|
|
| Autor |
Zpráva |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 267
|
Zaslal: čt prosinec 22, 2005 5:54 am Předmět: Truckeri |
|
|
Zakladam tohle tema,protoze doufam,ze sem par truckeru chodi..nejezdim dlouho a mam par otazek,tak jestli chcete nekdo o tehle praci dat debatu,tak prosim napiste..
Dik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ludvik XVI Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 22, 2005 9:28 am Předmět: |
|
|
| Ahoj,chtel bych se Te jako zeptat,jestli se da v USA jezdit truckem na mezinarodni ridicak a bez SSN,authorization card to work.Diky kravo,hoj. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
|
Zaslal: čt prosinec 22, 2005 4:12 pm Předmět: |
|
|
| Tak to urcite ne..nikdo te nepojisti a taky ti nikdo neda praci.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 22, 2005 9:21 pm Předmět: |
|
|
? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 824 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá prosinec 23, 2005 3:50 pm Předmět: |
|
|
Staci se jen zeptat, nebo pokud se stydite ptat se verejne, poslat mi soukromou zpravu. Konecne tema, o kterem neco skutecne vim a nemusim to tahat z fuskle  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
|
Zaslal: pá prosinec 23, 2005 7:35 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Staci se jen zeptat, nebo pokud se stydite ptat se verejne, poslat mi soukromou zpravu. Konecne tema, o kterem neco skutecne vim a nemusim to tahat z fuskle  |
Jo,na tebe jsem myslel..ted jsem samozrejme na ceste,ale urcite pokecame.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: so prosinec 24, 2005 9:29 am Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Staci se jen zeptat, nebo pokud se stydite ptat se verejne, poslat mi soukromou zpravu. Konecne tema, o kterem neco skutecne vim a nemusim to tahat z fuskle  |
ja jsem hrozne stydlivej ale zeptam se tedy.
Kdy KONECNE zajedes do Columbus!! vcera jsem tam byl dal Belgickou Stellu a bylo dobre na dusi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: ne prosinec 25, 2005 1:35 am Předmět: |
|
|
Zdravím, Big_Rig,
rád bych se tě zeptal na následující: Jakým způsobem nejčastěji "fungují" us truckeři ?
a) jezděj svým vlastním truckem a smlouvají si sami zakázky - tj. jsou nezávislí
b) jsou členy nějaký asociace soukromých truckerů, která jim shání zakázky
c) jezděj svým truckem výhradně pro jednu přepravní společnost, která pochopitelně má nasmlouvané stálé zákazníky ale strhává truckerům z vydělaných peněz svůj podíl
d) jezděj pro někoho dalšího, tj.nedisponují svým vlastním truckem
Předem díky za odpověď... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
|
Zaslal: po prosinec 26, 2005 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Dobre otazky,neco podobneho jsem mel na jazyku..Chci zanedlouho jit do sveho trucka,tak mozna dotaz,do jakeho..projel jsem toho dost,nejvice mi sedi Volvo,ale samozrejme chci drzaka.Takze co koupit s ohledem na provoz,udrzbu,opravy? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 02, 2006 1:28 pm Předmět: |
|
|
Sorry boys,
nejaky cas jsem se nedostal na 'net.
rád bych se tě zeptal na následující: Jakým způsobem nejčastěji "fungují" us truckeři ?
a) jezděj svým vlastním truckem a smlouvají si sami zakázky - tj. jsou nezávislí
Takovych to ridicu je relativne malo. Znam par chlapu, kteri takto vozi v reeferech syr z Wisconsinu a v Cali nebo na Floride zase maji zakaznika, ktery ma naklad zpatky, nebo si pak neco nasmlouvaji pres brokera. Podobne je to treba s tezkou mechanizaci a nadmernyma nakladama, jenom v tomto pripade jsou to vesmes kratke trasy a zpatky jedou prazdni, takze polovina starosti ubyde. Aby se vsechny ty starosti navic skutecne vyplatily musis mit proste smlouvu na neco lukrativniho. O takove naklady je rvacka a pro jednotlivce je prakticky nemozne konkurovat firmam jako je napr. SWIFT, Schneider, J.B.H. nebo *S*P*A*M* prepravcum, obzvlast pokud se do toho teprve ted pokousis proniknout. Vsechni, ktere znam a jezdi timto zpusobem, to delaji uz 20+ let. Nemam patent na rozum - urcite jsou vyjimky - ale takove jsou moje zkusenosti ...
b) jsou členy nějaký asociace soukromých truckerů, která jim shání zakázky
Brokeri. Firmy, ktere se zivi tim, ze (zjednodusene receno) zprostredkovavaji kontakt prepravce - zakaznik. Neco jako realitni kancelare a podobne jako u realitek maji ruznou uroven sluzeb: od uplne nejzakladnejsi, kdy Ti daji adresu nekoho v okoli, kdo ma naklad a starej se az po firmy, ktere za Tebe vyridi uplne vsechno a jeste Ti Fed - Exem poslou trpaslika, aby Ti na ceste delal spolecnost. Je to o dost jednodussi, ale samozrejme za to tem firmam, podle urovne sluzeb, musis platit. Asociace truckeru taky existuje - OOIDA - ta se ale snazi (ne moc uspesne, podle meho nazoru) stat se necim jako jsou truckerske odbory.
c) jezděj svým truckem výhradně pro jednu přepravní společnost, která pochopitelně má nasmlouvané stálé zákazníky ale strhává truckerům z vydělaných peněz svůj podíl
Vetsina owner operatoru jezdi timto zpusobem. Maji vlastni tahac (obcas i naves) a zbytek vicemene nachaji na svem zamestnavateli. Tohle je smer, kterym se ted trucking industry ubira. Owner ops a male firmicky uz si pri stavajicich cenach nafty, pojisteni atd. nemuzou dovolit konkurovat velkym firmam o cemz nejlip svedci ta vlna krachu, ktera za posledni dva roky probehla. Velkym firmam se zase na druhe strane prestava vyplacet zamestnavat firemni ridice diky rustu nakladu na emloyee benefits spojenych s obrovskym nedostatkem kvalifikovanych ridicu, ktery zene (KONECNE!) nahoru mzdy. Krome skutecnych OO existuji taky "leasing operators", kteri se lisi v tom, ze nemaji vlastni tahac, alebrz ho maji na leasing od te firmy, pro kterou pracuji. Na jednu stranu je to vyhoda, protoze zdaleka ne kazdy ma na vlastni tahac nebo dostatecne dobry credit na to, aby si vyridil pujcku/leasing pres dealera nebo vlastni banku, na stranu druhou clovek ztraci urcitou nezavislost, protoze musi s danou firmou zustat az do ukonceni leasingu. Predcasne ukonceni je bud smluvne nemozne nebo velice drahe a "abandoned leasing/truck" je prakticky karierni sebevrazda.
d) jezděj pro někoho dalšího, tj.nedisponují svým vlastním truckem
Firemnich ridicu je nejvic. Ja jsem treba jezdil pro jednu firmu (nechci ji delat reklamu, tak neuvedu jmeno), kde jsme si jako tym rozdelili .51/mile, nikdy jsme nemeli min nez 4500 mil/tyden a benefits by nam mohl kde kdo zavidet. Zadne starosti s cenou nafty, udrzbou, ctvrtletnim ucetnictvim, pojistkama atd. Dulezitym faktorem je taky cas straveny pryc od rodiny, pratel a lasek, coz je duvod proc kdyz vidim zenskou za volantem, tak je to bud lokalni job nebo jezdi s manzelem (anebo se svoji "zivotni partnerkou"). Jako firemni ridic muzes kdykoli skoncit a najit si jiny job, coz s tahacem, ktery musis splacet proste nejde. Samozrejme jako kazde podnikani to taky nese rizika. At uz je to strach nebo lenost, spousta lidi proste nechce mit vlastni firmu a preferuje jistotu normalniho jobu, o tom, ze kazdy se to "remeslo" nejdriv musi nekde naucit ani nemluve.
Snad to stacilo, ackoli jsem nenapsal zadne presne cisla
Ohledne toho jaky tahac kupovat ... nemam zdani Ja jsem jel alespon jednou snad vsim krome velkeho KW, ale ze by mi nektery z tech kamionu nejak extremne utkvel v pameti, to ne. Ono pod kapotou je to vsechno na jedno brdo - tri druhy motoru (Intntl a Volvo maji vlastni maloseriove, ale to se neda pocitat), dva druhy prevodovek/rozvodovek
a co zbyva - elektrika, AC a logo na kapote. Pete a KW jsou krasne a luxusni, Volvo ma povest nedostizne kvality a bezpecnosti, ale Freightlinery maji 60% trhu. Pokud jsi v baliku a mas tech 100+ papiru cash nebo dobry loan na novy tahac, tak si kup to, co se Ti libi. Pokud se o nej budes starat, tak Ti vydrzi kterykoli z tahacu, ktere jsou momentalne na trhu. Mne se ciste designove nejvic libi Coronado - klasicky tvar s modernima prvkama. Nemuzu si pomoct, ale ty nove Volva mi proste pripominaji lokomotivu japonskeho rychlovlaku.
Pokud budes brat neco na leasing od sve firmy, tak to samozrejme bude to, co Ti oni nabidnou - Schneider tusim nabizel jenom ty stejne Century, ktere meli ve flotile, SWIFT zase jenom Columbie se dvema ruznyma druhama vybavy oba dva nic moc, i kdyz mam pocit, ze ted presli prave na ty nove Volva, Werner mel pro prvni leasing Century v zakladni vybave a po jeho ukonceni, moznost si truck nechat nebo ho vytrejdovat za uz velice slusne vybaveneho Peta.
To jsou nove trucky, vetsina ostatnich firem ale nabizi i na leasing jenom ojetiny. U ojetin je to podle meho nazoru "bang for buck" - rozhodne uprednostnuju dobre udrzovane FLD ve skvelem stavu s dlouhou zarukou, i kdyz je skarede jak noc a vevnitr ma dost bakelitu na dva trabanty, nez krasneho chromovaneho KW, vylozene drevem a italskou kuzi s pochybnym puvodem, neexistujici historii udrzby a zarukou na prvni 20min/20mil po opusteni parkoviste. Rozhodne je dobre mit pre-EPA motor, ten ma o dost nizsi spotrebu nez ty stavajici. Detroit a CAT jsou solidni motory o Cumminsech moc nevim. Hodne zalezi na tom u koho budes delat udrzbu. Na truckstopech se mi dvakrat(!) stalo, ze jsem musel certifikovanemu mechanikovi ukazat, jak se ten muj truck startuje, pac chlap nemel zdani, ze musi drzet 'backup alarm' switch a vyslapnout spojku, kdyz macka starter - sver pak nekomu takovemu do rukou svoje zivobyti. Nejlepsi je kupovat u dealera, ktery ten truck prodaval novy, delal na nem udrzbu a pak v tom pokracovat. Nebo si to nechat delat primo firmou, u ktere jezdis, pokud mas stejny truck jako jsou jejich firemni. Podivej se treba na truckpaper.com, aby sis udelal obrazek o cenach typu a rocniku. Koupe trucku neni az takovy problem, je to jako u osobnich aut - obrovsky pretlak nabidky.
Co me se dotejci, nejvetsim problemem je ucetnictvi .gif" alt="" border="0" />
Se mejte a sorry, Mobe, ja ted nemuzu pit kvuli krevnimu tlaku, takze to v dohledne dobe vypada blede, obzvlast je to mrzute proto, ze jsem se vazne tesil, ze se pujdu podivat na zapas s Rangers Musim souhlasits Tinou Turner - "Who needs a heart, when a heart can be broken" - i presto, ze ona o vysokem tlaku myslim nezpivala.
Martin
Smarjaaaa, za tenhle vecernicek bych si mel nechat platit - lepsi nez sleeping pills ... Sem se ale rozkec a to jsem se snazil byt strucny Aaaaale, kdyz muze Mlejnek, ja muzu taky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 824 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po leden 02, 2006 1:46 pm Předmět: |
|
|
Hmm, jak tak koukam, tak jsem byl za ten dlouhy prispevek potrestan nedobrovolnym odhlasenim  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: út leden 03, 2006 12:14 am Předmět: |
|
|
Zdravim Martin,
Well hey vedet az bude tlak zase na Miru a muzes si dat jedno malinke "to go"
Pamatuj na MS v Nemecku kde jsem Thanks God vyfazli USA, tak tusim ze v Columbus Crew stadium bude Velka obrazovka kde se vsichni Cesi z Ohio sejdem. tak koukej si dat Miru krvinek do poradku at tam muzem oslavit postup ze skupiny
So long
Mob |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út leden 03, 2006 9:51 pm Předmět: |
|
|
Hej Big_Rigu!
Jaky mas ten tlak? Ja myslim, ze na ten vysoky by jsi prave pul litru cervenyho navecer mel! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
excellentmentaldefect
Registrace: 17. 11. 2005 Příspěvky: 334
|
Zaslal: st leden 04, 2006 2:52 am Předmět: |
|
|
to Big_Rig:
...super, díky, tak tomu říkám vyčerpávající odpověď... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
|
Zaslal: so leden 07, 2006 1:33 pm Předmět: |
|
|
Zdarec Rigu..
..az ted jsem se dostal domu..
Pred odjezdem jsem koupil trucka,FRL classic,stara sunka,ale snad aspon chvili vydrzi(ja vim,brzo budu nadavat:-)
Pokud jde o praci,budu jezdit zatim pro firmu,nechci se jeste poustet do vetsich akci,zatim se porad rozkoukavam.
Tva odpoved byla opravdu vycerpavajici a hlavne srozumitelna..
Co rikas na to,koupit navic jeste 3-5 trucku a posadit tam lidi..nazory se totiz opet rozchazeji..jedni rikaji,ze by bud to toho nesli,nebo by uz do toho nesli a druzi se smeji jak je jim dobre..tezko se dovedet pravdu..jaky je tvuj nazor? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|