
|
|
Nemám zájem ponižovat Ostravu (3. největší město v ČR), jako stejně nemám zájem ponižovat Chicágo (3. největší město v USA), ale když si ten článek přečeš, tak ty turistiké atrakce nejsou nic moc. Jo, kdyby žil hodinu nebo dvě od Ostravy, tak bych si tam rád zajel se podívat na hornické museum, nebo na tobogan, nebo do 2. největší zoologické zahrady v ČR, nebo na vyhlídkovou věž. Kdybych ale žil trochu dál, asi by to nebylo tak zajímavé, protože poblíž jsou stejné nebo i lepší podobné věci. Jako Němec který jede na dovču do ČR, tak bych chtěl vidět to co je v ČR nejlepší. Má Ostrava něco co nikde jinde v ČR není? Je nějak výjmečná? Možná, ale z tohoto článku je to dosti těžké si to zjistit. A pro lidi z USA má to Ostrava ještě těžší: lidi z USA jedou do Evropy se podívat na něco co v USA moc není, a chtějí vidět ty nejvýznamější a nejlepší věci v Evropě. Má Ostrava něco co nikde jinde v Evropě nemají? Něco co by přilákalo lidi z ostatního světa do Ostravy?
Podobně se dívam na Chicago. Jo, rád jsem ho navštivoval jako turista když jsem žil poblíž. Ale kdybych žil v Texasu nebo na Floridě nebo na Aljašce, a chtěl bych si prohlédnout nějaké zajímavé město, tak bych si vybral třeba New York, Los Angeles, Washington DC. A bylo by to ještě více těžké přilákat lidi z Evropy letět přes Atlantik a kus Ameriky se podívat do Chicága.
http://www.chicagotraveler.com/chicago_tourism.htm
http://www.cityofchicago.org/Tourism
http://www.choosechicago.com/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
Registrace: 25. 05. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: Czech Republic
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 2:03 am Předmět: |
|
|
| Maxipes napsal: | | pdmlynek napsal: |
Ách jo. Do Chicaga jako turista? Vážně? Připadá mi to jako kdyby někdo letěl z USA na dovolenou do Ostravy.
Chicago je sice pěkné, ale na světové měřítko to moc turistický cíl není. Myslím že bych mohl vyjmenovat asi 50 míst v USA které by byly pro Evropany zajímavější. |
Ahojky pdmlynek.
Reknu ti,ze ja moc rad cestuji a absolutne se neridim tim jestli je urcite misto,mesto,atd... v nejakem "svetovem meritku" jako turisticky cil na miste #1 nebo treba #999.Kdyz cestuji tak dost improvizuji a co vubec nesnasim je masova turistika.Myslim,ze lide,kteri pouzivaji stejna svetova meritka jako ty jsou docela spojeni s masovim turismem,ale mozna se pletu.
Proste si nekde neco prectou a postupne odskrtavaji to co by se jako melo videt aby to bylo IN,protoze to je nekde napsano v prvnich 50 mistech ve "svetovem meritku".Pak jak stado za tim jdou a mozna jeste pred nima v prvni linii bezi nekdo s cernym,zelenym a mozna i modrym destnikem,ktery drzi neunavne hodne vysoko nad svou hlavou aby se vsichni poznali,ze patri zrovna do teto skupinky 350 turistu z Philly nebo treba k te dalsi z Tokia kde je pocet vyrazne nizsi,pouze 333 turistu.Docela je mi na nic z toho kdyz se nekdo ridi a spoleha pouze na nazory jinych.Myslim,ze je dulezite mit na veci
(nejen turismus) svuj vlastni zdravej nazor at se pise kdekoliv cokoliv.Kdyz jsem treba poprve priletel do Las Vegas,tak urcite ne protoze svetova meritka,ci statistiky,ale z duvodu,ktere by clovek asi jinak nesamostatny a odkazany na ruzne statistiky,definice a svetova meritka tezko pochopil.
V Chicagu jsem byl trikrat a vubec netvrdim,ze by jsem v nem a okoli chtel stravit 3 tydny jako turista,ale naprosto chapu,ze kazdy mame jine zajmy a priority.Ja treba miluji prirodu a pritom mam moc rad NYC,SF,LV a okoli.Byl jsem dvakrat na Alasce a chystam se tam znovu,protoze mi to neco rika,oslovuje me to a nekdo jiny bude radeji prolezat Downtown Chicaga a prilehle okoli.To co zajima me nemusi zajimat tebe a obracene,ale presto se nedivim,ze ma kazdej z nas trochu jinej nazor na turismus.Kazdemu z nas se libi to ci ono a jde si za tim.Myslim,ze je to tak spravne,ale je to pouze muj nazor.Bylo by asi blbe kdyby jsme vsichni jezdili za turistikou treba do Saquaro N.P. nebo
naopak do SF.At si kazdej jezdi tam kam chce at k tomu ma jakekoliv duvody.To me ani tak neprekvapi,ale kdyz se nekdo divi,PROOOOOC zrovna tohle a ne todle tak to me zarazi.Nevim,mozna jsem tak naivni,nebo co,ale vzdyt je to prece udo nomani,ze kazdej mame rad neco,co je pro nas to prave orechove.
Vubec nechci aby jsi muj prispevek bral jako utok na tvou osobu,ale tve " Ach jo" me trosku dostalo.Pritom si myslim,ze Chicago je docela vyhledavane mesto,ale vazne neresim statistiky,atd...
Zatim se mej hezky a cago maxipes. |
Naprosto s tebou souhlasím
Jinak já tam letím hlavně proto, že tam mám kámoše, kterej mě ubytuje Kdybych mohl, tak bych určitě projezdil CELÉ Spojené státy, abych se podíval na přírodu a na krajinu A pak bych se zabydlel tam, kde by se mi nejvíc líbilo - nepotřebuju místo které je plné turistů. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 2:13 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Nemám zájem ponižovat Ostravu (3. největší město v ČR), jako stejně nemám zájem ponižovat Chicágo (3. největší město v USA), ale když si ten článek přečeš, tak ty turistiké atrakce nejsou nic moc. Jo, kdyby žil hodinu nebo dvě od Ostravy, tak bych si tam rád zajel se podívat na hornické museum, nebo na tobogan, nebo do 2. největší zoologické zahrady v ČR, nebo na vyhlídkovou věž. Kdybych ale žil trochu dál, asi by to nebylo tak zajímavé, protože poblíž jsou stejné nebo i lepší podobné věci. Jako Němec který jede na dovču do ČR, tak bych chtěl vidět to co je v ČR nejlepší. Má Ostrava něco co nikde jinde v ČR není? Je nějak výjmečná? Možná, ale z tohoto článku je to dosti těžké si to zjistit. A pro lidi z USA má to Ostrava ještě těžší: lidi z USA jedou do Evropy se podívat na něco co v USA moc není, a chtějí vidět ty nejvýznamější a nejlepší věci v Evropě. Má Ostrava něco co nikde jinde v Evropě nemají? Něco co by přilákalo lidi z ostatního světa do Ostravy?
Podobně se dívam na Chicago. Jo, rád jsem ho navštivoval jako turista když jsem žil poblíž. Ale kdybych žil v Texasu nebo na Floridě nebo na Aljašce, a chtěl bych si prohlédnout nějaké zajímavé město, tak bych si vybral třeba New York, Los Angeles, Washington DC. A bylo by to ještě více těžké přilákat lidi z Evropy letět přes Atlantik a kus Ameriky se podívat do Chicága.
http://www.chicagotraveler.com/chicago_tourism.htm
http://www.cityofchicago.org/Tourism
http://www.choosechicago.com/ |
Díky za odkazy Mě jde o to, abych nejdříve viděl americké velkoměsto! Potom se můžu podívat i jinam - určitě jsou turisticky zajímavější cíle, ale každému se líbí něco jiného - někomu Disneylandy na Floridě, někomu památníky ve Washingtonu D.C. Já si myslím že Chicago je hezké město, a určitě stojí za to, se tam podívat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 10:29 am Předmět: |
|
|
Jasne. Ja jsem poprve taky chtel videt typicke velkomesto, cernossky ctvrti, downtown, nadzemku atd. Prirody do te doby bylo dost a taj jsem chtel videt pravou Ameriku zblizka. Ne nejaky pamatniky, muzea a narodni parky. Fotil jsem bezdomovce, limuziny a kazdej vysokej barak, jako asi kazdy v tech prvnich dnech Uz kdyz jsem vylezl poprve na O'Hare pred terminal, tak jsem si uplne rochnil, hned, jak jsem uvidel prvniho bachratyho cernocha a taxkare s turbanama. Kde by me tenkrat napadlo, ze tam pak budu jezdit jako jeden z nich a ten terminal projedu asi 5000x Vsechno je krasne, kdyz je to poprve. Dnes bych nikoho ze svych znamych do Chicaga na dovolenou nezval, protoze bych nevedel, co s nim za par dnu delat. Kdyz uz typicky velky mesto, tak New York, ktery je neopakovatelny a nejlepsi a vubec NEJ. Jedno z mala mist, kam bych se mohl vracet znovu a znovu. Je to spis vyjimka, protoze v USA uz bych takovych mist moc nenasel. Byly jsme uz temer vsude, kde nas to opravdu hodne tahlo. To objevovani a prvni navsteva jsou neopakovatelny, ale ja osobne mam ted pocit, ze uz je nejvyssi cas vydat se zase dal. Ne ze by to tu uz zevsednelo, ale clovek to tu dnes uz bere spis jako vylet nekam, kde je hezky, nez jako objevovani nepoznaneho a to uz neni to prave orechove
Ale myslim, ze na to same prijdes sam uz za 2-3 dny, ze to v Chicu stacilo a popojedes  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st červenec 26, 2006 10:33 am Předmět: |
|
|
grrrrrrrrrrrrrrrrr
to odhlasovani
scout66 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: čt červenec 27, 2006 4:00 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Jasne. Ja jsem poprve taky chtel videt typicke velkomesto, cernossky ctvrti, downtown, nadzemku atd. Prirody do te doby bylo dost a taj jsem chtel videt pravou Ameriku zblizka. Ne nejaky pamatniky, muzea a narodni parky. Fotil jsem bezdomovce, limuziny a kazdej vysokej barak, jako asi kazdy v tech prvnich dnech Uz kdyz jsem vylezl poprve na O'Hare pred terminal, tak jsem si uplne rochnil, hned, jak jsem uvidel prvniho bachratyho cernocha a taxkare s turbanama. Kde by me tenkrat napadlo, ze tam pak budu jezdit jako jeden z nich a ten terminal projedu asi 5000x Vsechno je krasne, kdyz je to poprve. Dnes bych nikoho ze svych znamych do Chicaga na dovolenou nezval, protoze bych nevedel, co s nim za par dnu delat. Kdyz uz typicky velky mesto, tak New York, ktery je neopakovatelny a nejlepsi a vubec NEJ. Jedno z mala mist, kam bych se mohl vracet znovu a znovu. Je to spis vyjimka, protoze v USA uz bych takovych mist moc nenasel. Byly jsme uz temer vsude, kde nas to opravdu hodne tahlo. To objevovani a prvni navsteva jsou neopakovatelny, ale ja osobne mam ted pocit, ze uz je nejvyssi cas vydat se zase dal. Ne ze by to tu uz zevsednelo, ale clovek to tu dnes uz bere spis jako vylet nekam, kde je hezky, nez jako objevovani nepoznaneho a to uz neni to prave orechove
Ale myslim, ze na to same prijdes sam uz za 2-3 dny, ze to v Chicu stacilo a popojedes  |
Uvidíme A kde vlastně bydlíš ty? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so červenec 29, 2006 10:50 am Předmět: |
|
|
Novis
Nevim jak jsi byl dlouho ty v USA ale ja dostatecnou dobu, a vim co rikam...
Pdmlynku,
Apeloval jsem na to, ze ve Statech je dost prace, takze owner chce rychle praci mit hotovou, a ani mu nezalezi zase tak na kvalite.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: so červenec 29, 2006 10:53 am Předmět: |
|
|
San Francisco is the best of the best.....
A to ze jsem projel mest v USA pozehnane.
Novis a tobe na Chicago?
Neni Chicago spatny ale Frisco je je super.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: so červenec 29, 2006 10:54 am Předmět: |
|
|
San Francisco is the best of the best.....
A to ze jsem projel mest v USA pozehnane.
Novis a tobe na Chicago?
Neni Chicago spatny ale Frisco je je super.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zakuj Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 30, 2006 2:30 am Předmět: |
|
|
| Lidi ,přestante si to Česko tak demonizovat.Musím se smát,když tady čtu,že na obsluhu v restauracívh se běžně čeka 2Ominut a déle,(většina restaurací ma obsluhu na urovni)a to samé z mafiema a podobně,to jsou ukazy ,které se většinou nikoho v běžnem životě nedotknou,alejsou spíše videt na TV NOva!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: ne červenec 30, 2006 7:09 am Předmět: |
|
|
Posilam vam pozdrav z Chicaga Je to tu skvele!!! |
|