|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 10:44 am Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | Tak jsem si vcera udelal typicky cesky den.
Zjistil jsem ze nemam v aute benzin tak jsem zajel k pumpe nacerpal plnou a ujel bez zaplaceni, preci nebudu platit, penez maji dost a ja preci nebudu chodit pesky. Mel jsem hlad tak jsem zajel do Wal-Mart nakoupil plnej kos a nezaplatil. Mam hlad preci me nenechaji umrit hladem. Bolel trochu zub, insurance nemam, vyhozene penize za nic, tak jsem zasel k doktorovi, anglciky neumim ceknout, tak jsem mu ukazal na zub a zarval bolesti. Hodny pan doktor me osetril a zeptal se jak budu platit rikam jsem Iligl Imigrant vem penize z foundu a odesel jsem ...
I love America!!! |
neperli Mobe
tohle neni typicky cesky den
ja neznam v cechach nikoho takoveho
ale
mozna
cesi v americe
mozna muzou takovy byt
lol
ale kdyz pises ze sis udelal typicky cesky den, tak uz to chapu, tohles TY provadel v cechach
gratuluju  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 10:47 am Předmět: |
|
|
| Klara napsal: | Pokracovani od Mob...
a dalsi den jsem sel do prace ,a muj boss mi nezaplatil za posledni 2 mesice,ale proc by mel,mozna gavermant mi to taky zaplati...
Mob to bylo presne vystizne !!!!!Nechapu co si nekteri z vas mysli,ze tu je vsechno zadarmo?,ale vydelavat penize na cerno to vam nevadi.Je to opravdu ostuda pro vsechny cechy!!!!Tak se potom nedivte,ze se s vama jedna ,tak jak se jedna.
Kdyz nekdo chce okradat druhe ,tak at je taky okradan!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ty ses chytra jak radio
podivej kolem
mexici
polaci
rusaci
ukrajinci
cinani
korejci
----jasne to jsou taky ilegalove
KOLIK JE TADY ILEGALNICH CECHU ????
MYSLIS ZE JICH JE TU VIC NEZ MEXIKU, POLAKU, RUSAKU A SIKMACU??? KOUKNI NA STATISTIKY
A ZE TY SES TU LEGALNE
TO NEZNAMENA ZES SEZRALA VSECHEN ROZUM
JA JSEM TU TAKY LEGALNE
A TAKY SE NECHOVAM JAKOBY MI TO TU PATRILO
A TAKY SI NEMYSLIM ZE JSEM LEPSI NEZ OSTATNI...
TAK SE ZAMYSLI  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 10:49 am Předmět: |
|
|
JO A PROTOZE SE NEKDO ROZHODNE NEZAPLATIT DOKTORA
TAK TO JE JENOM JEHO VEC
A NIKOMU JINYMU DO TOHO NIC NENI
PLNO AMIKU TAKY NEPLATI
PLNO Z NICH ANI POJISTENI NEMA
A PLNO Z NICH SI DOKTORA ANI NEMUZE DOVOLIT
NO TY PROBLEMY TECH "CHYTREJ" CECHU JE TO CO POTREBUJU  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 12:11 pm Předmět: |
|
|
To Mob:
Mobe, nevim, jak to delas, ale tvuj psany projev je pro vsechny naprosto presvedcivy a duveryhodny. Mozna jsem nejakej divnej, ale nechapu, jak to, ze nikoho neprasti hned po prvnich slovech ta naprosto NEPREHLEDNUTELNA ironie?!?!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 12:39 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | To Mob:
Mobe, nevim, jak to delas, ale tvuj psany projev je pro vsechny naprosto presvedcivy a duveryhodny. Mozna jsem nejakej divnej, ale nechapu, jak to, ze nikoho neprasti hned po prvnich slovech ta naprosto NEPREHLEDNUTELNA ironie?!?!  |
To vis jsem velice Presvedciva a Duveryhodna osoba  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 1:20 pm Předmět: |
|
|
Někde jsem četl informaci, že v US spousta lidí včetně Amíků kašle na zaplacení doktorům, protože prý naprostá většina nemocnic jim pošle účet za ošetření 2x nanejvýš 3x - a když na to pacient nereaguje, nechá ho být. Vymáhání dalšího zaplacení se jim prý nevyplatí, neboť by se zbytečně prodražilo - už jenom na poštovních známkách.
Dále jsem někde slyšel, že prý nemocnice si na rozdíl od dluhů u banky nesmějí započítávat úroky, takže např. dluh za ošetření ve výši 4,000 $ bude stále hodnotu 4,000 $ i třeba po 20 letech.
Nakolik obě výše uvedené informace odpovídají realitě, to opravdu nevím, ale osobně se domnívám, že se to musí promítnout do nějaký databáze dlužníků, se kterou se pak dále pracuje...to jsem již ale zabrousil do čistých teoretických úvah.
Je naprosto jasný, že je nejlepší nic nedlužit, ale pokud je někdo v hodně špatný situaci, tak asi nemá moc variant na výběr... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 2:14 pm Předmět: |
|
|
| excellentmentaldefect napsal: | Někde jsem četl informaci, že v US spousta lidí včetně Amíků kašle na zaplacení doktorům, protože prý naprostá většina nemocnic jim pošle účet za ošetření 2x nanejvýš 3x - a když na to pacient nereaguje, nechá ho být. Vymáhání dalšího zaplacení se jim prý nevyplatí, neboť by se zbytečně prodražilo - už jenom na poštovních známkách.
Dále jsem někde slyšel, že prý nemocnice si na rozdíl od dluhů u banky nesmějí započítávat úroky, takže např. dluh za ošetření ve výši 4,000 $ bude stále hodnotu 4,000 $ i třeba po 20 letech.
Nakolik obě výše uvedené informace odpovídají realitě, to opravdu nevím, ale osobně se domnívám, že se to musí promítnout do nějaký databáze dlužníků, se kterou se pak dále pracuje...to jsem již ale zabrousil do čistých teoretických úvah.
Je naprosto jasný, že je nejlepší nic nedlužit, ale pokud je někdo v hodně špatný situaci, tak asi nemá moc variant na výběr... |
Vetcinou kdyz dluzis a neplatis tak to predaj collection agency ktera kdyz pracujes legalne tak si to ztrhne z penez ktere dostavas a mas to na zaznamu 5let(7 let)
Nerikej ze nemuzes poslat 20 tydne, bi-weekly, jednou mesicne!!!!
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 2:26 pm Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | | excellentmentaldefect napsal: | Někde jsem četl informaci, že v US spousta lidí včetně Amíků kašle na zaplacení doktorům, protože prý naprostá většina nemocnic jim pošle účet za ošetření 2x nanejvýš 3x - a když na to pacient nereaguje, nechá ho být. Vymáhání dalšího zaplacení se jim prý nevyplatí, neboť by se zbytečně prodražilo - už jenom na poštovních známkách.
Vetcinou kdyz dluzis a neplatis tak to predaj collection agency ktera kdyz pracujes legalne tak si to ztrhne z penez ktere dostavas a mas to na zaznamu 5let(7 let)
Nerikej ze nemuzes poslat 20 tydne, bi-weekly, jednou mesicne!!!!
 |
Hmm, to máš pravdu, ale - čistě teoreticky - pokud já bych se dostal do takovejch sraček a nemohl zaplatit účet za doktora, tak bych se snažil už jen z principu dohodnout na splátkách přímo s nemocnicí... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 8:32 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Rakosniku
Kdo to ma v CR zadarmo? Tak maximalne socky ne!!!!
Ale poctivi lide si musi platit ZP.
Chtel bych videt tebe tu jestli by jsi to platil, tak taky nerozhazuj plastem.......
¨Zdar Bucky |
TAk ted jsi si pekne smrkl do rukavu ja totiz vsechny sve ucty za doktora zaplatil do posledniho centu a nebylo to malo........a ted muzes zase rozhazovat plastem ty!
Jasne ze to je kazdeho vec jestli to zaplati. V CR si lidi plati pojisteni stejne jako tady......ale ja mel na mysli to ze doma je osetri za uplne minimum oproti tomu co by museli zaplatit tady.
Prijde mi ubohe toto jeste nekde prezentovat a ptat se druhych jak to dopadne a jak nejlepe vydrbat s mistim systemem. Jakoby toho nebylo malo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne květen 14, 2006 10:03 pm Předmět: |
|
|
| Co to je "rozhazovat plastem"? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
|
Zaslal: po květen 15, 2006 2:05 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | | Co to je "rozhazovat plastem"? |
dobrá otázka, taky jsem se chtěl zeptat na upřesnění. Napadly mě nějaký varianty:
a) mávat zlatou nebo platinovou kreditkou a dávat lidem na jevo že "já na to mám", tedy přeneseně "machrovat"
b)mávat vyčerpanou kreditkou ve smyslu "honím si jen triko"
c) ovívat se gejša vějířem vyrobeným z plastické hmoty
d)pokud je "plast" přezdívkou nějakého živého organizmu (člověka, psa, delfína, mravence, kaktusu), tak to znamená vyvinout fyzické násilí vůči dotyčnému subjektu
e) "rozhazovat plastem" lze použít jako výstižnou definici okamžiku, který nastane cca 5 sekund po tzv. velkém třesku (velký třesk = nabourání Trabanta do stromu nebo jiné pevné překážky)
f) nezvládnout výkrut rogalem ve výšce nad 300 m a prudce a nekontrolovaně klesat k zemi
g) pokud nastane situace, že při odletu projdete letišní kontrolou aniž by u vás byla nalezena zbraň z plastické hmoty (nůž, pistole), tak "rozhazováním plastem" se rozumí posměšné mávání dotyčnou zbraní z patřičné vzdálenosti na letištní bezpečnostní pracovníky, dávaje jim tak najevo jejich neschopnost
h)jedná se o chybu, správně má být "rozhazovat chlastem", tj odhazovat z hromady prázdné lahve od alkoholu za účelem najít alespoň jednu poloprázdnou |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lenka
Registrace: 11. 01. 2006 Příspěvky: 27 Bydliště: florida
|
Zaslal: po květen 15, 2006 7:51 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | JO A PROTOZE SE NEKDO ROZHODNE NEZAPLATIT DOKTORA
TAK TO JE JENOM JEHO VEC
A NIKOMU JINYMU DO TOHO NIC NENI
PLNO AMIKU TAKY NEPLATI
PLNO Z NICH ANI POJISTENI NEMA
A PLNO Z NICH SI DOKTORA ANI NEMUZE DOVOLIT
NO TY PROBLEMY TECH "CHYTREJ" CECHU JE TO CO POTREBUJU  |
Nevim s jakymi americany se stykas, ale kdyz neplatis svoje ucty od doktora, tak ti to jde na kredit a kazi ti to score. Jiste dobre vis, jak je kredit tady dulezity. Takze si kazdy "amik" rozmysli, jestli zaplati nebo nezaplati. Je tu vyhoda, ze muzes splacet mesicne kolik si muzes dovolit. Taky muzes pozadat Medicaid o asistenci atd. Je tu spousta variant, jak uhradit doktora.
Ohledne toho pojisteni, to mas pravdu ale vetsina doktoru, nemocnic a laboratori ti da slevu min. 20% kdyz nemas pojistku, nekdy dokonce 50% kdyz uhradis tech prvnich padesat v jedne splatce. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
********* Anonymní
|
Zaslal: ne červen 18, 2006 3:01 pm Předmět: nemocnice |
|
|
| a kdyz nekdo nema ani ss,tak mu to ani na kredit nejde....a taky jsou prece nemocnice za darmo ne?akorat tam clovek ceka cely den,ale muzeme byt radi,ze i neco takoveho funguje a pristup doktoru a vubec lidi co tam pracuji je vyborny,teda ja mam aspon jen ty dobre zkusenosti...a jsem fakt vdecna.Nekdy ucet sice poslou,ale nekdy neposlou vubec nic.A je to na kazdem z nas ,jestli zaplati nebo ne....aspon to minimum mesicne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kokoska Anonymní
|
Zaslal: po červen 19, 2006 8:16 am Předmět: pomoc SOS |
|
|
| Teda od Vas cist nazory to je obcas zoufale.O cem to mluvite?To je jako strasnej peniz v Cechach zaplatit usmolene mes.zdr.pojisteni????Tady je to asi kapku o necem jinem i presto pokud tu chci byt v klidu tak si rozhodne dluhy delat nebudu a pokud se necham osetrit a jsou tu takova pravidla tak se neda nic delat.Daji ti to i na min.splatky staci se jen domluvit.Kazdop[adne pokud tu nechces byt ci nic nevlastnis zalezi to v podstate jen na tobe pokud je to opacna varianta je dobry mit stit cistej to je snad vic jak jasne!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TOTEN_KOPF Anonymní
|
Zaslal: st červen 21, 2006 12:38 pm Předmět: |
|
|
| JA NEROZUMIM, O CEM TO TU JAKO MLUVITE....V CR STOJI ZDRAVOTNI POJISTENI 1200 KC MESICNE(CCA 55$), TO NENI O MOC MIN NEZ ZAKLADNI POJISTKA V USA A PRO PRIKLAD ODOPEROVANI SLEPEHO STREVA S 3 DENNI HOSPITALIZACI VYJDE NA 200 TIS. KC, COZ JE TAKY POROVNETELNE S USA. ROZDIL JE V TOM, ZE V CR JE ILEGALNI BYT NEPOJISTEN A V USA SI TO JESTE NEVYCHYTALI, TAK PRO TOHO NEZNEUZIT?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|