Taxikareni

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Taxikareni
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2006 2:04 pm    Předmět: Taxikareni Odpovědět s citátem

Nemate nekdo zkusenosti s taxikarenim? Zajimalo by me par veci, jako napr.
- jezdi se pro firmu nebo jde i sam?
- z ceho a jak se skladaji zkousky? (v kazdym state bude asi jiny)
- kdyz jezdim pro firmu musim mit vlastni auto nebo ho firma pronajima a nebo jsem jen ridic?
- jak firmy plati, podle mili nebo hodinova mzda?
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 03, 2006 4:34 pm    Předmět: Re: Taxikareni Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Nemate nekdo zkusenosti s taxikarenim? Zajimalo by me par veci, jako napr.
- jezdi se pro firmu nebo jde i sam?
- z ceho a jak se skladaji zkousky? (v kazdym state bude asi jiny)
- kdyz jezdim pro firmu musim mit vlastni auto nebo ho firma pronajima a nebo jsem jen ridic?
- jak firmy plati, podle mili nebo hodinova mzda?

kdysi jsem jezdil na Floride PT pro firmu potreboval jsem comercial DL a insuranc.
tam to delali tak: za $100 ti dali auto na pul dne a musel jsem si koupit benzin.vetsinou jsem jezdil na letiste kde jsem cekal az nekdo pojede(bylo nas tam vice,takze v rade)kdyz nekdo telefonoval tak mi dispecer volal radiem.zhrnu to nekdy to bylo dobre ale nekdy byl problem vydelat tu $100 zpet.
jde to i svym autem ale zase musis platit dispecink,splacet auto atd...asi nejvic zalezi na miste kde jezdis.good luck
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeptej se scouta, ale uz jsem ho tu nejak dlouho nevidel. Jeden znamej to delal v Chicagu. Rikal, ze zacatku to je celkem perny, nez se naucis lokality, ale pak to celkem jde. Ale je to drina.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nebo zacni rozvazet pizu naucis se ulice a pak to bude lehci
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 04, 2006 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cau Miro,

ja uz tom s nim proberu na ICQ Wink
BTW rad bych se zeptal mozna za nas za vsechny, nebo alespon vetsinu z nas, jak se citis v CR? Uz je to prece jen vic nez pul roku.....
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2006 1:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Cau Miro,

ja uz tom s nim proberu na ICQ Wink
BTW rad bych se zeptal mozna za nas za vsechny, nebo alespon vetsinu z nas, jak se citis v CR? Uz je to prece jen vic nez pul roku.....

Cau scoute
Zatim je ve vsem stale bordel a nevim jak veci budou v budoucnu. Dost veci me tu vadi,

ale ta holka ma fakt peknej zadek. Mr. Green

PS: a napis taky neco o taxicich sem at to nemusis rikat kazdemu zvlast.
scout66

PříspěvekZaslal: čt leden 05, 2006 10:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele Miro,

je az neuveritelny, co muz dokaze v zivote udelat pro neco tak pomijiveho, jako pekny zensky zadek! Laughing

Jinak ja byl cabbie skoro 3 roky. Vzdycky to byl takovy muj maly sen a tak jsem vlastne po prichodu do Statu nic jineho delat nechtel. Nikdy na tu dobu nezapomenu.
Jako kazda prace ma sve pro a proti, ale ty klady alespon v prvnich 2 letech dalece vyvazily zapory.

Prijel jsem do USA v podstate bez dollaru, takze

- okamzite 24/7 k dispozici velky, spolehlivy vuz, ve kterem se da v nejhorsim pripade urcitou dobu i bydlet Very Happy
- zadne starosti s pojistenim, *S*P*A*M*, znackama, prihlasenim....o opravach ani nemluve. Vse je v reziji najemce
- kazdy den CASH MONEY!!!!!!!!!!!!!!!! oceni kazdy, kdo zacina postupne zarizovat vsechny potrebne otravne malickosti a nemusi cekat na seky. O nejakych trapnych depozitech ani nemluvim!
- Chicagoland znam dnes lip, jak kterekoliv mesto, ve kterem jsem v cizine zil nebo pobyval. Urcite teda lip, nez napriklad Prahu
- pracovni dobu si z velke casti muzes regulovat a v klidu najdes cas na vyrizeni urednich formalit, nakup, nebo treba cviceni, plavani atd.
- pohybujes se ve velmi velkem teritoriu, takze mas moznost vyridit i veci, ktere by ti jinak zabrali obrovskou spoustu casu
- taxikareni vdecim NEJVIC za to, jak dnes mluvim anglicky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! denne nekolik hodin komunikace a konverzace se zakazniky, dispecerem, tisice hodin poslechu radia, cas na cteni, moznost prace na pocitaci a na internetu. Vsechny ASL kurzy se muzou jit zahrabat! Zadna prace s Cechama nebo Polakama, kde se mluvi od rana do vecera slovansky.
- clovek pozna OBROVSKE mnozstvi lidi, vyslechne tisice prihod, ziska pratele, kamarady a zname, objevi kontakty na novy job ci business. Po tech letech muzu klidne komukoliv na svete rict, ze jsem opravdu poznal Americany.
- velmi casto, hlavne v zacatcich, to bylo jedno velke dobrodruzstvi! akce stihala akci! hlavne pri nocnich smenach v patek a sobotu se clovek nenudil
Laughing Nastesti si vsechno dobre pamatuju a jestli jednou napisu knizku, bude tam o taxikareni v Chicu hodne!
- ikdyz jsem mel najezdeno uz z Evropy opravdu dost, tak tech zhruba 180.000 mil v chicago traffic ze mne udelalo automatickeho pilota, ktery i v tom nejvetsim silenstvi stihal kourit, jist a kominikovat na ICQ Laughing
- a hlavne! clovek ma spoustu casu premyslet o svete, o lidech a o zivote....

Co vam mam povidat. Muj Chevy Caprice Classic mi tak trosku chybi, ale zivot jde dal a citil jsem, ze je cas na zmenu. Ostatne ja nikdy moc dlouho nevydrzim u jedne veci a na jednom miste.
Kdokoliv by chtel konkretnejsi info, jen se ptejte.

Na uplny zaver:
Po financni strance se alespon v Chicu taxikarina pomalu ale jiste propada. Naklady rostou, pocet cestujicich na O'Hare, kteri pouzivaji taxisluzbu se kontinualne rok od roku snizuje, taxiku a vydanych licenci pribyva a obrovsky narusta nevyhodnych plateb uzitim CC.
V mych absolutnich zacatcich, jako naprosty zelenac, jsem presto s prehledem a v relativnim komfortu delal 2.500$ mesicne, pri bezne pracovni dobe 10 hodin/den. V dobach me nejvetsi slavy a pracovniho zapaleni jsem dokazal drzet prijem v rozmezi 3.500-4.000$
V nejlepsich mesicich, protoze taxikarina je hodne "sezonni" prace, jsem se priblizil i 5.000$, ale to uz jsem tedy opravdu kmital a nevalel se na letisti Laughing
Byl jsem poctivy, spolecensky, vzdy ciste obleceny, s cistym a uklizenym autem, coz se v Chicu hodne ceni, cizinec se snahou ucit se rec, ochotny, vtipny, k damam sarmantni (nekdy az mirne koketni)= na tipping jsem si vetsinou nemohl stezovat (pozor VETSINOU!!!!).
Dlouho jsem pracoval i jako zvlastni "skolni ricic" a mel hodne studentu na pravidelnou rozvazku do skoly a ze skoly, takze o americke mlade generaci vim mozna vic, nez bych si pral, ale na druhe strane, tomu se misty opravdu dalo rikat "easy money"!

Dekuji za pozornost a o nevyhodach, pruserech a "zakopanem psu" taxikariny v USA priste Laughing
newstar
Anonymní

PříspěvekZaslal: so leden 07, 2006 12:16 am    Předmět: ridic Odpovědět s citátem

skus radsi delivery / messenger
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so leden 07, 2006 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Scoute,proboha,jak jsi to delal v zacatcich,kdyz jsi mesto a okoli jeste neznal?Ja delal taxu v cechach a i v mem rodnem meste me lidi napominali,ze jedu spatne Very Happy

Jak to je v Chicu na limuzinach..noviny se hemzi inzeraty..ne ze bych trukarinu menil,ale taky jednou zestarnu a budu se chtit usadit:-)
scout66

PříspěvekZaslal: ne leden 08, 2006 12:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne to tu prislo jednodussi, nez treba v Brne. Samo, ze jsem jezdil prvnich par tydnu s mapou na kline a jezdil vetsinou jen z letiste, ale pak uz jsem se naucil jednu cast dobre, vzal si do auta notebook a jezdil podle MapPointu. Nekteri kluci jezdi treba nekolik let jenom urcity suburbs, ale mne to pak uz trosku nudilo a tak jsem menil licence a cisla, pribral si ty skolaky atd., takze jsem znal z hlavy oblast tak 30 x 30 mil.
Limuziny jsou postavene na trosku jinem principu. Tezko si ji koupis na sebe a udelas s ni firmu Smile Asi bys ji nikdy nestihl splatit. Takze pro limo se vetsina ridicu necha najimat. Taky odmenu dostavas formou percentualniho zisku a penize utrzene od zakazniku vyuctovavas. Vyhodou je rozhodne to, ze vozis prece jen trochu jinou klientelu a ta je zvykla pekne tipovat. Taky te to trosku nuti byt denne jak ze skatulky, v cernem obleku, naskrobene kosili a s kravatou. Ani jedno by ale napr. mne moc nevyhovovalo. Taky skutecnost, ze si vetsinou rano musis pro sve limo prijet do firmy a nemuzes parkovat doma, cimz ztracis nejake penize, ale rozhodne take spoustu casu. Vseobecne jde i tento business kontinualne dolu. Kdo jezdi 5 a vice let, tak hlasi propad v trzbach asi 20%. Hlavne diky neustale klesajicimu poctu objednavek na O'Hare. Pokud ti denne ubyde v prumeru jen jedna jedina jizda z letiste, prichazis na trbach v prumeru o 50$ denne a to se nekde musi projevit.
Ale pro usazeni a poklidne doziti do truckerskeho duchodu to nebude zase tak spatna volba. Urcite pohodovejsi a celkove min stresujici, nez cab Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 10, 2006 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

rozvazet pizzu neni spatne,$3000 si taky vydelas a zadne nervy zakaznici volaj jak o zivot Laughing
scout66

PříspěvekZaslal: st leden 11, 2006 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kde????????????????? to slysim poprve!
excellentmentaldefect

Registrace: 17. 11. 2005

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2006 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to scout66:

...dobrý články o taxikaření, výživný na informace, postřehy, pocity...well done scout!
Pizza man
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2006 12:19 am    Předmět: Taxikareni Odpovědět s citátem

Ja rozvazim pizzu v Chicago-Oak Park asi za 850-950$ tydne
scout66

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2006 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bylo by prilis troufale zeptat se, co tato suma uvadi?
Ja treba v taxiku jezdil i za 500$ denne, ale rozhodne se nejednalo o cisty prijem, o hodinovem platu ani nemluvim Smile Ten se hodne lisi ve chvili, kdy jeden jezdi 8 hodin a druhy treba 20.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com