Zelená karta, jak dlouho ještě + sňatek

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Zelená karta, jak dlouho ještě + sňatek

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Estel
Anonymní





PříspěvekZaslal: st srpen 17, 2011 8:07 am    Předmět: Zelená karta, jak dlouho ještě + sňatek Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

Zdravím,
Přítel má otce v USA a díky tomu mu nyla niní schválila žádost o zelenou kartu.
Přišel mu dopis, že to bylo schválené a nyní musí zvolit v USA svého "agenta" který za něj bude vyřizovat písemnosti v USA.
Mám dvě otázky,
Za prvé, vzhledem k tomu, že má práci a potřebuje dát včas výpověď, nemáte někdo zkušenost s tím jak dlouho od tohoto dopisu může očekávat pohovor na ambasádě- tudíž kdy bude moct odletět.
Za druhé, když on jako vlasník zelené karty bude v USA a já tam přiletím za jenou mojí známou na "pozvánku" a po nějaké době se vezmeme.
bude se mi také vyřizovat žádost o zelenou kartu?
tuto druhou otázku si spíše ověřuji, protože jeho otec říká, že to tak funguje (pouze s tím omezením, že se musíme poznat až tam, aby to nebyl sňatek za účelem podvodu...)
Tak jestli s tím někdo máte zkušenosti.
Děkuji za opovědi.
Návrat nahoru
bouncingczech



Registrace: 20. 07. 2007
Příspěvky: 880
Bydliště: Mission Viejo, Calif.

PříspěvekZaslal: st srpen 17, 2011 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Par otazek. Otec pritele je US obcan (ano/ne). Jak je stary tvuj pritel? Predpokladam ze je momentalne svobodny (ano/ne). Kdy si pritel zazadal o GC?
Návrat nahoru
Estel
Anonymní





PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2011 6:29 am    Předmět: odpovědi Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

bouncingczech napsal:
Par otazek. Otec pritele je US obcan (ano/ne). Jak je stary tvuj pritel? Predpokladam ze je momentalne svobodny (ano/ne). Kdy si pritel zazadal o GC?


Otec přítele je US občan. Původně měl GC ale poslední 3 roky už je Občanem.
Přítelovy je 20 let. Svobodný je a o GC požádal cca před 2 rokama.
Návrat nahoru
Lynnet
Moderator


Registrace: 13. 07. 2006
Příspěvky: 3586
Bydliště: CA

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2011 7:55 am    Předmět: Re: odpovědi Odpovědět s citátem

Estel napsal:
bouncingczech napsal:
Par otazek. Otec pritele je US obcan (ano/ne). Jak je stary tvuj pritel? Predpokladam ze je momentalne svobodny (ano/ne). Kdy si pritel zazadal o GC?


Otec přítele je US občan. Původně měl GC ale poslední 3 roky už je Občanem.
Přítelovy je 20 let. Svobodný je a o GC požádal cca před 2 rokama.



Takze se domnivam ze pritel by mel dostat GC v kratke dobe jako primy pribuzny v preferovane kategorii. To uz nebude platit o tobe. I pokud se vezmete po obdrzeni pritelovy GC, porad to neni obcanstvi....takze v podstate ty budes mit svazane ruce a moznosti, nez on bude mit sanci podat zadost o GC pro tebe....a to i kdyz udela hned po obdrzeni jeho GC a vasi svatbe,tak to muze trvat nekolik let nez vubec prijde tva zadost na radu....vicemene az tvuj pritel obdrzi obcanstvi,pokud bude chtit,tak te imigracni oslovi....to je cca nejdrive za 6 let..)

Je to tak..?


Pridavam jakesi info......


"Lawful Permanent Resident Sponsors

Lawful Permanent Residents who got married before obtaining a Green Card are not required to file an Immigrant Petition on behalf of their spouse (or any children born before becoming a Lawful Permanent Resident). A spouse and eligible children of a Lawful Permanent Resident in this category may apply for a Green Card without having an approved Immigrant Petition. This process is known as "accompanying" or "follow to join." Lawful Permanent Residents who have "adjusted" to Lawful Permanent Resident status in the U.S. must file Form I-824, Application for Action on an Approved Application or Petition in order to notify the appropriate consulate that their spouse will "accompany" or "follow to join."

Lawful Permanent Residents who got married after obtaining a Green Card must file a Form I-130 Immigrant Petition on behalf of their spouse in order to sponsor them for Lawful Permanent Resident (Green Card) status.
Before the spouse of a Lawful Permanent Resident in this category can apply for the "Green Card," two things must have happened. First, the I-130 Immigrant Petition must have been approved. Second, the foreign spouse’s "Priority Date" must be current.
Návrat nahoru
bouncingczech



Registrace: 20. 07. 2007
Příspěvky: 880
Bydliště: Mission Viejo, Calif.

PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2011 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vicemene souhlasim s MW.

Neni to jednoduche. Tvuj pritel ma pravo na GC protoze je synem US obcana, je svobodny a je mladci nez 21 let. To znamena ze udelal vsechno spravne. To ale nepomuze tobe, ale o tom pozdeji. Momentalne nejhorsi vec by byla kdyby jste se vzali ted...tedy predtim nez on dostane GC. Vsechno by se zmenilo a pak by mohl cekat 5-8 let na karticku. Jeho otec si nemuze pozdat o GC pro tebe..nejsi jeho dcera. Jsou tedy dve moznosti. Pockat az pritel dostane obcanstvi...asi tak 6 let a pak si muze o tebe zazadat. Nebo si muze zazadat kdyz dostane GC ale pak musis cekat minimalne 3 roky, pravdepodobne dyl nez na tebe prijde rada Byt tebou, tak bych si promluvil s advokatem. To muze udelat otec pritele a bude ho to stat par stovek.
Jinak mne prekvapuje ze USCIS nebo State Department pisou primo tvemu priteli protoze by meli psat otcovi ktery vlastne podal tu zadost. To je zahada.
Návrat nahoru
Estel
Anonymní





PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2011 6:56 am    Předmět: vyjádření Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

Rozhodně se chceme vzít až bude mít GC a po té co tam nějakou dobu budu pobývat.
Je mi jasné že budu muset čekat, jen jsem chtěla vedět zdali to bude proveditelné ...
Aby když si ho potom vezmu a požádáme o to abych GC měla, tak jestli tam po dobu než se to schválí, nebo dostane k nějakému řešení, mohu žít s ním v USA.
Prostě řečeno, když si vlastník GC vezme cizince, co bude následovat.
A ještě k tomu dopisu co nám přišel, samozřejme asi měsíc předtím přišlo psaní jeho otci. Nám přišlo "pouze" potvrzení a papíry na vyplnění aby zvolil svého zástupce v usa, který za něj bude všechny písemnosti vyřizovat.
Návrat nahoru
bouncingczech



Registrace: 20. 07. 2007
Příspěvky: 880
Bydliště: Mission Viejo, Calif.

PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2011 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je ten problem. Behem toho casu kdyz cekas na tzv "Priority date" kdy na tebe prijde rada tak musis cekat mimo US. Nebo tady muzes byt ale nebude to legalni. To ze on si zazdal o Zelenou kartu pro tebe ti nedava zadne pravo v US byt. Jediny pripad kdy by jsi zelenou karticku dostala vicemene okamzite by bylo kdyby pritel byl US obcanem. To ze on je jenom "permanent resident" znamena ze ty padas do kategorie F2
Family Second Preference (F2A): Spouses, minor children, and unmarried sons and daughters (age 21 and over) of LPRs. At least seventy-seven percent of all visas available for this category will go to the spouses and children; the remainder is allocated to unmarried sons and daughters. (114,200) To znamena ze asi tak 80,000 tehl viz zse vydava rocne. Poptavka je ale vetsi a proto se musi cekat az na tebe dojde. Tenhle mesic se vydavaji viza tem kteri podali zadost v cervenci 2008. To je tri roky cekani...porad lepsi nez cekat az pritel dostane obcanstvi - to by vzalo 6 let.
Návrat nahoru
Estel
Anonymní





PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2011 7:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

bouncingczech napsal:
To je ten problem. Behem toho casu kdyz cekas na tzv "Priority date" kdy na tebe prijde rada tak musis cekat mimo US. Nebo tady muzes byt ale nebude to legalni. To ze on si zazdal o Zelenou kartu pro tebe ti nedava zadne pravo v US byt. Jediny pripad kdy by jsi zelenou karticku dostala vicemene okamzite by bylo kdyby pritel byl US obcanem. To ze on je jenom "permanent resident" znamena ze ty padas do kategorie F2
Family Second Preference (F2A): Spouses, minor children, and unmarried sons and daughters (age 21 and over) of LPRs. At least seventy-seven percent of all visas available for this category will go to the spouses and children; the remainder is allocated to unmarried sons and daughters. (114,200) To znamena ze asi tak 80,000 tehl viz zse vydava rocne. Poptavka je ale vetsi a proto se musi cekat az na tebe dojde. Tenhle mesic se vydavaji viza tem kteri podali zadost v cervenci 2008. To je tri roky cekani...porad lepsi nez cekat az pritel dostane obcanstvi - to by vzalo 6 let.


přesně to je ono, a ty 3 roky čekání chceme ošetřit buďto pracovním vízem a nebo že si mě tam jedna známá pozve na navštívenku, čím se zaváže, že za mě bude ve všem zodpovídat, zajišťovat mě finančně atd ...
Návrat nahoru
Lynnet
Moderator


Registrace: 13. 07. 2006
Příspěvky: 3586
Bydliště: CA

PříspěvekZaslal: po srpen 22, 2011 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Estel,obavam se ze pracovni vizum je jen sen v soucasne dobe,tak spise to pozvani. To zase ale nemuze byt delsi nez maximalni delka pobytu pri jednom vstupu a ani to neni zarukou ze te do USA pusti. Proste mas na vyber Estu,ale spise viza,kde bys mohla mit aspon tech 6 mesicu,pak muzes treba prodlouzit pobyt z duvodu studia atd..kdyz mas nejake ty finance.
Návrat nahoru
Grace



Registrace: 26. 05. 2011
Příspěvky: 207
Bydliště: Houston, Texas

PříspěvekZaslal: út srpen 23, 2011 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Estel, těm třem letům čekání se asi nevyhneš, ale pokud je příteli 20, tak to bě bude asi nějak podobně (nepletu se?). Co takhle zkusit jet tam jako au pair? Pokud by se ti poštěstilo s lokalitou, nebo přítel byl ochotný žít někde, kde budeš umístěná, tak by se vztah dal v pohodě udržet (i když by jste spolu nebydleli), ty by jsi v USA byla až 25 měsíců legálně a ještě bys měla nějaký svůj příjem a mohla studovat. Potom by jsi mohla zažádat jenom o studentské vízum a být tam další rok a víc jako regulérní student.
Tohle není zas tak nereálné, ne? Každopadně by jsi ty 3 roky byla v USA, měla SSN, DL a nebyla na nikom přímo závislá.
Návrat nahoru
Estel
Anonymní





PříspěvekZaslal: po srpen 29, 2011 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

Děkuji všem za účast a odpovědi.

Mám v tom alespoň více jasno. A potvrdilo se mi tím to co mi říkal otec přítele.

Čekání mi nevadí, a chápu že po dobu čekání na GC tam nemůžu jen tak sedět, proto to ošetřím tou pozvánkou, případně časem prac vízem (ta samáznámá ke které pojedu na pozvánku, mě v případě potřeby i zaměstná)

Hl. aby ten sňatek uznali musíme žít nějakou dobu společně, jakože opravu pár a né každej v jinym světadíle.

Kdyby k tomu chtěl kdokoliv cokoli ještě dodat, budu ráda, ale i tak všem děkuju.
Návrat nahoru
bouncingczech



Registrace: 20. 07. 2007
Příspěvky: 880
Bydliště: Mission Viejo, Calif.

PříspěvekZaslal: út srpen 30, 2011 6:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam pocit ze nemas vubec poneti jak tohle vsechno pracuje. Zaprve pozvani od nekoho v US nema vubec zadnej vliv na tvoje vizum. Naopak kdyz sem prijedes na turisticke vizum a ukazes ze se nekdo o tebe bude starat nebo ti da praci tak te poslou zpatky. Za druhe doufat ze si "nejak udelas pracovni visum je ztrata casu ptotoze v tvem pripade neeexistuje zadny duvod nebo podminky proc by jsi pracovni visu mela dostat. Za treti USCIS bude zajimat jetsli vas snatek je opravdovy ALE to je bude zajimat az si zazadas o G C coz prvdepodobne bude trvat 3 roky a behem toho casu nesmis byt v US. Ano muzes tady byt ilegalne a pracovat ilegalne ale v tom pripade musis cekat az tvuj manzel se stane US obcanem.
Rozumim tomu ze je to velky problem a ze to to pripada neferove ale bohuzel takovy je zakon a kdyz se snazis to nejak obejit, sance je ze se dotanes do prusvihu. Doporucil bych aby ty nebo tvuj pritel si promluvil s pravnikem ktery se specializuje na immigration...
Návrat nahoru
bedrus
Anonymní





PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2012 3:38 pm    Předmět: 3roky Odpovědět s citátem Upravit/Odstranit tento příspěvek

jak to vis ze se ceka tri roky,mas stim nejakou zkusenost?
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 


Chicago-cz.com forum system
Home | Diskuse o USA