|
|
| Autor |
Zpráva |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 7:01 am Předmět: |
|
|
| Jo to je rozumny, diky. Budu jeste o tom premejslet. Preci jenom je to este dost daleko, nekdy v dubnu, nebo unoru. Kazdopadne me zajima jak oni vlastne proveruji ty databaze. To nekdo hromadne cte tisice zadosti, nebo to rozhoduje individualne az ten konzul u vokynka... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kosta Anonymní
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 7:03 am Předmět: |
|
|
Samozrejme ne v unoru, ale kvetnu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydlitě: Praha
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 2:07 pm Předmět: |
|
|
| Kosa napsal: | Ptám se proto, e nevim moc jak to chodí. Loni sem byl na WaT a v agenture nas strasne strasili, jak jsou na ambasade prisni a kazda anomalie je zaminka k neudeleni viza. Tak resim dilema, zda tam napsat NE, protoze je to otazka, "vystavil nekdo nekdy petici na imigracni visa?", no a nikdo za me petici nevystavil. Ja sam sem se prihlasil. Na druhou stranu mi na konkretni dotaz na tuto kolonku cislo 36 v DS-156form s timto dotazem odpovedeli z ambasady ze mam napsat PRAVDU tedy ano. mam dokonce pocit ze jsem nekde cetl, ze to nema vliv ucast v DV-lottery na udeleni viza (naprJ-1). Nebo by spis nemelo mit vliv... Ale vubec nevim jestli to bylo tady na Foru, nebo nekde jinde.
Tak fakt resim dilema, co mam delat. Mimo jiny by me stvalo i to ze se v tomhle programu (WaT) utopi vdycky dost penez, a jak asi vite tak je to program pro studenty. No a ze bych mel zrovna penize na vyhazovani, to teda ne, pri neudeleni viza je storno jako blazen... Kazdopadne diky za nazory... Doufam, ze poctivost se zatim netresta... |
Agentury straseji, protoze se boji, aby neprisly o prachy, kdyby ti nedali vizum. Proto chteji, aby to nikdo nepodcenoval.
O WaT uz neni takovy zajem, jako byval kdysi. Je to hlavne diky kurzu dolaru a moznosti odjet pracovat do Anglie a Irska. Takze muzou bejt radi, ze jim tam vubec nekdo jezdi
Napis sem pak, jak to dopadlo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 2:52 pm Předmět: |
|
|
| Ja myslim, ze prihlaska do loterie se zdaleka nerovna zadosti o pristehovalecke vizum. Teprve, pokud to v loterii vyjde, ceka cloveka cely proces "zadani". A muze byt i potom klidne zamitnut. Takze ja jsem si temer jisty, ze ty jsi si o PRISTEHOVALECKE vizum jeste nikdy v minulosti nezadal. Bud hodny hoch, mluv pravdu a napis tam NE! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 3:29 pm Předmět: |
|
|
jo to si mysllim taky. Stve mi ale ze mi z ambasady npsali opak Ona i ta otazka je formulovana nejak divne a sice "vystavil nekdy nekdo ve vas prospech petici pro pristehovalecke visa, pokud ano kdo" Asi tezko tam muzu psat ano, vlada USA jako organizator DV-lottery.
No potom co mi napsali z ambasady ze mam odpovedet ano, jsem jim napsal zpet viz vyse - ze nerozumim zneni otazky a v muj prospech nikdo zadnou petici nevystavoval, tak proc mam odpovidat "Ano" ...tak jsem zvedavej co mi napisou.
Samozrejme dam vedet jak to dopadlo...
Jo a diky za nazory... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 4:03 pm Předmět: |
|
|
Jeste jedna vec. Ted sem tady nekde na foru cetl par prispevku na tema odevzdani I-94 karty pri opusteni USA a nejakych potvrzenich nebo co. Co to ma znamenat? pri odletu z USA jsem v Chcagu u gatu dal hostesce letenku s pasem, z kteryho mi vytrhla I-94, tot vse, zadny potvzeni nebo neco podobnyho sem nedostal, a pokud to ztratila, taky s tim nic nenadelam... Mam panikarit, nebo sem tady jen neco nepochopil? Tyka se to toho, ze pri vstupu do USA po me pry budou chtit toto potvrzeni? Jak to je? diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt leden 19, 2006 4:34 pm Předmět: |
|
|
| V Chicu na O'Hare si musis to potvrzeni nechat "vystavit" automatem. Jsou tam terminaly na scaning visa, otisky prstu a scan obliceje. Kazdy pasazer, ktery odleta mezinarodni linkou ale musi projit touto procedurou sam. Nikdo te k tomu nenuti. Ovsem s timto potvrzenim je opetovni navrat do Statu naprosto bezproblemovy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: pá leden 20, 2006 3:40 am Předmět: |
|
|
| No tak to je v prdeli, odlital jsem z O´Hare a z terminalu United airlines a vubec o tomhletom nevim. Dokonce, kdybych ty hostesce sam nevnutil tu kartu I-94 tak si pipka neveme. Bude to problem? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: pá leden 20, 2006 3:41 am Předmět: |
|
|
| Nechci na nikoho ukazovat prstem. Ale nikdo nám nic neřek, ani v agentuře. Nikde |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: pá leden 20, 2006 3:44 am Předmět: |
|
|
| Este mozna poznamku letel jsem z Minneapolis, takze v Chicagu jsem jen vylez z letadla a hned vedle, asi tak 20 metru byl gate odletu do Evropy, takze zadnym odbavenim, pasovou kontroslou ani security jsem neprochazel. Muzes mi jenom rict kde ty automaticky terminaly sou? Primo v tranzitnich prostorech? nebo pred security control... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydlitě: Praha
|
Zaslal: pá leden 20, 2006 4:23 am Předmět: |
|
|
Na podzim 2004 jsem odlital a zapomel jsem vratit kartu, tak jsem ji v Praze poslal na ambasadu. Ani nevim jestli to tenkrat doslo, protoze jsem to posilal jako obycjene psani
No a v lete 2005 jsem se vracel a zadny problemy jsem nemel. A kdyz jsem letel zpet, tak jsem ji vratil hostesce a zadny potvrzeni nedostal.
Nevim ale od kdy ty automaty funguji a jestli jsou na vsech letistich. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: pá leden 20, 2006 8:14 am Předmět: |
|
|
| Aha, no ja sem se par lidi kolem neska taky ptal protoze me jala hruza z potizi a nikdo o automatech ani nevi a ve Statech uz vetsina byla nekolikrat, takze asi zbytecna panika. Diky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
salaska
Registrace: 27. 01. 2005 Příspěvky: 81 Bydlitě: Chicago,IL
|
Zaslal: pá únor 10, 2006 1:25 am Předmět: |
|
|
Pred par dny jsem byla na O'Hare a tam automaty porad jsou. Vypadaji jako bankomaty a stoji u nich nejaky clovek- ale nevypada jako od imigracniho.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosa Anonymní
|
Zaslal: st duben 05, 2006 11:02 am Předmět: |
|
|
Ahoj Kluci a holky. Tak sem tu zpět se svymi blbymi dotazy. Jak muzete vise videt zajimal jsem se o to, co vyplnit do DS-156 formulare pri zadosti o J-1 vizum, kdyz jsem podal prihlasku do DV-lottery. Budu informovat jak to dopadlo. Jsme v podobne situaci tri lidi, tak uvidime jak jsou hosi objektivni.
Kazdopadne mam jeden dotaz. Dneska mi nekdo volal...(jsem v Praze)...na mobil, kterej se mi behem asi 5ti vterin vypnul. Mluvil anglicky a predstavil se jako nekdo z USCIS nebo USAFIS. vim ze to jsou dve rozdilny organizace (jedna radobyagentura na podavani prihlasek do GClottery a druha nejaka imigracni podpora - statni organ). Dotaz je te, pac se mi vybijel telefon a madam nehodlala jiz zavolat opet tak me zajima, jestli kontaktuji statni organy vyherce i telefonem (nebo treba kdyz neco nesedi v prihlaskach)... Na oficialnich strankach maji napsano ze ne, ale netusim kdo by mi mohl volat a stve me ze se neozvali znova...
Mejte se |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosta Anonymní
|
Zaslal: st duben 05, 2006 11:03 am Předmět: |
|
|
vise - no jo no....ma bejt asi tvrdy co  |
|