Žít v Americe

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Žít v Americe

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co by mel clovek videt nez odjede
Autor Zpráva
Gabriko

Registrace: 29. 09. 2013

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2013 10:11 am    Předmět: Žít v Americe Odpovědět s citátem

Ahoj! S manželem by jsem rádi vypadli z ČR. Žijeme ve špatném městě a tak si říkáme, proč se neodstěhovat uplně do jiné země. Napadlo nás nějaké klidné městečko v USA. Máme ročního syna. Manžel je vzdělán v oblasti hotelnictví a turismus a já mám vystudovaný pajdák (učitelka v mateřské škole). Samozřejmě tento plán je teprve v počátku. Spíš nás to jen napadlo. A tak bych se ráda zeptala, co všechno je pro jeho uskutečnění potřeba. Máme s našim vzděláním nějakou šanci uplatnit se? Vzhledem k tomu, že máme dítě, tak by chtělo asi vše zařídit z ČR ať je vše potřebné připraveno. Přece jen s dítětem by asi nebylo moc dobré přiletět a začít teprve něco shánět. Četla jsem tady, že pro začátek je vhodný au-pair. Ale to v naší situaci nejde. Děkuji za odpovědi
Nikl
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2013 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepises nic o vas, vek, praxe, jazykove znalosti...

Pro zacatek bych zkusil vymenit spatne mesto za dobre mesto nebo aspon za lepsi. Uvidite, jake to je zmenit lokalitu. Zmenit zemi je o dost slozitejsi. Lepsi si to zkusit v "malem" nez potom zjistit, ze jste za velkou louzi a ve velke ***. Protoze potom uz nebude navratu. Teda bude, ale zpatky do spatneho mesta a do jeste horsich podminek nez predtim. Protoze uspory utratite za ten pokus. Teda jestli nejake mate. Meli by jste mit, budete potrebovat na letenky, na bydleni, do zacatku... a budete toho potrebovat hodne.
Lynnet
Moderator

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: ne září 29, 2013 7:49 pm    Předmět: Re: Žít v amreice? Odpovědět s citátem

Gabriko napsal:
Ahoj! S manželem by jsem rádi vypadli z ČR. Žijeme ve špatném městě a tak si říkáme, proč se neodstěhovat uplně do jiné země. Napadlo nás nějaké klidné městečko v USA. Máme ročního syna. Manžel je vzdělán v oblasti hotelnictví a turismus a já mám vystudovaný pajdák (učitelka v mateřské škole). Samozřejmě tento plán je teprve v počátku. Spíš nás to jen napadlo. A tak bych se ráda zeptala, co všechno je pro jeho uskutečnění potřeba. Máme s našim vzděláním nějakou šanci uplatnit se? Vzhledem k tomu, že máme dítě, tak by chtělo asi vše zařídit z ČR ať je vše potřebné připraveno. Přece jen s dítětem by asi nebylo moc dobré přiletět a začít teprve něco shánět. Četla jsem tady, že pro začátek je vhodný au-pair. Ale to v naší situaci nejde. Děkuji za odpovědi

Ahoj,ve vasi situaci,snad jen loterie o GC...tak se zaregistrujte.
Moc sanci,vest kvalitni zivot pro rodinu bez papiru,prace,zazemi,nevidim. Hotelnictvi,turistika...neni preferovany obor,cili ziskat pracovni povoleni pres nej vicemene nerealne,ucitelka v materske skole.....take ne...mozna v ceske skolce...? Nevim...zda by provozovatel sel do valky papiru s USCIS a placeni poplatku pro job ucitelky v lokalni ceske skolicce. Tyhle profese i pro vystudovane americany nejsou zdaleka vydelecne a I na ne je pretlak zadosti. Neter ma doktorske vzdelani ve specialni pedagogice a nasla praci jeste jen diky kontaktum....
Pro hotelnictvi,turistiku predpokladam znalosti jazyku,dobre manazerske schopnosti,vystupovani,dlouhy pracovni tyden,hodne prace za malo penez. Obcas se da sem jit na neplacenou pracovni staz,I k vuli kontaktum a obcas z toho v budoucnu muze byt pracovni vztah,pokud clovek vse splnuje. Jak ale uz jsem napsala,jen pro vyjimky a kdyz maji hotely problem najit zamestnance v USA. Uznavany manazer a kuchtik v jednom muze byt plus....

Jinak myslim ze uzivatelka Brook ma take vzdelani v turismu nebo cestovnim ruchu,tak snad se podeli o nejake informace.

Urcite ale bude dobre vedet do ceho jit a prijet se sem aspon rozkoukat...I kdyz chapu ze par mesicu nemusi stacit,ale jisty pohled ziskat muzete. Je treba vedet ze bez nedostatku penez pro rodinu,bez legalni prace na tom budete hure nez letiti ilegalove co uz tady maji konexe,zazemi i praci.
Take nevim co je spatne mesto v CR......I v USA nejsou jen ta "spravna mesta" a kazdy ma jina meritka a pozadavky jak chce zit,bydlet,vzdelani,zdravotnictvi atd. Na zapadnim pobrezi, v NYC a par dalsich mistech na vychodnim pobrezi,
stejne ,pak na Hawai,pocitejte s vyraznejsimi zivotnimi naklady na vsechno. Davaji ale vice prilezitostmi se uchytit(s vyjimkou malych ostrovu na Hi).
Male klidne mestecko v USA.....velka jistota s nedostatkem pracovnich prilezitosti,kontaktu, obtiznejsi start v nove zemi.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po září 30, 2013 6:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gabriko, vítej na Chicago-cz! Je to dobré vidět novou tvář.

Souhlasím s Tebou že to máte všechno si zařídit z ČR (je dosti jedno jestli máte děcko sebou nebo ne). Najděte si v USA práci, nechte to právníky vaších zaměstnavatelů vyřídit víza, a hurá za tím. Přeji Ti vše nejlepší.

Jestli máte šanci se chytit nebo ne, musíte si posoudit sami. Vy znáte váš kšeft, já ne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co by mel clovek videt nez odjede Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA