Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Autor Zpráva
Marcus
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 13, 2005 2:59 pm    Předmět: Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La Odpovědět s citátem

Kdysi jsem byl par let v US "prescas". Letos se tam chystam na dovolenou, do Las Vegas s pritelkyni...jaka je sance, ze mohu mit pri vstupu problemy? Nema nekdo zkusenost?
scout88
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 18, 2005 2:13 pm    Předmět: Sance? Odpovědět s citátem

Nechci strasit, ale ted uz je ta sance opravdu velka Crying or Very sad
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne únor 20, 2005 9:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zalezi kdy jsi tady byl a kdy jsi letel domu.V kterem roce to bylo. Ja tak byl doma 3x a az na jednou jsem sel v pohode ale nikdy jsem jim neodevzdal pri odletu karticku. Tak nevim jestli to ma nejakej vliv nebo nema. Tezko posoudit podle ceho maji nebo mely zaznamy, ze lidi nekdy vraceli zpet. Question
Nata
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 23, 2005 4:48 pm    Předmět: Vizum Odpovědět s citátem

Dnes mel muj tatka pohovor na americke ambasade a nebylo mu udeleno vizum. Presto ze uz jsem tu 5 let vdana, jeste ne ale obcanem, ale mam zelenou kartu a platim dane, tak nas pekne zkourhli, hrozne me to rozcililo, tak sem jim napsala na ambasadu email. Co tohleto je za chovani, kdyz vlastni tata ani nemuze navstivit dceru a jeste prijde o 2600 Kc. Evil or Very Mad
Nata
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 23, 2005 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Naty: No to je teda fakt sila. Nemam slov! Ale takovyhle pripadu je tisice. Nejhorsi je, ze nemas odvolani.. Crying or Very sad
Jana.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 06, 2005 3:13 pm    Předmět: Jak to vidim ja Odpovědět s citátem

To all:

Pokud to nekomu pomuze, budu rad. K situaci na letistich asi tolik. Veskera kontrola pasazeru, kteri priletaji do USA, se velmi zjednodusila zavedenim automatickeho registracniho systemu pri odjezdu ze statu. Tyto kontrolni body (terminaly), ktere jsou schopne po skenovani vaseho viza a obliceje a sejmuti otisku prstu v centralni databazi vyhodnotit, jestli delkou sveho pobytu neprekracujete zakon, jsou skutecne vysoce ucinne a rychle. Inu pise se rok 2005 a ja osobne se divil, ze se jeste pred par lety pracovalo s rucnim vyhodnocovanim odevzdanych I-94, kontrolou seznamu pasazeru leteckych spolecnosti atd. To byl taky duvod, proc se rade lidi podaril navrat (a to i opakovany) do USA i po tom, kdy jako drzitele turistickeho viza B-1 prekrocili maximalni povolenou dobu pobytu v jednom annualnim roce (183 dnu). Soucasna praxe je takova, ze kazda osoba, ktera byla v USA na jakykoliv druh nepristehovaleckeho viza je povinna provezt pri opusteni uzemi USA automatickou registraci sveho odjezdu, pricemz dostane terminalem vytistene potvrzeni o uspesnem provedeni celeho procesu. Tim jsou v systemu presne zavedena data vstupu (sken viza, otisky prstu, sken obliceje) i vystupu (stejna procedura, jen bez pritomnosti imigracniho urednika).
Co to vsechno znamena v praxi? Pri pristim vstupu na uzemi USA se zaroven prokazujete vydanym potvrzenim, ktere danemu urednikovi potvrdi, ze data v systemu skutecne jsou a tudiz, pokud nevidi "varovnou poznamku" u vaseho jmena, jste "cisti" a muze vas bez okolku vpustit. Teda pokud ho nezaujmete jinym zpusobem (pobrindany turista v teplacich, bez hotovosti a platebni karty, bez rezervace hotelu a alespon castecne znalosti anglictiny, bez fotoaparatu ci videokamery, planu cesty atd. musi byt rozhodne podezrely komukoliv, zrovna tak, jako tehotna pakistanka, ktera priletela obdivovat narodni parky).
Problem tedy nastava ve chvili, kdy se timto potvrzenim prokazat nemuzete. To je moment, kdy se sice zacne zdrzovat odbaveni, ovsem ma zabranit vstupu nezadouci osoby. Imigracni urednik probehne zaznamy z centralniho pocitace, pripadne vas odveli do cekarny, kde si v klidu vyckate na podrobny vyslech. Samozrejme se muze stat, ze sve potvrzeni stratite, nebo na celou proceduru pri odjezdu proste zapomenete. Samozrejme muzete byt opravdu normalni turista, ktery prijizdi 2x do roka do USA za odpocinkem. Pak budte v klidu. Nic vam nehrozi. Do USA vas po mensich peripetiich a vysvetlovani nakonec pusti i s usmevem a pranim pekneho pobytu. Ale na druhe strane je pilny imigracni urednik schopen on-line behem pul hodiny zjistit vsechno, co potrebuje k tomu, aby vam dokazal, ze mu lzete a ze jste toho v minulosti ve Statech stihli jiz tolik a v takovem casovem useku, ktery tedy povolenemu turistickemu pobytu rozhodne neodpovida. Pak vas otoci, vrazi vam do pasu berana, zada sve rozhodnuti do pocitace a odesle vas do vlasti.
Ted se na mne prosim nezlobte, ale udela to uplne spravne. Chova se podle predpisu, dodrzuje zakon a tomu se prece zadny normalni clovek na svete nemuze divit.
Ostatne my mame v Cechach velmi podobna narizeni pro pobyt a pracovni aktivity cizincu. Imigracni zakon USA neni zase az tak kruty a moznosti legalniho vstupu, studia i prace jsou pomerne hodne siroke. Vim, ze se na mne bude ted hodne navstevniku tohoto webu zlobit, ale musim bohuzel konstatovat, ze ilegalni pobyt v USA si vetsina "turistu" zvolila sama jako nejlehci, nejlevnejsi a nejrychlejsi cestu jak zacit svuj zivot ve "Spokojenych statech". Potom ovsem musi byt smireni s tim, co tento krok prinasi. Chyba rozhodne neni v imigracnim urednikovi na letisti, ani v soucasnem zneni imigracniho zakona (presto by si uz opravdu zaslouzil nektere upravy).
scout66

PříspěvekZaslal: ne březen 06, 2005 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To "anonymni Jana" a Nata:

Devcata, nechci se nijak zastavat uredniku na ambasade USA v Praze, ale verte mi, ze pokud clovek prinese k pohovoru to, co je pro udeleni viza pozadovano, dostane ho bez vaznejsich problemu. Osobne jsem tam byl jiz mnohokrat a nikdy jsem neponechaval nic nahode. Nikdy jsem v USA take nepobyval ani den mimo povolenou dbu pobytu (krome asi 6 dnu, kdy jsem po 9/11/2001 cekal na obnoveni provozu americkych letist, ale i to jsem si nechal dukladne potvrdit). Neznamena to sice, ze jsem zde nelegalne nepracoval, ale vzdycky jsem udelal maximum pro to, aby mohl byt urednik spokojeny a nemel ani jedinou pochybnost o tom, ze pri udeleni viza me malickosti nedela chybu.
Vsadim se s kymkoliv, ze i kdyz nevlastnim zelenou kartu, nejsem v USA zenaty a vlastne nemam nic, co by me melo pred Natou zvyhodnovat, tak mi rodice vizum dostanou. Pokud bych mel podobne zazemi jako Nata, tak ho dostanou i na zlatem podnose a s poplacanim po ramenou!
jen je porad potreba mit na mysli, ze musite splnit veskere predpoklady pro to, aby jste vizum obdrzeli!!!!
Vdana dcera, platici v USA dane, jeste porad neni zarukou toho, ze do Statu nepricestuji dalsi dva zoufalci bez prace, majetku a budoucnosti ve sve vlasti! Pokud chce dcera sve rodice videt, je daleko jednodussi a levnejsi zajet na navstevu domu. Nikomu se tim nevysmivam, ani nechci byt ironicky, ale tak uvazuje urednik!
Pokud je pro nekoho hodne uz 2600,- Kc, pak proste nemuze cestovat po USA!
Pokud by Nato tvi rodice prokazaly vazby na CR, dokazali, ze nemaji v umyslu v USA zustat a pracovat, prokazali dostatecne financni zazemi, dlouhodobe zamestnani atd., pak se nemusi niceho obavat.
vsichni uz prosim pochopte, ze se vlada USA proste jen brani nekontrolovanemu prilivu nelegalu! A ruku na srdce, kolik lidi bez koruny spekuluje nad tim, jak urednika oblafnout a vyrazit za ocean za vydelkem? Tak please, trochu objektivity a snahy videt veci v sirsich souvislostech a z druhe strany. Pokud budete chtit jakekoliv informace ci radu, rad se s kazdym o sve zkusenosti podelim, ale byl bych rad, kdyby veskera debata byla vedena objektivne, bez emoci, pocitu krivdy a zhrzeni.

Hodne stesti vsem odvaznym a trpelivym!
Hezky den a nikdy neumirajici nadeji Smile
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 06, 2005 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66>>>
Dik za uzitecne informace.
scout66

PříspěvekZaslal: ne březen 06, 2005 4:36 pm    Předmět: Doplnujici informace Odpovědět s citátem

Dekuji Ti Miro Smile za podekovani. Rozhodne je to pro mne hodne motivujici Smile

Rad bych doplnil jednu dulezitou informaci k procedure odjezdu z USA.

a) Prekrocili jste povolenou dobu pobytu. Mate nekdy v budoucnu zajem se pokusit o navrat do USA? Chcete maximalne zvysit svou sanci na "proklouznuti"? Mate v umyslu pozadat v CR o jiny druh viza nez B-1 a potrebujete byt "cisti"?

V takovemto pripade bych durazne doporucil opustit uzemi USA zpusobem, ktery vylucuje jakoukoliv evidenci. Zpusobu je nekolik. Uvadim nektere z tech nepravdepodobnejsich:

1. Ve vzduchu, po vode, pod vodou.
Mozna se nekdo pousmeje, ale myslim, ze ani tyto varianty nejsou pro skydivery, potapece, jachtare atd. k opomenuti Smile

2. Vyuzitim nekontrolovaneho hranicniho prechodu.
Jako typicky priklad uvedu pesi prechod do mexicke Tijuany. Sam jsem tam stravil ze zajimavosti asi hodinu, abych sledoval, jak probiha kontrola a odbaveni na pravdepodobne nejrusnejsim hranicnim prechode na svete. Dalo by se o tom popsat hodne mista, ale pro tento ucel postaci znamy fakt, ze pri pesim odchodu z USA, proste nemate komu dokument I-94 (tzv. bilou kartu) ukazat ci odevzdat! To je nezvratitelny fakt, ktery zna kazdy imigracni urednik a se kterym se da vzdy operovat. Vase jmeno nefiguruje na zadnem seznamu cestujicich, nikdo vas neodbavuje, nikdo nechce videt ani vas cestovni doklad. Proste projdete turniketem a behem okamziku jste ze zeme zaslibene venku Smile
O tom, jak probiha v Tijuane prekroceni hranice opacnym smerem snad jindy a na jinem miste, ovsem dovolim si poznamku, ze pokud bych se JA OSOBNE pokousel o vstup do USA po prekroceni povoleneho pobytu, vybral bych si pravdepodobne prave TIJUANU!
Pri navratu jsem pouzil I-94 vyplnenou a potvrzenou v NYC. S novou se totiz znavenemu imigracnimu urednikovi s evidentne mexickym puvodem nechtelo vypisovat.

3. Odlet charterovym letem.
Na tuto moznost jsem jeste donedavna nepomyslel, ale pote, co jsem vyuzil sluzeb cestovni kancelare Tropical Travel a odletel charterovym letem na tyden do Mexika, se mi jevi jako velmi elegantni, ci doslova noblesni. Odletal jsem z Chicago Midway a pri check-in jsem predkladal jen doklad o zakoupeni "letenky". I kdyz slo o mezinarodni let, kontrolovala me pouze pracovnice najate letecke spolecnosti Ryan Airlines, ktera zkontrolovala muj pas, aniz by ji zajimalo americke vstupni vizum. Koneckoncu stacila by ji i Illinois DL. Presto, ze jsem se durazne dozadoval odevzdani dokumentu I-94, na letisti Midway neexistuje ani urednik, ani automaticky terminal k tomu, aby jste legalne a se zaznamem opustily USA. Podobne tomu urcite bude i na jinych letistich, ktere nemaji pravidelne mezinarodni lety.
Pri navratu jsem u imigracni kontroly (mimochodem se neda absolutne srovnat s halou na terminalu 5 na O'Hare, protoze slouzi jen 3 urednici a vsechno frci jako po masle) pouzil opet platny I-94 s oduvodnenim, ze jsem ho pri odletu sice podle zakona mel odevzdat, ale jaksi "nebylo komu" Smile
Takze kupte si (obycejne velmi levnou) letenku u CK, uzijte si dovolene v Karibiku ci u Pacifiku a pak z Mexico City, Havany, Limy, Caracasu.... supky dupku do stare dobre Evropy Smile

4. Prechod do Kanady ci Mexika mimo regulerni hranicni prechod.
Trosku riskantni, nesikovne a radoby dobrodruzne, kazdopadne hodne paradoxni. Predstava, ze se nekdo v noci plizi lesem, aby se dostal z USA do Kanady, je opravdu groteskni, ale pro nas ucel dostacujici. Hrozi ovsem opravdu stale vyssi nebezpeci odchytu hranicni kontrolou, ktera sice ceka na navstevniky z druhe strany, ale bere vsechno.

Jste v Cechach, o vasem opusteni USA neexistuje zadny zaznam, mate platny pas i turisticke vizum.
dale je vsechno jiz jen o stesti. Bud se po urcite dobe rozhodnete opet vyrazit do USA, pak ovsem musite minimalizovat riziko vyberem letiste ci hranicniho prechodu, perfektnim "turistickym" vybavenim a vizazi (na Aljasce a Tijuane jine nez v NYC nebo treba v Honolulu!), dostatkem financi, rezervaci hotelu a auta atd. Rozhodne musite chladnokrevne vysvetlit, ze vase posledni navsteva USA netrvala 5 let, ale pouze 5 tydnu a ze vubec nechapete, jak to, ze o tom ONI nevi. A pak uz jen pockate, jestli se k vam pani stestena neobrati zady a jestli si horlivy urednik nebu chtit overovat, overovat, overovat...
To same plati v pripade, ze chcete zadat o jiny typ viza. Perfektni priprava je samozrejma, historka o tom, jak celou dobu od posledni (kratke) navstevy USA zijete v CR jakbysmet!

That's it Smile
Nevim, co bych dodal.
martha
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2005 2:19 am    Předmět: upřesnění... Odpovědět s citátem

SCOUT66:"Soucasna praxe je takova, ze kazda osoba, ktera byla v USA na jakykoliv druh nepristehovaleckeho viza je povinna provezt pri opusteni uzemi USA automatickou registraci sveho odjezdu, pricemz dostane terminalem vytistene potvrzeni o uspesnem provedeni celeho procesu. Tim jsou v systemu presne zavedena data vstupu (sken viza, otisky prstu, sken obliceje) i vystupu (stejna procedura, jen bez pritomnosti imigracniho urednika).
Co to vsechno znamena v praxi? Pri pristim vstupu na uzemi USA se zaroven prokazujete vydanym potvrzenim, ktere danemu urednikovi potvrdi, ze data v systemu skutecne jsou a tudiz, pokud nevidi "varovnou poznamku" u vaseho jmena, jste "cisti" a muze vas bez okolku vpustit. Problem tedy nastava ve chvili, kdy se timto potvrzenim prokazat nemuzete. To je moment, kdy se sice zacne zdrzovat odbaveni, ovsem ma zabranit vstupu nezadouci osoby. Imigracni urednik probehne zaznamy z centralniho pocitace, pripadne vas odveli do cekarny, kde si v klidu vyckate na podrobny vyslech. Samozrejme se muze stat, ze sve potvrzeni stratite, nebo na celou proceduru pri odjezdu proste zapomenete. Samozrejme muzete byt opravdu normalni turista, ktery prijizdi 2x do roka do USA za odpocinkem. Pak budte v klidu. Nic vam nehrozi. Do USA vas po mensich peripetiich a vysvetlovani nakonec pusti i s usmevem a pranim pekneho pobytu."

DOTAZ: Prosím Tě ,Scout, ráda bych se zeptala o jakém terminálem vytištěném potvrzení o opuštění států se jedná? Nikdy jsem nic takového neslyšela:-(
Vloni jsme s přítelem odlétali ze Států /tuším 12.září/, vše v pořádku, dobu jsme nepřekročili, byli jsme tam 3 týdny , při odletu na letišti nám pracovnice letecké společnosti odebrala z pasu
I-94 a nikdo po nás nic dalšího nechtěl....znamena to, že jsme na něco zapomněli???SmileO ničem takovém jsme vůbec nevěděli, v minulosti při odletu jsme vždy odevzdali I-94 a bylo to v pohodě, nikdy jsme nepřetáhli dobu pobytu a pracovali jsme vždy legálně. Ptám se protože letos bychom chtěli vyrazit opět cestovat, tak aby se to na imigračním zbytečně neprotahovalo...pomohly by mi schované palubní letenky z cesty zpět? Máme v Oregonu nezaplacenou pokutu za rychlost /naše blbost/, nerada bych aby se v tom úředník začel šťourat:-( Přilétat budeme do Chicaga...
Díky moc za odpověď, jak je to s tím potvrzením o opuštění států, jestli jsme fakt na něco zapomněli??Díky dík Marta
jarda
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 07, 2005 10:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Scout 66-jses hlava a takovych lidi na netu vice.Scenovani oci a snimani otisku prstu je uz vyzadovane na Mexickych hranicich pri opusteni USA.Myslim,ze je kazdemu jasne,ze sance na vpusteni zpet(pri prekroceni pobytu) je minimalni,ne -li zadna.Stejne se divim,ze to amici nezavedli uz drive.Za chvili prijde doba,kdy amici vam pri navsteve USA pod kuzi nainstaluji satelitne kontrolovane cipy.Pro prekroceni pobytu,budou presne vedet,kde se nachazite a jen bude otazka casu,kdy si vas vyzvednou.Jenom se muzeme sami zeptat,jestli Amerika bude opravdu tak svobodna zeme,nebo uzavrena zeme pro cizince s miliony nelegalu.Muzou si vzit priklad z Kanadu,ktera je liberalnejsi k imigraci a kde moznosti ziskat pristehovalecke vizum je vetsi nez v USA.Pekny den vsem. Laughing
scout66

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2005 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To martha:

Ahoj Marto,

jen prosim zadnou paniku. Pokud je vsechno tak, jak uvadis a nic "nezmastite", myslim, ze se nemate skutecne ceho obavat.
K tvemu dotazu jenom tolik. Po 9/11 prisel od vlady USA durazny pozadavek na INS o maximalni zdokonaleni monitoringu osob, ktere vstupuji na uzemi Statu. Ja sam skutecne nechapu, proc k podobnemu kroku nepristoupili jiz podstatne drive, protoze prostredky i moznosti k tomu byly a zavedeni elektronicke kontroly vyresi tisice problemu, cely proces kontroly neskutecne zjednodusi a hlavne urychli. odpada mravenci prace pri zpracovavani milionu odevzdanych I-94 a nasledne zadavani ziskanych dat do centralniho sysytemu. Diky teto zastarale metode bylo v minulosti skutecne velmi pravdepodobne, ze i "prescasovy turista" mohl USA opustit po case se nerusene vratit. Hlavnim ucelem je samozrejme prevence pruniku lidi spojenych s mezinarodnim terorismem, ovsem pro kontrolu pohybu nelegalnich imigrantu poslouzi stejne dokonale.
Presto, ze se INS pustil horlive do prace, spusteni tohoto noveho systemu bylo velmi nakladne a po technicke strance mimoradne narocne. Proto se prvni skusebni terminaly pro checking objevili az v lete lonskeho roku. Pravdepodobne symbolicky zacaly fungovat nejdrive na letisti v Bostonu, odkud startovala unesena letadla z 9/11, ale po kratkem odzkouseni se zacali hromadne umistovat i na vsechna ostatni letiste s pravidelnym mezinarodnim provozem. Ja je na Chicago -O'Hare videl a vyzkousel zacatkem listopadu 2004, ale myslim, ze v tu dobu tam jeste nebyly moc dlouho. Vsichni cestujici byly radne a dukladne pouceni a nasmerovani pracovnikem prislusne letecke spolecnosti, ktera mam v tomto pripade nejen povinost odebrat I-94 a elektronicky odeslat konecnou podobu seznamu pasazeru na palube, ale asistovat i u "self check-out". Terminal velmi pripomina bezny ATM (bakomat), jen misto platebni karty zasunes pas s prislusnou strankou s nalepenym vizem. Pristroj naskenuje carovy kod a vyzve te k "fingerprinting". Snima otisky palce obou rukou. Nasledne te vyfotografuje jako v kteremkoliv automatu nekde na nadrazi, podekuje ti a vytiskne dokument s upozornenim, ze ho mas pro pristi navstevu USA dukladne uschovat a predlozit pri imigracni kontrole urednikovi BCIS.
V tvem pripade si myslim, ze terminaly jeste nebyly na O'Hare instalovany a tudiz jsi ani nemohla timto procesem projit.

Moje doporuceni pro kontrolu při vstupu:
Urednik se te urcite zepta, kdy jsi naposledy navstivila USA, ponevadz nebudes mit vyzadovane potvrzeni. Odpovez po pravde. Mam urcite moznost si to overit. Je mozne, ze vas kvuli provereni zaznamu posle na pohovor ke kolegovi, ale i tak se nic zavazneho nedeje, pokud nema, co by vam nelegalniho nasel. Sam jsem takovy pohovor absolvoval, protože jsem priletel do Státu bez zpatecni letenky. Není to sice moc prijemny pocit sedet v cekarne podivnymi individui a nevedet, co bude dal, ale porad je potreba mit na pameti, jaka jsou tva prava a tvrde si stat za svým.

GOOD LUCK 
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 09, 2005 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To se opravdu tady da dostat na turisticke vizum bez zpatecni letenky Smile Question Question
martha
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2005 1:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To scout:

Děkuju moc za odpoved a reakci!
Byla jsem z toho trošku zmatena:-)) Jinak jsem se asi spatne vyjadrila, letos budeme priletat do Chicago, vloni toho 12. září jsme odlétali ze Seattlu, a předpokládám, že jak jsi psal - v případě, že nás nikam pracovnice aerolinií nenasmerovala, tak tam asi jeste zadny self check-out terminal nebyl. Doufam:-)
No nic, jinak dekuji za cenne rady! Vsechno co jsem napsala byla pravda - myslim zadny overstay, apod. tak snad to bude priste pri vstupu v pohode.

Diky moc
Marta
scout66

PříspěvekZaslal: čt březen 10, 2005 7:10 am    Předmět: POZOR!!!! Odpovědět s citátem

To Pepino73:

Proboha ne!!!!!! V zadnem pripade!!!!! Na Zadne “bezne” vizum se clovek nedostane do USA pouze s jednosmernou letenkou! To by byla opravdu velikanska chyba, i kdyz uplne vyloucene to taky neni. Pokud ma napr. Clovek itinerar cesty, ze ktereho jasne vyplyva, ze ze Statu pokracuje do dalsi zemi,pripadne letenky ci palubni listek napr. pro Kanadu, Mexiko atd. muze to ustat, ale presto durazne NEDOPORUCUJI!
Ja pouzivam jine vizum, takze se zas tak moc nestalo, ale u vyslechu jsem musel byt hodne konkretni a vsechny informace musely sedet, protoze je urednik okamzite kontroloval.

Hezkej den

Naposledy upravil scout66 dne so březen 12, 2005 6:29 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com