|
|
| Autor |
Zpráva |
eva64
Registrace: 28. 02. 2009 Příspěvky: 36 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: po únor 08, 2010 7:26 am Předmět: zpět do USA po překročení pobytu |
|
|
| Ahoj,tak jsem tady znovu,možná si mě někdo pamatuje,možná ne,ale o to nejde,chci jen upozornit ty,kteří by se chtěli vrátit do Čech a mají překročený pobyt a pak zpátky do USA na Estu.Nejde to,když opouštíte státy,at máte nebo nemáte bílou kartu,nevadí,protože oni vás dají hned na letišti do databáze,takže,když přiletíte domů a propadne vám vízum,klidně si můžete vyplnit Estu,vstup vám bude povolen,ale na letišti kdekoli ve státech vás pošlou domů s tím že pokud jste přesáhly 1-3 roky máte zákaz na 5 let,pokud víc, zákaz je na 10 let,po uplynutí "trestu"si musíte zažádat o vízum na Estu se tam už nikdy nedostanete.Tohle mi přišlo přímo z ambasády.Ted je ještě otázka,jestli i po těch 5- 10 letech odkroucených v Česku vám to vízum dají,tak si to lidi pořádně rozmyslete se sem vracet,je to jak když se vrátíte o 20.let zpátky.Eva |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
aaa
Registrace: 06. 12. 2009 Příspěvky: 16
|
Zaslal: po únor 08, 2010 1:41 pm Předmět: |
|
|
Tak to je parada My jsme v CR uz rok a kazdy den rano si prejem probudit se v USA ale nejak se to nedari.Presne tak je to jak vratit se o 20 let zpet bozi
Hned po navratu jsem vyplnil ESTU a bylo to bez problemu . Ale obavam se ze pri ceste zpet to dopadne jak to tu pises.
Jak to bude kdyz treba nekdo odletal z US jen na papir(misto pasu) co dostal od ambasady aby se dostal domu kdyz nemel cas si udelat novy pas.A nebo odletal na novy pas to tam budou mit take zaznam ze jsem pretahl o 12 let a ti co leteli z Mexico ??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
eva64
|
Zaslal: po únor 08, 2010 2:36 pm Předmět: |
|
|
| Tak to je mi tě líto,sice nevím kdy ses vrátil,ale počítej s 10 lety,jestli jsi přetáh 12.let.Pokud někdo opustí státy jakkoli a na cokoli je ani moc nezajímá,jen si to zadají do počítače že se vracíš a tam mají i tvůj přílet,to je to neštěstí.Já jsem tady v Česku 6 let,minulý rok jsem se tam chtěla vrátit,v pohodě vyplnila Estu,ta mi byla povolena a šup v NY mi odchytli a už jsem jela šupem domu,tak jsem letos napsala na americkou ambasádu tady v Praze a ti mi odpověděli,že je jim to líto,ale že na estu se tam už nikdy nedostanu a o vízum si mohu zažádat až v roce 2013,jelikož se na mě vztahuje zákaz 10 let,ale samozřejmě tady není dané,že ti ho musí dát.Docela sranda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
aaa
Registrace: 06. 12. 2009 Příspěvky: 16
|
Zaslal: po únor 08, 2010 3:51 pm Předmět: |
|
|
| tak to je mazec to by me omylo .co ti rekli jen ze mas zakaz ? tak ta esta je pekna sracka melo by vyskocit hned ne netu ze je nezadouci a ne az na hranici to je dobre tak pro letecke spolecnosti super.Tohoto jsem se bal ze to tu nekdy uvidim napsane .Tohle moc lidi nenadchne hodne lidi planovalo cestu zpet ale ta bude mozna uz jen pesky z Mexico. damn |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
eva64
|
Zaslal: po únor 08, 2010 4:52 pm Předmět: |
|
|
| Já ti asi moc neporadim,protože jsem zrovna v takové situaci jako ty,ale já už jsem tady o tom psala,taky mi překvapila ta Esta,psala jsem i do televize,do diskusí,ale nikdo o to neměl zájem informovat druhý,tak jsem lidi chtěla informovat aspon takhle,protože kdo je nebo byl ve státech,tak tyhle stránky znají.Já jsm věděla,že když překročím že budu mít zákaz,ale nevěděla jsem že 10.let a hlavně jsem si myslela,že když je "bezvízový styk",takže se to všechno maže,ale opak je pravdou,pokud mi pošleš maila,klidně ti přepošlu,co mi poslali z ambasády,dneska mi to přišlo a byli rychlý,trvalo jim to asi 4 dny.Taky jsem to řešila,že bych mohla někde přejí asi nejlepší je ještě pořád Canada,ale fakt nevím,přečti si mé příspěvky,je tam toho dost aby sis udělal obrázek,hodně lidí mi i chtělo pomoct,pak jsem se ale zamyslela,jestli mi to vlastně za to stojí,doufám,že za ty 3 roky se tam dostanu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|