|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1325 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st červen 28, 2006 12:12 pm Předmět: |
|
|
Já Tě úplně chápu. Máš pravdu, ten úředník třeba byl vůl, nebo lenoch, nebo kdo ví co. A třeba to byla jeho vina. A vím že jsou nějací úředníci jaká jsi byla Ty.
Ale pro lidi kteří jdou před úřad, ať to je jakýkoliv, nejde o spor mezi úředníkem a Tebou dokázat že Ty nebo on je bystřejší, víc připravený, nebo chytřejší. Dokazovat že jsi lepší než druhý si můžeme nechat na sportovní hřiště, nebo na spor se sousedem, nebo na politiku, nebo do hospody, nebo do kšeftu, nebo před soud. V naší společnosti je to ceněné porazit protivníka, ale jsou situace kde dokazovat že jsi chytřejší než druhý hodně škodí. Jako před úřadem.
Jdeš na úřad ukazovat úředníkovy že je hňup, nebo aby jsi dostala to co chceš? Jediná věc co chceš od úředníka je aby on Ti schválil to o co prosíš. Uvidíš ho jednou v životě.
Vůbec Ti nezáleží že úředník je blbej nebo chytrej. Nezáleží Ti jestli ho máš ráda nebo ne. Nezáleží Ti na tom jestli dělá práci houževnatě nebo ne. Nezáleží Ti na tom jestli předpisy jsou nesmyslné nebo ne. Jediné na čem Ti záleží je aby on Ti schválil to co chceš. Všechno jiné je pro Tebe irrelevantní.
Zde situace je: Vím co chci. Vím jaká je situace. Jediná otázka je: Co mám udělat, jak se mám chovat, abych v této situaci dostal to co chci? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: st červen 28, 2006 1:49 pm Předmět: |
|
|
pdmlynkem výše popsaný postup, jak dosáhnout svého cíle při jednání s různými subjekty (v tomto případě s úředníky), je součástí komunikační metody nazývané sociální inženýrství. Jedná se o velmi užitečnou techniku, která umožní uspět každému tam, kde ostatní většinou selhávají.
To pdmlynek:  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Terezice
Registrace: 21. 06. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: California
|
Zaslal: čt červen 29, 2006 7:38 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Terezice >> jo mela jsi smulu, ale pdMlynek to mysli dobre, umet jednat s lidmi kolikrat usetri cas i penize i kdyz se to zrejme neda uplatnit v tvem pripadu. |
Miro, to mas naprostou pravdu, ja jsem taky nikde neuvedla, ze bych k dotycnemu uredniku byla sprosta, ci se chovala nevhodne. On me proste jenom nastval - respective cela tato situace, a jedina reakce, byl bohuzel plac. Takze se opravdu nemusite urednika tak vehementne zastavat. Ac nesnasim blbce neznamena to, ze je vyhazuji z okna
Btw: vlastne jsem zas takovou smulu nemela. Rekla bych ze urednikovi se siiiilene libilo v Praze, tak ten case trochu popohnal Takze snazivym urednikum zdar .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|