Pronájem aut

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Pronájem aut

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe
Autor Zpráva
Zuzaaa
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 07, 2013 1:02 pm    Předmět: Pronájem aut Odpovědět s citátem

Ahoj,

i když jsem pročetla téměř celé forum o pronájmu auta, tak i přesto mám několik otázek a budu ráda za vaše rada Smile...

Takže především bych se chtěla zeptat jestli je dobré rezervovat auto přes tuto autopůjčovnu:

http://cars-scanner.com/cs/?utm_source=google&utm_medium=poisk&utm_content=Rent_a_car_in_USA&utm_campaign=english_obyavleniya_glavnaya_czech_language&_c=fnd.default

Máme zde vybráno auto pro 7 osob (bude nás 6) a cena se mi zdá víc než dobrá, zvolila jsem variantu s půjčením GPS. Řidiči bude v té době už 25 let, ale rezervaci by jsme chtěli provést nyní a 25 let mu bude až v červenci, je s tím nějáký problém?

Další otázka je jestli všechny ty pojištění co jsou v ceně nám budou stačit, anebo je třeba zařídit ještě některá další? Moc tomu nerozumim, a proto budu za vaše rady ráda Smile

Další otázka je, jestli je opravdu třeba mít kreditní kartu? Nechce se nám jen kvůli tomu kreditní kartu zařizovat, myslíte, že by to šlo i s debetní? Na internetu jsou různý názory, ale radši bych měla jistotu Smile...
A někde jsem četla i o tom, že si půjčovna zablokuje nějakou částku na kartě, tak by mě zajímalo kolik to zhruba je,aby tam byl dostatečný obnos?

Díky za odpovědi! Smile
Monča
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 07, 2013 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
mi měli auto přes Expedia od Dollar. 5 dní za 175,-, platila jsem debetní kartou Mastercard a jako depozit si blokli 350,-, takže dvojnásobek platby.
S řidičem by být problém neměl, hlavně, že mu bude 25 v době půjčení.
Navigace je fajn, ale mi si vzali svoji a jen si nahráli mapy, půjčená je zbytečně drahá.
Tecko
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2013 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
kazdopadne karta musi byt v drzeni ridice, ktery auto bude ridit. Ja vul jsem si vyridil kreditni kartu a mezinarodni ridicak a v domeni ze je nadřazený tomu našemu (mám starý řidičák ne ten evropskej) jsem ho nechal doma. V USA ho samozřejmě chtěli vidět. Bez toho mě auto nechtěli dat. Měli jsme naštestí zaplacenýho druhýho řidiče. Ten měl řidičák jak český tak mezinárodní, pro zmenu ale neměl na sebe kartu. Takže vytáhl svou soukromou debetní a naštěstí to prošlo. Jinak by jsme byli bez auta. Mimochodem nějaký náš mezinárodní řidičák je vůbec nezájímal - zajímavé.

Jinak to řešíme vždycky tak, že zajdeme do Ceske Sporitelny vyridime si ucet s kreditni kartou pro placeni pres net. Kazdej kdo jede tam posle nejakou castku a z te si bookojeme hotely, kupujeme vstupy a auto. karty se daji vyridit za mesicni poplatek 75kc dve k jednomu uctu a kazda muze byt na jiny jmeno. Takze idealni pro dva ridice. Zalozeni a zruseni uctu je zdarma. takze jde jen o par mesicnich poplatku..cca za pul roku. Nehcteli jsme vystavovat riziku svoje ucty a dalsi napr. skryte platby nebo pozdejsi zneuziti kdyz to jde takto.

Momentalne taky ale resim auto a nevim kterou radu koupit. Pojedeme 4 a nevim jestli vzit kompatkni tridu, ci ekonomickou ci rodinnou atd. je tam toho spousta, ale stejne kategorie u stejnych vozu..tomu moc nerozumim..
Monča
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 10, 2013 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Některé půjčovny mají auta posunutá o kategorii. My měli u Dollaru objednaný Fullsize (Dodge Charger nebo podobný), ale koukala jsem, že jedna nebo dvě půjčovny měli to samé auto v kategorii Premium. Dollar měl jako Premium Mercury Grand Marquis, který jsme nakonec dostali, protože Fullsizy došly. Laughing
Ty nižší kategorie jsou samozřejmě levnější, ale když už jsme byli v Americe, tak jsme chtěli řídit ameriku a ne Hyundai, Nissan nebo Ford Focus.
Některé nižší kategorie se také dost překrývají, co se typů aut týká.
Zuzaaa
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 13, 2013 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bezva, moc děkuju za Vaše rady, určitě se budou hodit Smile...jen bych se ještě poptala jestli tu zálohu na půjčení auta můžu uhradit z debetní karty na svý jméno a pak ten zbytek uhradit z kreditní karty na jméno řidiče?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA