|
|
| Autor |
Zpráva |
toten_kopf Anonymní
|
Zaslal: út únor 21, 2006 8:31 pm Předmět: |
|
|
| OK, OK, BERU I KRITIKU, JSEM VAM VDECNY ZA VECNE NAZORY NA SLOVENSKEM FORU MI JENOM PSALI , ZE JSEM PICA A ZE BY MI UREZALI RUCE.PODOBNE DELIKTY JSEM PACHAL I DOMA V CR, TAKZE TO PRO ME NENI NIC NOVEHO, BOHUZEL UZ SE ASI NEZMENIM. TOTEN |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út únor 21, 2006 8:50 pm Předmět: |
|
|
| Neboj, karma te zmeni... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 985 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st únor 22, 2006 6:47 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | | Neboj, karma te zmeni... |
Karma = federalni veznice (hlavne neupustit ve sprse mydlo).
Aspon, ze se z toho nesnazi vykecat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: st únor 22, 2006 7:50 pm Předmět: |
|
|
jojo, karma je neúprostná... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TOTEN_KOPF Anonymní
|
Zaslal: čt únor 23, 2006 12:02 am Předmět: |
|
|
| ALE NO TAK, PRATELE, VY ZAS PREHANITE, V AMERICKEM KRIMINALE JSEM SICE NEBYL, ALE S PAR LIDMA , CO TAM BYLI JSEM MLUVIL A PRY TAM K ZADNYM SEXUALNIM ORGIIM NEDOCHAZI, ALE MAT PRAVDU NA VLASTNI KUZI TO ZKOUSET NECHCI |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Racik Anonymní
|
Zaslal: čt únor 23, 2006 7:04 am Předmět: |
|
|
Pdmlynek,
To nemas pravdu ze nepujde sedet, nebo ze ho nehleda policie. To co udelal se naziva Check fraud, a pis si ze to je felony. Verim tomu ze je uz i na listine FBI jestli je to dele nez pul roku. Zalezi jaka je to castka. Nechci ho strasit , ale jestli prekrocil limit 1000 dolaru tak na to uz je zatikac. Nemyslim Credit card limit ale Check fraud limit.
Vydavani nekrytich seku se tresta v USA velmi tvrde. A jestli se nemylim tak si zajedte na www.fbi.gov/majcases/fraud/internetschemes
Lituji te kamarade, ale zacal bych s tim neco rychle delat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt únor 23, 2006 8:57 am Předmět: |
|
|
| Racik napsal: | Pdmlynek,
To nemas pravdu ...
Vydavani nekrytich seku se tresta v USA velmi tvrde. A jestli se nemylim tak si zajedte na www.fbi.gov/majcases/fraud/internetschemes
Lituji te kamarade, ale zacal bych s tim neco rychle delat. |
No, litovat mě nemusíš. Možná jen za to jak mrším češtinu...
Asi jsem se nevyjádřil jasně. Není to tak jednoduché jak je to napsané. Psaní nekrytých šeků přestupuje různé zákony, a tresty jsou jiné. Záleží na situaci. Trochu to rozberu.
Sice každý stát to má trochu jinak, ale asi takhle:
(1) Jestliže napíšeš šek na Tvůj účet a přebral jsem omylem konto, a pak to rychle kryješ (10 dní), tak jsi porušil smlouvu mezi Tebou a bankou a obchodníkem, ale nepřekročil jsi žádný kriminální zákon. Možná že platíš bance a obchodníkovy pokutu, možná že ne. Technicky Tě můžou soudit i když to rychle kryješ (protože by sice u soudu vyhráli, ale nevyžaloval by s Tebe nic mimo to co jsi rychle kryl, tak to nemá cenu aby Tě soudili), ale vždy jde jen o civilní proces. V tomto případě to není kriminální věc.
(2) Jestliže napíšeš šek na Tvůj účet a víš že to kryté nebude, tak to je přestupek (misdemeanor). Jestliže to rychle nekryješ nekrytý šek, nebo nemáš účet na který jsi ten šek napsal, tak je to považované jako důkaz že víš že nebude krytý. Je to misdemeanor a né felony. Viz Model Penal Code 224.5, Bad Checks. Jó, policie Tě technicky stíhat může, protože jde o kriminální věc (obchodník Tě také může soudit)
(3) Jestliže napíšeš šek na Tvůj účet, a vůbec nezaplatíš, tak je to krádež. (Viz MPC 223.8, Theft by Failure to Make Required Disposition of Funds Received). Jaký je to zločin záleží na mnoho věcích, in a částce. Krádež je buď zločin 3. stupně (third degree felony) když je to velká částka, nebo přestupek (misdemeanor) když je to menší částka, nebo drobný přestupek (petty misdemeanor) když je malá částka. MPC 223.1
(4) Jestliže napíšeš šek a sfalšuješ jméno, podpis, atd., tak bydeš stíhaný za padělatelství (forgery). Buď je to zločin 2. stupně (second degree felony), nebo zločin 3. stupně (3d degree felony), nebo přestupek (misdemeanor). MPC 224.1
Atd.
Každý stát to má jiné, tak ve státě kde bydlíš to nemusí být přesně jak jsem to popsal. Federální zákony jsou ještě jiné.
Jinak se podle toho co FBI píše na svoji webstránku moc nespoléhej. FBI mluví jen za FBI, neboli o věcech na které oni mají jurisdicky. Podle toho který čin jsi udělal, tak můžeš být stíhaný místní policií, nebo státní, nebo jiná federální mimo FBI, nebo poštovní policií, atd. Záleží jak jsi co udělal, co jsi překročil, jaké hranice jsi překročil, atd.
Čus. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Racik Anonymní
|
Zaslal: čt únor 23, 2006 11:16 am Předmět: |
|
|
Pdmlynek,
To litovani nebylo na tebe. Ale na osobu ktera ma problem.
To co pises, je zajimave. Ale novy zakon o fraude je dost zretelny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TOTEN_KOPF Anonymní
|
Zaslal: čt únor 23, 2006 3:45 pm Předmět: |
|
|
| V PODSTATE SE NEJEDNALO O CHECK UPLNE NEKRYTY, ALE O OVERDRAFT CHECKING ACCOUNT DO MINUSU- NEKOLIK SET$. PROBLEM BUDE V TOM, ZE JSEM TO UDELAL VICKRAT. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TOTEN_KOPF Anonymní
|
Zaslal: čt únor 23, 2006 4:13 pm Předmět: |
|
|
| RACIK: JA BYCH S TIM UZ I CHTEL NECO DELAT, ALE NETUSIM JAK PRESNE, KONTA V BANKACH, KDE JSEM OVERDRAFTOVAL UZ SAMOZREJME NEEXISTUJOU, STEHOVAL JSEM SE NEKOLIKRAT A NEVIM, KTERA AGENTURA (NEBO KDO VLASTNE) ME HLEDA.NEVITE, JESTLI ME MUZOU NAJIT I JENOM PODLE JMENA? MANAZERKA V MISTE , KDE PRACUJU ROZUMI MEMU PROBLEMU A NECHALA ME ZMENIT SSN NA PAYCHECKU O JEDNO CISLO, JAKO ZE PREKLEP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
:-) Anonymní
|
Zaslal: pá únor 24, 2006 5:16 am Předmět: |
|
|
| Asi tak.Pokud te hleda nejaka collection agency,bud si jist,ze te nehleda policie.Pokud te hleda policie,bud si jist,ze to bude jen ve state,kde jsi to spachal.Na FBI bys musel jit do desitek tisicu $$$.Pokud se nechces do onoho statu vracet,neplat...samozrejme ale pocitej,ze pokud bylo tve konto otevreno na SSN,budes mit zaznam v credit report.Pokud jsi ho otevrel bez SSN ,nemas se ceho bat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Racik Anonymní
|
Zaslal: pá únor 24, 2006 2:00 pm Předmět: |
|
|
Kopf,
To je jina ze jsi sel do overdraftu. J a jsem pochopil ze jsi naspal sek ktery byl nekryty.
Jak psala osoba predemnou tak nejak to bude.
Kontaktuj check credit agency, ty ti povi jak uhradit castku.
Cus |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 279
|
Zaslal: pá únor 24, 2006 2:11 pm Předmět: |
|
|
Vam asi usla jedna vec,ze tenhle clovek v uvodu psal,ze ho uz v miste bydliste hledala policie..tady asi nebude vse v poradku..
Pokud mas opravdu snahu to zalepit,nebo se aspon tak tvarit,kontaktuj nejakeho pravnika,ktery se temahle vecma zabyva..on ti i dohleda,kde vse dluzis..vse je ale na tobe..
Ja tady udelal taky par zaseku a dodnes toho lituju,takze mozna chapu,o co ti jde..
..at se dari..a ver,ze v krimu se sex provozuje:-)) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |