|
|
| Autor |
Zpráva |
marty Anonymní
|
Zaslal: pá březen 10, 2006 7:26 pm Předmět: poslani kontejneru do Cech |
|
|
| Nemate nekdo zkusenost z poslani kontejneru do Cech?Hlavne jmeno firmy,pripadne kolik to stalo?Diky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 251 Bydliště: 33131
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
navypier Anonymní
|
Zaslal: čt červen 22, 2006 9:21 pm Předmět: container |
|
|
konrejner jsem balil a posilal minulej patek pres Polamer v Chicagu - 40',door to door tzn. ze skladiste u letiste kde jsem mel vicemene vse sbaleno pred barak doma v Cechach.Posilal jsem vsecky moje "hracky" mimo jine motorka,ATV,auto.Cena celkem $6960 z toho za kontejner samotnej $4950,za bedny na motorku a ATV po $150, za nalozeni $700 a cca.$1000 byly pojistky.
Podle novych predpisu pro vyvoz a prepravu motorovych vozidel je nekolik zmen oproti predchozim letum - jednostopa vozidla (vcetne ATV ??) musi byt v prepravnich bednach,(motorky jsem do polameru vezl tyden pred dnem, kdy jsem mel objednanej kontejner aby meli cas vyrobit bedny)v pripade, ze je v kontejneru mimo auta jeste neco jineho (nabytek,osobni veci atd.), musi byt naklad oddelen od vozidel preklizkovou stenou,bedny s motorkama musi byt nalozeny (a vyrobeny) tak, aby bylo mozno precist cisla ramu,bedny samotne zakotveny ke stenam a podlaze kontejneru,auto odemceno s otevrenym oknem u ridice a s predni kapotou zavrenou na jeden "klik" aby bylo mozno otevrit motorovy prostor pro pripad kontroly,baterie odpojena (oba poly)a kabely k baterii izolovany (u motorek taky tak) a benzinu jen tolik, aby svitila kontrolka rezervy.auta a motocykly se nakladaji do kontejneru az posledni tak, aby auto stalo hned za dvermi (doporucuje se stopa pred a za autem)zajisteno zatazenou rucni brzdou a kolem vsech ctyr kol pribity tri vrstvy2x6(pred,za a zvenku) a auto je take pochopitelne prikurtovano k bocnim stenam a podlaze tak, ze v pripade, ze popruhy maji ratchet - utahovaci mechanismus musi byt tento jeste po utazeni zajisten ducktapem.Celnici pozaduji seznam toho, co vyvazite (pocet beden,obsah,hodnota)a doporucuji ocislovat bedny pro lepsi orientaci a pochopitelne je oznacit v pripade,ze je uvnitr neco rozbitneho - nalepky ma zdarma Polamer.
Po nalozeni je kontejner zaplombovan a zpravidla nalozen na vagon a poslan do pristavu v NY (v mem pripade)Preprava z Chicaga do pristavu v NY trva cca. 7-10 dni .V Ny celnici zkontroluji Vami dodane doklady (technicaky na auta a motorky se odevzdaji v polameru ktery je po zaplombovani kontejneru posila do NY - kde proveruji, jestli ten, kdo vozidla posila je majitelem a jestli jsou zaplaceny) a v pripade, ze se nerozhodnou kontejner otevrit zkontrolovat (jakekoli zpozdeni v pripade celni revize kontejneru a jakekoli dalsi naklady s tim spojene platim ja - coz vysvetluje, proc jsem nechal vse "odborne" nalozit)povoli jeho nalozeni na lod a poslou zpet do polameru orazitkovany technicaky.Polamer Vam zavola,vystavi Vam pojistnou smlouvu (ktera se necha dodelat az je znamo jmeno lodi)vrati technicaky a cau Ameriko. Preju hodne stesti a mejte se tu vsichni fajn. Me to stacilo - doma je doma.Pokud se neco nevysere tak bych mel mit zasilku doma priblizne za 7 tydnu.Dam Vam vedet, jak to vsechno dopadlo uz z domova.Davejte na sebe pozor a budte na sebe hodny.
Peace
navy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
navy Anonymní
|
Zaslal: so červenec 01, 2006 11:48 am Předmět: kontejner 2 |
|
|
takze jeste jednou z USA - 11dni po nalozeni kontejnetu v Polameru (Chicago) je uz vyclen na lodi a na ceste pres Atlantic.
Pohyb zasilky se necha sledovat jak pres web zasilatele - v mem pripade http://www.mscgva.ch/tracking/tracking_login.html kde se Vam po zadani cisla kontejneru vypise jeho poloha coz je aktualizovano denne.Jinak cestu samotne lodi pres ocean muzete sledovat na teto strance http://www.sailwx.info/shiptrack/index.html#search kde po zadani jmena lodi (muzete si to vyzkouset treba na te moji - MSC SCANDINAVIA) najdete jeji GPS koordinaty a jeji pozici na mape - pokud se nudite a nemate do ceho pichnout, muzete si treba naklepat zjistena data do kvalitnejsiho mapoveho programu jako treba google earth a nebo pouzit datoveho a komunikacniho satelitniho systemu IMMARSAT a zavolat (faxnout nebo emailnout)primo na lod aby se k Vasi zasilce chovali slusne - teda pokud nevite co s penezma a $25 za minutu pri 9.6bps. vam nedela problemy.Jinak jak jiste ti chytrejsi z Vas uz jiste pochopili - moje technicaky a pojistna smlouva uz jsou bezpecne v mych carry on zavazadlech a ja uz bych tu vlastne nemusel byt ale diky "fundovanemu" doporuceni slecny z Polameru ( ze kontejner dorazi domu asi za 7 tydnu)jsem si letenku zabukoval tak, abych doma byl cca. 10 dni pred kontejnerem - coz podle vseho bude asi problem pac kontejner podle vseho dorazi o deset dni DRIV nez ja.Dozvedel jsem se take, ze na vylozeni mam 5 dni bezplatne (coz je definitivne lidstejsi termin nez 2 hodiny bezplatne na nalozeni tady) a pak za den 11-19 $80/den a jeste pozdeji $150/den.Takze uz se vicemene smiruji s tim, ze budu chudsi o dalsich $250 za prebukovani letenky koupene od pomerne slusne se tvariciho Tatratravelu (zde plati naozajstne ze kvalitu sluzieb poznate az ked sa Vam nieco vysere).Tolik k prispevku cislo 2 a budu Vas i nadale informovat. Jinak mam to tu (asi) za 17,pekelne se nudim,nemam do ceho pichnout (ano damy pochopily jste spravne) a o to vic se tesim domu na ty nase krasny jihocesky holky a pratele ktery jeste po tech letech zbyli a neprechlazeny pivo s penou a klikaty silnice s alejema stromu kolem a neposekanou travu a skrivany nad loukama plnych kytek a motylu a na lidi ktery se smejou kdyz je jim fajn a xichtej kdyz zrovna ne a na Krumlovsky otacivy hlediste a "Rusalku" a jezy na Vltave a pulnocni msi o vanocich a folkovou Zahradu (kterou kurva uz letos nestihnu) a na lipensky cejny jak lopaty a ... na vsechno ostatni, co se tady neda koupit ani za milion dolaru ... ja tomu vsemu i po sedmi letech tady rikam domov.Tak se drzte a s nekterymi z Vas treba navidenou.
Peace
navy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so červenec 01, 2006 12:43 pm Předmět: |
|
|
Ty se proste navy jinam nez do Cech ani nehodis. Obdivuju, jak si to mohl kvuli tem spotrebnim nesmyslum, kterymi jsi narval ten kontejner, tech 7 let v Chicagu vydrzet. Neni ti lito, ze ti uteklo tolik krasnych veci v Cesku? Za milion dolaru sice v Illinois jihoceskou romantiku nekoupis, ale v Budejicich bys zase za tu dobu nepokoupil tolik tech "hracek", ze
Na svete je strasne moc krasnych mist, kde se da spokojene zit. Z vlastni zkusenosti vim, a stojim si za tim, ze ten seznam specifik domova, je jen nostalgie cloveka, ktery tam dlouho nebyl, protoze nemohl. vsechny ty veci, na ktere v cizine clovek tak rad vzpomina, po tydnu ci dvou (alespon v mem pripade) zevsedni, uz nejsou tak barevne a prebije je realita. Podzimni pliskanice, korupce, vsudypritomna nasranost a pivni chechtani nymandu, politicky hnus, podplacena fotbalova liga, do duchodu daleko a cekani na vanoce, kdy je potreba vybilit obchody, narvat si bricha a po Novym roku skrtit topeni, protoze od ledna je vzdycky zase drazsi.
Tak mi to trosku pripada, jako bys za kazdou cenu hledal klady svyho odjezdu. ja ti samozrejme preji to nejlepsi. Taky se tesim, az se zase podivam do cech, ale budu rad, kdyz si budu kupovat i zpatecni letenku. Uprimne ti preju, aby se ti uz na konci leta, az vypusti koupaliste a dohori taborove ohne nezacalo styskat po Spokojenych statech.
Peace a hodne stesti s tim nakladem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: so červenec 01, 2006 1:22 pm Předmět: |
|
|
To Scout:
To Navy: .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
navy Anonymní
|
Zaslal: so červenec 01, 2006 2:02 pm Předmět: smutno je mi .. |
|
|
z Vas,lidi kteri z fotbalu a blbyho pocasi a nedostatku "movityho" bohatsvi jsou schopni postavit definici zeme ve ktery bezpochyby vyrostli tak jako Ty scoute.Proc vsechno musi bejt proboha vo penezich?Zamyslel ses nez jsi se zacal poustet do rozboru co si vlastne vezu a kolik a za co se necha kde co koupit treba nad tim,ze po sedmi letech tady asi logicky neco vlastnim? A jestli Ti po tydnu ci dvou jinde chybi Amerika svedci pouze o tom,ze penize jsou pro Tebe "az" na prvnim miste a doma jsi jich as taky nemel moc.Nevracim se domu protoze musim ale protoze chci - nedelam si iluze o tom, ze to nekdy pochopis ale je mi srdecne fuk,ze se zdrazuje topeni protoze stejne jako ted tady a predtim doma a jeste predtim v Nemecku jsem byl schopen vydelat si dost na to aby me realita "pliskanic" at uz financnich nebo tech podzimnich nevyvedla z rovnovahy.O korupci a politickem hnusu ve statech se pisou knihy a nikomu to tady nepripada nenormalni a o duchodu si tady muzes nechat tak leda zdat. A o "vanocich" ala Santa SALE Claus a kazdodennim prezirani temer poloviny mistni populace (a to neumej jist priborem) radsi ani nemluvit.Nepotrebuji si svuj odjezd odtud nikterak ospravedlnovat (stejne tak jsem se do cech a rad vracel z Nemecka v 1991)naopak - tesim se tam jak na to co uz jsem psal tak na to, co jsi popsal ve svem prispevku Ty.Protoze ja jsem tam doma a mam se proc a kam vracet.Prispevek o kontejneru do cech jsem psal proto,ze tu nekdo hledal informace a ja je mam - ne proto,abych nekomu ukazal,ze mam na to ho naplnit a sebrat se a odjet a jestli to nekdo tak chape je mi ho uprimne lito.Nejdriv mne prekvapila Tvoje poznamka o tom, ze se nikam jinam nez do cech nehodim v kombinaci s tim ostatnim ve Tvem prispevku ale kdyz o tom tak premejslim neco na tom bude.Vracim se do zeme ktera ma stejne tak jako jine sve problemy ale treba taky deset tisic dolarovych milionaru (hotovost v bankach - o domech a jinem vlastnicvi nemluve)a 200 prodanych novych Ferrari (2005)- je to priklad trochu pritazenej za vlasy ale kolik cechu s novym Ferrari jsi tady potkal Ty? Ja ani jednoho.Polopate receno - cechy nejsou pro posery.Pokud nekdo dorazi z panelaku nekde na Ostravsku s letenkou za vypujceny prachy s jedinou vidinou jednoduchyho vydelku chapu to.Stejne tak chapu ty,kteri si tu zalozili rodiny a zkratka se tu zapykali.Ale zkus alespon zcasti vzit v uvahu fakt, ze jsou tu lidi kteri sem neprijeli vydelavat penize a jednoduse tu nechteji zit protoze se jim nelibi konzumni styl zivota tady .Jednoduse zkusenost nad ucenost - me to stacilo tak jedu.
Joo a jeste k tem spotrebnim nesmyslum "narvanych" v mym kontejneru - mimo to co uz jsem zminil je tam treba kompletni truhlarska dilna ktera me stejne jako tady (velmi dobre) zivila bude s velkou pravdepodobnosti zivit i doma - teda ne ze bych si delal iluze ze se nekdy zaradim do vyse uvedenych statistik milionaru nebo majitelu Ferrari ale na topeni mit definitivne budu no a vo tom to asi je ne?
Takze bez dementnich smajliku ahoj vsem.
navy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: so červenec 01, 2006 2:49 pm Předmět: |
|
|
HODNE STESTI  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so červenec 01, 2006 3:30 pm Předmět: |
|
|
| Pepino73 napsal: | HODNE STESTI  |
Diky Pepino - tobe a vsem at uz jsou doma kdekoli taky
Navy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: st červenec 05, 2006 8:41 pm Předmět: |
|
|
Taky preju hodne stesti. Ja kdybych nepotkala meho nynejsiho manzela, tak uz bych taky byla doma.
Pravda je, ze by me chybelo more
Tak at se ti doma zdari |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
navycz
Registrace: 23. 04. 2005 Příspěvky: 26 Bydliště: Jizni Cechy
|
Zaslal: pá červenec 07, 2006 4:57 pm Předmět: dalsi o kontejneru jeste zatim z USA |
|
|
Takze lod vporadku dorazila do (7.cervence) Bremenhavenu a kontejner byl vylozen a cleared for transit nemeckymi celniky.Volal jsem na prazskou pobocku MSC kde mi bylo receno, ze o kontejneru sice vi, ale nevi (presto ze polamer dostal vse zaplaceno, adresy telefonni cisla a ja nevim co vsechno) kdo a kde si kontejner vyzvedne a z monitoru na ni blika, aby vystavila fakturu.Po doplneni vsech informaci tj. napriklad telefon do Bremenu na pobocku MSC aby doplnili chybejici informace o miste urceni,telefon do pobocky MSC v Chicagu aby do Prahy odeslali manifest corrector s doklady o zaplaceni za dopravu (zmena z collect to prepaid) a na zaklade jejich vyjadreni ze jeste zaplaceno nedostali sehnat tu kravu z Polameru (damy prominou)aby konecne rozpocetla co a komu ma z mych penez zaplatit a donutit ji to udelat hned protoze na dvou kontinentech a ve trech zemich lidi cekaji az laskave hne prdeli - no a kdyz se mi tohle vsechno nakonec povedlo tak do Prahy odfaxovat a prevedene do pdf taky odmailovat vsechny dokumenty k zasilce (seznam veci - tentokrat v cestine a jejich hodnotu pro kazdou krabici zvlast,Win# auta a motorek + jejich hodnotu a popis pripadneho poskozeni (if any),doklad o pojisteni,adresu nekoho v cechach kdo ted hned zaplati cca45 euro za ja uz ani nevim vlastne co jinak ze se to vsechno zase zastavi (rozumej bude drazsi),stvrzenku z polameru dle ktere jsem uz tohle vsechno uz zaplatil (go figure) uz byla v celku malickost.Takze dikybohu za sikovne prazske urednice v pobocce MSC (ktere dana situace ale vubec neprekvapila a ani trochu se netajily tim, ze cokoli jede z Ameriky, je vicemene v takovym bordelu)ktere prestoze byl patek podvecer vse zaridily tak, aby kontejner prijel k nam domu az 24.cervence a ja mel cas alespon vyrozumet celniky.A ted par informaci a dobre minenych rad - kontejner po vylozeni z lodi potrebuje zpravidla 1-3 dny (pracovni)na to, aby vyjel (vlak)do Cech.Cesta vlakem z Bremenhavenu do Prahy (kam jedou vsechny kontejnery ze zamori)trva
1. naximalne 2. dny.Po prekladce na vlek nakladaku uz asi zalezi jak daleko od Prahy kamion jede.Ridic dostane (pokud jsou pochopitelne k dispozici)telefonni cisla kam zavolat pro blizsi detaily .Na vylozeni mam (zdarma)12 hodin a pro ty, kteri si planuji dovezt auto a nemaji jak na potvoru u domu rampu by meli sofera (a celniky) navest nekam pobliz k rampe kde auto z kontejneru vyjede a pak teprve se zbytkem do chalupy.
Vsem tem,kteri planuji absolvovat priblizne to same Polamer za soucasneho stavu doporucuji tak leda na nalozeni a vyrobu beden na motorky.Na prepravu jako takovou vrele doporucuji MSC Mediterian Shipping Company http://www.mscgva.ch/
ktera ma pobocky ve vsech zemich se kterymi Vase zasilka odtud bude mit neco spolecneho a jejiz zastupci mi nazorne predvedli jak to v praxi vypada kdyz neco funguje jak "svycarsky hodinky" .
Takze drzte mi palce a ozvu se az bude neco novyho
Navy
za11 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so červenec 08, 2006 6:13 pm Předmět: |
|
|
Ahoj navy,
pravdepodobne doslo k nejakemu nedorozumeni. Moc o tobe nevim, ty o mne uz vubec ne, takze jsme se oba tak nejak sekli.
Tak mi to nejak s tim kontejnerem pripomnelo ty lidi, co se tady roky dreli, aniz by stihli poznat tuto zemi, aby pak nalozily auta, motorky, nabytek, elektroniku atd., poplivali to tu a na rozluckove party vykrikovali, jak jsou Cechy nakonec ta nej, nej zeme.
Ja, kdyz jsem se nedavno stehoval na zapad, tak jsem vsechno nahazel do par tasek. Za ctyri roky v USA mi toho moviteho moc nepribylo a necitim se menecenny. Dulezite je, co jsem prozil. V Cesku jsem mel v dobe sveho prvniho odchodu do USA "dream job", ktery me ohromne bavil, vsechno bylo fajn, ale zustat tam, uz pro mne bylo neunosne. Dnes nemam v porovnani s tou dobou nic, ale konecne se citim dobre. A myslet si, ze je to kvuli konzumnimu zpusobu zivota v USA je smesne. Nemam ani televizi. Kazdy clovek si prece muze v klidu a ustrani zit tak, jak mu to vyhovuje.
Takze jeste jednou promin, jestli jsem te spatne pochopil. Preji ti v Cesku maximalne spokojeny zivot. Taky uz se tesim na dalsi kratkou navstevu. Ale moc tam ty nase Spokojene staty nepomlouvejte. Neni to tak zla zeme a je tu hodne dobreho a pekneho.
Peace a vyloz vsechno v poradku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: ne červenec 09, 2006 9:43 pm Předmět: |
|
|
TO scout - to byla jedna z nejhezcich veci, kterou jsem tady za posledni dobu cetla. klobouk dolu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 874 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po červenec 10, 2006 3:21 pm Předmět: |
|
|
| Potesujici, ze nejsem jediny, komu se veskery majetek(krome toho, co ma kola) vleze do 4 krabic od chipsu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
navycz
Registrace: 23. 04. 2005 Příspěvky: 26 Bydliště: Jizni Cechy
|
Zaslal: pá srpen 04, 2006 12:03 am Předmět: tak uz jsem doma |
|
|
Ahoj vsem tentokrat u z domova
konecne mam chvilku a kontejnerovy tema timto uzaviram.Jak bylo domluveno - bedna prijela spolu s celnikama v pondeli 24ho a po vykladce auta u nadrazni rampy jsme prejeli pred barak.Celnici vsechno fotili a zkoumali kazdou bednu a kravinu ale je podstatne, ze po tydenim papirovani se podarilo vse dovezene zoficielnit bez jedine extra koruny za clo. A ted ta dulezita cast: Nez odjedete zajistete si pokud mozno ke vsemu co si dovazite doklad o tom, ze danou vec jste v zahranici uzivali nejmene 6 mesicu jinak Vam ji nechaji doclit.Ja jsem malem ustval tiskarnu a scanner abych jim vse potrebne "zdokumentoval" a povedlo se ale pro ty kteri se na takoveto prace neciti bych doporucoval dat si potrebne dohromady uz v USA usetrite si spoustu casu a problemu.Jinak prvni dojmy z domova jsou definitivne pozitivni i kdyz jsou veci, ktere mne slusne receno zarazily.Jen tak namatkou pivo a obed v centru Krumlova za 460kc a nebo bezmezna arogance Ceskeho Telecomu ktery se po slouceni s Eurotelem chova jako kdyby mu komunikacni site v CR patrily (diky tomu jsem definitivne zrusil pevnou linku a internet je zatim pres mobil - T-Mobile za 800/mes. s cca.130kbps kdekoli kde je signal.)ale jinak je tu fajn a ryby berou.Urady se na me tvari, jak kdybych spadl z jiny planety a bodovy system na silnicich mi zatim problemy nedela.Resim ted spis kabely ke vsemu co se necha zapojit do site 220V a uz tyden prubezne peru protoze vsechno obleceni dostalo po ceste sem podivnou naftovomorskoolejovou "vuni" - timto doporucuji veskery textil zabalit do plastoych pytlu a pak teprve do beden.Pokud chcete nekdo vedet vic k transportu samotnemu tak se optejte - semtam se sem podivam.Mejte se vsichni fajn at uz jste kdekoli a zase nekdy.
navy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|