Pas a visum

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Pas a visum
Jdi na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
Marketa
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 6:10 pm    Předmět: Pas a visum Odpovědět s citátem

Ahoj vsichni
Mam otazku a budu vdecna za Vasi pomoc ji vyresit.
Mam pas, ktery mi vyprsi 2007 ale visum v nem plati az do 2008.
Slysela jsem,ze pry kdyz si zazadam na CZ ambasade o novy pas a reknu jim,ze mam stale jeste ve starem pase platne visum, tak dostanu novy ale zaroven mohu stale pouzivat ten stary pas, protoze je v nem to visum. Je to pravda?Mozna bych ale mela dodat, ze momentalne jsem tu na pracovni visum,ktere mi vyprsi v lednu 2007 a pak chci zustat na visum turisticke...a to je to o kterem jsem mluvila o par radku vyse.
Dekuji moc za pomoc
Marketa Wink
Petr
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 8:00 pm    Předmět: visa a novy pas Odpovědět s citátem

pokud ja vim,z vlastni zkusenosti,CR je v tomhle uplne zabrzdena,chteji pas nazpet a visa si musis zaridit znovu(zaplatit atd.)
rekni ,ze jsi pas ztratila a pri vstupu do USA ukaz ten platnej a ten propadlej s visem.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne červenec 23, 2006 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uz to tu bylo asi 20x. Tak nevim, jestli je to pohodlnost, nebo jestli to tu nejde vyhledat.
Nahlas ztratu, nechej si vystavit novy a ten v pripade potreby normalne pouzivej. Stary znehodnot derovackou nebo ustrihni jeden roh a nechej si ho jen pro pripad dolozeni platnosti viza.
A uz tady ty notoricky se opakujici veci nekde viditelne vystavte jako FAQ. Rolling Eyes
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 11:10 am    Předmět: Re: Pas a visum Odpovědět s citátem

Marketa napsal:
Ahoj vsichni
Mam otazku a budu vdecna za Vasi pomoc ji vyresit.
Mam pas, ktery mi vyprsi 2007 ale visum v nem plati az do 2008.
Slysela jsem,ze pry kdyz si zazadam na CZ ambasade o novy pas a reknu jim,ze mam stale jeste ve starem pase platne visum, tak dostanu novy ale zaroven mohu stale pouzivat ten stary pas, protoze je v nem to visum. Je to pravda?Mozna bych ale mela dodat, ze momentalne jsem tu na pracovni visum,ktere mi vyprsi v lednu 2007 a pak chci zustat na visum turisticke...a to je to o kterem jsem mluvila o par radku vyse.
Dekuji moc za pomoc
Marketa Wink

Ahojky Marketo.
Pokud by jsem ti mohl poradit tak si normalne zajdi na ceskou ambasadu,nebo konzulat a popripade tam zavolej a oni ti se vsim poradi,ale veci se maji tak,ze pokud nechces Pas odevzdat z nejakych duvodu,ktere jsou pro tebe dulezite,tak tam maji specialni formular,ktery vyplnis a napises tam duvod,proc si chces cestovni Pas na tve jmeno ponechat.Oni si ho potom ofoti a tobe original vrati.Nasilim ti ho brat nebudou.Pas je majetkem Ceske Republiky a jakmile skonci jeho platnost mela by jsi ho podle ceskych zakonu odevzdat zpet.
Jiz zmineny postup normalne funguje a to konkretne v NYC na ceskem konzulatu.Jinak zhruba od letosniho zari se budou vydavat nove cestovni pasy,ale to nema nic spolecneho s tvou otazkou.
Myslim,ze pokud jde si Pas ponechat oficialni cestou tak neni duvod premyslet nad stratou atd...,ale to je ciste tve rozhodnuti.
Zatim se mej hezky a cago maxipes.

Naposledy upravil Maxipes dne po červenec 24, 2006 1:24 pm, celkově upraveno 1 krát
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 12:50 pm    Předmět: především pro Scout66 Odpovědět s citátem

Bylo by dobré, kdyby sem napsal někdo, kdo je skutečně držitelem dvou pasů a dostal se sem na ten "ztracený", hlavně na ten s ustřiženým rohem, to by mě fakt zajímalo Rolling Eyes Pokud totiž nahlásíš ztrátu, je Ti pas zneplatněn včetně víza, viz odstaveček dole, který jsem překopírovala ze stránek washinghtonského konzulátu:

"Aby se zamezilo případnému zneužití ztraceného či odcizeného cestovního dokladu, velvyslanectví neprodleně informuje příslušné orgány pasové služby ČR a tento pas je pasovou službou zneplatněn (včetně US víza). Prokazování se odcizeným nebo ztraceným pasem (t.j. pasem neplatným) je protiprávní".

Sama stojím před rozhodnutím starý pas odevzdat či neodevzdat, samozřejmě, že ho odevzdat nechci, ale jak již bylo výše uvedeno, ČR je v tomto směru opravdu zabrzděna, protože mi starý pas prostě ponechat nechtějí. Už nevím co mám dělat a vypadá to, že nakonec ten starý budu muset fakt odevzdat, protože mi nový jinak nevydají Sad
scout66

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skoda, ze uz nemuzu najit ten clanek, kde se k celemu problemu vyjadrovala americka strana. pani konzulka jasne prohlasila, ze USA oficialni cestou doporucili ceskym uradum doplnit zakon o cestovnich dokumentech tak, aby bylo obcanum CR umozneno ponechat si i prosly pas z duvodu prokazani platnosti viza. Uvedla take, ze US vizum nema s platnosti cestovniho dokumentu co delat a take to, ze ho ceske urady nemohou zrusit spolu s platnosti dokladu. Ubezpecila, ze vizum v neplatnem cestovnim dokladu bude za jakychkoliv okolnosti americkymi urady akceptovano, pokud ponese vsechny znaky pravosti a nebude poskozeno. Doporucila jasne oznaceni a "znehodnoceni" prosleho cestovniho dokladu, aby nedoslo k omylu a jeho drzitel nemohl byt podezrivan z jeho zneuzivani.

Na generalnim konzulatu CR at uz v NY, Chicu, nebo LA "dobrou a pratelskou radu" necekej. Striktne ti odrecituji zneni zakona.
Podle mne je nahlaseni ztraty zcela legitimni, stejne, jako znovunalezeni Wink
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:

Na generalnim konzulatu CR at uz v NY, Chicu, nebo LA "dobrou a pratelskou radu" necekej. Striktne ti odrecituji zneni zakona.
Podle mne je nahlaseni ztraty zcela legitimni, stejne, jako znovunalezeni Wink

Pred chvilkou jsem si overil na konzulatu v NYC to co jsem napsal v predeslem prispevku a je to presne tak jak pisi,ale podle toho co ctu,tak ne kazdy konzulat se chova stejne?! Jinak mimochedem slecna s kterou jsem mluvil byla velice prijemna a jeste mi rekla spoustu veci okolo,ktere nemaji nic spolecneho s recitaci zakonu,ale verim,ze kazdy z nas ma jine zkusenosti.
Zatim cago maxipes.
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 4:33 pm    Předmět: Re: Odpovědět s citátem

Petra napsal:
Bylo by dobré, kdyby sem napsal někdo, kdo je skutečně držitelem dvou pasů a dostal se sem na ten "ztracený", hlavně na ten s ustřiženým rohem...

Naposledy (10/2005) prede mnou na Heathrow stali ve fronte na odbaveni pred gate dva Madari. Oba meli dva pasy – jeden novy bez viza a jeden stary s ustrizenym rohem s US vizem. (Kazdy z pasu mel taky jinou barvu, takze pravdepodobne ekvivalent naseho zeleneho a fialoveho.) Pracovnik, co kontroloval doklady, se jim podival do obou pasu, rekl ze OK a odmavl je smerem, kde se dal neprohlizelo. Shodou okolnosti jsme pak s tema Madarama na sebe narazili jeste i v Miami u baggage claim - byli tam driv nez ja, takze pres imigracni evidentne prosli bleskovou rychlosti, a to ani nemluvili anglicky.

“Unless previously canceled, a visa is valid until its expiration date. Therefore, if the traveler has a valid U.S. visa in an expired passport, do not remove the visa page from the expired passport. You may use it along with a new valid passport for travel and admission to the United States.” (travel.state.gov)
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lidi, proc si nezazadate o novy pas, dokud ten stary jeste plati!? Staci primerene verohodna poznamka na zadosti, ze proc potrebujete dalsi cestovni doklad a mate v pohode dva pasy. Samozrejme se po vas zada odevzdat ten stary, az mu skonci platnost, ale mate dost velkou pravdepodobnost, ze vam prislusny urad v CR odsouhlasi, ze “odevzdat bez zbytecneho odkladu” rovna se odevzdat po navratu z dlouhodobeho pobytu v zahranicni. A i kdyby ne, tak z toho bude maximalne prestupek s pokutou v radu nekolika tisic korun, za coz jste si usetrili dohadovani se s ambasadou, jestli vam nechaji nebo nenechaji propadly pas kvuli vizu.
scout66

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Maxipes:

tak ja narazil asi pred 3 tydny v LA na "recitatorku". Ale musim tedy dodat, ze jsem na ni svym gentlemansky asertivnim chovanim a neprerusovanym usmevem pravdepodobne nejak zapusobil, protoze uznala me argumenty jako logicke a privrela ocko Wink
A chovala se tedy taky mile, to jo. Byly tam dve a obema jim to moc sluselo. Dokonce bych rekl, ze jich bylo na konzulat skoda Wink
scout66

PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Kulishek:

Myslim, ze mas absoluti pravdu. jednu dobu jsem mel pasy dokonce tri a ty dva "navic" mi vystavili jen oproti zduvodneni, ze potrebuji cestovni doklad i ve chvili, kdy muj pas lezi na ambasade pro vyrizeni a udeleni patricnych viz. Kdyz jsem zedal o ctvrty, asi pred 2 lety, tak me pri jeho vydani upozornili, ze mam ten nejstarsi uz dlouho dobu propadly a musim ho vratit. Vyplnil jsem prohlaseni o ztrate, zaplatil smesnou castku, podekoval jsem a odesel. Vubec nic na tom neni a zbytecne se kolem toho dela takova veda.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 25, 2006 3:18 pm    Předmět: Re: Odpovědět s citátem

kulishek napsal:

....byli tam driv nez ja, takze pres imigracni evidentne prosli bleskovou rychlosti, a to ani nemluvili anglicky.
....

No, ono to jde trochu jednoduší když máš problém s nečím a nemluvíš stejnou řečí jako úředník. Co má chudák úředník dělat když vše není v pořádku? Když je to maličkost, tak většinou nad tím mávne, ale kdyby člověk se s ním dorozuměl, tak by úředník chěl aby vše bylo v pořádku.
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 27, 2006 5:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak uz psal Scout66 bylo to tady psano nekolikrat.!!! Pasy samozrejme muzes mit 2 ja sam osobne to mam stejne jako ty.Jeden pas s vizem a druhy platny bez viza. Jen nedoporucuji delat to ze nahlasis ztratu pasu,tak jak ti nekteri tady radi. Cool
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 28, 2006 4:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro Pepino73:
Tak nám prosím napiš jak jsi to udělal, aby ti ponechali ten starý.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 30, 2006 11:51 am    Předmět: S propadlym pasem v USA Odpovědět s citátem

Ahoj, jestli spadas pod konzulat v Los Angeles svym trvalym bydlistem, cinkni tam: Tel.: (310) 473-0889
Fax: (310) 473-9813
e-mail.: losangeles@embassy.mzv.cz

Ja jsem jim volala kvuli podobnemu problemu. Jak doufas, meli by ti vyhovet. Takovou informaci jsem dostala od urednice ja. Jen jim das dobrovzdani, ze pas posleze vratis.
Katka
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com