Západ USA - květen 2013

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Západ USA - květen 2013

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe
Autor Zpráva
drusillkash

Registrace: 31. 10. 2010

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 7:09 pm    Předmět: Západ USA - květen 2013 Odpovědět s citátem

Ahoj všem, plánujeme příští rok podniknout na přelomu května/června 2013 roadtrip po západu usa a tak bych vás opět chtěla požádat o pár rad. Sice mám tady pročtené snad všechny příspěvky co se týkají tohoto tématu ale i tak radši píšu. Pojedeme 4 holky ve věku 20 až 25 let. V parcích nám stačí pobýt jen jeden den, nebudeme dělat žádné velké tůry. V Los Angeles bysme se chtěly mimo jiné podívat i do Disneylandu a Universal studios.
Cesta bude trvat 22 dní (+ 2 dny na přílet i odlet, takže dohromady 24 dní)a hlavně by mě zajímalo, jestli se to dá vše v pohodě stihnout, na jisté stránce mi vehementně tvrdí, že se to nedá, že celou dobu strávíme v autě a nic si neužijeme. Letenku budeme mít do Los Angeles, tam sem nechala rezervu více dní, kdybysme se náhodou někde zdržely.
Naše trasa:
1.den - Los Angeles (přílet)
2.den - pacifické pobřeží
3.den - pacifické pobřeží
4.den - san francisco
5.den - san francisco
6.den - Yosemite
7.den - sequoia
8.den - death valley
9.den - las vegas
10.den - las vegas,hoover dam
11.den - zion
12.den - bryce canyon
13.den - Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Lake Powell
14.den - monument valley
15.den - grand canyon
16.den - joshua tree, palm springs
17. - 24. den - los angeles

V itineráři máme ještě nějaké ghost town, ale netušim do kterého se vyplatí jet podívat, předpokládám, že zrovna Bodie a Mono lake nám nevyjde kvůli sněhu na Tioga pass. Máme tu napsané Pioneertown, Calico a Rhyolite co sem našla tak po cestě.

Byla bych moc ráda, kdybyste mi poradili vaše tipy na cestu, a jestli mám teda něco ubrat, díky moc
Smile
verzana

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda, ze to mate dost nahusteny a v aute stravite hodne casu, troufam si tvrdit vetsinu. Ale netvrdila bych ze si to neuzijete, cesta muze byt pro vas take zajimava, uvidite hodne ruznych mist. Jen moc nepocitej s tim ze stravite v parku jeden cely den, vetsinou vam dost podstatnou cast dne sezere prave presun, mnohdy to bude i vic nez pul den. Napriklad presun ze Sequoia do Death Valley to pise cas pres 7 hodin. Treba Mono Lake do planu nesedi nejen kvuli pravdepodobne nemoznemu prejezdu pres Tioga Pass, ale i proto ze byste musely vynechat Sequoiu.

Ale nenech se znechutit, je dulezite jestli chcete navstivit vic mist stylem na chvili vylezt z auta, pokochat se a zas jet dal. Pises, ze zadne tury nehcete, tak by vam to tak mohlo vyhovovat. Svoji prvni cestu po zapade jsem udelala presne tak, chtela jsem proste zajet na co nejvice mist. Muj plan byl jeste silenejsi: za 17,5 dne jsme projeli 12 339 km, tj. vice nez 700 km na den prumerne. Ale za to jsme projeli 21 narodnich parku a monumentu. Bylo to vicemene z auta, ale bylo to naprosto nezapomenutelne, Amerika si ziskala me srdce. Dnes uz jezdim jinym stylem, chci stravit vice dni na jednom miste a projit se. Kazdy podle chuti, nenech se odradit. Pokud mas dobre zjistene casy a kilometry, resp. mile tak urcite vis jestli jste ochotni tento cas travit v aute nebo ne. A po ceste taky bude na co koukat, takze si to uzijte Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 6:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zní to rozumě. Gratuluji že to máte tak dobře prostudované. Je to vidět že víte co děláte. A zní to že máte tohle forum ohledně roadtripu po Západu USA už pročtené.

Souhlasím s Verzanou skoro ve všem. Možná bych si dal o den déle kolem Yosemite, a pak kolem Grand Canyonu.
jerry

Registrace: 23. 11. 2012

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2012 1:57 pm    Předmět: vstupne Odpovědět s citátem

je dobre zjistit slevy do parkuu

a jak se dostat do antelope canyonu

http://www.us-parks.com/park-fees.html

jinac kdyz se clovek na cestach ztrati

vetsinou pozna neco co nikdy necekal
turban68

Registrace: 09. 09. 2012

PříspěvekZaslal: út listopad 27, 2012 1:44 pm    Předmět: cesta jihozápadem USA září-říjen Odpovědět s citátem

Ahoj drusillkash, souhalsím prakticky se vším, co napsala verzana. Podobnou trasu jsme v USA projeli od 27.září do 14.října, mohli jsme se vydat přes Tioga pass, tak jsme to z Yosemite vzali na Mono Lake a následně došlo i na Bodie. Možná bych tu trasu z Las Vegas pozměnil a vzal to nejdříve na Zion, tak jsme jeli my. Potom Bryce, zařadili jsme i Arches a nelitovali, ten je fakt úžasnej, tam si zahorolezeš, krasný trasy k Double Arch apod., ten se nám hodně líbil. Stihli jsme i Mesa Verde a pak následně Four Corners, Monument Valley a pak Antelope canyon. Odtud pak je kousek na Horse shoe bend a pak "Velký", to byla fantazie Very Happy. Zpět do Vegas jsme to vzali přes route66, Selingman-Kingman a Hower Dam, to je milión tun betonu na Coloradu.
Krásně se to dá takhle obkroužit, byli jsme nadšený.
Měli jsme caravan Ford z Cruise America a byli jsme spokojený, hodně času bychom strávili hledáním noclehu, takhle jsmeto se spaním vyřešili a zůstávali v RV campech, kterých je spousta po cestě nebo "pod širákem" jsme někde zastavili u Donaldů (tam byla wifi) nebo u pump nebo nastanovištích trucků. Bylo to rychlý a pohodlný.
K té vaší trase bych měl snad jen jedno upozornění, přejezd ze Sequoia do Death Valley si nejsem jistý, zda vůbec nějak rozumně přes hory Sierra Nevada půjde. Možná kolem Isabella Lake a přes Indian Wells, spíš myslím, že to bude třeba celé objet přes Bakersfield Sad
To bych si pořádně prostudoval.
Zkušenosti, které jsem si z cestování odnesl:
je lepší trasu přesně naplánovat i s časy přejezdů, nebudete pak překvapené a nebudete muset dělat kompromisy. Jeli jsme průměrnou rychlostí cca 35 mil za hodinu, +- 5 mil, lépe to moc nejde. 200 mil nedáte rychleji, než kolem 6 hodin. Všude jsou ochotní, většinou milí Amíci, ať už rodilí nebo domestikovaní, pomohou, poradí, jsou pohodáři. To je moje zkušenost, není to klišé. V parcích, pokud nemáte předem rezervováno, JE problém se sehnáním noclehu, ať už pod stanem nebo v RV campu.
Prakticky u všech pump se dát tankovat s kartou aniž musíte k obsluze. Kreditní karta VISA elektron mi fungovala prakticky všude Laughing
Na 200 mil přejezdu jsme si přivstali a vyjížděli kolem 6 ráno, vyplatilo se to. Půl dne jsme mohli strávit v parku, nachodili jsme i 10 mil. Stálo to za to. Pozor na customer officer na letišti před odletem přes oceán. Ve Frankfurtu nás lustrovala Němka,jejíž english jsem moc nerozumněl a dala mi to sežrat. Po příletu do USA už to byl s úřednící na letišti ve Philadelphii přátelský rozhovor se sejmutím otisků a rohovky, pohoda.
Takovou "milou" Němku jsme už po celý pobyt nepotkali.
Tak asi tak, s dotazy jsem k dispozici. Sorry za tak dlouhou odpověď, ale zážitků a zkušeností bylo nepřeberně. Laughing
turban68

PříspěvekZaslal: út listopad 27, 2012 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a ještě...omlouvám se za hrubky v předešlém textu, špatně jsem to po sobě četl Sad .
Něco k městům západu USA, byli jsme v San Franciscu 2 dny a je nádherný, trochu evropský, čínská,japonská a italská čtvrť stojí za to vidět,Lombard street, Golden Gate, Alcatraz. Vegas je zážitek už když k němu sjíždíte, přijeli jsme v pondělí k večeru, vidíte v poušti celé to nasvícené "divadlo", Strip byl v noci kouzelný, hodně je to dělané na efekt, některé věci jako Benátky v hotelu vám vyrazí dech..Levné hotely a dobrý steak ve steakhouse na Stripu, výtah do restaurantu jako obří coca-cola..Manhattan..
Bodie - zlatokopecké město, děsivá příjezdová makadamová cesta cca posledních 5 mil, Moab - mormonské město, v místní brewery jsme se výborně najedli a napili místního piva i přes prohibici, která v Utahu vládne, z lesku a bohatství Nevady jsme se dostali do Arizony kolem Monument Valley, země Indiánů Navajo, chudá země, město Mexican Water - jedná stará pumpa a bar Cool
Cayenta - město Indiánů
Monterey - na pobřeží Pacifiku - ohromující akvárium, pobřeží Big Sur, krásná scénérie
turban68

PříspěvekZaslal: út listopad 27, 2012 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

děkuji všem za rady před cestou do USA, hodně mi to pomohlo, pro Verzanu: medvědy jsme v Yosemitech na té louce, ke které mi poslala souřadnice, bohužel neviděli Sad , projížděli jsme tam 2x, bylo to vzrušující, ale nepřišli
verzana

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út listopad 27, 2012 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

turban68 napsal:
děkuji všem za rady před cestou do USA, hodně mi to pomohlo, pro Verzanu: medvědy jsme v Yosemitech na té louce, ke které mi poslala souřadnice, bohužel neviděli Sad , projížděli jsme tam 2x, bylo to vzrušující, ale nepřišli

skoda, mozna uz byli po jidle Very Happy

i tak to vypada, ze nezapomenutelnych zazitku mate opravdu spoustu, tak to jsem rada, ze se vam to tak povedlo
Rosomak

Registrace: 10. 12. 2011

PříspěvekZaslal: út leden 08, 2013 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím,
v létě minlého roku jsme jeli podobnou trasu, jen opačným směrem. Mohu potvrdit, že nejvíce nás na tom zaskočila ta vzdálenost mezi Death Valley a Sequoiou. Na cestě mezi nimi jsme strávili celý den a přijeli až za tmy. Silnice totiž vlastně objíždí Sierra nevadu a u Sequoii to jsou samé prudké serpentýny, takže se nedá ani rychle jet. Tahle část cesty může být zdlouhavá, takže s tím je třeba počítat. U toho ostatního jsme neměli nikdy problém, vstávali jsme časně ráno a vždy nám přejezd trval až nečekaně krátkou dobu (navíc se člověk cestou kochá krajinou, takže ta cesta není otravná). Toť vše k mé zkušenosti Smile

A teď mě napadá jen ještě jedna poznámka k tomu Las Vegas. Osobně mi přišlo město přes den nepříliš zajímavé. Až v noci to začíná vše ožívat. Hoover Dam je zajímavá, ale nebál bych se tam vyrazit přes den (není zas tak daleko) a ten samý den na večer se vrátit do Las Vegas. Ušetříte tak den, který můžete využít na zajímavější destinaci.
Tecko
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 28, 2013 3:16 am    Předmět: auto Odpovědět s citátem

drusillkash: muzu se zeptat kde jste bookovali auto a jaky konkretne? diky za tip...
drusillkash

Registrace: 31. 10. 2010

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2013 9:30 pm    Předmět: Re: auto Odpovědět s citátem

Díky všem za rady a připomínky Wink cestu už máme dopodrobna naplánovanou, ladíme už jen poslední detaily. V itineráři máme zahrnuté 3 možné plány, podle toho jak budem na místě stíhat, co můžeme vidět po cestě nebo v okolí, přejezdy v km a čas, na který nás to vyjde jsem pesimisticky zaokrouhlovala nahoru, ráno nehodláme vyspávat do 8h ale podle náročnosti přejezdu klidně i ve 4h ráno Very Happy Nakonec na celou tuhle trasu máme čistých 23 dní a pravděpodobně vynecháme Disneyland.
Tecko: auto máme zabookovaný u www.rentalcars.com (Alamo), SUV typu Ford Escape
Tecko
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drusillkash: a muzu se zeptat jakou tridu toho auta jste vzali? Pro zajimavost..? Nejak nerozumim tomu jaky je rozdil mezi kompaktni tridou ekonomickou, stredni. standart atd..co v sobe jednotlivy kategorie skryvaji....nebo jsi to neresil...Diky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA