Americké občanství

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americké občanství
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 11, 2009 6:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cili zazadat o ni muzes, ale sance, ze ji dostanes tak lehce jsou

Jinak ale kudos za snahu o vzdelani a ten spravny pristup k "American Dream". Cisticu Wal Martu uz je tu od nas dost, ted by to chtelo vic pravniku, lekaru, vedcu ...
Marek

Registrace: 12. 01. 2008

PříspěvekZaslal: so září 12, 2009 5:54 am    Předmět: Re: Update Odpovědět s citátem

bouncingczech napsal:
Marek napsal:

Mam uz pouze jediny dotaz. Par lidi ze Statu mi reklo ze si jsou jisti ze si muzu o zelenou kartu zazadat uz po prvnim roce ktery tam stravim. Vite jestli je to pravdiva informace? Doufam ze to tak je protoze to nemam potvrzene od nikoho z duveryhodnejsich zdroju. Kdyby jste o tom neco vedeli tak to sem prosim napiste. Pokud to tak je tak jsem rad ze jsem konecne zjistil jak dostat zelenou kartu legalne ...

Marku, bohuzel zadna takova moznost neexistuje. Americani vetsinou nemaji zadnou predstavu jak to vlastne s Green Kartou pracuje, protoze to nepotrebujou vedet. Existuje jenom asi tak 6-7 duvodu jalk dostat zelenou kartu a vsechny uz tady nekde byly popsany. Nebo si googluj "Immigration" and "Green Card". Vsechno najdes.

Paneboze vzdycky kdyz uz si myslim ze uz to mam tak se mi nekde nakonec zavrou dvere Sad Ja se opravdu domnival ze po roce si o GC muzu zazadat ... Ach jo, no takze mi pravdepodobne zbyva ta jedina moznost z ktery nejsem zrovna nadsenej a to je ta nelegalni cesta, ozenit se s nejakou Americankou jenom kvuli GC a to ja vzdy odmital ale kdyz je to asi jedina moznost ktera mi zbyva .. Sad
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: so září 12, 2009 7:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marku nestracej nadeji v USA je mozne vsechno
mogwayCZ

Registrace: 23. 03. 2008

PříspěvekZaslal: po září 21, 2009 4:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marku, pokud chces opravdu v USA studovat univerzitu, tak si myslim, ze uz behem studia se da sehnat potencionalni zamestnavatel, ktery by te zasponzoroval s GC... aspon ja bych to tak zkusil.
Marek

PříspěvekZaslal: so září 26, 2009 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mogwayCZ napsal:
Marku, pokud chces opravdu v USA studovat univerzitu, tak si myslim, ze uz behem studia se da sehnat potencionalni zamestnavatel, ktery by te zasponzoroval s GC... aspon ja bych to tak zkusil.

To je urcite dobry napad, potiz je ale v tom ze nevim jak bych si vydelal dostatek penez na ty 4 roky studii. Ja puvodne pocital jen s jednim rokem a pote bych se pridal k armade ktera by zaplatila zbytek mich studii. To jsem ale nevedel ze samotny rok mi na pozadani o GC nestaci a bez GC se k armade pridat nemuzu Sad Zacinam jeste uvazovat o GC loterii ale s sancema 1 ku 60 to snad ani nema cenu zkouset ...
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so září 26, 2009 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:
mogwayCZ napsal:

To je urcite dobry napad, potiz je ale v tom ze nevim jak bych si vydelal dostatek penez na ty 4 roky studii. Ja puvodne pocital jen s jednim rokem a pote bych se pridal k armade ktera by zaplatila zbytek mich studii. To jsem ale nevedel ze samotny rok mi na pozadani o GC nestaci a bez GC se k armade pridat nemuzu Sad Zacinam jeste uvazovat o GC loterii ale s sancema 1 ku 60 to snad ani nema cenu zkouset ...

Sance 1:60 neni tak spatna. V lottu mas sanci na nejvyssi vyhru 1:70 000 000 Wink
Big_Rig

PříspěvekZaslal: so září 26, 2009 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek napsal:

a bez GC se k armade pridat nemuzu

Muzes.

Nedavno jsme tady mluvili o cestach k legalizaci a obcanstvi - military je ta nejrychlejsi, aspon dokud pokracuji konflikty v Iraku a Afganistanu. O tom, armada pomuze i s tema penezma na studium ani nemluve.

Samozrejme je taky cesta nejtezsi a vesmes nevhodna pro lidi, kteri maji hlavu na studium.
Marek

PříspěvekZaslal: so září 26, 2009 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Marek napsal:

a bez GC se k armade pridat nemuzu

Muzes.

Nedavno jsme tady mluvili o cestach k legalizaci a obcanstvi - military je ta nejrychlejsi, aspon dokud pokracuji konflikty v Iraku a Afganistanu. O tom, armada pomuze i s tema penezma na studium ani nemluve.

Vazne? Muzete mi o tom prosim rict neco blizsiho nebo jenom poradit kde to na tomhle blogu vyhledat? Je mi to divny protoze jsem se na to ptal spousty rekrutu z ruznych casti armady jako navy, air force atd ale vsude mi rekli ze bez ty GC to proste nepude ... Co sem si zjistil tak jedinou vyjimkou snad mohou byt lidi z Iraku nebo Afghanistanu kteri pro armadu delaji prekladace ale nevim jak to udelat v moji situaci
Big_Rig

PříspěvekZaslal: so září 26, 2009 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ze by to ta krize tak zmenila Shocked?

Je pravda, ze diky te obrovske nezamestnanosti je ted daleko vetsi pocet recruits, ale i presto ... Shocked

Jeste pred cca rokem a pul to myslim byla solidni cesta ... pokud na to clovek mel zaludek a nebyl ilegal.

Velice rychla cesta k obcanstvi, dalo se to zvladnout i do roka.

Coz takhle stat se dustojnikem - na West Point nebo Naval Academy taky uz pozaduji GC nebo podobny crap?
Marek

PříspěvekZaslal: ne září 27, 2009 3:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:

Coz takhle stat se dustojnikem - na West Point nebo Naval Academy taky uz pozaduji GC nebo podobny crap?

Hm tak bohuzel pozadujou Sad Ted jsem na to mrknul a dokonce pro prijeti musi nekdo byt US obcanem. To navic neni vsechno, pamatuju si jak jsem se o tom bavil s jednim vojakem a ten mi rikal ze aby nekoho vubec prijali tak ten nekdo musi mit doporuceni od kongresmena nebo dokonce senatora a to sami jsem nasel na jejich strankach Sad Hm no nebude to tak snadny jak jsem se domnival. No holt jak uz jsem zminoval tak moznosti jsou v mim pripade jen dve - loterie o GC nebo svatba kvuli GC a z obou moznosti teda vazne nadsenej nejsem Sad
mogwayCZ

Registrace: 23. 03. 2008

PříspěvekZaslal: so říjen 10, 2009 5:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marek: A co tak podnikat v USA?
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: so říjen 10, 2009 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mogwayCZ napsal:
Marek: A co tak podnikat v USA?

A...co? Ze ti spadne do klina obcanstvi?
djtop

Registrace: 19. 01. 2010

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2010 8:22 am    Předmět: citizenship Odpovědět s citátem

Ahoj Marku..musel jsem si ty příspěvky přečíst od začátku až dokonce. Ty a já máme dost věcí společných, taky obdivuju a sdílím tvou cestu za tímhle snem a hlavně nehynoucí optimismus. Udrž si ho, protože to opravdu stojí za to. Zkušenost studovat v USA a vůbec v jakékoliv cizí zemi bych stejně jako ty jenom doporučil úplně všem, protože je to zkušenost, kterou nikomu nikdo nikde nedá. Ještě ke všemu mít americký diplom, protože jsi tam jeden rok chodil do senior year a pak to, že máš otevřenou bránu na americké vysoké školy je upřímně taky hrozně fajn. Ale předpokládám, že za ten rok stejně dobře jako já víš, na jaké úrovni jejich vzdělání je - tím tě nechci odrazovat - ale skoro bych ti doporučil udělat podobnou věc jako já - dodělej si střední školu a využij našich vejšek nebo některých tady v evropě - zaručuji ti, že ač se to třeba někomu nezdá, získáš tím mnohem víc než kdybys udělal tu americkou, i pokud by to měl být Harvard či podobné školy (já věřím, že úroveň vzdělání na těchto je mnohem dál než na ostatních, ale přesto si myslím, že u nás v evropě s tím máme poněkud delší zkušenosti - a je to i vidět...je mnoho oblastí, ve kterých museli do USA přijít odborníci z Evropy, aby jim to tam zrealizovali - třeba ta moje - architektura - významné americké architekty o kterých stojí za to se zmínit bych pomalu spočítal jenom na prstech, zatímco z evropy jich jsou kvanta a plno z nich přišli do ameriky jim tam ty sny postavit). Takže pouze malá rada..zkus si ještě pořádně rozmyslet a rozvážit co bys chtěl taky v životě dokázat a podle toho se rozhodnout. Samozřejmě nejde jenom o vzdělání, větší míra úspěchu rozhoduje o samotném člověku, ale o něm zase rozhodují činy, takže to přece jen má nezanedbatelnou souvislost Smile Já sám jsem uvažoval o tom, že bych chtěl zjistit jak na tom Harvard z hlediska úrovně vzdělání je, hned po tom co dokončím studia u nás, tzn. že by neměl být problém jít do USA studovat i později, nemusíš hned - to je dobrá zpráva a dává i potřebný prostor pro seberealizování se. Ještě než se dostanu k samotnému závěru toho co jsem ti chtěl říct, musím reagovat na tvou ochotu udělat pro získání amerického občanství cokoliv. To je sice hezké, ale upřímně nevím, jestli by mi stálo za to jít kvůli tomu do Iráku a případně se nechat zabít - to by z toho vlastně nakonec nic nebylo..můj bývalý spolužák se nedávno odtamtud vrátil, šel také dobrovolně, a můžu ti říct, že byl neskutečně šťastný, že je zpátky a znova by to neudělal.

Co se týká mých informačních zdrojů, zelená karta není úplně to nejideálnější způsob získání občanství a to nejde ani tak o to jaké jsou úskalí stát se vůbec držetelem té karty. Dnes (a doufám, že i nadále to tak bude) se dá získat občanství na základě vstupního testu, kterej neni zrovna lehkej, ale dá se na něj připravit. Po jeho úspěšném zvládnutí musíš žít jako resident minimálně 5 let a pak máš nárok na dual citizenship. Nevím přesně jak je to, když se oženíš s američankou - prakticky je to stejné, jen nevím, jestli je nutných 5 let, možná je to míň, ale testu se vyhnout nedá. Znám osobně člověka, který ten test absolvoval a je tam i ženatý, takže to určitě možné je. V příspěvcích, které tu byly se mi zdálo, že si všichni myslí, že to úplně nemožné, ale je pravda, že už je to taky nějaká doba a já se tomu dřív takhle nevěnoval a tak tedy pořádně ani nevím co se dalo a co ne.
Takže nám oběma a všem s podobnými cíli přeji hodně zdaru. Smile)
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2010 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

djtop, pises uplny nesmysly!

Zaprve, zelena karta je jedina moznost se stat US obcanem. Zadny "vstupni test" ktery staci k tomu aby jsi tady 5 let zil neexistuje. Ano existuje tzv "Citizenship Test" ale ten se dela az mas pravo si zazadat o obcanstvi. To je 5 let po legalnim pobytu v US, coz je se zelenou kartou, nebo po treti letech legalniho pobytu v US kdys mas za manzelku/Manzela US obcana a mas tri roky zelenou kartu.

Proc si myslis ze tady mame 12 millionu illegalu? Jenom proto ze se nemuzou odpovedet na otazky jako kdo byl prvni president?

Immigracni zakon by naposledy zmenen v roce 1996 a od te doby jsou podminky jak dostat zelenou kartu a potom obcanstvi vicemene stejne. Jo, pekne to zdrazili, to je ta hlavni zmena.

Jo a taky s tebou nesouhlasim ze Amerika nema poradne architekty a ze vsichni jsou z Evropy. Wright, Johnson, Venturi, Gehry, Maier, Graves, Portman a tak dale. Stejne je to ale pitomy porovnavani. Nejenom ze US je, na rozdil od Evropy, 230 let stary ale architektura je mezinarodni umeni/veda kde moc nezalezi na tom kde se kdo narodil.
Marek

PříspěvekZaslal: út únor 02, 2010 2:25 pm    Předmět: Re: citizenship Odpovědět s citátem

djtop napsal:
Ahoj Marku..musel jsem si ty příspěvky přečíst od začátku až dokonce. Ty a já máme dost věcí společných, taky obdivuju a sdílím tvou cestu za tímhle snem a hlavně nehynoucí optimismus. Udrž si ho, protože to opravdu stojí za to. Zkušenost studovat v USA a vůbec v jakékoliv cizí zemi bych stejně jako ty jenom doporučil úplně všem, protože je to zkušenost, kterou nikomu nikdo nikde nedá. Ještě ke všemu mít americký diplom, protože jsi tam jeden rok chodil do senior year a pak to, že máš otevřenou bránu na americké vysoké školy je upřímně taky hrozně fajn. Ale předpokládám, že za ten rok stejně dobře jako já víš, na jaké úrovni jejich vzdělání je - tím tě nechci odrazovat - ale skoro bych ti doporučil udělat podobnou věc jako já - dodělej si střední školu a využij našich vejšek nebo některých tady v evropě - zaručuji ti, že ač se to třeba někomu nezdá, získáš tím mnohem víc než kdybys udělal tu americkou, i pokud by to měl být Harvard či podobné školy (já věřím, že úroveň vzdělání na těchto je mnohem dál než na ostatních, ale přesto si myslím, že u nás v evropě s tím máme poněkud delší zkušenosti - a je to i vidět...je mnoho oblastí, ve kterých museli do USA přijít odborníci z Evropy, aby jim to tam zrealizovali - třeba ta moje - architektura - významné americké architekty o kterých stojí za to se zmínit bych pomalu spočítal jenom na prstech, zatímco z evropy jich jsou kvanta a plno z nich přišli do ameriky jim tam ty sny postavit). Takže pouze malá rada..zkus si ještě pořádně rozmyslet a rozvážit co bys chtěl taky v životě dokázat a podle toho se rozhodnout. Samozřejmě nejde jenom o vzdělání, větší míra úspěchu rozhoduje o samotném člověku, ale o něm zase rozhodují činy, takže to přece jen má nezanedbatelnou souvislost Smile Já sám jsem uvažoval o tom, že bych chtěl zjistit jak na tom Harvard z hlediska úrovně vzdělání je, hned po tom co dokončím studia u nás, tzn. že by neměl být problém jít do USA studovat i později, nemusíš hned - to je dobrá zpráva a dává i potřebný prostor pro seberealizování se. Ještě než se dostanu k samotnému závěru toho co jsem ti chtěl říct, musím reagovat na tvou ochotu udělat pro získání amerického občanství cokoliv. To je sice hezké, ale upřímně nevím, jestli by mi stálo za to jít kvůli tomu do Iráku a případně se nechat zabít - to by z toho vlastně nakonec nic nebylo..můj bývalý spolužák se nedávno odtamtud vrátil, šel také dobrovolně, a můžu ti říct, že byl neskutečně šťastný, že je zpátky a znova by to neudělal.

Takže nám oběma a všem s podobnými cíli přeji hodně zdaru. Smile)

Zdravim, chtel bych podekovat za tvoji podporu a reagovat na par veci. Co se tyka kvality vzdelani tak s tebou musim souhlasit tak na pul. Na jejich systemu se mi totiz strasne libi fakt, ze jejich system neni zalozen na tom aby nekoho nachytal a zbytecne stresoval, ale na tom, skutecne neco naucit. Take si myslim, ze volba predmetu podle toho cemu se priblizne chces venovat je na jejich strednich skolach excelentni. V CR si student podle jeho pribliznych kariernich predstav vybere skolu, ktera ho ale nakonec uci veci, ktere v naproste vetsine pripadu stejne nikdy v zivote nevyuzije. A to ze Evropske skoly jsou v tomto ohledu zbytecne narocne mi prijde jako enormni hloupost a ma tak za dusledek ze studenti neradi chodi do skol. V USA mi prijde ze se vetsina lidi do skoly naopak tesi. Take vztahy mezi uciteli a zaky jsou tam na naprosto jine urovni. A co se tyka jejich vysokoskolskeho systemu, tak kazdy vi ze je povazovan za celosvetovou spicku.
O architekture nic rikat nebudu, protoze o ni temer nic nevim. Ovsem z Americanu bych nedelal kdovijake tupce, jak bouncing napsal, take se tam najde spousta uzasnych lidi, kteri se v jejich odvetvi rozhodne vyznaji.
Naposled bych jeste chtel reagovat na tema americkeho obcanstvi. Hodne lidi se mnou muze nesouhlasit nicmene jak uz jsem zminil, pokud najdu jakkoukoliv spolehlivou cestu jak ziskat americke obcanstvi, tak nebudu vahat. A armada mi naopak neprijde jako vubec spatny napad. Ziskat zkusenosti a nechat si od us armady platit za chozeni do skoly se mi jevi jako skvela moznost. Samozrejme to nebude zadarmo a budu muset uzavrit kontrakt na par let. Kdyz si to ale shrnu, tak se mi to jevi jako nejlepsi moznost, protoze pro mne neni zadna cesta jak si tam na univerzitni vzdelani vydelat. Cimz se dostavam opet k jadru meho problemu - zelena karta. Bez ni se do armady nedostanu Sad To je tak jedina vec ktera me opravdu zneklidnuje. Vim co hrozi za podvodne uzavrene snatky a kdyz by se mi podarilo ziskat GC legalne tak bych byl "super happy" Smile
Jeste jednou diky za podporu a preju hodne stesti s tvim "american dream" Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic