Truckeri

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Truckeri
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Autor Zpráva
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2006 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych mel dotaz na Big_Riga,
blizi se den,kdy usednu do te sve herky a absolutne nevim nic o udrzbe,do tehle doby to za me delala firma..
Takze aspon ty zaklady,po kolika milich menit olej atd..opravdu o tom nic nevim a nechci se polskych jezdcu na to ptat..
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2006 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

excellentmentaldefect: vsak me znas Laughing
btw, zminenou uvolnenou polohu se zavrenyma ocima mirnym usmevem a rucema pohupujicim se do taktu vazne hudby pouzivam jako uvolneni pred sexualnimi orgiemi Very Happy Very Happy
excellentmentaldefect

Registrace: 17. 11. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2006 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to american chopper:

...díky za odpověď, s log bookem se přece jen lépe honí time&money než s tachografem...
excellentmentaldefect

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2006 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
excellentmentaldefect: vsak me znas Laughing
btw, zminenou uvolnenou polohu se zavrenyma ocima mirnym usmevem a rucema pohupujicim se do taktu vazne hudby pouzivam jako uvolneni pred sexualnimi orgiemi Very Happy Very Happy

to Mob:

Surprised Question Question Exclamation Shocked Arrow Idea Arrow Laughing Very Happy Mr. Green
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2006 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Log book je jenom jedna forma kontroly hours of service. Spousta ridicu jezdi lokalne, tudiz radius tusim 150 kolem domicilu s tim, ze se kazdy den vraci a spi doma. Ti log book nevedou, alebrz vyplnuji denik. Dalsi formou je cerna skrinka. Zatim to ma federalne jenom WERNER a uz nekolik let to testuji pro fed. DOT, ale vypada to, ze se to brzo bude zavadet celostatne. V Cali ten zakon uz myslim schvalili a dokonce jsem cetl, ze by tim Arnie v budoucnosti chtel vybavovat i osobni auta. Je to podobne jako cerna skrinka v letadle - zaznamenava to vsechny dulezite ukony trucku a ridice na casovou pasku, WERNER to ma myslim napojene i na GPS, ridic pak ma nekolik kodu, ktere zada do pocitace a ten to priradi k jednotlivym polickum v tomto elektronickem log book - on duty, off duty, driving, sleeper. Velice spatne se u toho sidi, protoze ten pocitac je zaplombovany a vicemen neomylny. Kamos jezdil pro WERNER a rikal, ze jedine na cem se dalo usetrit byly zacpy, protoze pokud nejel nad nejakych 10mph, tak to ten comp vedl jako stojici truck. Kazdy ridic log book trochu upravuje a jedine na co si musi davat bacha jsou toll roads, tankovani pokud plati kartou nebo comcheck a vazni listky, ktere maji time stamp, ale musim rict, ze s vaznim listkem jsem nemel nikdy problem. Na mytnem me pocitac nachytal jenom jednou, policajti nikdy na nic. Ona je asi taky vyhoda, ze vetsinou jezdil pro velke firmy jako firemni ridic a pokud ma firma dobry rating, co se tyka log violations, tak to policajti moc nekontroluji. Vetsina techto firem na to ma pocitace, ktere ctou vsechny log books od vsech ridicu a skladuji je v elektronicke forme pristi 3 roky pokud se nepletu. DOT pak audituje tu firmu, ktere pak prideli urcity rating a podle toho jejich ridice zastavovaje bud vic nebo min. To je jenom v kostce. Na dalsi temata vic priste.
excellentmentaldefect

PříspěvekZaslal: so leden 28, 2006 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Big_Rig:

...teda chlape, já být tebou, tak si založím firmu "Big_Rigova truckerská poradna"...
american chopper

PříspěvekZaslal: ne leden 29, 2006 2:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rigu..je to jedno,ale neni to England?Ti jezdi hodne pomalu a nenechaji se potlacit..Werneri,ale zase to je stat od statu jine,se mi zdaji divocejsi,ale to jen zkresleny pohled cloveka,ktery presedlal z firemniho ore na svuj..mimochodem,ze prvni trip,kolem 1800$ na opravach abych dojel a to jsem jeste nezavezl naklad tam,kde ma byt..tam jedu zitra,firemnim..se svym si uz netroufam,ale porad verim,ze bude ok:-)

PS:dost spatny start,fakt,ze zacatku se mi zesralo snad vse,co se normalne sere..ale to se zlomi:-)
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2006 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A.C. ja nechtel byt pesimistista, ale kdyz jsem tady cetl to malo, co jsi psal, tak jsem mel vazne spatny pocit, ze jsi to uspechal. Velice zalezi na tom, pro koho jezdis - nejenom z hlediska penez ale predevsim driver support.
Od koho jsi ten tahac koupil? Jestli to byl soukromnik, tak jsi doufam jeste pred zaplacenim zajel k nejakemu dobremu dealerovi, pokud mozno Freightlineru, ktery je certifikovany jak Frght. tak vyrobcem motoru (Detroit nebo CAT) a pokud mozno, taky EATONem na prevodovky. Tam jsi si mel nechat truck nechat dukladne proklepnout a opravit vsechno, co do doporuci. Obzvlastni duraz bych dal na turbo (protoze to kdyz se posere obzvlast u Detroitu, tak je to nakladne a dlouho stojis - ja jsem ztratil tyden), fuel system a alternator/batteries (to se mi na Classicu stalo taky a musel jsem krome toho alternatoru vymenit i polovinu baterek, ktere mi to znicilo). Veci jako air a oil leaks, compressor, cylinder compression test, breaks atd. ani zminovat nebudu, protoze to jsou samozrejmosti. Stoji sice dost penez, ale vyplati se to. Jestli jsi ten truck kupoval od dealera, tak bych okamzite zaloval, pac Ti prodal "lemon". Kazdopadne to vypada, ze Te to bude neco stat a ja bych se snazil dostat aspon cast z toho zpatky. Hlavne to vsechno dej do kupy nez zase vyjedes - neni nic horsiho nez onroad breakdown. Moje posledni odtahovani me stalo 750 a to bylo jenom nejaky 13 mil.
Jinak bezna udrzba se deli na A & B service. Ted nevim, ktery je ktery, ale rekneme ze A bude kazdych cca 30-40K mil cili 3 mesice a je to v podstale oil&filter + nejake malickosti. B je kazdeho pul roku a je to v podstate A + diagnostic vsech systemu spojena s eventuelnima opravama + cokoliv co mas scheduled maintenance (gumy, desticky, filtry apod.), to vazne zalezi na tom jak to mas nasmlouvane s dealerem/shopem nebo na company policy u firemnich trucku a leasingu a pak jsou tady samozrejme velke opravy - overhauly. Prave na tohle je leasing lepsi nez klasicky OO, protoze ma lepsi support - u vetsiny leasingu je aspon cast udrzby v cene a zbytek je nasmlouvany za stejne ceny jako plati firma bud primo u toho dealera, ktery ten truck prodal, jineho kvalitniho servisu nebo za jeste nizsi ceny primo v company shopu. Vetsina ridicu proto zacina jako leas operators a az jejich druhy nebo treti trade-in je klasicky purchase, respektive maji leas-purchase program, pokud to chteji urychlit. Krome podpory je mensi take intial investment, protoze zatimco u leasingu vetsinou staci cca 2000 down bez jakehokoli creditu, koupe ojetiny v hotovosti na splatky je minimalne 20K+ za jenom trochu solidni tahac, 27K byl nejlevnejsi na trhu , ktery bych si ted byl ochotny koupit ja po zvazeni vsech rizik a nakladu na udrzbu: '01 Columbia, 500-600K, CAT C-15, 10sp. Eaton, 2/200K drivetrain warr., fleet trade-in, dealer maintained w/ all records. Ale o techto vyhodach a nevyhodach jsem psal jinde, tak se nebudu opakovat. Abych to shrnul - NA UDRZBU SE NEPTEJ RIDICU Wink Kazdy uspesny, rozumny Owner op. Ti rekne, ze na udrzbu je nejlepsi se zajit zaptat k dealerovi, jeste lip k nekolika dealerum, abys mohl porovnat ceny a uroven sluzeb. Oni Ti mileradi poradi pokud budou cuchat penize, sestavi Ti udrzbovy plan na zaklade manufacturers suggestions, Tvych casovych a financinch potreb, stupni opotrebeni atd. Ja tady sice porad mluvim o dealerech, ale ani truck stopy nejsou vsechny spatne a dealer je vzdycky drazsi, podobne jako u osobnich aut. Na dnesni moderni trucky proste potrebujes certifikovane mechaniky, kladivo, svarecka a v zime zapalene Rude Pravo jako u Zilu uz nestaci. Dve veci jsem mel predtim, nez jsem vubec uvazoval o podepisovani nejakych papiru s firmou - dobreho ucetniho a dobry maintenance plan u dealera blizko naseho home terminal, milage pay, insurance, dispatch, load structure, home time, fuel prices, to je vsechno dulezite, ale ty dve prvni polozky jsou asi nejdulezitejsi.

WERNER je pokud vim jediny, kdo ma zatim paperless logs (cernou skrinku), resp. byli prvni, ale onboard computer napojeny na Qualcomm/GPS uz ma dneska vetsina velkych firem, tudiz i CR England. To jak jsou firemni trucky rychle nezalezi na tom jestli maji cernou skrinku nebo onboard, ale na tom, jak je nastaveny speed limiter. Vetsina velkych firem srovnala rychlosti trucku na 65, tak WERNER sel myslim na 68 (leas ops byli vzdycky na 70), takze si udrzeli rychlostni rezervu na predjizdeni. C.R.E. tusim taky patri Jerrymu Moyesovi, takze podobne jako SWIFT a spousta dalsich firem, ktere ten bastard schramstnul, budou vzdycky slow horses. Coz je ale v poradku, protoze ja zastavam nazor, ze jezdit s kombinaci vic nez tech 65-70 je nebezpecne a omezovace na 70 by mely byt federal mandatory ve vsech vozidlech s GVWR nad 3,5 tuny. O tom jsem ale nechtel mluvit.

Mezi onboardem a skutecnou cernou skrinkou je velky rozdil predevsim v mnozstvi zaznamenanych a uchovavanych dat - normalni onboardy zaznamenavaji v podstate jenom rychlost, spotrebu, RPMs (ujete mile, ale to je spojene se spotrebou) bez ohledu na cas. Tyto udaje ale predevsim nejsou uchovavane v trucku, alebrz posilane jednou za hodinu nebo nejake jine casove obdobi jako treba jednou za den nebo jenom jednou behem tripu pres satelit do ustredi, kde jsou tyto data pouzivane ciste pro firemni ucely. Ani ridic ani DOT/Highway Patrol k nim navic nemaji pristup, ridic proto vede klasicky papirovy log book (ti vycurani jich vedou nekolik). Cerna skrinka zaznamenava tohle vsechno a uklada to na casovou pasku, eventuelne to jeste muze porovanavat s polohou na GPS, i kdyz to uz je dost velke mnozstvi dat, takze ta casova paska staci, navic jeste zaznamenava zmenu statutu trucku v zavislosti na case - jede, stoji, jede pod 10mph - takto to ma myslim WERNER. Jede je ocividne, jede pod 10 se pouziva pri manevrovani a v zacpach a nespada pod cas straveny za volantem, stoji se pak deli na on duty, off duty a sleeper a to uz zadava ridic manualne spolu s mistem, kde ke zmene doslo, pokud to misto neni zadane automaticky + tyto data uchava po nasledujicich 8 dnu, stejne jako ridici uchovavaji papirovy log book + k tem datum maji pristup policajti a jim podobna prizivnicka verbez. Snad jsem to vysvetlil dobre, protoze nas to mozna ceka vsechny, nejenom truckery. Zrovna vcera o tom davali zajimavou reportaz ve zpravach.

Kdyz uz se zase tak rozkec, tak pridam i svou trosku do mlyna ohledne CB radios cili vysilacek. Musim se priznat, ze jsem tomu nikdy neprisel na chut. CB jsem pouzival ciste na to, abych se domluvil s dokem nebo vahou a kdyz uz jsem to obcas zapnul jen tak pro nic za nic, rozumnel jsem tak kazdemu desatemu slovu. Zadni psychopati, coz je nejspis dobre, ale taky zadny Kris Kristofferson nebo Burt Reynolds. Je pravda, ze v Ohiu se vyplati poslouchat kvuli rozmisteni Highway patrols, ale nekteri truckeri to tak dobre "koduji", ze nez jsem pochopil, o cem mluvil, byl policajt za mnou. Na nekterych truck stopech je zajimave poslouchat stebetani lot lizzards, coz asi taky odpovi Mobovi na otazku ohledne Candy Cane.

Kdyz uz citujeme filmy z IMDb:
Cledus Snow: I just passed another Kojack with a Kodak, this place is crawling with bears, where the hell are you? [siren blares out of the CB] You know who that is? That's Mr. Evil Knievel. He snuck in my back door, son, when I wasn't lookin'. You better flip-flop back here and gimme' a hand, son, or we gonna be in a heap of trouble. Please roger that transmission!
Anonymní

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2006 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krucinal, zase me to odhlasilo Mad Cim to je, ze kdyz jsem to psal tak to nevypadalo tak dlouhe Shocked
american chopper

PříspěvekZaslal: po leden 30, 2006 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty jsi opravdu studnice truckerskych vedomosti:-)
Jasne,ze jsem se unahlil,ale to je u me osoby normalni vec,tak to nijak moc uz neresim..pri koupi jsem mel k dispozici oil test,ktery byl na 98% a z kominu se nekourilo,olej nekapal,tak jsem to vzal:-)

Chtel jsem se zeptat,prodejce je docela ferovy clovek,rikal,ze mi zaplati pulku,ale jde jen o spojku,je mozne se dohadovat i o zaplaceni zbytku oprav?Tim myslim,tu tajemnou veticku na smlouve-"as is".
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2006 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dohadovat se mozne je, "AS IS" ho neopravnuje k tomu, aby Ti prodal vrak, ale je otazka, kam to povede. Dobrovolne Ti asi vic neda, takze bys na to musel nasadit pravnika. Mohlo by se stat, ze bys z nej dostal i tech druhych $900, ale mezitim vrazil 3K do toho procesu. Spojka ... to je jedna z veci, se kterou jsem nikdy nemel problem, buhvi co s tim ten chlap delal. Vybehana spojka, OK, ale breakdown Question Jestli neumel radit nebo s tim jezdil jak hovado, tak by Ti mohla za chvili odejit i prevodovka. Heavy duty tranny vydrzi hodne, ale ...
Mel by sis to nechat poradne prolezt a jestli tam najdou jeste neco, tak chtit zpatky penize.
american chopper

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2006 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Snad to nebude tak zle..kamos se na to podiva az zitra a rikal,ze to proleze cele..
Prevodovka si mi zda v naprostem poradku,na to,jak je to auto stare,se radi opravdu docela jemne..
Uvidime co tomu vsechno je a pak se s chlapkem domluvim,urcite neco zaplati a ukoncime to smirnou cestou.
Dam pak vedet,kolik jeste a do ceho budu investovat,nez zacnu zase neco vydelavat..Dneska meli na firme ze me docela dobre kino,pry kolik ze jsem na tom prvnim tripu jako O/O vydelal..no chuji,ne? Mr. Green
american chopper

PříspěvekZaslal: út leden 31, 2006 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rigu,kdyz te tady vidim online,chci se zeptat,jak dlouho jsi u tohodle jobu,mas svou firmu,ci pro nekoho jezdis atd..
Taky by me zajimalo,jak vznika takova stredne velka firma,rekneme 60trucku?Jede se od nuly,ci to je na pujckach nebo jinak?
Michal
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červen 13, 2006 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Musím mít na trakerskou společnost nějaké povolení živnosˇták apod? A co je authorization card to work.
dave
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 18, 2006 4:08 pm    Předmět: USA - UK Odpovědět s citátem

Tak koukam na to vase forum a vidim, ze v USA Cesi spolu vice drzi nez v tady v UK. Mozna je to tou vzdalenosti. Ja uz rokim jezdim s truckem pro jednu agenturu v Manchesteru.
Penize slusny, skoro kazdy den jsem doma, kvlalitni auta, ale... America to neni.

Britanie je proste porad magicka EU. Speed camery, APRN ( automaticke kamera napojena na pocitac co ti precte spz zisti jestli mas zaplacenou dan, kolik mas povolenou maximalni vahu a o kousek dal je vaha nove generace, ktera te zvazi i v plne rychlosti.) Takoe vecicky jsou cca co 10 mil. Speed camery pak co cca 3-5 mil. Ve meste na "kazdem rohu".
Za kazdy poruseni rychlsti, maximalnich doby rizeni , spatne parkovani, atd. chytnes 3 body na ridicak. Kdyz jich mas 12, tak si muzes na rok hledat novou praci.
Polaku je tu habadej, vetsinou po autoskole, nebo se najdou i takovi co maji padelane ridicaky.
Vyhoda tady je, ze nepotrebujes pracovni povoleni - jedina pozitivum naseho clenstvi v Unii.
Ja jsm uvazoval nad Canadou. Kazdy mesi tady v Manchestru jsou "nahaneci" dopravnich firem z Canady a zaridi vse od letenek az po work. per.
Mate nejakou zkusenost?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Business Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 3 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com