|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 913 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st říjen 05, 2005 1:11 pm Předmět: Visa Lottery - DV-2007 |
|
|
Takze tu mame dalsi rocnik loterie o zelenou kartu! Zacina prave dnes a pobezi az do 4.prosince 2005. Neplatte zadnym agenturam, ale "sazejte" zdarma primo na teto adrese:
http://www.dvlottery.state.gov
Good luck  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matěj
Registrace: 21. 01. 2006 Příspěvky: 3
|
Zaslal: so leden 21, 2006 1:43 pm Předmět: Dik |
|
|
Dik za info, skoda, ze jsem to nevedel nebo si to neprectl driv... Inu, to se nedá nic dělat. Zhruba pred rokem jsem se do DV-2007 zaregistroval pres tu jednu "radoby" agenturu a zaplatil jim za to a ted ani nevim, jestli jsem in nebo ne. Nevis nahodou, jestli jsou nekde seznamy ucastniku nebo jakym zpusobem bych mohl ziskat tuto informaci. Kdy vlastne k samotne loterii, k samotnemu losovani dojde? Verejne vysledky se asi nikde neobjevuji, ze ne? Dik moc! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: ne leden 22, 2006 4:41 am Předmět: |
|
|
Seznamy ucastniku nikde nejsou.Losovani nevim, kdy probiha, ale vysledky by meli rozesilat zacatkem leta. Kdyz ti nic neprijde do doby nez zacne dalsi loterie, tak te nevylosovali.
Jediny zpusob, jak poznas ze jsi in je, ze se zaregistrujes sam.
Kolik jsi jim za to zaplatil? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matěj
|
Zaslal: ne leden 22, 2006 7:15 am Předmět: |
|
|
Uz si to presne nepamatuju, ale bylo to kolem 40 nebo 50 dolaru. To je teda neco, ted vubec netusim, jestli tam jsem nebo ne... Na zacatku leta, to je dobry. Tudiz musim doufat dvakrat, nejdriv ze tam fakt jsem a podruhy, at mi vylosujou Vzhledem k tomu, ze jsem v USA vzdy pracoval pouze legalne a snad tam nemam zadnej vroubek, tak pokud by me vybrali, to by mi docela potesili, i kdyz kdo vi, co bude v lete.
Nevis prosim te, jak dlouho pak trva ten celej proces v pripade, ze bych vyhral? Vyreseni vsech tech dokumentu atd? Mesic, dva nebo tri? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: ne leden 22, 2006 11:19 am Předmět: |
|
|
Matej, na vitezstvi se peclive priprav. O nejakem mesici ani neuvazuj. Ten proces je opravdu mnohem delsi.
Musis byt rychly, presny a rozhodny. Pouha vyhra nestaci. V kazde zemi je vyhercu vic, nez kolik GC nakonec prideli. Je tam urcite procento vyhercu, u kterych se predem predpoklada, ze na vyhru nebudou reflektovat, nebo ze nakonec nesplni podminky pro prideleni GC, nebo ze v zadosti lhali atd.
Mnoho lidi vubec netusi, ze vyrizeni GC po uspechu v loterii je spojeno s radou dalsich ukonu a poplatku, ktere se radove pohybuji kolem .....Kc (nemam overeno, proto tu castku, kterou jsem vycetl neuvadim, abych u nekoho nevyvolal zbytecnou paniku). Hodne lidi si vsechno rozmysli az paradoxne ve chvili, kdy maji zacit prakticky planovat svuj presun s rodinou do USA. Proto je treba jednat opravdu rychle, bez zbytecneho vahani a byt pripraven financne.
Preju ti hodne stesti. Je to jedna z cest, ale na druhe strane si myslim, ze kdo chce v USA OPRAVDU zit, hleda jinou a nespoleha se na neco tak iluzorniho, jako vyhru v loterii.
Kdyz jsem ja osobne poprve vyplnoval zadost odsud ze Statu, tak uz jsem ji ani nedokoncil. Nevim proc, ale prislo mi nejak potupne ucastnit se takoveho druhu loterie, i kdyz zalozenim jsem velky hrac. Loterie s osudy lidi? Velkorysy dar vlady USA? Podle mne je to jen gesto, ktere ma ukazat, jak vstricna je imigracni politika USA. Podle meho strizliveho odhadu nebude vice nez 75% zadatelu vubec mluvit anglicky, nema prostredky na poplatky, stehovani a hlavne, nema vubec realnou predstavu o tom, jak ve Spokojenych statech zit. Proto jsou asi nejspokojenejsi ti, kdo vyberou od tech milionu chudaku po celem svete , kteri zadost nedokazi vyplnit sami 50$za vyrizeni.
Proto ti radim, necekej kazdy rok na zazrak a koncentruj vsechny sily do neceho realnejsiho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 22, 2006 2:17 pm Předmět: |
|
|
| Souhlasim czoglos super prispevek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Matěj
|
Zaslal: ne leden 22, 2006 2:55 pm Předmět: |
|
|
Dik za odpoved Scoute!
Jde o to, ze zatim mam cas, nezenu se tam hned, mam tady jeste par veci, ktery budou trvat minimalne pul roku nez to dodelam. Vim, ze existujou jiny cesty a celkem i spolehlivy, ale nejsem si jistej, jestli bych moch potom delat treba i nejakou lepsi praci nez jen ilegala a to i presto, ze znama bez jakyhokoliv pracovniho dokumentu dela managera v super hotelu za plat, o kterym se mi ani nezdalo...
Vzdycky jsou moznosti, jen o nich vedet. Mam cas, tak co bych prozatim nezkusil tohle. To je legrace, prave dneska mi volali z nejaky ty radoby agentury, ze se bude losovat uz v unoru! Ale ze ty vysledky se budou posilat, respektive ty vyherce budou kontaktovat az od kvetna do cervna. Trosku mi to nedava smysl, proc budou tak dlouho cekat s oznamenim vysledku. Je mozny, ze si kazdyho budou kazdyho vyherce mozna detailne proklepavat a predem se jiz rozhodnout, kdo projde a kdo ne. Nicmene mi nabidnul, ze kdyz jeste pred koncem unora zaplatim 169 dolaru, takze ziskam misto v loterii na dalsich 10 let a tak ze se tam urcite v pohode dostanu, vtipalek  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosťa Anonymní
|
Zaslal: po leden 23, 2006 10:32 am Předmět: |
|
|
Ahoj Matěji a všichni.
Byl jsem v podobné situaci jako ty, taky jsem málem zaplatil agenture, ale objevil jsem tohle forum a hlavne jsem hledal co mozna nejvic informaci. Informovanost je zasadni. Lidi ve Statech - (ja jsem v CR), kteri tam ziji, myslim tim cesi mi ani nechteli verit, ze jsem se do GC loterie prihlasil sam a zadarmo. Spoustu lidi to proste nevi, je to podporovany celkem masivni medialni kampani tehletech agentur a temer nulovou kampani Department of State. Ovsem to je logicky... Na internetu si pohrab a pobrouzdej,m nejdes na nem mimo jiny i ukazku toho co dostanes za "balik" kdyz te vylosujou s podrobnyma pokynama, takze teoreticky se na to muzes castecne pripravit dopredu, minimalne tak, ze budes vedet ramcove co bude potreba zaridit a co chteji v prvni fazi. Pokud zjistim webovou adresu az budu mit vic casu tak ji sem snad dam, ale verim, ze to najdes:o)
Mimo to si myslim, ze tech 75% lidi co neumi anglicky a ani nevi co by delali kdyby vyhrali (zkracene) je je dana podstatou loterie. Je to proste loterie a ja osobne si myslim, ze vetsina, prece nemuze pocitat ve vyhru a byt na vse psychicky a treba i materialove pripravena. V loterii by to treba mohlo vyjit, ale nemuzu na tom stavet svoji budoucnost. Mozna sem to pochopil spatne, mozna komentuju vec vytrzenou z kontextu - nekamentujte me |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: po leden 23, 2006 11:59 am Předmět: |
|
|
K tem procentum asi takhle.
Ciste teoreticky, kdyby se do loterie prihlasili OPRAVDU jenom ti, kteri jsou schopni, odhodlani, jazykove a financne pripraveni, s jasnym planem kam do USA odjet, co delat a jak tam zacit, pocet zadatelu by se neuveritelnym zpusobem smrskl na cislo, ktere by tem opravdu vaznym zajemcum daval mnohonasobne vyssi sance na uspech. Bohuzel vetsina tech, kteri svou zadost posilaji nemaji ani poneti o tom, co by je cekalo a v jejich predstavach se GC rovna bezpeci, financnimu zabezpeceni, ne-li celozivotnimu blahobytu a zivotu v raji  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosťa Anonymní
|
Zaslal: po leden 23, 2006 1:32 pm Předmět: |
|
|
Jo to bude asi pravda, ale je to nerealne...
Ja bych mel dotaz jeste k tem agenturam. Pred tim nez jsem si podal prihlasku do GC loterie sam tak jsem se registroval taky u jedny agentury. Nic jsem jim ale nezaplatil, vcas jsem si vsechno zjistil atd atd. proste me zajima, jestli je mozny ze ma taky prihlasili do loterie i kdyz jsem jim nezaplatil, o cez me zadali nejprve telefonem hned po registraci do jejich agentury, na cez jsem jim odvetil ze nemam kreditku a nyni mi poslali email, kde mi psali, ze k ucasti v GC lottery a k vysnenemu zivotu mi zbyva jen zaplatit poplatek...
Pisu to tady z toho duvodu, ze mi jeden clovek tvrdi ze do GC-lottery je clovek prihlasenej jen pri maly neopatrnosti a tou si myslim, ze registrace v urcity agenture (konkretne UASCIS nebo tak nejak, mimochodem maji moc pekny webovky ) mohl byt. Co myslite, nejsem prihlasenej dvakrat? agenturou a mnou samotnym? Diky za nazory |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: po leden 23, 2006 1:53 pm Předmět: |
|
|
Je pravda, ze pokud se kodokoliv do loterie prihlasi 2x nebo dokonce vicekrat, je z losovani vyrazen. Urcite nebezpeci, ze agentura tvoji prihlasku odeslala, tady urcite je, ale moc tomu neverim. Ja bych se spis priklanel k nazoru, ze ti parchanti neposilaji nikdy nic a jen vybiraji penize. Pokud tam totiz neexistuje zpetna moznost kontroly, tak na ne nikdo nemuze. A pokud uz nekdo vybira 50$ za neco tak jednoducheho, jako vyplneni aplikace, je to samo o sobe zlodejna a zneuzivani neznalosti jinych. No a odtud uz je jenom krucek k uplnemu, navic nezjistitelnemu podvodu, totiz zadnou prihlasku neposilat a jen s usmevem shrabnout  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: po leden 23, 2006 6:51 pm Předmět: |
|
|
| Jj, nejlehci je si zalozit webovky, uvest konto kam posilat prachy za prihlaseni do loterie a pak nic neposilat. Nikdo si to stejne overit nemuze. A kdyz se nekdo ozve, tak mu reknou, ze ho nevylosovali. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kosťa Anonymní
|
Zaslal: út leden 24, 2006 4:49 am Předmět: |
|
|
No jasě.
Když jsem jim nevyplňoval adresu ani neposilal fotku. maji jenom muj mejl a stát z kterýho sem, a nezaplatil. tak me radsi uklidnete a reknete mi ze za me nic podat nemohly, ze jo....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: út leden 24, 2006 6:47 am Předmět: |
|
|
Neni problem tam dat fotku svy babicky a poslat to  |
|