|
|
| Autor |
Zpráva |
Verca,FL
Registrace: 03. 05. 2008 Příspěvky: 21 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 4:39 pm Předmět: esta na nic |
|
|
Tak vazeni a mili uzivatele,
F**K esta- Moji mamku otocili na pate z letiste Atlanta zpet do CR. A to v usa nikdy predtim nebyla,....zjistili, ze ji byla viza(z neznamych duvodu) v minulosti zamitnuta a nic vic je nezajimalo,na zadny jeji dokument(vcetne zvaciho dopisu od meho muze) se ani nepodivali a nezajimalo je ani to, ze muj manzel je american.
Ted mam vazne pochyby o tom, jestli se sem VUBEC nekdy jen podiva.....NECHAPU CELY TEN SYSTEM! meli by se tam soustredit na jine veci, nez nevinne turisty... Poslali ji znovu zpet do Prahy pro viza, kam mamca uz odmita jet po vsech zkusenostech. To zklamani ani nedovedu popsat 
Naposledy upravil Verca,FL dne čt červenec 02, 2009 9:31 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 743 Bydliště: u more
|
Zaslal: st červenec 01, 2009 10:35 pm Předmět: Re: F*CK esta |
|
|
| Verca,FL napsal: | Tak vazeni a mili uzivatele,
F**K esta- Moji mamku otocili na pate z letiste Atlanta zpet do CR. A to v usa nikdy predtim nebyla,....zjistili, ze ji byla viza(z neznamych duvodu) v minulosti zamitnuta a nic vic je nezajimalo,na zadny jeji dokument(vcetne zvaciho dopisu od meho muze) se ani nepodivali a nezajimalo je ani to, ze muj manzel je american.
Ted mam vazne pochyby o tom, jestli se sem VUBEC nekdy jen podiva.....NECHAPU CELY TEN SYSTEM! meli by se tam soustredit na jine veci, nez nevinne turisty... Poslali ji znovu zpet do Prahy pro viza, kam mamca uz odmita jet po vsech zkusenostech. To zklamani ani nedovedu popsat  |
Co mamka napsala do Esty o tom zamitnutem vizu?....pokud pravdu, tak nechapu ze ji vratili, kdyz pres ni prosla, pokud lhala, tak chapu ze ji vratili....holt je to nejak propojene a ta lez muze mit opravdu za nasledek ze uz ji tu nepusti...jinak by mohl manzel treba kontaktovat senatora za FL, ale pokud neuvedla pravdive udaje v ESte, tak je to bez sanci skoro... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Verca,FL
Registrace: 03. 05. 2008 Příspěvky: 21 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: čt červenec 02, 2009 6:27 am Předmět: Re: F*CK esta |
|
|
| MW napsal: | | Verca,FL napsal: | Tak vazeni a mili uzivatele,
Ted mam vazne pochyby o tom, jestli se sem VUBEC nekdy jen podiva.....NECHAPU CELY TEN SYSTEM! meli by se tam soustredit na jine veci, nez nevinne turisty... Poslali ji znovu zpet do Prahy pro viza, kam mamca uz odmita jet po vsech zkusenostech. To zklamani ani nedovedu popsat  |
Co mamka napsala do Esty o tom zamitnutem vizu?....pokud pravdu, tak nechapu ze ji vratili, kdyz pres ni prosla, pokud lhala, tak chapu ze ji vratili....holt je to nejak propojene a ta lez muze mit opravdu za nasledek ze uz ji tu nepusti...jinak by mohl manzel treba kontaktovat senatora za FL, ale pokud neuvedla pravdive udaje v ESte, tak je to bez sanci skoro... |
Zalhala tam, protoze kdyby tak neudelala, tak by ji to stejne zase nepustilo a byla by i bez sance na povoleni na vycestovani. Doufala, ze by jim to tu vysvetlila, ale jak rikam, ani ji neposlouchali. A navic, jsem tu nekde cetla, ze tam nema napsat o zamitnutem vizu a vse by melo vyjit. Asi zalezi na kazdem pripadu zvlast. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2639 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st červenec 08, 2009 11:02 am Předmět: Re: F*CK esta |
|
|
| Verca,FL napsal: |
Zalhala tam, protoze kdyby tak neudelala, tak by ji to stejne zase nepustilo a byla by i bez sance na povoleni na vycestovani. Doufala, ze by jim to tu vysvetlila, ale jak rikam, ani ji neposlouchali. |
Lidičky, toto je přesně čemu v Evropě se nerozumí. Nebo alespo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 715
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 4:04 am Předmět: Naivita |
|
|
Uz davno pred zavedenim tzv. "bezvizoveho styku" muselo byt kazdemu, kdo se o tuto problematiku zajima, jasne, ze se v podstate nemeni podminky, jake panovali pred tim. Obrovskou vyhodou se stal tento system pro ty, kdo nikdy o amricke vizum nezadali, nebo nebyli zamitnuti. Spusteni celeho systemu bylo podmineno dokoncenim velmi podrobne databaze, ktera eviduje pohyb obcanu dane zeme "do" a "z" USA. System byl spusten prave ve chvili, kdy bylo behem nekolika sekund mozno porovnat udaje v elektronicke zadosti ESTA s udaji zavedenymi do databaze. Paradoxne tak vznikl velky problem pro vsechny, kdo v minulosti porusili imigracni zakon a s vizem B1/2 pobyvali na uzemi USA dele, nez 183 dnu v anualnim roce. Zrovna tak se nic nezmenilo pro neuspesne zadatele. Proto je dnes pri vyplneni ESTA formulare mozna pouze jedna ze tri moznosti.
1) Pro zadatele, kterym nebylo vizum nikdy zamitnuto, pro prvozadatele a pro ty, kterym drive udelene vizum proste vyprselo muze byt aplikace potvrzena okamzite po odeslani na server americke ambasady.
2) Pro zadatele, kteri maji urcite nesrovnalosti s udaji v systemu a vzadosti, muze system oznamit 72 hodinovou periodu, ve ktere urednik ambasady prozkouma nesrovnalost v systemu a ucini rozhodnuti.
3) V pripade, ze jde o jasne a umyslne pozmeneni udaju, nebo v pripade, kdy bylo zadateli v minulosti vizum zamitnuto, nebo porusil imigracni zakon v jakekoliv podobe, dostava zadatel okamzitou zamitavou odpoved a musi absolvovat pohovor na americke ambasade stejne, jako pred zrusenim vizove povinnosti.
Opakji to, co uz jsem zde uvedl nekolikrat. Vlade USA se nedivim, imigracni zakony ctim a nikdy jsem je neporusil. Imigracni zakon CR je vuci zadatelum o viza, trvaly nebo pracovni pobyt a udeleni statniho obcanstvi mnohem krutejsi a prisnejsi!
Btw. system kontroly osob pri vstupu a vystupu do a z USA je pravdepodobne velmi dokonaly, o cemz jsem se presvedcil pri poslednich dvou navstevach prazske ambasady. Za poslednich 15 let tam maji o me osobe temer dokonale zaznamy. A to jsem americkou hranici prekracoval v tomto casovem useku minimalne 40x. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jannney
Registrace: 06. 10. 2009 Příspěvky: 32
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 11:02 am Předmět: |
|
|
Vidis a ja zrovna o me mamce premyslela,ze by mohla prijet.
Sice to puvodne zamitala kvuli tomu papirovani a predevsim dlouhe ceste - boji se litat,ale touha stravit nejaky cas s vnuckou je silnejsi.
a predstava toho,ze by ji po vsem co by prekonala ( sve strachy) na letisti vratili zpatky je proste hrozitanska.Nevim jak by to psychicky zvladla.
Takze reknete mi...kdyz v zivote v USA nebyla , ani o vizum nikdy nezadala, muzou ji take poslat zpet?
Muj manzel je american a ja budu v procesu Adjustment of status.
Nechci ji zaroven ani strasit ani nic nalhavat.
Bohuzel take neumi slovo anglicky - muze v tom byt problem? Muze mi imigracni urednik zavolat, pokud od ni bude chtit neco vedet a ona mu nebude rozumnet.
A pak jeste takova otazka.Zada se na Esta dokazovani nejake vyzsi financni castky na ucte? Nasi moc nemaj a uz to vydani za letenky by bylo toextra co by meli.
Jinak ja souhlasim,ze lhani berou jako zavaznou lez.
Na sve situaci jsem si overila,ze ani tak neslo o to,ze jsem trochu pobyt prekrocila,ale o to,ze jsem to na ferovnku rekla a mela pripravene i vysvetleni - nikdo se neptal. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vendy
Registrace: 22. 02. 2009 Příspěvky: 165
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 11:14 am Předmět: |
|
|
jannney, neboj. ja taky takhle plasila, poprvy i podruhy.taky jsem mela vsechny mozny potvrzeni a vypisy z uctu. poprve jsem ukazala imigracnimu potvrzeni o praci (videl,ze jsem mlada a sama), pozvani jsem nikdy nemusela ukazovat, ale samozrejme jsem ho mela i budu mit. po druhy uz jsem neukazovala nikde nic. musi mit na estu zpatecni letenku, tu bude ukazovat jak na letisti odkad odlita, tak pak imigracnimu (spolecne s vytistenou estou). muzu ti poslat pro ni i karticku, jak ji vyplnit (I 94w), jsem si to vzala s sebou. jinak v parizi neprochazi pohovorem pred nastupem do letadla, ve frankfurtu ano, tam se me nejakej mladej ptal, proc tam jedu, na jak dlouho, ale pustil me. ted poletim na vanoce pres amsterodam, tak dam vedet, jak je to tam. nejlepsi a nejprehlednejsi letiste na cestu tam je frankfurt, pariz je hrozne neprehledna, amsterodam taky potom povim. nikdo mi kufr neprohledaval a muzu rict, ze to bylo v pohode. ale klepala jsem se tenkrat, budu se klepat i samozrejme v tom prosinci no. poprve jsem mela jeden kufr, ted dva a oni se spis smali, jestli jsem ok, protoze to bylo hrozne tezky (nechavala jsem si u pritele letni obleceni ).taky jsem pred tim nikdy ve statech nebyla a mela jsem strach pak, ze letim za tri mesice znovu, ted poletim za 2.5 zas. ale jezdim okolo 18 dni. no a ted jsem se zpatky ze seattle potkala na letisti s ceskou, ktera ma dlouhodobe vizum a jezdi tam za dcerou kazde tri mesice. no a ona neumi skoro nic anglicky. a nikdy se na nic neptali. ukaze pas, vizum a jde. ja mam na pritele taky ulozene cislo, ze kdyby byl problem, at mu zavolaj, akorat mi to mame tak, ze jezdim na prazdniny za kamaradem no . ja mam pocit, ze bydlis nekde ve washingtonu ne? tak pokud by maminka chtela letet na vanoce, konkretne 25.12. tak ja letim taky :-)ale kazdopadne si myslim, ze to bude v pohode a nema se ceho bat. napis ji pozvani, kde bude, ze neumi anglicky a at to imigracnimu ukaze, proc tam jede a co tam bude delat. tou letenkou zpet ukaze, ze ma o cestu zpet postarano. no ja ted dostala prstynek od pritele, takze ho budu mi na pravy no a delat kdyby neco, ze je to po babicce no . ale opravdu maminka se podle meho nema ceho bat. nikdy neudelala nic proti zakonum usa a tak nemaji duvod, aby ji vratili zpatky. Jo jeste ja si s sebou vzdycky vymenila okolo 200 dolaru a vozim sebou vypisy z uctu, ale jen tak pro sichr, kdyby si neco overovali, ale psala jsem tenkrat na ambasadu a oni mi odpovedeli, ze vypisy a ani pozvani na estu byt nemusi. ale podle me je lepsi mit toho vic, nez min . jo jeste kdyz jsem koukala jak kontrolujou, tak ani neprohlizeli notebooky. lidi to jen museli dat samostatne na pas a projelo to a bylo to vsechno. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 1:04 pm Předmět: Esta |
|
|
Na ucte nic nemusis prokazovat....mela jsem tu ted navstevu z CR, ani slovo anglicky podotykam a tak pres imigracniho prosli s listeckem...." nice, San Diego, ocean, desert, vino, vocation.."  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jannney
Registrace: 06. 10. 2009 Příspěvky: 32
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 2:26 pm Předmět: |
|
|
Nejprve se omluvim za ty 3 n v me prezdivce - jsem to porad ja janney,ale nejak mi to blbne a nejde mi se prihlasit pod mym nickem.
No coz..
docela jsem se pobavila tim poslednim prispevkem.
Takhle - my jsme zatim o tom jen polemizovali,ale vzhledem k tomu,ze ma v CR na vanoce naplanovane nejake hory, tak by to asi bylo az v lednu nebo zacatkem unora.
Uklidnily jste me - obzvlast s temi penezi. My se za ni muzem zarucit,ze se o ni tady postarame - ubytovani, strava atd ( ucty muzem dolozit s manzelem) jen ona bude rada, kdyz usetri na letenku.
Ja jela v lednu pres Frankfurt a nikdo se me na nic neptal,ale tak to je asi tuzne. Rozhodne parizi jsem take prosla pred par lety a silene - museli nas vezt takovym tim autikem primo po letistni plose, jinak bysme to nestihali.
Zrejme by letela do Seattlu - my tu mame take pobliz letiste,ale ceny jsou hned tak o $300 vyzsi.
S tou kartickou bych se te pak kdyztak pozeptala - to by bylo fajn Vendy, kdyztak mi pisni do vzkazu na tebe e-mail,at se mi neztratis
Diky moc.
Jana |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vendy
Registrace: 22. 02. 2009 Příspěvky: 165
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 3:10 pm Předmět: |
|
|
neboj, budu blizko , ale pokud poleti s lufthansou, tak ta pousti video, kde je nazorne ukazano jak vyplnit prohlaseni a tu karticku. mailik ti napisu. no zpatky s lufthansou se musi obejit cely letiste, ale stihli jsme to za par minutek. v parizi silenost pri letu do seattlu i zpatky, orientace fakt silena a dobihala jsem mezi poslednima. uvidim, jakej bude ted amsterodam, koupila jsem letenku hned jak jsem se v zari vratila, protoze byly levnejsi a ted spadly taky. no coz se da delat no. mimochodem moje zkusenost je, ze nejlevnejsi letenky jsou mesic a pul pred odletem. v kvetnu to bylo za 15 a neco, ted v zari za 16 a neco a ted ji mam taky neco malo pres 16 tisic. kupovala jsem na letusce.cz a nebo primo u airfrance a u klm. pres student agency ne, protoze mi nekdo rikal, ze maji obcas problem nahlasit tu rezervaci. hele janney ja mam pocit, ze v lednu je ta olympiada, protoze ja chtela letet nejak 15.1. puvodne, ale nakonec letim na vanoce a na novej rok. ale pritel rikal, ze pak budou letenky mozna i drazsi.jo a taky ted bylo uz jen jedno misto v letadle u airfrance, tak mozna by bylo dobry, az se mamka rozhodne, aby si zavolala primo na linku dopravce a optala se, jak je to s misty, aby mela jen jeden prestup tady v evrope. jo a ted pro zasmani, ta pani co jsem se s ni seznamila letela prvni tridou, ale me tam zatahla a tam stali nejaci v uniformach a ptali se, co jsem koupila za sperky, kolik penez jsem mela a kolik vezu zpatky. ji si odvedli nekam bokem, ale nakonec prisla cela vysmata, ze jim stejne houby rozumela  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 3:16 pm Předmět: ESTA |
|
|
| Online formular ESTA je podle mych informaci v podstate stejny formular, jako pro zadost o nepristehovalecke vizum, takze o nejakem dokazovani prijmu nemuze byt ani rec. Skutecnosti taky zustava, ze posledni slovo muze mit opravdu imigracni urednik na letisti, ale to by musel prijizdejici "turista" vypadat hodne podivne nebo podezrele. I tak je mozne se proti jeho rozhodnuti hajit. Kazdopadne pro jediny let CSA do USA z Prahy do Atlanty je kazdy den po jeho pristani pripraveny pro podobne pripady cesky hovorici tlumocnik, ktery ceskym obcanum pomuze v komunikaci a zodpovezeni pripadnych otazek imigracniho urednika. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 3:32 pm Předmět: Re: ESTA |
|
|
| scout66 napsal: | | Online formular ESTA je podle mych informaci v podstate stejny formular, jako pro zadost o nepristehovalecke vizum, takze o nejakem dokazovani prijmu nemuze byt ani rec. Skutecnosti taky zustava, ze posledni slovo muze mit opravdu imigracni urednik na letisti, ale to by musel prijizdejici "turista" vypadat hodne podivne nebo podezrele. I tak je mozne se proti jeho rozhodnuti hajit. Kazdopadne pro jediny let CSA do USA z Prahy do Atlanty je kazdy den po jeho pristani pripraveny pro podobne pripady cesky hovorici tlumocnik, ktery ceskym obcanum pomuze v komunikaci a zodpovezeni pripadnych otazek imigracniho urednika. |
Jezne prave v zadosti o Nepristehovatelske vizum prijem dokladat musis....navic potvrzeni zamestnavatele, vypis z uctu atd...coz v Este nemusis..) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 4:43 pm Předmět: |
|
|
Opet nedorozumeni. Lidi ctete vubec ty prospevky, nebo jen preletite prvni a posledni vetu? V zadosti o nepristehovalcke vizum neni ani zminka o prijmech nebo majetku. To, ze je pak dobre a casto i nutne je pri pohovoru na ambasade dolozit, je uplne jina vec. O tom to prece vubec nebylo! Slo o to, ze formular ESTA je v podstate temer "totozny" s zadosti o vizum, proto v nem neni nic o majetkovych pomerech zadatele.
Jakmile ESTA neprojde a je zamitnuta, nasleduje v podtstate stejna procedura na ambasade, jen s tim rozdilem, ze stoji penize a je treba dolozit radu dokumentu a PRESVEDCIT, ze do USA odletam s cistymi umysla na navstevu nebo za turistikou. That's it  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 2053 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 4:45 pm Předmět: |
|
|
Skautik holt nevi, ze jsme tady ESTu probirali horem spodem (o SZ ani nemluve) jeste pred tim, nez se k nam vratil, aby pozvedl nasi uroven.
Jinak se mi zda, ze ohledne rodicu, cili osob starsich a pokrocilych neni nutne delat z toho zase az takovou kovbojku.
Ja jsem mamine rekl, at se s ESTou vubec neobtezuje a jde si zase zazadat o turistaka na 10. Dostala to behem jednoho odpoledne, ma I-94 na pul roku a kdyz mezi vsema tema ESTAma ukaze to vizum, tak se na ni ten DHS officer ani nepodival, nedej Boze, ze by na ni mluvil nebo neco chtel.
S letem jsem to udelal tak, ze misto, aby mamina musela presedat, at uz v Evrope nebo tady, tak letela non-stop Varsava-Chicago a ja jsme ji prijel naproti ... Chico je fakt Polakov, podle toho, co rikala, jsou tam imig. officers polaci nebo jejich potomci. Prvni let letela s Austrian do DC a pak DELTA do Cincy, ale to se neosvedcilo, ten prestup je pro nekoho takoveho opravdu tezky a stresujici. Tatik zase letel Praha-Pariz-Cincy, ale to se taky nesvedcilo, pac imigracka se v Cincy nudi a tak ho tam hodinu zpovidali. Na jeho zkusenosti je zajimave, ze ackoli se jenom usmival, mluvil na ne cesky a ukazoval "OK JUESEJ", tak nakonec taky po hodine marne snahy jenom pokrcili rameny a poprali mu hezky pobyt. Tudiz to bylo neprijemne, ale v konecnem dusledku bezpredmetne a jsem z toho byl vystresovany vic nez on. Maminku urcite domu neposlou. Ani ty listecky nebudou nutne - BTW. "vocation" bych na ten listek urcite nedaval To by byli drazi rodicove doma, nez by se nadali. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
|
Zaslal: po říjen 19, 2009 5:12 pm Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Opet nedorozumeni. Lidi ctete vubec ty prospevky, nebo jen preletite prvni a posledni vetu? V zadosti o nepristehovalcke vizum neni ani zminka o prijmech nebo majetku. To, ze je pak dobre a casto i nutne je pri pohovoru na ambasade dolozit, je uplne jina vec. O tom to prece vubec nebylo! Slo o to, ze formular ESTA je v podstate temer "totozny" s zadosti o vizum, proto v nem neni nic o majetkovych pomerech zadatele.
Jakmile ESTA neprojde a je zamitnuta, nasleduje v podtstate stejna procedura na ambasade, jen s tim rozdilem, ze stoji penize a je treba dolozit radu dokumentu a PRESVEDCIT, ze do USA odletam s cistymi umysla na navstevu nebo za turistikou. That's it  |
jde spis o to, ze k te zadosti o vizum, tohle dolozit musis, Esta nic takoveho nevyzaduje...takze trosicku rozdil v tom je...a o tom to je...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|