|
|
| Autor |
Zpráva |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 2126 Bydliště: Kanada (ostrov Vancouver)
|
Zaslal: čt duben 22, 2010 1:17 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Deco ma pravdu, hudebni sluch je az prekvapive dulezity, jak nas ucili v Teorii jazyka a Pedagogice. Ja jsem se naucil za cca 6 mesicu a bylo by to rychlejsi, kdybych v hlave nemel vsechnu tu nemcinu Ono je ale plynule a plynule - Dana mluvi plynule, ale zdaleka neni na te urovni, co ja a ja urcite nejsem zdaleka na urovni PD, ktery je American od te doby, co byl maly spratouch.Vetsina lidi je tady ale 10+ let a neumi zblechtnout, protoze na to proste nemaji talent. Ja, kdyz jsem ucil nebo byl ucen, zjistil, ze skoro vsechno se da nasprtat, jazyky ne. Vek samozrejme taky hraje roli. |
Mam tady kamosku (kanadanku) ktera je ucitelkou na elementary school a ta me rikala, ze anglictina je tezka i pro rodne kanadany.
Vyslovnost se meni podle druhu slova a mnoho zaku s tim ma veliky problem.
Takze pro emigranty to zrejme bude mnohem tezsi.
Hlavne tedy pro lidi, kteri prisli v "pozdejsim" veku. Treba jako ja, me bylo 34.
Znam ale, lidi kteri prisli s detmi a ty se naucili anglicky velice rychle. Deti se prispusoubi ve skole od deti a vyslovuji to tak jak to slysi.
To jen my "starechove" s tim mame problemy, protoze o tom premyslime
deti ne
A jeste neco, znam lidi, kteri se ucili v Cechach anglicky 8 roku, pak prileteli do Kanady a kdyz se jich urednici na letiste ptali na ruzne otazky, tak nerozumeli ani slovo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 2055 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt duben 22, 2010 2:04 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
A jeste neco, znam lidi, kteri se ucili v Cechach anglicky 8 roku, pak prileteli do Kanady a kdyz se jich urednici na letiste ptali na ruzne otazky, tak nerozumeli ani slovo  |
Tohle mi pripomina ten vtip o ruskych spionech, kteri se ucili anglictinu ve specialni skole KGB, ale protoze je ucili za agenti KGB a oni pak sebe navzajem, tak to doslo tak daleko, ze si rozumneli navzajem mezi sebou jenom absolventi te skoly.
Ale vazne, je naprosto normalni, ja jsem nikdy nebyl proponentem uceni jazyku "ve skole". Samozrejme je to dobry zaklad, ale pro me jak u nemciny tak u anglictiny - TV a filmy na vytrenovani ucha, bez toho se neobejdes, na slovni zasobu, gramatiku a syntax zase knizky ... a pak samozrejme nekam vyrazit a zit tam, ne jako turista nebo cestovatel, ale jako jeden z nich aspon ten rok. To je jeden z problemu WATu - prilis mnoho cechu nebo jinych narodnosti pohromade. Au-pairky to maji lepsi, ale zase je nutna lepsi znalost angliny do zacatku.
Jinak anglictina je mozna tezka i pro rodile Kanadany, Americani taky neumi anglicky, ale to je spis tim, ze to sou blbouni.
Anglictina obzvlast ta divoka nespisovna americka je asi nejlehci jazyk na svete, protoze i kdyz to zkomolis, neumis poradne slozit vetu, neznas gramatiku, ktera je velice jednoducha, nebo mas brutalni prizvuk, tak se porad domluvis. Jednoduchost angliny je velkym duvodem, proc je jednoznacnym jazykem #1 ve svete a nas profa v Teorii vzdycky rikal, ze je sice fajn, ze jsme vsichni machri v nemcine, ale z globalniho linguistickeho hlediska jsme bez angliny negramotni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zuzi63
Registrace: 28. 02. 2010 Příspěvky: 389 Bydliště: Passau,BRD
|
Zaslal: čt duben 22, 2010 11:38 pm Předmět: jak se naucit anglictinu |
|
|
Ahoj,no tak pro mne je anglictina tezka.Tedy srovnavam to,kdyz jsem se ucila nemecky a spanelsky.Spanelsky se ucis rychle,nepotrebujes ani tak kontakt se spanely.
spanelsky jsem se ucila pred 16 lety a 11 let ji bohuzel nemluvim,takze je to skoda,nebot jsem kdysi ve spanelstine myslela a domluvila se.Dneska te reci z velke cast rozumim,mluva je horsi.Nemecky jsem se ucila pred 25 lety,me pokusy se nemecky naucit jeste v Cechach,byly nulove.Anglictinu se ucim asi 3 roky,sama a stale mam potize s vyslovovanim.Cteni je jednodusi.
Myslim si,ze potrebuji nyni tu anglictinu fakt zazit denne,tedy primo v USA,jinak se jen tak nezlepsim.
Co mi nejde,je hovorit vice jazyky najednou.To se mi stalo,ze jsem musela preskakovat z anglictiny do spanelstiny,nemciny a cestiny,to je namahave.
Nyni jsem se vratila z Cech,mam pry uz prizvuk,nebo-li ,nezpivam`.Je mi to lito,ale asi mi jde nejlepe nemcina.Jak jste na tom vy?
zdravi Zuzka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2651 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá duben 23, 2010 7:54 am Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: |
Jinak anglictina je mozna tezka i pro rodile Kanadany, Americani taky neumi anglicky, ale to je spis tim, ze to sou blbouni.
|
Problém je, že na školách v USA (i v High School) se vyučuje angličtina dosti jen jako samostatný předmět. Angličtina (jako sloh, a pod.) není trénovaná v jiných předmětech, jako je například matika trénovaná v Chemii nebo Fyzice. Není to až na Vysoké škole, když studenti musí umět během pár dnů třeba přečíst 800 stránek a napsat o tom 10 strákovou práci. Toto je na vysoké docela v jakým koliv oboru -- student musí umět se vyjádřit. Hlavně v oborech jako humanities.
Vidím to v práci. Sekretářky které mají vysokou školu klidně sestaví co potřebuji bez velkých problémů ohledně angličtiny. Sekretářky které mají jen High School, i když v USA žili celý život, mají většinou problém se písemě vyjádřit tak stručně, rychle, kompletně, a správně jak potřebuji. U starších, které mají třeba 10 let praxe, už se to tak nerozpozná.
Kdybych byl král, tak bych nařídil aby psaní slohů byla část všech předmětů, a né jen ve třídě angličtiny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|