California

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

California
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde se zije nejlepe?
Autor Zpráva
marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 24, 2006 2:51 pm    Předmět: California Odpovědět s citátem

Nejlip je prece v Kalifornii
GL
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 25, 2006 3:22 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

marci napsal:

No nevim nevim, pocasi nadhera ale ceny sileny...
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 25, 2006 11:22 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

marci napsal:

kde v cali jsi?
pepa_z_floridy

Registrace: 21. 01. 2006

PříspěvekZaslal: út duben 25, 2006 12:58 pm    Předmět: Florida Odpovědět s citátem

to je prece jasne.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so únor 10, 2007 12:15 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

GL napsal:
marci napsal:

No nevim nevim, pocasi nadhera ale ceny sileny...

Ze pises o tech cenach. Letime zacatkem brezna na par dni do Californie do Anaheim. Co tam tak stoji prumerna snidane? Budeme ubytovani v hotelu, ale snidane neni v cene.
Kde jsou ceny jeste tak prijatelny, kdyz jdes treba na veceri?

Dekuji vsem za dobre rady.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 10, 2007 10:13 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Ze pises o tech cenach. Letime zacatkem brezna na par dni do Californie do Anaheim. Co tam tak stoji prumerna snidane? Budeme ubytovani v hotelu, ale snidane neni v cene.

Nejde o ceny jídel nebo zboží. O čem psali je o cenách nemovitostech. Rozdíly mezi snídaní v Texasu a snídaní v Anaheimu je třeba jen 30%, ale rozdíly cen podobných baráků je třeba 1000%.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 10, 2007 10:26 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Abych Ti ale odpověděl. Cena hotelu je tak $100 až $200 za noc, cena snídaně tak $5 - $10 za osobu. Snídaně jsou většinou nejlevnější jídla; za obědy to vyleze tak na $15 - $25, a večeře na $20 - $40. Nejez v hotelu, kde to je drahé (až třeba $20 za snídani). Najdi si nějaký diner kolem, kde to bude za poloviční cenu.

(Jó můžeš najít hotel za $15, snídani z $2, a večeře za $5, ale zde píši o průměrných cenách)

Celkově, se snídaní si moc lámat hlavu nemusíš. Když jedeš do Disneylandu, kde za den za Tvou rodinu utratíš s nocelehem, *S*P*A*M*, a suvenýrami mezi $400 a $1000 za den, tak cena snídaně je dosti jedno.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so únor 10, 2007 11:01 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Abych Ti ale odpověděl. Cena hotelu je tak $100 až $200 za noc, cena snídaně tak $5 - $10 za osobu. Snídaně jsou většinou nejlevnější jídla; za obědy to vyleze tak na $15 - $25, a večeře na $20 - $40. Nejez v hotelu, kde to je drahé (až třeba $20 za snídani). Najdi si nějaký diner kolem, kde to bude za poloviční cenu.

(Jó můžeš najít hotel za $15, snídani z $2, a večeře za $5, ale zde píši o průměrných cenách)

Celkově, se snídaní si moc lámat hlavu nemusíš. Když jedeš do Disneylandu, kde za den za Tvou rodinu utratíš s nocelehem, *S*P*A*M*, a suvenýrami mezi $400 a $1000 za den, tak cena snídaně je dosti jedno.

A jeste jedna vec; nevim jak v Californii (tedy asi taky), ale je zvykem (v podstate povinnosti) davat v restauraci spropitne (tip). Vzdycky (snad jedinou vyjimkou by bylo, kdyby obsluha byla naprosto nevyhovujici). Bylo mi receno, ze obsluhujici nemaji az tak velk prijem, protoze se s tim spropitnym uz vlastne pocita.
Ale to neni jako v CR, kde obvykle cenu zaokrouhlis nahoru (vecere stoji 638Kc, tak das 650kc). Aspon tady v MI se pocita cca 18% z ceny vecere. Takze kdyz Te vecere vyjde na $75, vlastne "povinne" platis o $13-14 a to bud tak, ze na autorizaci platby kartou napises kolik davas tip a celkem a nebo tech $13-14 nechas na stole (pokud platis chash).
Ja jen ze pokud ho nedas, nekdo Te muze tolerovat jako neznaleho cizince a nekdo zase ne ...

Samozrejme to plati v restauracich s obsluhou, ne v McDonaldovi ... Wink
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V Calif se dava 20% a rozhodne se nestava ze by spropitne nekdo nedal....kdo se chce najist aniz by dal navic, jde do mekace nebo jeste lepe do ruznych asijskych bufetu......20$ na osobu.....snis co zmuzes.....
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 12:08 am    Předmět: Re: California Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

A jeste jedna vec; nevim jak v Californii (tedy asi taky), ale je zvykem (v podstate povinnosti) davat v restauraci spropitne (tip). Vzdycky (snad jedinou vyjimkou by bylo, kdyby obsluha byla naprosto nevyhovujici). Bylo mi receno, ze obsluhujici nemaji az tak velk prijem, protoze se s tim spropitnym uz vlastne pocita.
Ale to neni jako v CR, kde obvykle cenu zaokrouhlis nahoru (vecere stoji 638Kc, tak das 650kc). Aspon tady v MI se pocita cca 18% z ceny vecere. Takze kdyz Te vecere vyjde na $75, vlastne "povinne" platis o $13-14 a to bud tak, ze na autorizaci platby kartou napises kolik davas tip a celkem a nebo tech $13-14 nechas na stole (pokud platis chash).
Ja jen ze pokud ho nedas, nekdo Te muze tolerovat jako neznaleho cizince a nekdo zase ne ...

Samozrejme to plati v restauracich s obsluhou, ne v McDonaldovi ... Wink

Dano, kdyz uz se tady pise o tech tipech(v Cechach se tomu rikalo zpropitne).
Vis o tom, ze v Cechach v nynejsi dobe uz lidi tolik typy nedavaj. Za komancu treba 12 stupnovy pivo(Plzen) stala 4,50 Kcs, ale kazdy dal cisnikovi 5 Kcs.
V minulosti kdyz jsem prijel(po zmene politiky) do Cech, tak uz lidi tak "stedri" nebyli.
Hodne lidi ani tipy nedavaj, hlavne tedy strasi obcane. Zduvodnuji to tim, ze v cene jidla a piti jiz je spropitne zapocitano. (Nevim ale jestli je to pravda nebo ne).
Jo kdyz na to nekdo ma, tak holt cisnikum daji dost, ale nemyslim si ze jim davaj vice nez 10-15% z uctu.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 1:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nikle, nevim, jestli se zpropitne nedava vubec. Mozna seniori ho nedavaji, ale s tim jsem se nesetkala. Vzdycky aspon zaokrouhlili o trochu nahoru (a urcite to nebylo 15%, ale mene). Jasne, bylo to podle castky; pred dvema lety se pohybovalo od 2Kc do takove 20Kc, ale vic ne - to byla vyjimka. V prumeru se pocitalo tak 5-10Kc na tip.
Ale ber si, ze za komancu byly jine ceny a pivo uz nestoji 4,5. Za obed v levnejsi restauraci v pohode utratis 80-100Kc, takze kdyz to je pr. 86, reknes 90 atd.
Ovsem obsluha je placena jinak nez v US Wink
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt únor 15, 2007 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Nikle, nevim, jestli se zpropitne nedava vubec. Mozna seniori ho nedavaji, ale s tim jsem se nesetkala. Vzdycky aspon zaokrouhlili o trochu nahoru (a urcite to nebylo 15%, ale mene). Jasne, bylo to podle castky; pred dvema lety se pohybovalo od 2Kc do takove 20Kc, ale vic ne - to byla vyjimka. V prumeru se pocitalo tak 5-10Kc na tip.
Ale ber si, ze za komancu byly jine ceny a pivo uz nestoji 4,5. Za obed v levnejsi restauraci v pohode utratis 80-100Kc, takze kdyz to je pr. 86, reknes 90 atd.

Dano, kdyz jsem byl predloni v Cechach, tak jsme byli v restauraci "U Konicka" ve Frydlante.
Byl tam take zajezd duchodcu a kdyz odesli, tak nam cisnik rikal ze s nima zadnej kseft nebyl. Nejvetsi tip jim pry dal jeden duchodce a to celejch 6 Kc Wink
Znam i pripady, ze lidi kteri maji docela dobry penize(mzdy) nedavaji skoro nic.
Nerikam ze kazdy, ale je jich hodne. Sad
XxX

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 1:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

Za obed v levnejsi restauraci v pohode utratis 80-100Kc, takze kdyz to je pr. 86, reknes 90 atd.

Dani, kdy jsi naposledy byla v Cechach??

Laughing

Zlaty voci, ze za 8 petek si koupis obed Confused
Dana_MI

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 2:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Dana_MI napsal:

Za obed v levnejsi restauraci v pohode utratis 80-100Kc, takze kdyz to je pr. 86, reknes 90 atd.

Laughing

leden 2005; jak je to ted?
A tehdy se dal obed sehnat i za 50,- ... ale to uz fajt byla IV. hospoda Rolling Eyes.
Podle me zalezi na tom, kde si na to jidlo zajdes (Praha, venkov), jestli maji poledni menu, jestli si das jen to jidlo a nebo i neco k piti a tak dal.
XxX

PříspěvekZaslal: pá únor 16, 2007 8:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
XxX napsal:
Dana_MI napsal:

Laughing

leden 2005; jak je to ted?
A tehdy se dal obed sehnat i za 50,- ... ale to uz fajt byla IV. hospoda Rolling Eyes.
Podle me zalezi na tom, kde si na to jidlo zajdes (Praha, venkov), jestli maji poledni menu, jestli si das jen to jidlo a nebo i neco k piti a tak dal.

Ja jsem tu uz tri mesice, ale ty ceny (nejen obedu a jidla) me absolutne odrovnaly Crying or Very sad
Zlata amerika Cool
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde se zije nejlepe? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com