webdesign a SEO

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

webdesign a SEO

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pocitace, Elektronika, Internet
Autor Zpráva
veržána

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 5:51 am    Předmět: webdesign a SEO Odpovědět s citátem

je tu nekdo, kdo se v tom trochu vyzna a da treba nejake rady? Ja jsem lama amaterska Embarassed Vytvorila jsem web, ktery by mel distribuovat produkt a to pouze v USA - proto se ptam tu. Snazim se o optimalni optimalizaci Cool Jedna se o produkt v oboru zdravi. Ted otazky:
1)kam pridavat zpetne odkazy, tedy jake vyhledavace a katalogy jsou v USA nejlepsi, nejcastejsi...
2)doporuceni a rady ohledne SEO k tomu webu beru vsemi deseti - jde o www.jamava.org
Miro, v tebe doufam nejvic Smile ...at googlim jak googlim tak mi to nenajde ani domenove jmeno. Je pravda ze je mozna brzo (stranka stara asi 3 tydny) a zpetnych odkazu zatim malo, pac nevim kam Rolling Eyes
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 6:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo ziskavat zpetne odkazy neni jednoduche. Dnes v dobe *S*P*A*M* se linky do ruznych navstevnich knih a diskuznich for pridavaji velice spatne (administratori nemaji radi *S*P*A*M*), vetsinou to toleruji jen v pripade, ze to je k tematu a nejakym zpusobem to pomuze navstevnikum one stranky.
(odkaz na webu s nerelevantnim obsahem je stejne nanic)
Porad je ale potreba pridat odkaz do popularnich seznamu:
http://www.miroweb.com/articles/free-manual-submit.php

Je dobre si menit odkazy s weby podobneho obsahu. Udelej stranku "recommended sites" a tam budes davat odkazy na weby s podobnym obsahem co si s tebou vymenili odkaz.

Je to mravenci prace a drina, nic jednoducheho co by fungovalo delsi dobu neexistuje.

Kdyz mas webovku bez zpetnych odkazu, tak ji google nikdy nenajde (vetsinou to jsou nove webovky)

precti si:

http://www.lupa.cz/clanky/uvod-do-seo-letni-skola-seo/
http://www.lupa.cz/clanky/seminar-uvod-do-seo-letni-skola-seo/
http://www.lupa.cz/clanky/seminar-uvod-do-seo-letni-skola-seo/
http://www.lupa.cz/clanky/budovani-zpetnych-odkazu-letni-skola-seo/
http://www.lupa.cz/clanky/seminar-budovani-zpetnych-odkazu-8211-letni-skola-seo/
http://www.jakpsatweb.cz/seo/pagerank.html
http://vyhledavace.info/seo-faq/
veržána

PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

parada diky za ty linky, presne to jsem potrebovala...
ma vyznam pocet pristupu z unikatnich IP adres? a jeste jestli bys nekdy mohl juknout na tu moji slataninu a zkritizovat to z hlediska toho SEO?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trochu bokem: Jak se dělají SEO moc nevím, ale než to dáš do oběhu, tak bych napřed to dal prověřit právníkem. Máš tam tam hodně problémů vůči předpisů o labeling. (FDA považuje web sites za “label”). Zavolej si právníkovy který Ti pomohl s 510(k) processem to do USA dostat.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt duben 06, 2006 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No hlavne indexova stranka nema dostatek textu, napis nejaky text obsahujici fraze pro vyhledavace. Dalsi vec je to, ze graficka tlacitka nejsou moc SE friendly, alespon to menu dole udelej textove odkazy... (by meli obsahovat klicove slova). Taky udelej mapu webu. alt tagy k obrazkum a po precteni tech clanku te urcite napadnou i dalsi veci. Wink
veržána

PříspěvekZaslal: pá duben 07, 2006 3:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

2miro: oki neco s tim provedu, diky moc
2pdmlynek: o jake predpisy jde? navic ja nejsu v USA...Ten co tam je, zase nerozumi webum vubec. Ja bych ani nevedela proc ho tam poslat, pac nejak nerozumim o co jde Confused
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 07, 2006 9:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

veržána napsal:

2pdmlynek: o jake predpisy jde? navic ja nejsu v USA...Ten co tam je, zase nerozumi webum vubec. Ja bych ani nevedela proc ho tam poslat, pac nejak nerozumim o co jde Confused

Veržánko, sice zákony o sestavení kšeftu v USA jsou jednoduší než v Evropě, dostat povolení o prodeji “medical device” je daleko těžší. V USA se dovoz, prodej, co se považuje za “medical device” bere velice vážně. Jen za posledních pár let se EU začíná brát regulaci medical devices vážně taky. Jak je to v ČR nevím, ale podle toho co jsem v ČR viděl, tak zákony ohledně tohoto jsou asi tak 40 let pozadu. Prodávat medical devices není to jako dovážet televize nebo pivo.

Mám dojem že Tvůj partner v Chicágu tomu rozumí. Jeho právník který mu sestavil corporaci, vyřídil licensii na otevření kšeftu, sestavení daní, vyřídil smlouvy o nemovitosti, atd., tomuto právu asi těžko rozumí, ale měl by Tvému partnerovi doporučit právníka který se specilizuje na “FDA compliance”.

To že nejsi v USA nevadí. Protože vaše firma kšeftuje v USA, tak se musí řídit podle amerických zákonů. Stejně jako když někdo prodává něco v ČR, tak se musí řídit podle českých zákonů. Když toto prodáváš, tak nejenom se musíš řídit podle státních zákonů, ale musíš se řídit podle federálních zákonů protože to putuje přes státní hranice (defacto všechno zboží co se prodává v USA je regulováno federálním zákonem).

Protože píšeš že Jamava je na léčení, tak jsi napsala “health claim”. Jsou různé pravidla co se může napsat a co ne. Musí se to napsat tak aby to bylo podle zákonu. Některé slova, fráze se používat nesmí, některé se musí, atd. Je regulované jak je psaní jasné, jak jsou písmenka veliké, na jaké úrovni je to psané (může tomu rozumět jen vysokoškolák, nebo i ten co dodělal 5. třídu), atd. Co můžeš napsat a co né nemůžeš určit sama. Toto není věc žádného webdesignera, ale právníka.

Navíc protože píšeš o “medical device” tak celá stránka je považovaná za část “labeling” (né “label” jak jsem napsal dříve). Jsou regulace co můžeš a co nesmíš o tom napsat.

Pár dalších věcí o čem by jsi se měla zorientovat:

- Dát certifikát z nějakého českého úřadu může sice oslnit někoho v ČR, ale v USA to je na nic. Proč by to někoho v USA zajímalo co někdo v ČR si myslí je dosti záhadné. Nikdo v USA tomu rozumět nebude. Vždyť Američani neví jestli ČR leží někde v Ásii nebo v Africe. Spíš to vadí: jestliže někdo by to bral vážně, tak by jsi byla souzená za podvod, protože jsi někoho předsvěčila že váš produkt má nějaký certifikát což v USA není považovaný za platný. S tím by jsi měla problémy néjenom s FDA, ale i s FTC.

- Jistě víš že za cokoliv prodáváš na internetu tak si potřebuješ zaúčtovat daně (“sales tax”). Každý stát má jinou sales tax. I některé okresy (“county”) mají jiné daně na některé zboží než stát ve kterým leží. Takže jestliže chceš obchodovat mimo Texasu, Delawaru, a Tennessee (kde mám dojem sales tax nemají), tak potřebuješ si zaúčtovat daně, a posílat je státním pokladnám. Takže by jsi měla problémi se státními vládami.

- Můj web browser ukazuje za slovem Jamava písmenko R v kolečku. Možná že mám problém s mojím browserem. Člověk který vážně chce použít znak Registrated Trademarku, ale nemá ho, tak by překročil zákon. Je to dosti tvrdě zakázané. Slovo “jamava” jako známku v TESSu na USPTO stránce jsem dnes nenašel. Ale jak jsem psal: asi mám problém s browserem.

- Kšeftuješ, ale používáš .org domain name místo .com . Jistě víš že toto taky může být problém.

- Nejsem si jistý podle jakého business modelu používáš, ale nedovedu si představit že někdo chce v USA kšeftovat aniž by měl možnost platit kreditními kartami. Platit šekem? To myslíš vážně?

No, máš tam ještě i jiné problémy, ale bohužel musím se věnovat práci.... Sad
veržána

PříspěvekZaslal: po duben 10, 2006 3:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

oki diky za vysvetleni, predam to svemu partnerovi...btw. to je jak kdybysme zakladali megakorporaci na buhvico:-) ale uz mlcim ja jsem jen "tvoric" primitivnich stranek.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pocitace, Elektronika, Internet Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com