|
|
| Autor |
Zpráva |
Thomas77
Registrace: 04. 01. 2010 Příspěvky: 18
|
Zaslal: so únor 06, 2010 2:57 am Předmět: Napříč USA |
|
|
Ahoj, je mi 17 let a po ukončení střední bych chtěl udělat takový velký okruh napříč USA. Vždy to byl můj velký sen a moc bych si přál aby mi to vyšlo. Chtěl jsem si už radši předem zjistit pár věcí ohledně mé budoucí cesty a zeptat se vás, jestli jste někdo takovou sestu už absolboval a nevíte co bych si měl všechno zařídit a také co si sebou vzít?
Vím, že toho asi bude hodně, ale stačí mi napsat jen ty opravdu hlavní věci, bez kterých se rozhodně neobejdu. Už jsem si označil nějáká místa, která bych chtěl navštívit a věřím že mi ještě přibudou. Díky že jste si našli čas na přečtení mého krátkého článku a za případnou odpověď. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2639 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so únor 06, 2010 5:04 pm Předmět: |
|
|
Vítej na Chicago-cz, Tomáši!
Za prvé, prohlédni si tyto stránky. Je zde hodně příspěvků od lidí co udělali podobné cesty jak Ty. Někteří popsali své dobrodružství na svých stránkách mimo chicago-cz.
Za druhé, jestliže pojedeš sám, tak bych Ti doporučil jet autobusem. S autobusem se dostaneš skoro všude, je to levné, pohodlné. http://www.chicago-cz.com/Amerika/Autobusy_Greyhound_L228/
Kdy myslíš že pojedeš? Co máš rád (hory, moře, pouště, města,…)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Thomas77
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 4:07 am Předmět: Thomas77 |
|
|
Díky za tvojí rychlou rekci na tento článek, moc si toho vážím. Kdyby to vyšlo, tak bych jel s kamarádem ze školy, přecejenom ve dvou se to lépe táhne. Ještě přesně nevím kdy pojedu, datum ještě nemám přesně stanovené, ale už jsem o tom taky přemýšlel. Kdyby si mi mohl dát nějáký tip, v jakém období by tu cestu bylo fajn uskutečnit, tak by to bylo opravdu skvělí. Abych nezapomněl, moje cesta by měla vypadat asi následovně.
New York - Philadelphia - Beltimore - Washington - Miami - Houston - Dallas - Phoenix - Las vegas - Los angeles - San francisco - Salt Lake City - Denver - Colorado Springs - Kansas City - Des Moines - Chicago - Detroit - Cleveland - Niagara Falls - Boston - New York. (Samozřejmě bych se chtěl ještě zastavit a podívat do nějákých národních parků, jako třeba Grand canyon, Death valley, Yosemite, a Yellowstone). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2639 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 07, 2010 10:17 pm Předmět: |
|
|
Zní to dobře. Más to dobře promyšlené. Jen pár poznámek.
(1) Američané jezdí na dovolenou do Evropy se podívat většinou na města které z historických důvodů jsou v Evropě kultůrně a historicky zajímavější než v USA. Evropané jezdí na dovolenou do USA se podívat většinou na přírodu, která je v Evropě dosti omezená. Proto hodně lidí z Evropy dělá nějaký okruh na západě USA kolem velkých parků. Čtu to správně že jedeš do USA hlavně se podívat na města? Nebo to jsou jen body okrohu kterého chceš udělat?
(2) Bude záležet v kterým období pojedete. Kdy chcete jet?
(3) Z těch měst které jsi uvedl bych dal přednost New Yorku (NYC), Washingtonu, Las Vegas (LV), San Franciscu (SF), Los Angeles (LA). NYC je pro turisty velice výhodné; je tam hodně co vidět, dostaneš se všude pěžky nebo metrem, slyšíš hodně různých řečí. Washigton se od NYC dost liší, ale je to pro turisty velice dobré; je to čisté město (na západ od Capitolu), je tam hodně co vidět, je to poměrně malé město (ty zajímavé části).
(4) Z těch ostatních bych asi vybral navštívit Philadelphia, Baltimore, Miami, Salt Lake City, Denver, Niagara Falls, Boston. Philly, Baltimore, a Boston jsou zajímavé z historického hlediska (jestli máš zájem o historii základů USA). SLC je zajímavé protože to je město kde Mormonská církev j ukotvena.
(5) Ohledně těch ostatních: V Houstonu a Dallasu tam nic moc není. Chicágo je pěkné a rád si tam jezdím, ale není to tak oslnující aby to lákalo Evropany. Colorado Springs neznám; nikdy jsem tam nebyl (no jen jsem to projel). Kansas City, Detroit, Phoenix a Cleveland jsou turisticky na nic; I když jsem navštívil každých z nich, nic jsem z nich neměl. V Des Moines nic není; vždy jsem ho jen projel.
(6) Nevynech New Orleans, což je po cestě. Stojí to za to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Thomas77
|
Zaslal: po únor 08, 2010 7:55 am Předmět: Thomas77 |
|
|
| Máš nepochybně pravdu, cesta ještě není promyšlená tak jak by asi měla. Snažím jí udělat takovou, abych si z ní odvezl co nejvíce a abych měl na co vzpomínat. Samozřejmě národní parky jak už jsem psal, bych navštívil určitě. Ukrývají v sobě mnoho přírodního bohatství a krásných a nezapomenutelných zážitků. Na tuto cestu bych si asi pořídil nějáký automobil, vým že autobusem je to levnější, ale nechci být závislý na dopravě. (prostě autem můžu jet kdy chci a kam chci). Vým, že toho chce ještě mnohé domyslet ale já věřím, že to s pomocí tohoto webu a vás všech co mi dáváte odpovědi na mé otázky nakonec zvládnu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Oliva Anonymní
|
Zaslal: ne květen 23, 2010 7:33 am Předmět: peniaze |
|
|
| Nazdar Thomas mna by len zaujmalo kde 17rocny chalan zobere peniaze na roud trip po USA??? Inac ti fanidm je to aj moj sen precestovat Ameriku krizom krazom len hento jedine mi vrta hlavou....jedine logicke vysvetlenie je ze mas asi bohatych rodicov co....??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|