|
|
| Autor |
Zpráva |
Hanka Anonymní
|
Zaslal: po duben 17, 2006 10:11 pm Předmět: Hanka |
|
|
Ahoj, nahodou jsem dnes zabrousila na tyhle stranky, skoda, ze jsem je nenasla drive.
V zari 06 to budou dva roky, co jsem sem prijela. Nikdy v zivote by me nenapadlo,ze budu zit za oceanem. Zacalo to asi tim, ze jsem poznala sveho manzela v CR, kde zil 6 let. Ovsem potom prisla doba, kdy musel odjet domu a bylo jen a jen na me, jestli si odjet za nim a zit v USA nebo zustat v CR. Rozhodla jsem se pro odjezd. Opustila jsem celou svou rodinu, kamarady, skvelou karieru a odjela do USA (nekdy si rikam, ze jsem snad ani nemela).
Od meho prijezdu sem se hodne udalo, probehla svatba, v srpnu 05 se nam narodil syn. Cili jsem se v lonskem roce stala manzelkou a matkou k tomu. Samozrejme jsem tohle vsechno chtela, ale trochu za jinych podminek. NA svatbe jsem nemela nikoho z me rodiny a me tehotentsvi jsem prozivala se svoji mamou a kamaradkama po telefonu. V tu dobu jsem snad brecela kazdy den, snazila jsem se byt happy pred manzelem, ale stejne to vycitil. Ty stresy kolem zadosti o Zelenou kartu, legalizace snatku....ted zase pro zmenu vyrizuji zapis maleho do zvl. matriky v Brne, abych si ho potom mohla dat do sveho pasu, jelikoz bycvh chtela snad konecne pristi rok na nejakou dobu do CR.
Muzu rict, ze je mi smutno porad. Chybi mi takove malickosti jako jit jen po ulici, zajit si na kafe s kamaradkou nebo si jen dobre pokecat.
Nejsem zadny introvert, ale tady si proste pratele najit nedokazu. Manzel ma par svych znamych, ale ti ziji daleko, jeho rodina zije take na opacnem konci USA. Takze jsme jen ja, manzel a nas maly.
No nic, nicmene jsem rada, ze jsem tyhle stranky nasla. Hanka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út duben 18, 2006 3:03 am Předmět: |
|
|
Vitej u nas Hanko.
Osobne znam 3 holky, ktere maji uplne stejnou situaci jako ty. Jedna z nich je moje sestrenice. Nekdy se mi zda, ze se Ceske holy vdavaji jen do USA. Mozna by jste mohli zalozit klub a jednou za rok se nekde sejit.
Jinak myslim, ze i kdyby jsi zila v CR a odstehovala se do jineho vzdaleneho mesta, taky by situace byla podobna. Kamaradi se hledaj dlouho at jsi kdekoli. Snaz se zajit obcas do spolecnosti i kdyby to mel byt treba kostel, skola (art course), nebo fitnes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1401 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út duben 18, 2006 7:34 am Předmět: |
|
|
Vítej Hanko.
Taky jsme se přestěhovali s ženou jinam a začínali jsme v místě kde nikoho jsme neznali (Já jsu z Kalifornie, ona z Nebrazky, potkali jsme se když jsme studovali ve Wisconsinu, a teď jsme v New Jersey; kdo ví kde budeme za 5, 10 let. Vždy jsem spokojen kde žiju).
Jo, není to snadné, ale kontakty si uděláš docela rychle. Ale to není podstatné. Co je podstatné je že máš manžela a děcko. Jste rodina. Jestli se milujete, a využíváte, tak ono to je skoro jedno jestli žijete v USA, ČR, Austrálii, nebo Mozambiku.
Ale souhlasím že přátelé jsou také velice nutní. Né jenom přátelé z dřívějších dob nebo na internetu. Musíš si vytvořit přátelé kde žiješ.
Zdroje:
- sousedi. Pozvi je na kafé. Pomož jim něco s jejich barákem, autem, nebo zahradou. Buď Ty nebo manžel. Když někoho vidíš v sousedství dej se s nimi do řeči. Když je pěkně pracuj pár hodin během víkendu před domem; sousedi vždycky se s Tebou dají do řeči (některé víkendy když jsem sekal trávu, tak mi to trvalo posekat trávník skoro celý den, protože každých 5 minut se zastavili různí soudi na 20 minutový pokeci)
- Jdi na procházky s malým, a potkáš tucty lidí. Potkáš matky s ostatními malými. Oni velice rádi si s Tebou popovídají. Choď do parku na houpačky 3,4 krát týdně ve stejný čas na 1-2 hodin. Během měsíce poznáš mnoho matek, které Ti pomůžou najít lékaře pro děcko, řeknou Ti kde jsou dobré restaurace, zubaři, levné hračky, atd. Kluk si vytvoří kamarády, a budeš chodit s ním každou druhou nebo třetí sobotu na birthday parties.
- Jestliže pracuješ, tak tam navážeš mnoho kontaktů. Jestliže ne, tak se scházej s lidmi s práce Tvého manžela.
- Kroužky. Jestliže šiješ, nebo děláš scrapbooks, nebo chodíš do tělocvičny, nebo hraješ karty, nebo jezdíš na koni, atd., tak navážeš hodně kontaků.
- Buď částí vedení v kostele, nebo v místní vládě, nebo městské vládě. Věnuj čas. Jestliže se budeš specializovat na něco co nikdo jiný nedělá, ale co je potřeba dělat, lidi z celého města nebo kostela, se budou obracet na Tebe.
Nejhorší co můžeš dělat je žít v minulosti. Nebo žít jako cizinka někde. Pak budeš vždycky jen nešťastná. Tvůj domov je tam kde jseš. Tvůj domov je tam kde si ho vytvoříš. To že jsi někdy žila v ČR je OK, ale nyní Tvůj domov je stát kde žiješ. Jó, je to príma se tam vrátit, navštívit rodinu a kamarády, ale jen jako na návštěvu jako Američanka. Za 5 let třeba Tvůj muž tam dostane práci, a odstěhujete se do ČR. A tak domov zase bude ČR.
Do té doby než se budeš cítit doma tam kde žiješ tak budeš vždy nešťastná.
Good luck! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
lenka
Registrace: 11. 01. 2006 Příspěvky: 27 Bydliště: florida
|
Zaslal: út duben 18, 2006 7:45 am Předmět: |
|
|
je to presne jak rika pdmlynek. Hanko nemuzes se drzet minulosti. Ja jsem tu uz osm let. Mam ctyrletou holcicku a ted v listopadu cekame druhe. Nemuzes si rikat, jake by to bylo, kdyby jsi byla v Cechach. Jsi tu a to je ted tvuj domov. Chapu, ze se ti styska, ale nemuzes se tim zabyvat. Tvuj zivot je ted tady, tak si ho uzij, jak nejlepe umis a nekaz si to chmurnymi myslenkami. I tvuj maly syn to vyciti, kdyz budes porad nestastna a to prece nechces.
A az pojedes do Cech, tak si uvedomis, ze tam vlastne neni vse tak ruzove, jak jsi si predstavovala nebo pamatovala - to je moje vlastni zkusenost. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hanka Anonymní
|
Zaslal: út duben 18, 2006 5:40 pm Předmět: Hanka |
|
|
Ahojte, ani jsem necekala, ze to bude nekdo cist. Naprosto s Vami souhlasim. Ja vim, ze musim vyrazit nekam ven, jelikoz doma nikoho nepotkam. Asi si za to taky muzu z casti sama, ridicak jsem mela mezinarodni, ten mi uz propadl a ted nemam nic, a bylo mi oznameno, ze si tu ,musim udelat ridicak znovu, coz me omyvali, s manzelkama kolegu sveho manzela styky neudrzuji, asi jdu ted jedne zavolat.
Nicmene to vypada, ze se snad budeme stehovat blize k manzelove rodine vice na vychodne pobrezi, v soucasne dobe zijeme ve Phoenixu, manzel je tady jako resident v nemocnici, ma to tu na dalsi dva roky, ale snazi se pozadat o transfer nekam vic na vychod USA. To by bylo uplne nejlepsi, protoze mam velice dobre vztahy se svou svagrovou a tchyne je jak moje mama, taky super.
Lidicky moc vam dekuji za povzbuzeni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: út duben 18, 2006 8:22 pm Předmět: |
|
|
pdmlynku, neber to osobne ale tohle me dneska rozesmalo | pdmlynek napsal: | | Vítej (Já jsu z Kalifornie... |
jinak souhlasim se vsim so jsi napsal az na tohle tedy  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 19, 2006 4:17 am Předmět: Re: Hanka |
|
|
| Hanka napsal: | | v soucasne dobe zijeme ve Phoenixu,... |
Hanko, cetl jsem Tvou "zpoved". Myslim, ze to potrebovalo sakra moc odvahy sbalit se a vyrazit a nechat vsechno za sebou. Kamarady a karieru...
Ja prave "resim" to same. V CR to stoji za pendrek. Politiky uz ani neresim, ale i ty lidi zacinaji byt tak divne socialni...
Jak je ve Phoenixu? Firma, ve ktere ted pracuji tam ma pobocku ve Scotsdale...nebo jak se to pise...coz je myslim predmesti PHX. Kdybych zaloktoval, mohl bych se tam vyhledove dostat. Jak to tam vypada? Kultura, parky, priroda...Dej vedet. Diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st duben 19, 2006 8:43 am Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | pdmlynku, neber to osobne ale tohle me dneska rozesmalo | pdmlynek napsal: | | Vítej (Já jsu z Kalifornie... |
jinak souhlasim se vsim so jsi napsal az na tohle tedy  |
ja jsem z Cech  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MoGwAY Anonymní
|
Zaslal: ne květen 07, 2006 3:11 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | Vítej Hanko.
Taky jsme se přestěhovali s ženou jinam a začínali jsme v místě kde nikoho jsme neznali (Já jsu z Kalifornie, ona z Nebrazky, potkali jsme se když jsme studovali ve Wisconsinu, a teď jsme v New Jersey; kdo ví kde budeme za 5, 10 let. Vždy jsem spokojen kde žiju).
Jo, není to snadné, ale kontakty si uděláš docela rychle. Ale to není podstatné. Co je podstatné je že máš manžela a děcko. Jste rodina. Jestli se milujete, a využíváte, tak ono to je skoro jedno jestli žijete v USA, ČR, Austrálii, nebo Mozambiku.
Ale souhlasím že přátelé jsou také velice nutní. Né jenom přátelé z dřívějších dob nebo na internetu. Musíš si vytvořit přátelé kde žiješ.
Zdroje:
- sousedi. Pozvi je na kafé. Pomož jim něco s jejich barákem, autem, nebo zahradou. Buď Ty nebo manžel. Když někoho vidíš v sousedství dej se s nimi do řeči. Když je pěkně pracuj pár hodin během víkendu před domem; sousedi vždycky se s Tebou dají do řeči (některé víkendy když jsem sekal trávu, tak mi to trvalo posekat trávník skoro celý den, protože každých 5 minut se zastavili různí soudi na 20 minutový pokeci)
- Jdi na procházky s malým, a potkáš tucty lidí. Potkáš matky s ostatními malými. Oni velice rádi si s Tebou popovídají. Choď do parku na houpačky 3,4 krát týdně ve stejný čas na 1-2 hodin. Během měsíce poznáš mnoho matek, které Ti pomůžou najít lékaře pro děcko, řeknou Ti kde jsou dobré restaurace, zubaři, levné hračky, atd. Kluk si vytvoří kamarády, a budeš chodit s ním každou druhou nebo třetí sobotu na birthday parties.
- Jestliže pracuješ, tak tam navážeš mnoho kontaktů. Jestliže ne, tak se scházej s lidmi s práce Tvého manžela.
- Kroužky. Jestliže šiješ, nebo děláš scrapbooks, nebo chodíš do tělocvičny, nebo hraješ karty, nebo jezdíš na koni, atd., tak navážeš hodně kontaků.
- Buď částí vedení v kostele, nebo v místní vládě, nebo městské vládě. Věnuj čas. Jestliže se budeš specializovat na něco co nikdo jiný nedělá, ale co je potřeba dělat, lidi z celého města nebo kostela, se budou obracet na Tebe.
Nejhorší co můžeš dělat je žít v minulosti. Nebo žít jako cizinka někde. Pak budeš vždycky jen nešťastná. Tvůj domov je tam kde jseš. Tvůj domov je tam kde si ho vytvoříš. To že jsi někdy žila v ČR je OK, ale nyní Tvůj domov je stát kde žiješ. Jó, je to príma se tam vrátit, navštívit rodinu a kamarády, ale jen jako na návštěvu jako Američanka. Za 5 let třeba Tvůj muž tam dostane práci, a odstěhujete se do ČR. A tak domov zase bude ČR.
Do té doby než se budeš cítit doma tam kde žiješ tak budeš vždy nešťastná.
Good luck! |
Co dodat? Ámen! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alenka Anonymní
|
Zaslal: út květen 09, 2006 10:59 am Předmět: |
|
|
| Ahoj vsem docela zajimave nazory,ja treba osobne jsem tu uz 10 let a stale si tu nepripadam doma.Mam tu dva kluky jednomu je 10 a druhemu jsou 4 roky ,ktery se tu v americe narodil.Deprese a nejistota od te doby co cekame na papiry pres sponzora uz 7 roku a v nejblizsi dobe ani uz neverim ze nejaky budou.Coz si kazdy den davam otazku jestli by nebyl lepsi zivot v cechach.Jednoducha otazka vratit se ale jeste tezsi je se rozhodnout.Jsem z new jersey ,pokud se nekdo najde z nh rada uvitam kohokoliv-Zdravi vas Alenka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alenka Anonymní
|
Zaslal: út květen 09, 2006 11:01 am Předmět: |
|
|
sweet_czech_girl(zavinAC)yahoo.com  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alenka Anonymní
|
Zaslal: út květen 09, 2006 11:02 am Předmět: |
|
|
mlynek to rekl dobre pokud se tu nebudu citi jako doma budu tu porad nestastna jako by mi mluvil z duse  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
Zaslal: út květen 09, 2006 12:52 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Alenko.
Tam kde ja jsem stastny,jsem doma.
Skoro kazde rozhodnuti na kterem zalezi je tezke.
Jde o ten prvni krok,treba v podnikani,stehovani se,
zmena kontinentu,prace,partnera,atd.....
Jde vazne o to udelat ten prvni krok.Pokud ho neudelas tak si budes stale rikat co kdyby???
No a vlastne se tak nejak budes porat trapit,protoze nebudes stastna.
Pak se jednoho dne ohlednes za sebe a reknes si zda to stalo za to,ale to uz ti bude treba sedesat a zivot bude v prachu.Teda mysleno "v prachu".
Myslim (vim) ze je jedno kde jsem,ale jde o to aby jsem tam byl stastny.Nekde jsem cetl ,ze:
STESTI JE KRASNY OKAMZIK,PRO KTERY STOJI ZA TO ZIT...
Ja jsem stastny tady ve Statech a proto tu ziji.
Dej si otazku.Proc tu stale jsi kdyz deprese,nejistota a asi tu nejsi stastna???
Zbal kufry,vem celou rodinu a praskni do koni.Zbytek zivota prozijes treba tam kde si myslis ze jsi byla,nebo budes stastna.Stale neni pozde.
Neradim ti,jen nerozumim tomu co tu jeste tak dlouho delas,ale mozna mas sve duvody,ktere neznam.
Preji ti stesti.
Zatim cago maxipes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st květen 10, 2006 6:20 am Předmět: |
|
|
| Ahoj Maxipes!Diky za odpoved a za uzitecnou radu zmena partnera dobrej napad:-))Odkud jsi?Rada bych si cesky s nekym popovidala ,pokud by jsi nemel nic proti tomu.Budu tada kdyz mi napises mej se krasne zdravi te Alenka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Alenka Anonymní
|
Zaslal: st květen 10, 2006 6:21 am Předmět: |
|
|
promin zapomela jsem se podepsat  |
|
| Návrat nahoru |