|
|
| Autor |
Zpráva |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 251 Bydliště: 33131
|
Zaslal: st září 07, 2005 4:39 am Předmět: |
|
|
miro>
Diky za pochvalu, ale ona patri predevsim tobe, protoze to, ze si tu my vsichni muzem obcas neco napsat, je jen diky tomu, ze ty jsi tohle forum zprovoznil.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
dragon
Registrace: 05. 09. 2005 Příspěvky: 4
|
Zaslal: st září 07, 2005 6:10 am Předmět: |
|
|
Mne sa jedna hlavne o oblast Floridy a Californie, pretoze este nie som rozhodnuty, kam pojdem Ale dufam, ze pojdem a hlavne, ze to vsetko vybavim a uspesne rozbehnem cely business. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: čt září 08, 2005 4:56 am Předmět: |
|
|
| Jak te tak ctu - jed do Ca, prosim. Na Fl je uz prepitomcovano. Dekuji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt září 08, 2005 6:17 am Předmět: |
|
|
Mily ocean!
Dakujem za krasny titul (pitomec). Musi to byt urcite nieco pekne, lebo verim ze ty by si nikomu nic zle nepovedal... Na Floridu pojdem tak ci tak takze mi ta je trosku luto, ze budes mat nekludne noci, ze niekde medzi tymi milionmi ludi, ktori su na Floride som aj ja. Este raz prepac. A este nieco, nepis do tem, ku ktorym nemas co povedat... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
chico Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 21, 2005 12:21 pm Předmět: zajem |
|
|
| Atlanta-man napsal: | nemam zadne viza a LLC zadny problem  |
ahoj,jsem z cech a chci tady podnikat a chci si zalozit LLc,prosim te,muzes poradit jak a kde zacit??muzu to zalozit i z cech?neumim ang.a vsechny ty papiry jsou pro tedy zlozite..
jenom zacinam s angl.najdu to nekde v cestine?moc dik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 21, 2005 12:25 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Viza s timhle nema nic spolecneho znam lidi s B2 co maji firmy (okol 10 zamestnancu). Jinak jestli zmenis stat zmeni se sidlo firmy. Kazdy stat ma jine dane a nekdy je lepsi nechat sidlo firmy tam kde to je nejvyhodnejsi. Jinak ja s timhle moc zkusenosti nemam a pro tebe bude lepsi si vyhledat info sama na
http://www.irs.gov
napr:
http://www.irs.gov/businesses/small/article/0,,id=111949,00.html
http://www.irs.gov/newsroom/article/0,,id=117671,00.html
jestli najdes neco uzitecneho urcite nam to prid rict, pac ja mam pocit ze brzo budu v podobne situaci jako ty. Dokonce jsem slysel o lidech z Cech co chteji prestehovat firmu (online business) do US kvuli vyhodam na danich.
Jaky busines provozujes? Zaregistruj se a posli mi PM |
ahoj,tohle by jsem chtela mit.chci mit firmu tady,LLC.babo rad,kdyz neumim dobre anglicky.
neni navod taky v cestine???nepomuzes zalozit??diky.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: pá říjen 21, 2005 3:20 pm Předmět: |
|
|
........neumim dobre anglicky...
A to je to. Budes tady mit firmu, kterou ti nekdo pomuze zalozit. OK. A co dal? Nebudes umet ani zvednout telefon? Jak to chces provozovat? Jak jsi tady dlouho, ze neumis anglicky?
Nezlob se na me, ale prvni a nejdulezitejsi pro me po prijezdu bylo se naucit. Na nikoho se nespolehat, jen sama na sebe. Byt ve skole vecer co vecer ( urvana po praci ), cist, psat, poslouchat, koukat na filmy. Prvni firmu jsem zakladala 2 roky po prijezdu, 2. o par mesicu pozdeji. Se zalozenim ti rada pomuzu - i kdyz asi jen pres net, pokud nejsi z Floridy. Ale telefony za tebe brat nebudu moct. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 996 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so říjen 22, 2005 1:49 am Předmět: |
|
|
ocean*>> Nechtelo by se ti zalozit nove tema s nazvem "postup pri zakladani firmy na Floride" ?
Treba to rozepsat do bodu. Myslim ze by to bylo celkem uzitecne info pro novacky.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
|
Zaslal: so říjen 22, 2005 3:38 am Předmět: |
|
|
| Rada, jestli bude vic casu, OK? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Chinin Anonymní
|
Zaslal: út leden 31, 2006 3:18 pm Předmět: Zlozeni pobocky |
|
|
Mam par dotazu na zakladani pobocky v USA:
nejlepsi moznosti podle pravnika je incorporated as a subsidiary - (vyhnout moznemu obchodnimu soudu vuci materske spolecnosti) mate s tim nekdo zkusenosti?
Poznamky o Delaweru docela nechapu, protoze kdyz mate jakoukoli kancelar v jinem statu musite tam i odvadet dane, ne? Taky jsem se dozvedel ze v Delaware nejou az tak vyhodne dane jako spis zakony ulehcujici podnikani - znova- mate s tim nekdo PRAKTICKE zkusenosti? pokud se da usterit na zalozeni firmy(pobocky) v urcitem state US, jak to tedy probiha v praxi. Jendalo by se o regulerni business s velkymi korporacemi, takze prosim ne zadny laciny triky:)
Kazdy stat ma sve regule, avsak je zapotrebi nejakeho velkeho kapitalu? (Problem s vizem neni - jsem permanent resident)
Souhlasite s nazorem, ze na takvyto pocin si je nejlepsi najmout pravnika ci CPA - takze v pripade jakekoliv nesrovnalosti v "papirech" da se vina svalit na ne?
Rad bych slysel - nejake prakticke rady (teorii a research si mohu opatrit sam:)) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MoGwAY Anonymní
|
Zaslal: ne květen 07, 2006 10:41 pm Předmět: Re: zajem |
|
|
| chico napsal: | | Atlanta-man napsal: | nemam zadne viza a LLC zadny problem  |
ahoj,jsem z cech a chci tady podnikat a chci si zalozit LLc,prosim te,muzes poradit jak a kde zacit??muzu to zalozit i z cech?neumim ang.a vsechny ty papiry jsou pro tedy zlozite..
jenom zacinam s angl.najdu to nekde v cestine?moc dik |
Bez anglictiny a podnikat v USA???
...no tak to rychle zkrachujes...
zkus www.incparadise.com |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Genius75
Registrace: 30. 10. 2005 Příspěvky: 62
|
Zaslal: so květen 13, 2006 5:54 pm Předmět: Business v New Jersey |
|
|
V New Jersey k "sole proprietorship" neni nutny nechat probehnout inzerat v mistnim denniku. Staci Vam 54 dolaru a vybrat si nazev firmy, ktery jeste neni registrovany. Pak staci zajit za notarem (ja jsem byl v mistni skole, kde je zadarmo) a muzete delat business. Na alkohol, benzin, leky ... musi byt nejaka zvlastni lecence, ale jinak je jim to uplne jedno. Napsal jsem nakup a prodej a bylo to.
GE.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: čt srpen 24, 2006 9:13 pm Předmět: |
|
|
| Zajima me jestli je mozno otevrit bussines acount v bance bez SSN. Ma nekdo osobni zkusenost??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 918 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po srpen 28, 2006 9:08 am Předmět: |
|
|
Jde, ale Patriot Act to ztizil a dela to jen maloktera banka. Otec mel otevreny ucet u Regions Bank v Memphisu. Pokud si vyridis ITIN, tak bys snad nemel mit problem u zadne banky, nejenom s checking, ale i saving/CD, nebo se mejlim?
Prodlouzili vubec Patriot Act? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
eva64 Anonymní
|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 2:59 am Předmět: podnikaní |
|
|
| Miro mohl by ses mi ozvat na adresu eva64(zavinAC)seznam.cz? Dekuji Eva |
|