|
|
| Autor |
Zpráva |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: ne leden 23, 2005 12:40 pm Předmět: Ztraceny ridicsky prukaz |
|
|
Jestlize jste ztratili ridicsky prukaz a mate SSN, neni to za takova katastrova.V soucasne dobe vam ve vetsine statu vystavi duplikat, novy ridicky prukaz se stejnymi udaji jako na starem ridicskem prukazu. Neprodlouzi vam platnost, jako kdyby vam vystavovali prukaz novy. To by se stalo poue v pripade, ze by vas ridicsky prukaz byl tesne pred vyprsenim trvanlivosti.
Ztrata by mela byt nahlasena na policii, a to co nejdrive. Dostanete doklad, o tom, ze jste ztratili ridicsky prukaz nebo vam byl ukraden. V pripade zastaveni se timto dokladem muzete prokazat do te doby, nez si zaridite novy.
Nenoste vsechny doklady u sebe.
Je dobre nemit vsechny doklady u sebe. Pokud ztratite jeden z nasledujicich, ridicsky prukaz, identifikacni prukaz, nebo SSN je to ok. Vzdy se da zajit na DMV (Department of Motor Vehicles) a ridicky prukaz nebo ID prukaz nechat vystavit novy za minimalni poplatek. Staci prinest SSN a jeden dalsi doklad.
Toto plati pro Illinois. Pokud mate jine nebo podobne zkusenosti, napiste mi, at to muzu predat ostatnim.
Pokud potrebujete novy sticker na znacku nebo nahlasit zmenu adresy, tak treba v IL jde vse udelat online. Treba i zaplaceni pokuty za rychlost nebo parkovani pokud nemusite k soudu.
Tady jsou odkazy na DMV online stranky pro jednotlive staty:
Departments of Motor Vehicles in USA |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
damini
Registrace: 22. 01. 2005 Příspěvky: 39
|
Zaslal: st leden 26, 2005 2:22 pm Předmět: Diky za vsechny |
|
|
| Dobra rada nad zlato |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt leden 27, 2005 3:25 pm Předmět: |
|
|
Bohuzel,neplati pro Floridu.
Teda OPET jak kde.Ale asi se najde jen 1% office,kde to udelaji  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 25, 2006 7:25 pm Předmět: |
|
|
| rek bych ze to nebude ani to jedno procento sam jsem jsem to tam skousel 3 mesice nez jsem dostal kontakt na jednoho cloveka ktery mi s tim pomohl Tom |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 817 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt červen 29, 2006 5:23 pm Předmět: |
|
|
Vytazek dnes zkopirovany primo ze stranky Michigan DMV, zvyraznil jsem to, co povazuju za dulezite:
On May 3, 2004, Michigan joined 49 other states in requiring Social Security numbers from all those who apply for, or are renewing a driver’s license. This was the result of a federal court ruling requiring Michigan to comply with the federal Welfare Reform Act and collect Social Security numbers so the state’s Department of Human Services can use them as a tool in child support enforcement.
What if I don’t have a Social Security number?
A person who has never been issued a Social Security number must certify to that fact on an application obtained at a Secretary of State branch office.
Primary documents
6. If you were born in a foreign country, the following may be used:
a. Resident Alien Card/Permanent Resident Card (INS Form I-551), or
b. Certificate of U.S. Naturalization (N-550 or N-570), or
c. Certificate of U.S. Citizenship (N-560 or N-561), or
d. Employment Authorization Document (INS Form I-688B or I-766), or
e. Passport with a translation of the passport into English. See the back of this form for information about
translations.
Secondary documents:
1. A driver license from another country (other than Canada) with a translation of the license into English. See the back of
this form for information about translations. (An International Driving Permit is not an acceptable identity document and
is not an acceptable translation of a driver license from another country.)
2. A birth certificate, marriage license, or divorce decree from another country, with a translation of the document into
English. See the back of this form for information about translations.
3. A U.S. Department of State non-immigrant visa.
Rek bych, ze SSN jeste porad neni nutne, pokud dotycny podepise na BMV affidavit, ze SSN nikdy nedostal.
Krome techto dokumentu, je jeste nutny "proof of Michigan residency": utility bills, bank statements, car registration atp.
Preberte si to jak chcete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lubos Anonymní
|
Zaslal: pá červen 30, 2006 9:57 am Předmět: DL |
|
|
| Jo tohle je skopirovane z internetu a uz to tam je asi i pekne dlouho. Ja to skousel nekolikrat i na vice mistech a stejne mi vzdycky rekli, ze mam jeste neco prinest. Pred par mesici jsem to skousel. Akorat me to stalo spoustu penez, casu a nokonec nemam nic!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: pá červen 30, 2006 6:03 pm Předmět: Re: DL |
|
|
| Lubos napsal: | | Jo tohle je skopirovane z internetu a uz to tam je asi i pekne dlouho. Ja to skousel nekolikrat i na vice mistech a stejne mi vzdycky rekli, ze mam jeste neco prinest. Pred par mesici jsem to skousel. Akorat me to stalo spoustu penez, casu a nokonec nemam nic!!! |
Kdyz ono je to nekdy trochu slozity. Me trvalo asi 4 mesice vyrizeni ridicaku. Uplne poprve. Sla jsem na DMV (pobyt jsem mela platny jenom na 2 mesice ) a oni se se mnou vubec nechteli bavit, ze muj pobyt je moc kratky. A tak ja tam chodila porad dokola (nejhorsi bylo, kdyz jsem po treti dostala tu samou zenskou, ta uz si o me musela myslet, ze jsem trubka ) no a na sestej pokus nejakej milej cinanek rekl, ze to teda zkusime. No a hnedle jsem mela ridicak na 5 let.
Ono se to proste musi porad zkouset a porad otravovat. A kdyz to nejde tady, tak to urcite pujde jinde. Hlavu vzhuru |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|