|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1331 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so leden 07, 2006 3:55 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: |
I kdyz se budete zivit *S*P*A*M*, v necem je budete muset uvarit - nadobi...
Na cem budete spat? Na rucnikach?
|
Jídlo, nádobí, nábytek, atd. jsou levné věci. S tím si lámat hlavu nikdo nemusí. Byt, nemocenské pojištění, a auto jsou drahé věci; ostatní jsou minimální náklady. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1331 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so leden 07, 2006 4:03 pm Předmět: |
|
|
| MartinK napsal: | Je mi jasne ze to nebude jednoduche , ...
Zatim kazdy odrazuje to se tam tak tezko dari ?? |
Skoro nikdo kdo přišel do Ameriky to neměl jednoduché. Ať člověk z ČR dnes, nebo z Mexika před 10 lety, nebo z Vietnamu před 30 lety, nebo z Polska před 100 lety, nebo z Irska před 150 lety, nebo z Afriky před 300 lety, nebo z Ásie před 5,000 lety.
Američané mají k emigrantům úctu, protože ví jak to mají těžké. Ale skoro žádný Američan nového emigranta nebude litovat, protože oproti tomu co jejich předkové museli zažít daleko horší věci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 272
|
Zaslal: so leden 07, 2006 5:07 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | MartinK napsal: | Je mi jasne ze to nebude jednoduche , ...
Zatim kazdy odrazuje to se tam tak tezko dari ?? |
Skoro nikdo kdo přišel do Ameriky to neměl jednoduché. Ať člověk z ČR dnes, nebo z Mexika před 10 lety, nebo z Vietnamu před 30 lety, nebo z Polska před 100 lety, nebo z Irska před 150 lety, nebo z Afriky před 300 lety, nebo z Ásie před 5,000 lety.
Američané mají k emigrantům úctu, protože ví jak to mají těžké. Ale skoro žádný Američan nového emigranta nebude litovat, protože oproti tomu co jejich předkové museli zažít daleko horší věci. |
Otazla je,jak moc to jednoduche mel jinde..
Jednoduchy neni prechod a zvyk na jinou zemi,jine lidi atd..kecy o tom,ze potrebujes zname,auto,zazemi jsou mi opravdu k smichu..
Martas,plno kecu o nicem,pokud mas zajem prijet a pokud chces byt na start v Chicu,rekni..nechci za to nic,za co vlastne?Jen provolame par $$$ a tim tvuj uvod do USA zkonci..Kdyz,tak napis.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MartinK
Registrace: 05. 01. 2006 Příspěvky: 8
|
Zaslal: so leden 07, 2006 5:13 pm Předmět: |
|
|
po nedeli zacinam vyrizovat viza .... jeste nevim kde pojedu o tom jeste popremyslim a neco prectu ...
Kdybych nahodou jel do chicaga tak to tu urcite napisu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: so leden 07, 2006 6:42 pm Předmět: |
|
|
american chopper - jasne, nepotrebuje vubec nic, jen par pratel v Chicago, tam nepotrebuje ani to auto. Ale predstav si, ze kdybych chtela zdrhnout do Polska, zdrhnu do Polska a ne do Chicaga. V mensim meste auto potrebujes, jinak .... jinak jsi v haji. A oprav me, jestli kecam.
Podmlynku - nabytek za levny zrovna nepovazuji, pokud teda nemyslis nejake jete sunty z bazaru.
Ja jsem tady s rodinou zacinala, syn tady tezce onemocnel a jine a jine. Pisu, co jsou me zkusenosti. Kazdy ma zkusenost jinou.
Presto se mi zda, ze prijet sem na 3 roky je blaznovstvi. Pro RODINU. Ne pro jedince, ktery spi na rucniku u kamose v koupelne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne leden 08, 2006 5:14 am Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | | V mensim meste auto potrebujes, jinak .... jinak jsi v haji. A oprav me, jestli kecam. |
Nepotrebujes. Ja jsem jezdil na kole A kdyz zaprsi, tak si koupis blatniky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 915 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po leden 09, 2006 12:04 pm Předmět: |
|
|
Jak ja se nasmeju az tomu trdlu nedaji vizum a bude mit po zizalkach  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MartinK
Registrace: 05. 01. 2006 Příspěvky: 8
|
Zaslal: po leden 09, 2006 3:12 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Jak ja se nasmeju az tomu trdlu nedaji vizum a bude mit po zizalkach  |
No neco o vizech uz jsem precetl a nepatrim k lidem kteri to zkusi nepripraveni . Zase nejake moznosti mam
abych si pripravil vse potrebne { i kdy to bude treba jen car papiru }
a nic nepodcenim takze uz bude zalezet nejspise na nalade urednika ktery bude rozhodovat.A pubertu mam uz za sebou  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: út leden 10, 2006 5:05 am Předmět: |
|
|
czolgos - denne najezdim minimalne 100 km. Bych te chtela na tom kole videt. Ve 40ti stupnovym vedru a 100% vlhkosti.
Nekteri mi tady pripadaj jak padli na hlavu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 392
|
Zaslal: út leden 10, 2006 7:41 am Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | czolgos - denne najezdim minimalne 100 km. Bych te chtela na tom kole videt. Ve 40ti stupnovym vedru a 100% vlhkosti.
Nekteri mi tady pripadaj jak padli na hlavu. |  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út leden 10, 2006 8:00 am Předmět: |
|
|
| Jasne MartineK nenech se odradit,kazdy nejak zacinal a vsichni si museli vyrizovat viza a veci s tim spojene.A tady se to da zvladnout ne vsichni jsou tak debilni a jenom se posmivaji jako napr.Big-Dick or Big-Rig jen se do toho pust amerika je prima a drzim ti palce .A napis jak si dopadl.Hodne stesti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út leden 10, 2006 8:36 am Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | czolgos - denne najezdim minimalne 100 km. Bych te chtela na tom kole videt. Ve 40ti stupnovym vedru a 100% vlhkosti.
Nekteri mi tady pripadaj jak padli na hlavu. |
Netrenovana zenska po ctyricitce by mozna dostala infarkt, ale trenovany jedinec to ma v pazi
Ted vazne. Rikala jsi na malym meste, tak to si predstavuju jezdeni tak do 25 km do prace a 25 km z prace. To se da jak ve vedru tak v mrazu. No problem.
Ja kdyz jsem prijel poprve do USA, nikoho jsem neznal, nemel jsem na auto, tak jsem si koupil ve walmartu emtebecko za 55 USD a v pohode mi to stacilo. Jednou jsem s nim dal na jeden zatah 220 km  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: út leden 10, 2006 6:00 pm Předmět: |
|
|
Hele, cz, to je debata o hovnu. Male mesto = mesto s malym poctem obyvatel, muze byt roztahany na desitky km, o tom si snad nemusime povidat.
Mam ksefty tak poruznu a - proste i kdybych byla na kole trenovana, nemuzu prijet k zakaznikovi zpocena a s prilbou na hlave. Jasne, ze clovek nemusi mit hned auto, pokud nevozi dite do skoly a ma 1 praci. Byli jsme 3 na 1 auto a bylo to desny. Kdyz mi s nim odjel, byla jsem v riti, zablokovana ve ctvrti, kde jsme bydleli. Kdyz jsem hledala praci, byla jedna z prvnich otazek : mas vlastni auto? Nemohla jsem hlidat malou holku, protoze nejen, ze bydlela velky kus od nas, to by se zaridilo, ale potrebovala vozit na krouzky, cviceni, na par hodin do skolky, rodina potrebovala nakoupit atd.
Nemohla jsem se starat o stareho pana, protoze....
Atd. Tady je auto o moznosti pohybu, o svobode. Kdyby tady byla MHD, nemusim to resit. Ale ona tady neni. Jezdi tady ted autobus pro lidi, kteri nemaji auto a potrebuji si nakoupit, nebo jet do nemocnice, ty zastavky podle toho vypadaji. Na cesty do prace to fakt neni.
Pro anonyma - a ne kazdy je dobrodruh a nekdo ma i odpovednost za dalsi 2 lidi a to je ale kurna rozdil! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 915 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út leden 10, 2006 7:09 pm Předmět: |
|
|
A ja se stejne budu smat az mu nedaj vizum I'm evil !
BTW. "Dick" s capital Dee = slang pro Richard,
"dick" s not so capital dee = slang pro ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 392
|
Zaslal: út leden 10, 2006 8:01 pm Předmět: |
|
|
A jak se jezdi na kole v zime?Kdyz je treba snih a namraza?To clovek neni spoceny z floridskych veder,to se muze rovnou objednat na emergency
Nezlobte se na me,ale debata o tom,zda-li kolo ci auto me opravdu privadi do rozpaku.O kole bych asi radeji "nemluvila".Auto tu neni prepych,ale potreba.Nedovedu si totiz predstavit,ze bych jela na kole do grocery storu a nakoupila pro 4 clennou rodinu nakup na tyden.To opravdu ne.A kolo?Pro zabavu,pro odpocinek... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|