|
|
| Autor |
Zpráva |
barbie
Registrace: 10. 11. 2009 PÅ™ÃspÄ›vky: 10
|
Zaslal: út listopad 10, 2009 10:43 am Předmět: Svatba v CR |
|
|
Ahoj,
jsem ve stejne situaci asi jako hodne z Vas. Pritel American, jsme spolu uz docela dlouho a ja za nim jezdim bud na turisticke nebo na J-1. Nikdy jsem v USA nepresahla stanovenou dobu pobytu, nikdy zadne problemy, nic ilegalniho. Planujeme svatbu, ale kvuli rodine bychom radsi zvolili CR. Myslite, ze v mem pripade bude vyrizeni OK?
Vetsinou jsem jezdila do USA na necele 3 mesice. Naposledy v ramci pracovniho programu 5 mesicu, ale vse naprosto v souladu s pravidly. Mate nekdo nejake zkusenosti? Jak dlouho pak trva vyrizeni GC?
Diky moc za odpovedi!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 PÅ™ÃspÄ›vky: 743 BydliÅ¡tÄ›: u more
|
Zaslal: út listopad 10, 2009 10:29 pm Předmět: Re: Svatba v CR |
|
|
| barbie napsal: | Ahoj,
jsem ve stejne situaci asi jako hodne z Vas. Pritel American, jsme spolu uz docela dlouho a ja za nim jezdim bud na turisticke nebo na J-1. Nikdy jsem v USA nepresahla stanovenou dobu pobytu, nikdy zadne problemy, nic ilegalniho. Planujeme svatbu, ale kvuli rodine bychom radsi zvolili CR. Myslite, ze v mem pripade bude vyrizeni OK?
Vetsinou jsem jezdila do USA na necele 3 mesice. Naposledy v ramci pracovniho programu 5 mesicu, ale vse naprosto v souladu s pravidly. Mate nekdo nejake zkusenosti? Jak dlouho pak trva vyrizeni GC?
Diky moc za odpovedi!!! |
Vyrizeni GC v USA je vzdy jednoznacne rychlejsi nez kdyz zadas z CR....radim vdat se v USA a pak znovu v CR....v USA udelat rychlou svatbu jen na office a pak, az pojedes do Cech, tak si to zopaknete s vetsi pompou pro rodinu....)
Ale....jsem pry chytra jak radio, tak jeste pockej na ty, co maji s timhle prime zkusenosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
barbie
|
Zaslal: so leden 02, 2010 6:29 am Předmět: |
|
|
Ale mate nekdo zkusenosti se svatbou v CR za posledni dva roky??? Procitala jsem forum a vsechno je min 3 roky stare a v roce 2007 se to menilo. Nekde jsme cetla, ze v CR muzu po svatbe cekat az rok na spouse visa??
Prosim o radu, vazne nevim, co je pro me lepsi:( a hlavne rychlejsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jannney
Registrace: 06. 10. 2009 PÅ™ÃspÄ›vky: 32
|
Zaslal: út únor 02, 2010 8:58 pm Předmět: |
|
|
ahoj barbie
Takhle - Oficialne zadost o GC po svatbe v CR trva 6-12 mesicu - ano, pocitej s tim delsim - tedy rok.
Snoubenecka trvaji 3-6 mesicu dle webu imigracniho a prisly mi za 7 mesicu.
My zvolili cestu snoubeneckych vic prave proto abysme dobu,kdy budem rozdeleni stahli na minimum.
Ale uprimne, kdybych to delala znova - kdo vi..asi bych zvolila tu svatbu v CR.
Ceka se o neco dele,ale uz mas GC, uz jedes do USA jako imigrant.Nemusis uz resit zadne dalsi papirovani ani poplatky.
Byt tebou,udelam to v Cechach,ale bylo by dobe, kdyby jste mohli byt spolu po te v CR.
Kazdy zpusob ma sve pro a proti.
Nejrychlejsi bys mela se vdat v USA pri jedne z tvych navstev a pak udelat papirovani na Adjust of status.Sice nebudes pro zmenu moct jet do Cech minimalne 7 mesicu po svatbe,ale budete spolu.Problem je,ze to ( ta treti moznost) neni podle pravidel.Ja to take chtela legalne a spravne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
barbie
|
Zaslal: st únor 03, 2010 12:54 am Předmět: |
|
|
ahoj jannney,
moc Ti dekuju za odpoved!!! Jsem rada, ze konecne nekdo chape, ze chci mit svatbu podle pravidel a legalne. My budeme asi muset zvolit cestu snoubeneckych viz - pritel by se mnou pa svatbe nemohl byt v CR. Jeste by me zajimalo, jestli si muzu o to vizum zazadat v dobe, kdy budu v USA, abych si zkratila cekani. Vim, ze ve formulari je primo kolonka - 'Je Vase snoubenka v soucasne dobe na uzemi USA?'. Pak si pro vizum samozrejme prijedu do CR, ale zajimalo by me, jestli to takhle jde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jannney
|
Zaslal: st únor 03, 2010 1:40 am Předmět: |
|
|
| chapu,ale jak jsem psala uz u toho dalsiho tematu - s timto ti neporadim.Nejsem si vubec jista..ja bych si myslela,ze se to nesmi,ale mozna tam nejaka skulinka bude a pokud jses na stazi,tak to je slusna moznost..zavolala bych - nebo pritel primo imigracnimu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
barbie
|
Zaslal: st únor 03, 2010 1:47 am Předmět: |
|
|
| Jasne, musime to pak tak udelat. I tak moc dekuju za pomoc !!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jannney
|
Zaslal: st únor 03, 2010 2:36 am Předmět: |
|
|
| neni zac,zas tak jsem nepomohla..kam do USA se pak chystas? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
barbie
|
Zaslal: st únor 03, 2010 2:58 am Předmět: |
|
|
Buffalo, NY
Jsme s pritelem uz pres tri roky a ted mi snad vyjde ta staz a pak budeme resit svatbu. Nekde na netu jsem i cetla, ze nejaka agentura pomaha s vyrizenim snouben.viz a rimo tam psali, ze budu moci byt v dobe podani zadosti v USA, akorat pak musim do Prahy na ten pohovor atd. Vubec nevim, co ten pohovor obsahuje, snad to bude OK |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 PÅ™ÃspÄ›vky: 743 BydliÅ¡tÄ›: u more
|
Zaslal: st únor 03, 2010 11:09 pm Předmět: |
|
|
| barbie napsal: | Buffalo, NY
Jsme s pritelem uz pres tri roky a ted mi snad vyjde ta staz a pak budeme resit svatbu. Nekde na netu jsem i cetla, ze nejaka agentura pomaha s vyrizenim snouben.viz a rimo tam psali, ze budu moci byt v dobe podani zadosti v USA, akorat pak musim do Prahy na ten pohovor atd. Vubec nevim, co ten pohovor obsahuje, snad to bude OK |
Zadny typ viza na kterem ty budes v USA se neda zamenit na snoubenecke....o to muze zazadat tvuj pritel, kdyz ty budes v CR, po obdrzeni viza a prijezdu do USA mas tri mesice na to at se vezmete...
Takze to asi takhle nepujde, ze?
Pokud holt planujete svatbu v CR, tak pak ty budes muset zustat tam, nez obdrzis spouse viza.
Takze kdovi jak dlouho..
Muzes ale i pres agentury co slibuji hory doly, nechaji zaplatit a nevyridi nic...pze to ani nejde...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
barbie
|
Zaslal: pá únor 05, 2010 9:25 am Předmět: |
|
|
jasne, ze to nejde zamenit. Jde o to, ze proces vyrizovani snoubeneckeho viza muzu zacit behem sveho pobytu v USA. Pak pojedu stejne do CR a tady si dojdu na ambasadu ohledne pohovoru, atd.
jde jen o to, ze pokud pritel zacne behem meho pobytu v USA, po prijezdu nebudu cekat 7 mesicu, ale treba jen 3-4
je to i nekde ne USCIS |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janney
Registrace: 26. 10. 2008 PÅ™ÃspÄ›vky: 136 BydliÅ¡tÄ›: WA
|
Zaslal: po únor 08, 2010 6:20 pm Předmět: |
|
|
ahoj barbie
Tak mi to nedalo a jeste jsem to hledala a mozne to je.
Muzes byt v USA,zatimco tvuj snoubenec poda tu zadost o snoubenecka viza 129-F.
Je ale nesmirne dulezite aby jsi tu byla legalne a aby jsi se vratila na tech poslednich 1-2 mesicu a vcas prevzala a dokoncila ten proces.
Budes muset k spec.doktorovi,nechat si tam udelat test na AIDS a prinest rentgen plic atd.S ambasadou je nejtezsi se tam dovolat a pohovor si domluvit ( to jsem sedivela).
Pohovor na ambasade probiha pak celkem v pohode - u okynka a ptaji se te v podstate na otazky z uz vyplneneho formulare a vse musi byt pravda,zadne lhani.Uz tam ti rovnou reknou,zda ti viza davaji a do druheho dne je mas( platne na 6 mesicu).
JInak,ze uz se to chyli k tomu vyrizovani v Praze poznas tak,ze na adresu tveho snoubence poslou dopis,ze to proslo kontrolou v USA a posilaji to na ceskou ambasadu..to bude znameni,ze se musis sebrat a jet domu
Pro info tady vytazek z webove stranky visajourney.com .. podobne odpovedi jsem nasla i jinde.Mimochodem tato stranka je velmi dobra,tak se na to mrkni.
"3.15)...Can I, while my fiancee will apply for a I-129F package, be with her in the US ? So we can stay together while the application is being processed or do I have to go to back home again ?
A..As long as you do not go beyond your visa expiration date and leave in plenty of time to do your part of the application then it should be ok. Many couples file the I-129F while the fiance(e) is in the US. However, the visa application itself is accomplished in the fiance(e)s home country, so the fiance(e) must return home to complete the visa application process and the interview at the US Consulate. So the bottom line is that you should follow all USCIS rules if you are here int he US and if your visa requires you to return home on a certain date that you do so on time."
http://www.visajourney.com/faq/k1k2visa-I129f.html#3.15
(otazka 3.15.)
Takze ted nezbyva nez ti prat aby ti vysla ta staz a pak abyste spravne vyplnili ty dokumenty.
Vypadas na chytrou zenskou - takze ti poradim nenajimat na to agentury a pravniky - stoji to dost penez a pri nejakem case stravenem hkedanim na netu vyplnite vsechny kolonky urcite dobre  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|