Pozor na Sekove Knizky!

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Pozor na Sekove Knizky!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi
Autor Zpráva
Country Girl

Registrace: 15. 06. 2009

PříspěvekZaslal: so červen 20, 2009 8:02 pm    Předmět: Pozor na Sekove Knizky! Odpovědět s citátem

Ahoj,
tady je jedna smutna zkusenost bohuzel s velmi pratelskym Cechem. Vas, co uz jste tady dlouho asi neprekvapi, co se prihodilo me, ale ja bych tomu neuverila, kdyby mi tento pripad nekdo vypravel.
Byli jsme 4 Cesi, delici se o najem jednoho maleho apartmanu. Mnozi z Vas vite, jak to tady v USA, alespon ze zacatku chodi. 3 z nas, muj tehdejsi pritel a "kamarad" jsme uklizeli v noci Target. "Kamarad" neumel slova anglicky, nemel auto takze byl zavisly na me a mem priteli. Nam to nevadilo, zavezli jsme ho, kam potreboval, pomohli s komunikaci,kdyz potreboval apod. Pred jeho odjezdem zpet do Cech se snama rozloucil, popral nam hodne stesti, potrasl rukou....oh, zapomela jsem poznamenat, ze jsme ho take odvezli na letiste. Nerekli o zadne penize, byl to prece "Kamarad".
Nas tehdejsi boss nam prevadel penize (vyplatu) primo na ucet, a po mesicich spoluprace jsme vedeli, ze se na nej muzeme spolehnout a tak jsme si bankovni konto kontrolovali jen cas od casu.
Asi mesic po odjezdu naseho tkzv. "Kamarada" si muj pritel jednoho dne zajel do ATM jen zkotrolovat zustatek na uctu. Prepokladal, ze tam bude mi urcitou castku a Ejhle! zustatek nebyl, jaky se ocekaval. Ukazalo se, ze nas "Kamarad" v nestrezene chvili vytrhl mazane jeden z poslednich seku z sekove knizky meho tehdejsiho pritele. Verili byste tomu? Rekli byste si, k cemu je mu sek...? Well, mily "Kamarad" vypsal sek na sveho bratrance nebo ...rodinneho prislusnika v Cechach a podepsal ho jmenem meho pritele, a jednoduse nechal proplatit v Ceske sporitelne. Verte nebo ne...sporitelna proplatila. Necele 3000 dolaru, tehdy asi 100000 Kc.
Jak se to vse prihodilo jsme vydedukovali az po nekolika hodinove navsteve Americke banky, ve ktere bylo konto otevreno. Byli k nam v Bance velmi vstricni, nechali nafaxovat z Cech kopii seku s podpisem, ktery se ani trosku nepodobal podpisu meho pritele. Po nekolika tydnech vyrizovani jsme dostali penize zpet...bohuzel banka odmitla dale provozovat toto konto a nebyla ochotna otevrit druhe.
Tak tolik k me neprijemne zkusenosti s jednim usmevavym, velmi pratelskym a duveryhodne vypadajicim Cechem.
Takze dobra rada nad zlato: Dejte si pozor na sve doklady a kontrolujte si zustatky sveho uctu casto!
Hey "Kamarade" jestli ctes tyto radky, ver, ze jsme ti to nezapomeli. Probral jsi nas z naivity. Dekujeme mnohokrat.
Country Girl

Naposledy upravil Country Girl dne ne červen 21, 2009 6:31 am, celkově upraveno 1 krát
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so červen 20, 2009 10:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratuluji že vám to nakonec dopadlo dobře a že vám ty prachy dali naspátek. Je to škoda že lidé můžou být takové zmije.
Country Girl

Registrace: 15. 06. 2009

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2009 6:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky Mlynku,
timto pribehem bych vam take chtela rict, ze kdyz se vam "nedejbuh" neco takoveho prihodi, tak ze neni vse jeste ztraceno. V Cechach si vzpominam, ze podpisovy vzor byl podpisovy vzor a ze jsem se musela obcas nekolikrat podepsat, abych se mohla dostat na sve konto. Tady podpisy nezkoumaji, ale vysetruji takove podvody az kdyz si zakaznik ztezuje. Nevim, jestli se to od te doby zprisnilo ale muzu Vam napsat jeste jeden pripad, ktery se mi osobne prihodil a ktery se da take tezko uverit. Tentokrat to nema nic spolecneho s Cechy nebo s lidskym charakterem. Rekla bych, ze chyba byla v bankovnim pocitacovem systemu.
Stalo se to po vypsani seku na jedne velke aukci v MD. Ja jsem z SC. Po prijezdu domu, jsem po par dnech kontrolovala sve bussines konto a co nevidim. Misto jedne castky na 1000$ mam jeste jednu castku na 1200$. Ja vypisuji asi 60 seku mesicne ale ten mesic jsem takovou castku nemela. Co bylo jeste zvlastnejsi, ze se cisla seku byla stejna. 4mistna cisla seku. Coz normalne neni mozne. Smulu jsem mela ten den, ze jsem to zjistila v sobotu a nemohla jsem si sek zobrazit. Nekdy to banka proste pres viken nedovoli. Takze jsem prozila 2 bezesne noci premyslenim, co se vlastne stalo a jak je to mozne. Diky dostatecnemu zustatku na konte, jsem nemela zadne "overdraft" ale .... V pondeli hned po otevreni banky, kouknu znovu na konto. Konecne si muzu ten "Mystery" sek prohlednout. A co nevidim??
Sek vypsal uplne nekdo jiny, Sek pochazi z uplne jine banky z VA, a cislo na seku je totalne jine. Jedine, co mel sek spolecneho bylo misto, kde jsme je vypsali. Stejna aukce v MD. Takze v tomoto pripade neslo o podvod ze strany kupujiciho, ale slo proste o "screw up" v bankovnim systemu.
V bance nevedeli, co na to rict. Penize jsme meli do 4 hodin zpet na konte, ale co by se stalo, kdybych si toho nevsimla? No proste bych zaplatila za cizi zbozi a ten clovek z VA by mel vsecko zadarmo. Co by bylo jeste horsi, kdybych nemela dostatecny zustatek, tak za kazdou transakci do minusu, bych zaplatila kolem 30 dolaru. Takze napr. zvykacky za dolar pade by me staly o 30 vic. Nez bych na to prisla....
Je to tezke uverit, ale tohle se mi prihodilo vloni. Mysleli byste, ze ve 21 stoleti, by bankovni system mel byt bezpecny...takze krome "identity theft" tady mame jeste "banks screw ups".
Opravdu se vyplati, si vse kontrolovat...
hodne stesti vsem
Country Girl
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic