USA ne pro vsechny.

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

USA ne pro vsechny.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)?
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 3:01 am    Předmět: Anti-sociální stát Odpovědět s citátem

k asdf: Je mi 26 let,zdravotně bez omezení,mám maturitu,i státnici z NJ,učím se anglinu,pracovat chci-jsem 7.měsíc nezaměstnaný,ve Středočeském kraji.Práce se nalézt jistě dá,ale jde o to jaká.Již kolikátý měsíc žebrám o práci za mzdu srovnatelnou s důchody- důchod se pohybuje okolo 8 tisíc a mzda 10-12,to není pak tak velký rozdíl.Hledání práce dnes vypadá tak,že firmy jen požadují zasílat CV na mail,a vy čekáte,až vás kontaktují.Čekáte měsíc,dva a nic.Znenadání náhodou obdržíte mail o tom,že nepostupujete do výběrového řízení.Zajímalo by mě,na základě čeho se vybírá,když se uchazeč ani nemusí dostavit na pohovor,protože pro zaneprázdněnost na to prostě nemají potenciální zaměstnavatelé čas. Podívej se třeba na stránky mpsv.cz,jaká místa se tam nabízejí a za jaké almužny.Práce v montážních halách je taková,že člověk doslova "padá na hubu". Pokud nemáš někoho známého,který ti pomůže k dobrému místu,můžeš tak akorát skončit na montážní lince,kde jsem mimochodem taky drahnou dobu pobýval a podílel se s vyplazeným jazykem na výrobě našich milých škodověnek. Firmu Škoda Auto a další automobilky považuji za novodobý koncentrační tábor,kde je ovládána každá vteřina vašeho dechu.Opravdu nemám zájem skončit jako dělňas na 3 směny a jako poslušnej tatík od rodiny vstávat 30 let v půl páté ráno do práce.Pak se vybelháš s podlomeným zdravím z fabriky a můžeš se těšit na teplo kremační pece. Můžeš mít vysvědčení jaké chceš,ale většinou ho nikdo ani vidět nechce. Pokud si koupíš nějaký titul nebo certifikát,málokdy se zkoumá jeho pravost.Firmy se neustále snaží snižovat stavy a šetřit na lidech.Zkoušejí,co vše člověk vydrží.Neustále zrychlují tempo linky,takže se opravdu nezastavíte!Paradoxně se snaží snižovat stavy a přitom stále slýchávám,že nemají lidi. Je to Kocourkov.Pro uplatnění na trhu práce je dnes nejžádanější výuční list.Já jako středoškolák můžu jen koukat s otevřenou pusou na zedníka,který jde z melouchu do melouchu.Firmy jsou většinou v rukou zahraničních investorů.O pracovníky z východu u nás není nouze.Většinou jsou povolnější než Češi a nechají se zaměstnavateli vláčet dle libosti.Znám takové,kteří dělají 24hodinové směny.K čemu je potom zákoník práce?
Asi jsi spokojený volič ČSSD a můžeš svými statistikami pochlebovat našemu milému ministru Škromachovi,ale mě je z toho doslova na zvracení,myslím z té situace v ČR. V Česku se lže a podvádí a ještě je to posvěceno zákonem.Ty statistiky o snižování nezaměstnanosti jsou dost zavádějící.Koho zajímají nějaké desetinky a procenta? Člověk není statistická položka,ale živá bytost,která chce žít,musí jíst a pít.Radši se již dále nebudu vyjadřovat o těchto nepříjemnostech.Jen je třeba vidět věci v pravém světle. Vážně uvažuju,že budu hledat své nové životní podmínky v jiné zemi. Cool
zakuj
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 8:48 am    Předmět: Jo,jo Odpovědět s citátem

Anonyme.Plačeš tady jako stara baba.Chce to misto toho naříkání začít něco dělat.Ti schopní si tu praci vždycky najdou.A ty jestli jsi takovy netahlo,tak si nemysli,že třeba v Usa ti něco spadne do klína.Ani o tom neuvazuj!!!!
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymní>> pekne napsane.
Hodne stesti.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 10:12 am    Předmět: Re: Anti-sociální stát Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
k asdf: Je mi 26 let,zdravotně bez omezení,mám maturitu,i státnici z NJ,učím se anglinu,pracovat chci-jsem 7.měsíc nezaměstnaný,ve Středočeském kraji.Práce se nalézt jistě dá,ale jde o to jaká.Již kolikátý měsíc žebrám o práci za mzdu srovnatelnou s důchody- důchod se pohybuje okolo 8 tisíc a mzda 10-12,to není pak tak velký rozdíl.Hledání práce dnes vypadá tak,že firmy jen požadují zasílat CV na mail,a vy čekáte,až vás kontaktují.Čekáte měsíc,dva a nic.Znenadání náhodou obdržíte mail o tom,že nepostupujete do výběrového řízení.Zajímalo by mě,na základě čeho se vybírá,když se uchazeč ani nemusí dostavit na pohovor,protože pro zaneprázdněnost na to prostě nemají potenciální zaměstnavatelé čas. Podívej se třeba na stránky mpsv.cz,jaká místa se tam nabízejí a za jaké almužny.Práce v montážních halách je taková,že člověk doslova "padá na hubu". Pokud nemáš někoho známého,který ti pomůže k dobrému místu,můžeš tak akorát skončit na montážní lince,kde jsem mimochodem taky drahnou dobu pobýval a podílel se s vyplazeným jazykem na výrobě našich milých škodověnek. Firmu Škoda Auto a další automobilky považuji za novodobý koncentrační tábor,kde je ovládána každá vteřina vašeho dechu.Opravdu nemám zájem skončit jako dělňas na 3 směny a jako poslušnej tatík od rodiny vstávat 30 let v půl páté ráno do práce.Pak se vybelháš s podlomeným zdravím z fabriky a můžeš se těšit na teplo kremační pece. Můžeš mít vysvědčení jaké chceš,ale většinou ho nikdo ani vidět nechce. Pokud si koupíš nějaký titul nebo certifikát,málokdy se zkoumá jeho pravost.Firmy se neustále snaží snižovat stavy a šetřit na lidech.Zkoušejí,co vše člověk vydrží.Neustále zrychlují tempo linky,takže se opravdu nezastavíte!Paradoxně se snaží snižovat stavy a přitom stále slýchávám,že nemají lidi. Je to Kocourkov.Pro uplatnění na trhu práce je dnes nejžádanější výuční list.Já jako středoškolák můžu jen koukat s otevřenou pusou na zedníka,který jde z melouchu do melouchu.Firmy jsou většinou v rukou zahraničních investorů.O pracovníky z východu u nás není nouze.Většinou jsou povolnější než Češi a nechají se zaměstnavateli vláčet dle libosti.Znám takové,kteří dělají 24hodinové směny.K čemu je potom zákoník práce?
Asi jsi spokojený volič ČSSD a můžeš svými statistikami pochlebovat našemu milému ministru Škromachovi,ale mě je z toho doslova na zvracení,myslím z té situace v ČR. V Česku se lže a podvádí a ještě je to posvěceno zákonem.Ty statistiky o snižování nezaměstnanosti jsou dost zavádějící.Koho zajímají nějaké desetinky a procenta? Člověk není statistická položka,ale živá bytost,která chce žít,musí jíst a pít.Radši se již dále nebudu vyjadřovat o těchto nepříjemnostech.Jen je třeba vidět věci v pravém světle. Vážně uvažuju,že budu hledat své nové životní podmínky v jiné zemi. Cool

Ac situace v CZ neni v mnoha ohledech idealni, tak s praci to spatne nevidim, kord ve strednich cechach. Staci si otevrit jakoliv Hospodarske noviny a hned se clovek docte kolik zahranicnich firem sem prichazi a posledni dobou to nejsou montovny, ale vyvojova strediska atd.. Takze opravdu prace je a je ji hodne,a aby si clovek nemyslel ono i na te nepasove praci cloveka sedrou muzu to porovnat zazil jsem si v zivote oboje dvoje. Skutecne pokud clovek chce mit pohodovou prac dobu, volne vikendy a zadny stres tak pak doporucuji statni spravu protoze v soukromim sektoru se clovek nadre vzdy. A jak snaze najit praci? Predne se zaregistrovat na netu kam to jde. napr. www.jobs.cz atd...A samozrejmne nebat se a posilat zivotopis.Pokud clovek ma slabsi praxi ci zadnou chce to potencionalniho zamestnavatele nejak zaujmout. Pokud doma skladam kamaradum pc a chci byt servisnim technikem, ale nemam praxi lze to treba nahradit tematickym webem ,ci aspon clanky do odbornych webu aby potencionalni zamestnavatel vedel, ze o tom skutecne neco vim. Dale se hodi nejake to neformalni vzdelavani, treba takove konference. Pokud potencionalni zamestnavatel uvidi, ze clovek nesedi doma, ale snazi se nekam chodit a dale vzdelavat treba da i sanci cloveku bez praxe.. A tak by se dalo pokracovat dale.. Prace se da najit vzdy i ta slusna, kord ve stredoceskem kraji. Preji hodne stesti.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 10:20 am    Předmět: Re: Anti-sociální stát Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Anonymous napsal:

Ac situace v CZ neni v mnoha ohledech idealni, tak s praci to spatne nevidim, kord ve strednich cechach. Staci si otevrit jakoliv Hospodarske noviny a hned se clovek docte kolik zahranicnich firem sem prichazi a posledni dobou to nejsou montovny, ale vyvojova strediska atd.. Takze opravdu prace je a je ji hodne,a aby si clovek nemyslel ono i na te nepasove praci cloveka sedrou muzu to porovnat zazil jsem si v zivote oboje dvoje. Skutecne pokud clovek chce mit pohodovou prac dobu, volne vikendy a zadny stres tak pak doporucuji statni spravu protoze v soukromim sektoru se clovek nadre vzdy. A jak snaze najit praci? Predne se zaregistrovat na netu kam to jde. napr. www.jobs.cz atd...A samozrejmne nebat se a posilat zivotopis.Pokud clovek ma slabsi praxi ci zadnou chce to potencionalniho zamestnavatele nejak zaujmout. Pokud doma skladam kamaradum pc a chci byt servisnim technikem, ale nemam praxi lze to treba nahradit tematickym webem ,ci aspon clanky do odbornych webu aby potencionalni zamestnavatel vedel, ze o tom skutecne neco vim. Dale se hodi nejake to neformalni vzdelavani, treba takove konference. Pokud potencionalni zamestnavatel uvidi, ze clovek nesedi doma, ale snazi se nekam chodit a dale vzdelavat treba da i sanci cloveku bez praxe.. A tak by se dalo pokracovat dale.. Prace se da najit vzdy i ta slusna, kord ve stredoceskem kraji. Preji hodne stesti.

Predchozi odpoved byla ma, nejak me to odhlasilo :-]
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

podle posledniho sociologickeho pruzkumu lidi nejstastnejsi na ostrovech Vanuatu ( a kdesi v Ohiu) Wink

Podle meho sociologickeho pruzkumu jsou lidi nejstastnejsi v hospode
Vilný prošedivělý stařík
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 19, 2006 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fajn,hlavně že se Čecháčkové v USA mají tak dobře. Zastáváte samé super-joby,jezdíte po nocích s mopem po Walmartech a další podřadné profese. Takoví můžou nejlíp radit,jak v ČR hledat seriozní práci.
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 20, 2006 2:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pro anonymního: no já nevím, ale speciálně ve středočeském kraji je druhá nejnižší nezaměstnanost v zemi (aktuálně 5,5 procenta, tj. bez práce je jeden člověk z dvaceti). navíc můžeš vyrazit za prací do prahy, kde jsou možnosti uplatnění bezkonkurenčně nejlepší. pokud máš maturitu a umíš německy, tak bys měl mít šanci sehnat solidní práci - a rozhodně za víc než deset, dvanáct tisíc. a čssd nevolím, jsem pravičák. ale prostě nelze přehlédnout, že vstup do evropské unie hodně pomohl rozhýbat ekonomiku.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 20, 2006 6:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si radši pudu hezky zašoustat.Smile) Stejně už jsem to neměl ani nepamatuju. Twisted Evil
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 20, 2006 6:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vilný prošedivělý stařík napsal:
... Zastáváte samé super-joby,jezdíte po nocích s mopem po Walmartech a další podřadné profese.

Nevím jak Ty, ale já mám k lidem kteří drhnou podlahy velikou úctu. Je to dřina, špatné pracovní podmínky, blbě placený. Dělal jsi to někdy?
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 20, 2006 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To;pdmlynek
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 20, 2006 11:08 pm    Předmět: Vilný prošedivělý stařík Odpovědět s citátem

Úctu za to ,co dělají k nim zrovna nemám,jistě je to hodně náročné po nocích drhnout podlahy,nakonec si to zvolili sami,že budou otročit v USA. Vadí mi,když si někdy myslí,že jsou ve Státech,jak jsou hned na výši,něco víc a radili by,jak se dá v Česku sehnat kvalitní práce a jak bylo mimořádně těžké se v USA uchytit a co všechno dokázali.
Zatím téměř každý z nich dostal do ruky koště s hadrem a začal makat.Zde v ČR by na takovou práci ten který člověk ani nesáhl,jednak kvůli platu a aby to nevidělo okolí,jak zametá.Pro Čechy to určitě blbě placený není. Otročí
doma v cizích fabrikách ,posluhují v USA,je to celkem tristní.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 21, 2006 5:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to proste tak jak si to kazdy udela.. A ikdyz treba tu praci maji spatne placenou a je "podradna" pokud vydela na to na co tam prijeli a nauci se jeste k tomu anglicky , proc ne... Lepsi nez se x let drit , mit vysokou a pak brat stejne h**** napr ucitele, lekari atd..
lenka

Registrace: 11. 01. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 21, 2006 7:31 am    Předmět: Re: Vilný prošedivělý stařík Odpovědět s citátem

[quote="Anonymous"]Úctu za to ,co dělají k nim zrovna nemám,jistě je to hodně náročné po nocích drhnout podlahy,nakonec si to zvolili sami,že budou otročit v USA. Vadí mi,když si někdy myslí,že jsou ve Státech,jak jsou hned na výši,něco víc a radili by,jak se dá v Česku sehnat kvalitní práce a jak bylo mimořádně těžké se v USA uchytit a co všechno dokázali.
Zatím téměř každý z nich dostal do ruky koště s hadrem a začal makat.Zde v ČR by na takovou práci ten který člověk ani nesáhl,jednak kvůli platu a aby to nevidělo okolí,jak zametá.

Ja jsem prijela do USA pred 8 lety. V CR jsem vystudovala ekonomku, mela statnice z NJ a dobrou praci. Prijela jsem sem a sla jsem uklizet na hotel, protoze jsem neumela AJ. Po par mesicich jsem mluvila docela dustojne a tak jsem zacala menit zamestnani a porad postupovala az jsem se dostala, tam, kde jsem dnes. Delam ucetni ve stavebni firme, jsem vdana, jsem tu legalne mame vlastni dum s bazenem, dve nova auta a cekame ted druhe dite. Jsem tu velice stastna a vim, ze to, ceho jsem tu dosahla za osm let, by mi trvalo v CR pravdepodobne o mmoho dele. Proto jsem se rozhodla zit tady a taky proto, ze tahle zeme muze nabidnout mym detem vice moznosti, nez CR.
Nechapu, proc si myslis, ze lide, kteri ziji v USA se povysuji nad ostatni. To ze ti to nejde v CR tak, jak by jsi si predstavoval, si ti mozna trosku pohralo s city a ted beres jakykoliv koment velice negativne. Ja jsem presvedcena, ze se te tady nikdo nesnazil ponizovat nebo tak neco. Kdyz se ti nelibi v CR, tak se zbal a jed nekam, kde ti bude lepe. Ted je tolik moznosti po cele Evrope.
Good luck.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 21, 2006 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

meppovic napsal:
Lepsi nez se x let drit , mit vysokou a pak brat stejne h**** napr ucitele, lekari atd..

Lékaři mají h* ? To myslíš vážně? Jaký je průměrný plat doktora v ČR?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 3 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com