|
|
| Autor |
Zpráva |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 391
|
Zaslal: so listopad 12, 2005 7:30 am Předmět: |
|
|
| Kulishek...mas pravdu.HSBC je previt.Meli jsme tam second mortgage,ale radeji jsme refinancovali a zbavili se urychlene HSBC.Pravda...no more. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 970 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út listopad 22, 2005 10:31 am Předmět: transfer z CR do USA |
|
|
Tak jsem si zkusil cvicne poslat prachy z CR do USA, abych zjistil, jak rychle to tam bude a kolik to stoji na poplatcich.
Posilal jsem 200 USD z Ceske sporitelny do Wells Fargo. Jako korespondencni banka byla Bank of America. Platba dosla na ucet za 2 dny, coz je docela slusny (nekdy i v po Cechach to trval dele ) Co me ale dostalo, byly poplatky. Sporka si strhla 220 Kc (cca 9 USD), Wells Fargo 10 USD a Bank of America 25 USD. Celkem tedy 44 USD. Vedel jsem ze poplatek bude v porovnani s tak malou castkou vysoky, ale tak hodne jsem necekal.
Zaver je takovy, ze mensi castky, cca do 1500 USD se vyplati posilat pres Western Union. Kdybych byl s nekym domluvenej, ze mi to tam vyzvedne a hned ulozi na ucet, tak bych za 200 USD zaplatil poplatek 21 USD a jeste bych to tam mel behem pul hodiny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 251 Bydliště: 33131
|
Zaslal: út listopad 22, 2005 1:43 pm Předmět: Bankovni prevody |
|
|
czolgos>
Me se na prevod treba 200 dolaru (at z CR do USA nebo opacne) zda nejvyhodnejsi PayPay - pro mensi castky je nejlevnejsi a celou transakci si navic zorganizujes sam. Akorat rychlosti teda s WU souperit nemuze:-) Jedina nevyhoda je, ze PayPay te v USA necha operovat pouze s USD, zatimco v CR jen s CZK, takze nelze spekulovat na kurz. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1281 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá listopad 25, 2005 4:24 pm Předmět: Re: Banky |
|
|
| Piskle napsal: |
Credit card:Providian(myslis nyni WASHINGTON MUTUAL).Jestli ano,tak my mame Providian.Byla to nase prvni credit card.Ale na rozdil od Tebe,my jsme s touto cc nespokojeni.Vyplatila jsem ji a radeji na ni nesaham.Zvysuji kazdych pul roku credit line?Mozna ano,ale nesnizuji na ni uroky.NIKDY!
Zaver: celkovy nazor z me strany .gif) |
Myslím že nerozumíš pozici Providian. Providian, stejně jako každá banka, se musela rozhodnout jaká bude jejich strategie ve finančním úseku. Providian hlavně šla na sub-prime accounts. Znamenalo to že sloužila hlavně lidem kteří měli špatný nebo nezaložený kredit. To že to byla Tvá první karta byla z Providential totiž nebyla náhoda, ale výsledek pečlivé práce pracovníků Providential. Jejich služby byly sestavené taka by to sloužilo lidem s poměrně vysokým rizikem. Když nejsi sub-prime, tak použivat Providential nebylo výhodné. Je to nejlepší si najít banku která se soustředí na Tvůj úsek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 07, 2005 11:07 pm Předmět: Corus Bank |
|
|
| Ma nekdo zkusenost s uctem u Corus Bank? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út únor 21, 2006 10:59 am Předmět: zebricek |
|
|
pro zajimavost:
10 největších bank v USA:
Celkové jmění k 31.12.2004 (miliony USD)
CITIGROUP INC.
1.484,101
J.P. MORGAN CHASE & CO.
1.157,248
BANK OF AMERICA CORP.
1,112.035
WACHOVIA CORPORATION
493,324
WELL FARGO & COMPANY
427,849
HSBC NORTH AMERICA HOLDINGS INC.
339,904
TAUNUS CORPORATION
336,675
U.S. BANCORP
195,104
SUNTRUT BANKS, INC.
159,082
NATIONAL CITY CORPORATION
139,280
Zdroj: National Information Center – Federal Reserve System |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: čt březen 02, 2006 1:14 pm Předmět: |
|
|
Tak musim vam napsat me dnesni prekvapeni. Byl jsem v bance a posilal jsem penize vetsi castku z konta na konto v 9,35 jak pani uvedla i do papiru. no a ted je 13,15 a ja se jen ze zvedavosti koukal na ucet v cechach a neveril jsem vlastnim ocim Penize jsou pripsane na uctu Tak ze me to docela prekvapilo....mozna to je bezne nevim uz jsme nekolik let z uctu na ucet neposilal a kdyz to bylo naposled tak to trvalo 2-3 dny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: čt březen 02, 2006 3:27 pm Předmět: |
|
|
| Nektery banky to umej i z Cech do USA. Napr. eBanka. Dopoledne posles a odpoledne je to v Americe na uctu. Zalezi pres jaky korespondencni banky to jde a kam. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
archimedes
Registrace: 10. 02. 2005 Příspěvky: 19
|
Zaslal: čt březen 02, 2006 6:05 pm Předmět: opet penize |
|
|
ja jen mozna na doplneni , pro ty, kdo maji treba AMEX kartu, je nejjednodussi, si vyridit AMEX traveler card . Za denni vyber $400 cash se plati $2,50 each. A pak je to jednoduche , kartu poslete (neaktivovanou) do CR a proverena (!) osoba muze vybirat.Podotykam, vyplaci se na mensi nepredvidatelne castky (darek pribuznym atp.)
Ja s tim financuji synovi privatni skolu a mam on -line prehled , kdy kde kolik vybral mesicne se da takto poslat tusim $2,750. Tak treba to taky nekomu pomuze .
S pozdravem at kazdy dela pouze to co chce !! se louci ARCHI |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|