|
|
| Autor |
Zpráva |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: so listopad 19, 2005 4:14 pm Předmět: rodny list |
|
|
potrebuju mit do Statu overenou kopii rodneho listu (pro vyrizeni dokumentu) a nevim kde a jak
poradte me
dik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so listopad 19, 2005 11:18 pm Předmět: |
|
|
Taky jsem nevedel. Zvednul jsem telefon a zeptal se. Strcil jsem to do kopirky a okopcil, pak jsem k tomu prilozil preklad presne v takovem formatu, v jakem je original a obe kopie nechal potvrdit u notare za 1$. Presne tak, jak mi poradil ten clovek, ktery to dela denne a na ktereho jsem ti kontakt dal.
Takova "overena kopie" je naprosto dostacujici. Neni to ani na zavet, ani na nakup nemovitosti, ani na volbu do nejake funkce, darcovstvi organu a ja nevim, co mozna jeste. Je to jen na po*rany imigracni papiry.Vsechno mi prislo potvrzeny a uznany do 3 tydnu. Nikomu takovy doklad nevadil, vsechno probehlo hladce.
Tak mne bud ver,nebo ne. Od zacatku jsem ti chtel jenom uprimne pomoct, protoze jsem delal vlastne to samy jen s predstihem par tydnu. Jak to tu sleduji, tak to latas papir po papiru a porad neco nevis.
No nic. Good luck, at uz to co nejdriv odesles, protoze je to takova uz skoro Neverending Story. Proto se mi vlastne uz ani nechce nijak angazovat, protoze toto je ukazkovy pripad tzv. "hazeni perel svinim". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 918 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út listopad 22, 2005 8:38 am Předmět: |
|
|
Ten Scoutik to umi rict
Jinak ma ale naprostou pravdu - veskere preklady dokumentu jsem si taky delal sam a nechal to jenom za buck ostemplovat u notare |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kurvinek Anonymní
|
Zaslal: út listopad 22, 2005 9:44 am Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Ten Scoutik to umi rict
Jinak ma ale naprostou pravdu - veskere preklady dokumentu jsem si taky delal sam a nechal to jenom za buck ostemplovat u notare |
Muzes to mit zadarmo.Mam konto u Wachovie a na kazde pobocce je notar.Staci tam zajit,rici,ze jsi jejich klient a mas to free. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: pá listopad 25, 2005 2:51 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Ten Scoutik to umi rict
OK, SCOUT VI , JASNE, JA NEVIM PROTO SE PTAM. KDE SEZENU NOTARE? JAK SE MU VLASTNE RIKA ANGLICKY? NE, NEMAM SLOVNIK, A NECHCE SE MI TO HLEDAT NA NETU, NEJAK TO NEFUNGUJE, PROTOZE JSEM ODHLASILA INTERNET SERVICE A PRIPICHUJU SE WIRELESS NA SOUSEDA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: ne listopad 27, 2005 1:52 pm Předmět: |
|
|
To XxX:
Ty se porad rozcilujes, ze se do tebe navazim, ale precti si po sobe, co jsi tu napsala. Tobe se proste spousta veci NECHCE! Nejak mi to nesedi k te tvrde, samostatne holce, ktere nikdo nikdy nic nedal a od nikoho nic nechtela a vzdycky se o sebe dokazala postarat a projela pul sveta a vsechno je tak zatracene cool. Jestli jsi napichnuta na net pres souseda, nebo pres satelit, nebo po telefonu nebo primo pres CIA, je uplne jedno. Kdo chce najit, jak se rekne anglicky notar nebo treba notorik, zabere mu to nekolik minut.
Priste doporucuji namatkou treba:
www.centrum.cz > slovniky > cesko-anglicky....atd.
V dalsim kroku staci nalezeny vyraz vlozit do Google.com a pockat asi 0.14 vteriny na to, aby ti vychrlil nekolik milionu moznosti.
Proto je lepsi dotaz trosku specifikovat a misto notar, vepsat treba "notarske sluzby" a jeste lepe pridat stat a misto. Pozor! Pro Californii doporucuji pouzit plny nazev statu, nebo oblibenou "Cali" nebo "SoCa", i kdyz ten Google je uz natolik chytry, ze by pochopil i toto a zeptal by se. neni to snad jednodussi, nez se logovat na chicago-cz a pak cekat a cekat??????
Promin za tuto reakci, ale ptat se v tvem pripade na notare touto cestou na foru, mi prijde jako vrchol lenosti ci mozna spise nesamostatnosti.
Ani se nedivim, ze se sem nikomu nechce napsat, ze ty dokumenty overis treba v kazde pobocce Western Union, ktere jsou pomalu na kazdem rohu a pausal za jeden dokument cini skutecne poze 1 USD.
Ale s tvyma jazykovyma schopnostma a moznostma by staclo vyjit na ulici a zeptat se prvniho kolemdouciho.
Tak a ted se muzes zase nastvat, jak se do tebe strefuju.
Bye |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1339 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne listopad 27, 2005 10:46 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
OK, SCOUT VI , JASNE, JA NEVIM PROTO SE PTAM. KDE SEZENU NOTARE? JAK SE MU VLASTNE RIKA ANGLICKY? ... |
Notary public. Je to běžné. V Californii se člověk může stát Notary Public za 6 hodin a pár stovek.
Jdi do banky kde máš účet, a kde by Ti to měli udělat zadarmo nebo za pár šupů. V právnických kancelářích je jich také plno. I každá větší firma v jakémkoliv oboru má jich pár.
Nebo si i dej "notary public" a jméno kde bydlíš do Googlu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: po listopad 28, 2005 10:47 am Předmět: |
|
|
Triple X, nesmis brat Scouta moc vazne, ja mel spis na mysli Scoutuv poeticky styl a unikatni smysl pro humor - hazeni perel svinim - nez jeho znalosti. Ja jsem nejaky cas ucil cizi jazyky na zakladce a pozdeji na stredni, kdybych se mel cilit nad kazdou blbou otazkou, kterou jsem slysel uz popadesate v te stejne lekci ... Napriklad mne, narozdil od Scouta, naprosto nevadi, ze se ptas na vsechno trikrat a ze u nekterych otazek by stacilo otevrit telefonni seznam. Nebo zajit do knihovny, coz vzdycky delam ja, kdyz si nevim rady Aspon tady rec nestoji, je tu sranda, lidi jako ja si hned pripadaji chytrejsi a maji skvely pocit, protoze pomohli "damsel in distress" . Tudiz - thanks for being silly.
Take it easy on her, boys . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 996 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po listopad 28, 2005 11:50 am Předmět: |
|
|
Big_Rig>>
Moje rec. A taky ve veku co je zrovna ted XxX jsem si taky neumel poradit skoro s nicim.
Je potreba TOLERANCE a to plati i pro XxX...
Takze zadne rejpani!
PS: Na druhou stranu scoutuv prispevek by mozna mohl slouzit trochu jako inspirace k zamysleni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: po listopad 28, 2005 1:09 pm Předmět: |
|
|
Cau borci,
to ja jen pouzivam skryte urcite vychovne ci pedagogicke metody. Vyprovokovat k aktivite, motivovat, popostrcit atd. Lehce se pozna, kdo je proste jen linej a kdo na to opravdu nema a je od narozeni tak trosku blb. Kdyz se zepta nejaka dylinka na uplnou stupiditu, tak jako spravny pedagog pouziju metodu individualniho pristupu k zakovi a trpelive ho povedu za rucicku k vysledku. Ale kdyz ma nekdo schopnosti dost, ale pta se na kazdou blbost, tak potrebuje servat! Mozna se tu neco deje, to jo, ale ten dotycny si na to zvykne a bude to tak delat po zbytek zivota. A pod to ja se teda nepodepisu
To je asi tak, jak s hladem v Africe. Kazdy humanista by rekl, ze ty miliony tun potravin, co zbydou jako prebytky ve vyspelem svete, by se mely poslat tem vychrtlym detem ve tretim svete. Ale jednou to tak zacnete delat a je konec! Oni si na to zvyknou a budou jenom lezet, nadavat na horko a chudobu a zrat to, co jim zbytek sveta posle. Tudy cesta nevede.
Takze jeste jednou. Pomuzu rad, ale uprednostnim ty opravdu potrebne  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kurvinek Anonymní
|
Zaslal: út listopad 29, 2005 9:55 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Cau borci,
to ja jen pouzivam skryte urcite vychovne ci pedagogicke metody. Vyprovokovat k aktivite, motivovat, popostrcit atd. Lehce se pozna, kdo je proste jen linej a kdo na to opravdu nema a je od narozeni tak trosku blb. Kdyz se zepta nejaka dylinka na uplnou stupiditu, tak jako spravny pedagog pouziju metodu individualniho pristupu k zakovi a trpelive ho povedu za rucicku k vysledku. Ale kdyz ma nekdo schopnosti dost, ale pta se na kazdou blbost, tak potrebuje servat! Mozna se tu neco deje, to jo, ale ten dotycny si na to zvykne a bude to tak delat po zbytek zivota. A pod to ja se teda nepodepisu
To je asi tak, jak s hladem v Africe. Kazdy humanista by rekl, ze ty miliony tun potravin, co zbydou jako prebytky ve vyspelem svete, by se mely poslat tem vychrtlym detem ve tretim svete. Ale jednou to tak zacnete delat a je konec! Oni si na to zvyknou a budou jenom lezet, nadavat na horko a chudobu a zrat to, co jim zbytek sveta posle. Tudy cesta nevede.
Takze jeste jednou. Pomuzu rad, ale uprednostnim ty opravdu potrebne  |
TAKE IT EASY BODY  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: út listopad 29, 2005 11:09 am Předmět: |
|
|
| citace: | TAKE IT EASY BODY  |
prosim ja anglicky nerozumet co to znamena - take it easy BODY??  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: út listopad 29, 2005 5:49 pm Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | | citace: | TAKE IT EASY BODY  |
prosim ja anglicky nerozumet co to znamena - take it easy BODY??  |
To znamena, ze zatimco my ostatni mame Scouta radi pro jeho osobnost a smysl pro humor, Kurvinkovi jde ciste o jeho TELO .
BTW. skvele fory, Mobe, sem to malem nestihl na zachod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kurvinek Anonymní
|
Zaslal: st listopad 30, 2005 9:47 am Předmět: |
|
|
| take it easy body ,to je takovy spojeni.Je to neco ber to v klidu chlape,neber si to k srdci kamo,tech vyrazu je vice. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: st listopad 30, 2005 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Kurvinek napsal: | | take it easy body ,to je takovy spojeni.Je to neco ber to v klidu chlape,neber si to k srdci kamo,tech vyrazu je vice. |
Kurvinku, spelling!! Proto si z tebe kluci strilej  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|