|
|
| Autor |
Zpráva |
Novis-M
Registrace: 25. 05. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: Czech Republic
|
Zaslal: čt květen 25, 2006 1:07 pm Předmět: God bless America! |
|
|
May God bless America!!! 
Naposledy upravil Novis-M dne čt červen 29, 2006 12:27 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt květen 25, 2006 3:30 pm Předmět: |
|
|
| Klidně piš své otázky sem. Jestliže bych věděl odpovědě na Tvoje otázky, tak se pokusím je napsat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: pá květen 26, 2006 1:58 pm Předmět: OK |
|
|
Díky Takže ty bydlíš u Philadelphie? Mě by nejdřív zajímalo jaká je všude krajina a tak. Potom by mě zajímal policjení systém a policie celkově To jsou 2 otázky na úvod Dík za odpověď  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá květen 26, 2006 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Trochu konkretneji by to neslo? Co konkretne te zajima o policii v USA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: pá květen 26, 2006 3:12 pm Předmět: U.S. Police |
|
|
| No systém - já jsem myslel že je to organizováno nějak takhle. (Úrovně): státní, městská, okresní a místní, ale to jsem jemom někde četl. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so květen 27, 2006 5:15 am Předmět: |
|
|
| No policie v USA je tak nejak lepe vychovana nez policie v CR. Jde o to, ze Policait v US se ti snazi ve vsem maximalne pomoct a ne jako v Cechach kde se maximalne snazi najit neco za co by te mohli buzerovat. Taky bych rekl, ze jsou mnohem tolerantnejsi a opatrnejsi. Co se tyce techniky, tak vetsinou kazdy polda v US ma neprustrelnou vestu poradnou bouchacku, auto s naslapnutm motorem, v aute radar, kameru s mikrofonem, narazuvzdornej a vodotesnej notebook. A taky bych rekl ze policajt v US dela svou praci poradne, ne jako v cechach kde kolikrat ctu, ze poldove nechali uprchnout pachatele, protoze jim prave koncila sluzba a omlouvali to tim, ze by museli pak 2 hodiny vyplnovat papiry. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ShaQuan
Registrace: 15. 05. 2006 Příspěvky: 340 Bydliště: Böhmen
|
Zaslal: so květen 27, 2006 5:49 am Předmět: |
|
|
a nebo jak jim zdrhnul Krejcir, to bylo taky fopa jaxvine, ja cesky poldy nesnasim, presne jak rika miro, hledaji jen za co by ti mohli strelit pokutu, treba kdyz sem u nas prechazel silnici, kde neni prechod, ten je totiz az 500m dal, a oni jeli zrovna kolem, tak zastavili auto, prisli ke me, a ze sem se dopustil prestupku, nakonec sem to ukecal a nechali me, ale prijde mi to takova ztrata casu, buzerovat nejakyho studentika, kerej presel silnici kde stejne jede jedno auto za 5min,
americky benga sou docela drsny, lidi si myslim tam z nich maji respekt, a to by melo byt vsude, ne aby nahaneli strach, nebo byli pro smich, ale aby z nich sel patricny respekt, aby si proste lidi 100x rozmysleli, jestli se dopusti nejakeho prestupku ci provineni. Ale pak me jeste docela zajima, jak je to tam s tema federalama, vzdy kdyz vidim film a sou tam normalni cajti, a ted tam prijdou frajeri s FBI tak je poslou do pryc, a normalni policajti je nemaj moc v lasce, tak nevim, jestli je to tim ze maj vyssi pravomoce, nebo cim to je  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: so květen 27, 2006 3:23 pm Předmět: Thanks |
|
|
Díky moc za odpověďi Česká policie je fakt strašná A nevíte někdo jak je ta policie organizovaná (rozdělená?). A jak je to s Šerifama? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so květen 27, 2006 5:20 pm Předmět: Re: Thanks |
|
|
| Novis-M napsal: | Česká policie je fakt strašná |
Nó, to nevím. Vždy jsem měl dobré skušenosti s poldami v ČR.
Jeli jsme před rokem přes Libeňský most, který je dosti blbě značkovaný, a změní se na pěší zónu. Zastavili mě a druhé auto z naší party. Poděkoval jsem mu že mě zastavil, a že mi může pomoc jak se dostat z Prahy ven. Žena, a ostatní z druhého auta jsem se začali mezi sebo hádat jak já jedu špatně, jak je to těžké se dostat z Prahy ven na severovýchod, atd. Hádali jsem se mezi sebou v češtině a v angličtině. Policajt si jenom prohlížel naše řidičské průkazi kterým vůbec nerozuměl, jen kroutil hlavou jak jsou ti Američané blbí že neví jak řídit pražskými ulicemi. Pak jen řekl že to nebudeme ten přestupek řešit, a provedl nás směrem pár kiláků směrem na Mladou Boleslav. Byl fajn.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mirunda Anonymní
|
Zaslal: ne květen 28, 2006 2:30 am Předmět: |
|
|
| No a ja zase nevim s tou americkou. Zila jsem nejakou dobu v CO na horach a cops se tam (krome rozdavani DUI, ktery tam ma snad 90% obyvatelstva) tak nudi, ze rejpou a rejpou. A dokazovani si vlastni sily, protoze PAN byl v uniforme, jsem tam zazila vic nez dost. Jakoliv jsou tam mistni lide mili a vstricni, tak cops suck big time! Absolutne obracena situace nez v Chicagu. Samozrejme jde o subjektivni nazor (podporeny nemilymi zkusenostmi ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
|
Zaslal: ne květen 28, 2006 8:48 am Předmět: Policie ČR |
|
|
No jo, ale já znám spoustu případů, když známí (a známí mých známých) volali na Policii a ta byla naprosto neschopná. Např. v čekárně jisté zubařky začal řádit nějaký šílenec. Proto se zamknula do ordinace a zavolala policii. A dispečer se jí zeptal: "A ublížil vám? Zranil vás?" Ona řekla ne, a tak milý polda řekl, že má zavolat, až ji šílenec napadne, protože ZATÍM se trestného činu nedopustil  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: po květen 29, 2006 11:03 am Předmět: |
|
|
No, co se týká český policie, já bych dodal pár upřesnění: 1) Nejprve je potřeba rozlišit, jestli se jedná o Městskou policii neboli tzv.stážníky (to jsou opravdu - co se týče profesionality a disciplíny v 90% skuteční tragédi, kteří mají naštěstí menší pravomoce než PČR, ale i tak je mají vzhledem ke svým schopnostem dost vysoký. Jo, samozřejmě, dát někomu na auto "botičku", zcela neprofesionálně zmlátit nějaký bezdomovce a dělat stafáž revizorům v metru, to zvládaj, ale jinak...to jsou kašpárci, kteří vůbec nevědí, co je to "chránit a sloužit"(pár dobrejch se mezi nima taky najde, ale jedná se skutečně pouze o vyjímky)
2) Pak tady máme Policii České republiky (PČR). Na ty jsou už při náboru a výcviku kladeny mnohem větší nároky, takže jsou o dost profesionálnější než "měšťáci" (měst.pol.). Pokud se budeme bavit o policistech PČR, se kterými nejčastěji občan příjde do styku - tedy o uniformovaných policistech, tak tito se rozdělují na tzv.a) "místňáky" - to jsou ti, co slouží na místních služebnách. Ti jsou přetíženi neuvěřitelnou byrokracií, na všechno musej sepisovat tisíce hlášeních a protokolů, navíc se kolikrát potýkají se skutečně archaickým vybavením služeben - a bohužel právě mezi místňákama se nachází hodně tzv.neslanejch-nemastnejch poldů, kteří spíš než aby se do něčeho namočili, tak se držej zpátky a nebo zareagují v hodně vypjatý situaci neadekvátně.
b) Dále je tu v rámci PČR útvar PMJ neboli pohotovostní motorizovaná jednotka. Hoši z PMJ - to jsou ti, kteří v drtivé většině případů jezdí na tísňová zavolání, ti kteří jsou v nejtěsnějším kontaktu s pouliční kriminalitou, ti kteří nejčastěji pacifikují drbany a kteří pomohli hodně lidem v nouzi. Samozřejmě - všichni nejsou dokonalí, ale dá se říci, že většina z nich jsou celkem profesionálové, kteří už mají nějaké to povědomí, co to znamená chránit a sloužit a kteří vás nebudou buzerovat za každou maličkost.
Pak jsou tady ještě dopraváci (jakási policie v policii), SPJ (stálá pořádková jednotka - ta je nasazována při masovejch akcích jako jsou fotbalová utkání apod), dále lze mezi "uniformy" zařadit Útvar rychlého nasazení neboli URNA. Tak "urňáci" jsou opravdoví profíci plně srovnatelní svým nasazením, profesionalitou, fyzickou a psychickou vyspělostí s jakoukoliv podobně zaměřenou policejní složkou kdekoliv na světě. Do URNY se hlásí pouze nejlepší policisté z nejlepších - a těch se tam dostane pouze 12%. Urna se nasazuje ve speciálních případech (rukojmí, zatýkání dost nebezpečnejch, zločineckejch a organizovanejch skupin apod.).
V rámci objektivity ještě dodávám, že legislativa je v ČR ještě dost nedokonalá a díky silné propojenosti špiček policie s vládnoucí zkorumpovanou garniturou dochází občas k excesům, ke kterým ve vyspělých demokraciích nedochází. A tak český policista nikdy neví, kdy bude vyhozen, kdy bude muset čelit neoprávněnému trestnímu stíhání a nebo čelit nějakému postihu - např.za to, že oprávněně zmáčkl feťáckého synáčka nějakého vládního činitele, nebo např. v je teď v ČR aktuální causa "biolíh", kdy detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zjistili nevyvratitelné indicie propojenosti některých vysokých vládních úředníků s vraždou vládě nepohodlného podnikatele Františka Mrázka, který s nima "jel" ve špinavých kšeftech - tito detektivové jsou těžce perzekuováni a odstavováni na vedlejší kolej.
Americký policista má ve společnosti daleko lepší postavení, větší pravomoce, respekt, technické vybavení - ale i větší zodpovědnost. Podle jednoho výzkumu jsou američtí policisté ve srovnání s českýma daleko víc oddáni své práci a jsou hrdí na svůj status, přičemž i z tohoto vyplývá v drtivé většině případů i jejich 100% profesionalita. Plně chápou význam "to protect and to serve" (koneckonců to mají napsáno i na hlídkových vozech ).Správný US policista se neustále během svého služebního poměru "vybrušuje" psychicky a fyzicky - a uvědomuje si, že on je tu pro daňové poplatníky - a ne oni pro něj. Ovšem nároky na US COPa jsou daleko vyšší - na rozdíl od českých kolegů se musí daleko častěji vyrovnávat s ohrožením své osoby (potencionálním i skutečným), se smrtí svého kolegy a nebo s tím, že nějakému drbanovi vzal (byť oprávněně) život. A přitom tyto silně negativní faktory nesmějí ovlivnit jeho služební výkon. A ono to je někdy určitě těžký zachovat si na jednu stranu přátelský přístup k nějakému subjektu - ale současně si udržovat určitý odstup (aby náhodou neskončil s hlavou v kaluži krve...), ale většina US Cops to umí zvládnout - např. hoši z California Highway Patrol by mohli jít ve všem výše uvedeném příkladem, jsou to Cops jak mají být, takže God Bless Them...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: út květen 30, 2006 6:56 am Předmět: |
|
|
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
navypier Anonymní
|
Zaslal: čt červen 22, 2006 8:13 pm Předmět: no ja se nestacim divit ... |
|
|
smarja lidi - co se s Vama stalo? Jeden ma mindrak a chce nekam utyct ale asi nak jeste nevi kam a co tam bude delat a druhej (s velmi prilehavym nickem) vykreslil US Police jako vzor vsi ctnosti - no to sem fakt nezral.
God Bless ... zdravej lidskej rozum napriklad pac naposled kdy se povedlo spojit nabozenstvi s politikou horeli lidi na hranicich.
spis "blahoslaveni chudi duchem"
peace
navy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Uklidni se Anonymní
|
Zaslal: pá červen 23, 2006 12:27 pm Předmět: Re: no ja se nestacim divit ... |
|
|
| navypier napsal: | smarja lidi - co se s Vama stalo? Jeden ma mindrak a chce nekam utyct ale asi nak jeste nevi kam a co tam bude delat a druhej (s velmi prilehavym nickem) vykreslil US Police jako vzor vsi ctnosti - no to sem fakt nezral.
God Bless ... zdravej lidskej rozum napriklad pac naposled kdy se povedlo spojit nabozenstvi s politikou horeli lidi na hranicich.
spis "blahoslaveni chudi duchem"
peace
navy |
Hele ty mag*re! Já nikam neutíkám a ani to nemám v plánu. Nechápu o co ti de. My se jenom bavíme o policejním systému v USA chápeš? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|