|
|
| Autor |
Zpráva |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 391
|
Zaslal: ne říjen 30, 2005 8:56 am Předmět: |
|
|
| Pepino73 napsal: | Myslim ze neni problem ti dat kontakt na takove lidi a konec koncu mam pocit ze je tady nekde na foru.Ale nevim zda li to ma vyznam investovat 1000$i vice za ridicak kdyz je budou stejne menit. A ZATIM NEPOTVRZENA informace je ze v Mississppi uz zacli davat s otiskem palce nove ridicaky...  |
Vis pepino,me se tahne soud kvuli mezinarodnimu ridicaku uz pres 2 mesice a stale vim houby.
Takze ridicak treba i na rok by potesil.
Nez se vymena ridicaku uskutecni,urcite je jeste spousta casu(na to,nez si vsichni...pres 200 mil.amiku zaridi novy ridicak). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 874 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: ne říjen 30, 2005 3:50 pm Předmět: Re: skutecnost |
|
|
| xoxi napsal: | | Big_Rig napsal: | SSN musis predlozit jako primarni formu identifikace, kdyz zadas o DL, ale nebude napsane na DL. V kadem pripade DL ani State ID bez SSN nedostanes. Tady v OH ta vyhlaska je, co pamatuju a ted ji zacinaji uplatnovat i ostatni staty, neni to nic noveho.
Udelal jsem si takovou malou listinu statu, ktere podle toho reportu SSN nevyzadovali, googloval jsem to a podle stranek jejich DMVs zatim vsechny bud SSN vyzadovali anebo, pokud stacil affadavit/ITIN, tak k nemu vyzadovali imigracni dokumenty. Bastardi .gif) |
chytraku vcera jsem si udelal ridicak i ID bez ssn a tax number a jen na cesky ridicak,tak tu nelzi.(bez potreby state id.)Nepis,kdyz nevis. |
Kdyz vis kam jit, jde vsechno, nic to ovsem nemeni na tom, ze tyto vyhlasky jsou v platnosti ve vsech statech, kde jsem se dival. Tady v Cinci vcera zavreli jeden BMV, kde ten operator vydaval DLs & IDs ilegalum a nezletilym. Chlap, ktery ten office vedl pude sedet a seznam tech vydanych dokladu byl predan FBI.
Jinak souhlasim s Pepinem a mily anonym by se mel podelit o info. Ja nikdy netvrdil, ze vim vsechno a rad se poucim  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
evicka
Registrace: 15. 10. 2005 Příspěvky: 20 Bydliště: DC
|
Zaslal: čt listopad 03, 2005 6:06 pm Předmět: |
|
|
| Ja bydlim na Aljasce a protoze podle mistnich zakonu tady plati mezinarodni ridicak jen devadesat dni, udelala jsem si mistni. Jsem tady na turisticke vizum, ted jsem se vdala za Americana a zadam o permanent residency. SSN nemam, na DMV mi dali podepsat cestne prohlaseni, ze ho nemam a ze jsem o nej nezadala, ukazala jsem jim pas s vizem a rodny list, napsala test, udelala jizdu a bylo. A to i presto, ze na webu DMV Alaska se pise, ze SSN vyzaduji. Myslim, ze pokud je tady clovek legalne, stoji za to to zkusit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 391
|
Zaslal: čt listopad 03, 2005 7:44 pm Předmět: |
|
|
Evicka...pokud je tu clovek legalne atd.OK.
Bavme se o tech,co jsou tady nelegalne.A vis proc?
Protoze legalum jde vsechno jednoduseji.
Vice problemu,starosti a otazek ohledne DL maji prave ti ilegalove
Aljaska je o necem jinem.Celkove. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
evicka
|
Zaslal: čt listopad 03, 2005 8:07 pm Předmět: |
|
|
Ok, nic proti, chtela jsem se jen podelit, myslela jsem, ze to nekomu muze pomoct, ja jsem byla docela nervozni, kdyz jsem si precetla, ze musim mit SSN, abych dostala ridicak, protoze bez auta to tady jaksi nejde...
Mas nejaky zkusenosti s Aljaskou? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 03, 2005 8:33 pm Předmět: |
|
|
Evi...zkusenosti z Aljaskou bohuzel nemam.Ale co vim,ze tam pred X lety dokonce davali lidem zelenou,jen aby tam zustali.To je ale uz davno.Jeste za Clintona (nezalezelo vubec na statutu). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 03, 2005 8:35 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Evi...zkusenosti z Aljaskou bohuzel nemam.Ale co vim,ze tam pred X lety dokonce davali lidem zelenou,jen aby tam zustali.To je ale uz davno.Jeste za Clintona (nezalezelo vubec na statutu). |
Nejak me to nezaregistrovalo ...piskle |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
evicka
|
Zaslal: čt listopad 03, 2005 8:39 pm Předmět: |
|
|
No vzhledem k tomu, ze tady mame uz ted minus dvacet, tak se zas tak moc nedivim No nicmene doufam, ze ja tu zelenou dostanu se vsema tema oficialnima *S*P*A*M*. Tenhle tyden to budu vsechno posilat, zatim mam prijemnou zkusenost s imigracnim doktorem - Fairbanks Clinic, Dr. Carl Thomas, kdyby to nahodou nekoho zajimalo. Byl moc milej a ani ne moc drahej (aspon podle toho, co mi rikali jinde). $130 registrace a vstupni prohlidka, $29 test na syfilis, $69 HIV, $45 nejaky ockovani, tetanovka zdarma... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá listopad 04, 2005 1:01 am Předmět: Doc |
|
|
Tak to byl teda spravnej potomek aljasskejch "zlatokopu"
Ja platil v Chicagu celkove 100$ a to jsem se jeste dost zlobil, protoze se pani doktorce Nejake Takove Indire Gandiove "nelibil" muj TBC test a abych dostal dokumenty, musel jsem si za 40$ zaplatit preockovani.
Normalni cena tudiz byla opravdu pouhych 60$.
Jiny kraj - jiny mrav. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: pá listopad 04, 2005 8:54 pm Předmět: |
|
|
ja jsem za posrany doktorksy overeni platil 187 dolaru + jsem jusel byt reockovan na neco co nevim ani co bylo za dalsich 45 .. Fuck that Shit!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
evicka
|
Zaslal: pá listopad 04, 2005 8:59 pm Předmět: |
|
|
| Ono je to hodne ruzny, mne rekli na jedny klinice, ze jen registrace je za 190 a k tomu potom jeste vsechno ostatni a ze pry maji prvni termin za mesic, to me docela vydesilo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: po listopad 14, 2005 4:54 pm Předmět: O moznostech ziskani DL v MI |
|
|
Tak jsem se ohledne tech ridicaku konecne prolouskal az na Michigan a ono ejhle, MI jeste porad neadoptoval ty nove federalni zakony o IDs a nevyzaduje imigracni papiry, ba dokonce ani platne vizum - staci jenom platny pas, prelozeny cesky rodny list nebo ridicak, tady jsou kompletni listiny na prokazani totoznosti a mista bydliste:
http://www.michigan.gov/documents/DE40_032001_20459_7.pdf
http://www.michigan.gov/sos/0,1607,7-127-1627_8669-106092--,00.html
Sice vyzduji SSN, ale zaroven je tam psano, ze pokud nikdy nebylo vydano, tak staci podepsat cestne prohlaseni .
Dokonce je moznost delat ridicak i v cizim jazyce, teda pokud je v Michiganu registrovany nejaky Cech jako dobrovolny prekladatel, tady je o tom trochu vic:
http://www.michigan.gov/sos/1,1607,7-127-1627_9068-29579--,00.html
Skoda, ze neco podobneho neni tady v OH , zfleku bych se tam hlasil. Spousta lidi, co znam, maji ID nebo vubec nic jenom proto, ze jsou pro ne testy v angline prilis tezke. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 448 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: po listopad 14, 2005 6:15 pm Předmět: |
|
|
| V OHIO muzes delat ridicak taky v nekolika jazicich vim ze Nemecky v MT Healty maji testy i v Polsky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: po listopad 14, 2005 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Ja jsem mel na mysli spis to, ze v Ohiu je to sumafuk, pac nedostanes ridicak bez SSN ci prokazani legalniho trvaleho pobytu v USA a o tom, ze ten program dobrovolnych prekladatelu nebo neco podobneho tady neexistuje - polstina ani nemicna napr. memu fotrovi nepomuzou a prelozit mu to cestiny mi DMV nepovolilo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|