Ziskani viza - index studenta

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Ziskani viza - index studenta

Autor Zpráva
karel

Registrace: 14. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2005 1:24 pm    Předmět: Ziskani viza - index studenta Odpovědět s citátem

Zdravím,

chci si požádat o turistické vizum na US Embassy v Praze, jsem dalkovy student vysoke skoly a mam index. Tento index je naprosto shodny s indexem normalniho studenta, jen na prvni strance (uvnitr indexu) je u oboru napsano "komb. studium".

Chci se zeptat, jak moc si urednici prohlizi onen index? Ja jen, ze by asi bylo jednodussi (ikdyz mozna riskantnejsi) pozadat o vizum jako student, nez jako radovy obcan. Muj vek studentovi denniho studia odpovida, takze v tom bych problem nevidel. Jde o to, jestli ten urednik prochazi tim indexem a vsechno kontroluje, nebo zda staci mu pres okenko ukazat index a tim to konci (nevim jak to chodi).

Ma s tim nekdo prosim zkusenosti? Diky moc.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2005 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz jsem zadal naposled o J-1 na WAT, tak samozrejme chtel videt muj index. Podival se na prvni stranku, zrejme kontroloval fotku, jmeno, nazev skoly apod, a pak zacal listovat. Byl jsem uz v 6. rocniku, takze jsem mel index docela popsany. Prolistoval prvnich par stranek a vratil mi ho. Nastesti nedosel nakonec, kde by zjistil, ze uz nebudu po navratu z WAT studovat. To bych asi vizum nedostal. Tenkrat jsem to proste risknul a vyslo to Smile
S tim, ze ukazes index jen pres okenko, moc nepocitej. A navic jako student budes potrebovat potvrzeni o studiu.
Take zalezi v jakem jsi rocniku. Posledni rocniky neradi pousti, protoze uz se nemusi vracet do skoly.
Jestli pracujes, mas dobre placenou praci, dostatek penez na uctu a jedes jen v lete na kratkou dovolenou, tak bych ti radeji doporucoval jet jako civil.
karel

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2005 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ja nechci jet na vymenny pobyt jako au-pair, chci jet individualne na par dni do US, ale vzhledem ke sve hrube mzde (jsem majitelem s.r.o. a vzhledem k danim jsem si stanovil neco malo nad minimalni mzdu), tak nevim, aby to nebylo problemovy (ta mzda). jinak na svem soukromem ucte mam penez dost, to by nemel byt problem, takze proto radeji to risknout jako student zadajici o turisticke vizum...
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2005 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, jestli jsi majitel, tak mas urcite k dispozici firemni razitko. A jak tady uz nekdo radil v jine diskusi, tak ze sebe muzes udelat zamestnance firmy, napsat si mzdu jakou chces, dat telefon na sveho spolecnika, ktery ochotne vse amabsade potvrdi, kdyby si to overovala, a vsechno stvrdis razitkem Smile
Atlanta-man

Registrace: 17. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2005 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

presne tak czolgos Wink ty lidi jsou nekdy budto neskutecne poctivy nebo neskutecne blby Laughing no nevim Question
karel

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2005 1:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je pekna rada ... ale co vypis z bankovniho uctu? ze bych si pulku mzdy daval na ucet a pulku mzdy daval hotove??
martha
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2005 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Karle,

3krat jsem zadala o J1 a to je spis vzdycky zajimal DS2000 nebo jak se ten formular jmenuje.
Když jsem si pak žadala o turisticky vizum, taky jako student, tak chteli videt letenku, proc tam jedu a index. Vypis z účtu a potvrzeni o studiu je snad ani nezajimalo, ale mela sem to samozrejme s sebou. Nepřišlo mi že by ten index ta uřednice nějak zvlášť zkoumala, spiš ho jen tak proletla, za minutu jsem byla vyřízená a nazdar "good luck". Pochybuju ze by si nekdo zkoumal termin "kombinovane studium" ikdyz nikdy nevis.To bylo v 2003. Nevim zda to je stejne i dnes....asi to dost zpřisnili podle nekterych přispěvku tady...a asi dle meho nazoru mimo jine zalezi i na jakeho urednika narazis.....nicmene kamarad zadal o to same taky turisticky vizum a taky student, letos, a tomu se to nejak zdrahali dat, nevim proc, vsechny nalezitosti mel stejne jako ja tenkrat...nakonec konzula vicemene uprosil na vizum na 3 mesice, mel stesti.... Takže je to na tvem rozhodnuti...popsala jsem tady svou zkušenost, někdo má třeba uplne opačný zážitek...
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2005 11:02 am    Předmět: letenka Odpovědět s citátem

Ahoj Martho,
chtel jsem se te zeptat na tu zalezitost ohledne letenky. Ukazovala si jim zaplacenou letenku nebo nejakou rezervaci? Je mi totiz divne, ze bych si musel kupovat letenku, kdyz jeste nevim, jestli dostanu vizum.
martha
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2005 8:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj!
Tenkrát sem tam šla už s vystavenou letenkou, ale to bylo jen tim, že sem prošvihla termin pohovoru, pak jsem si už musela koupit letenku, a 4 dny před odletem jsem stale neměla vizum. Pak jsem se tam znovu vecpala na pohovor, no byla to pak jeste docela dobra story dostat behem 4 dnu termin pohovoru a vizum domu, to asi nema cenu rozepisovat.

Ja tedy měla tu letenku už koupenou, ale můj přítel tam byl jen s rezervaci na papiru od airlines nebo nejaky cestovky /narozdil ode mne si to zařidil v klidu / a v pohodě vzali to, to dle meho nazoru predpokladaji ze si preci lide nebudou kupovat letenku, kdyz jeste nemaji jiste vizum. Rezervace letenky by jim měla stačit.
Při žádosti o J1 jsem vždycky měla jen rezervaci letenky a bylo to vždy v pořádku.

ještě k tomu indexu, vzpomínala jsem na to nakolik ho zkoumali a fakt musim rict ze opravdu moc ne......divali se jestli mam zapis v tom kterem semestru a jestli jsem to fakt ja, ale pochybuju ze je bude zajimat termin kombinovane studium.
martha
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2005 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ovsem vzdycky se muze najit nejakej blb, co zkouma veci ktery by te treba nenapadly, ze svy zkusenosti nevim na kolik baziruji na terminu "kombinovane studium"Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com