Fakta o medu...

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Fakta o medu...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Autor Zpráva
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 03, 2008 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Rumburak napsal:

Kdyz to budou tekuty arasidy(nejakej liker), tak me to vadit nebude Twisted Evil Wink

A pak, ze se tady nebavime o vareni ... anonymove by si to meli poradne cist, nez nas sprdnou.

Dalo by se vubec neco palit z arasidu:?:QuestionQuestionQuestionQuestion

Je sice pravda, ze nas praded rikaval (a taky se tim ridil), ze "palit sa da secko, akorat pit sa to obcas neda". Buraky by asi nemely dost cukru na kvaseni ... i kdyz cukr se da vzdycky pridat ... kdovi jak by to chutnalo. Jeden muj italo-american kamos mi nedavno daval ochutnat "lecive kapky" z nejakeho druhu orechu, ktere mu posila rodina z Italie a byla to pecka.

Nemam zdani, ze ktereho roku je ten film ... je to cesky film ... a pohadka.

O Mobovi echt psat nemuzu ... it's just too terrible.

Nema se Gold Bond uzivat pouze externe?

Vareni vina, piva a likeru je o vareni. Nevim proc si na nas anonymove "zasedli"? Wink Twisted Evil

Pamatuju se jak jsem jednou(kdysi davno, jeste v Cechach) delal vino z cervenyho rybizu.
Dal jsem do toho vse co bylo potrebny a kdyz to melo byt hotovy, tak to nebylo vubec sladky. Samozrejme, ze jsem to nechtel vyhodit, tak jsem se zeptal myho souseda, ktery byl "likerovy expert" Wink
Soused me poradil, at do toho prileju rum.
Vino bylo ve sklenenem 50 litrovem demizonu a tak jsem do toho pridal 3 litry tuzemaku.
Nechal jsem to mesic usadit a neverili by jste jak to bylo dobry. Chodilo k nam potom tolik sousedu na "osmaknuti", ze to rumove vino dlouho nevydrzelo.

Chteli jsme to udelat jeste jednou, ale uz se nam nikdy nepodarilo udelat neco tak dobryho Sad

Jinak jeste s tim Piskletem.
Bylo to v pohadce "Tri orisky pro Popelku". Smile
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so červenec 05, 2008 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ze Ty's zavolal Piskleti a zeptal se ji na to???

Cheater ... Crying or Very sad

Jestli ne, tak klobouk dolu, pac ja jsem nemel sajna, ani s tou pohadkovou napovedou.

Yup, pokud do neceho nalejes 3 litry rumu, tak to vetsinou byva dobre Laughing Laughing Laughing Kdyz nalejes 3 litry tuzemaku do me, tak i ja budu "goooooooooood".

Rybizove vino je vec znama a samozrejme pokud se nepovede, tak se da vzdycky vypalit nebo prisladit cukrem (vetsina lidi rumem neprislazuje Laughing), ale muj praded jednou delal slivku (samozrejme skutecna slivovica je ze svestek, ale my slivka rikame vsemu, co se pali - krome vina, to je pak vinovica) z jahod. Taky se mu to povedlo jenom jednou, kdyz byly jahody obzvlast vonave a prezrale. Dneska by do toho flaknul trochu synteticke prichuti a mohl by to palit treba z fusekli ... stejne by to vonelo a chutnalo jahodama.

Moje mamina si kazdy rok dela vlastni griotku, ktera jde tezce na dracku. V podstate udela kvalitni visnove vino a pak do toho naleje lahvicku konzumniho alkoholu. Ten alkohol tomu da vetsi grady a protoze to nepali, jenom to necha prekvasit a prefitruje to, tak si to zachova barvu a ma to samozrejme vetsi vynos.

Jo, jo, tohle je moje debata o vareni.
Rumburak

PříspěvekZaslal: so červenec 12, 2008 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Ze Ty's zavolal Piskleti a zeptal se ji na to???

Cheater ... Crying or Very sad

Jestli ne, tak klobouk dolu, pac ja jsem nemel sajna, ani s tou pohadkovou napovedou.

Yup, pokud do neceho nalejes 3 litry rumu, tak to vetsinou byva dobre Laughing Laughing Laughing Kdyz nalejes 3 litry tuzemaku do me, tak i ja budu "goooooooooood".

Rybizove vino je vec znama a samozrejme pokud se nepovede, tak se da vzdycky vypalit nebo prisladit cukrem (vetsina lidi rumem neprislazuje Laughing), ale muj praded jednou delal slivku (samozrejme skutecna slivovica je ze svestek, ale my slivka rikame vsemu, co se pali - krome vina, to je pak vinovica) z jahod. Taky se mu to povedlo jenom jednou, kdyz byly jahody obzvlast vonave a prezrale. Dneska by do toho flaknul trochu synteticke prichuti a mohl by to palit treba z fusekli ... stejne by to vonelo a chutnalo jahodama.

Moje mamina si kazdy rok dela vlastni griotku, ktera jde tezce na dracku. V podstate udela kvalitni visnove vino a pak do toho naleje lahvicku konzumniho alkoholu. Ten alkohol tomu da vetsi grady a protoze to nepali, jenom to necha prekvasit a prefitruje to, tak si to zachova barvu a ma to samozrejme vetsi vynos.

Jo, jo, tohle je moje debata o vareni.

Od Pisklete jeji prezdivku nevim. Jsem proste "chytrej" Twisted Evil Wink
Volat jsem ji nemohl, protoze ji vubec neznam a tak ani na ni nemam telefonni cislo.
Kam se vubec podela? Rozvedla se s manzelem a nebo uz je v Cechach? Sad
Big_Rig

PříspěvekZaslal: st červenec 16, 2008 3:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S manzelem se nerozvedla, ale zda se, ze Chicago-cz uz ji nebavi, nebo na nej spise zanevrela. Uz jsem od dlouho neslysel, ale pokud vim, tak to pro ne dobre dopadlo.
Rumburak

PříspěvekZaslal: st červenec 16, 2008 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
S manzelem se nerozvedla, ale zda se, ze Chicago-cz uz ji nebavi, nebo na nej spise zanevrela. Uz jsem od dlouho neslysel, ale pokud vim, tak to pro ne dobre dopadlo.

Proc by mela zanevrit na Chicago? Rolling Eyes
Vzdyt tu debatu o Holandsku "rozjela" sama. Ptala se na ruzne otazky a lide se ji snazili odpovedet a nebo dat radu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 17, 2008 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Piskle"]

Zaslal: st červen 04, 2008 10:01 pm
Předmět: -----------------------------------

Tak jsem se dneska dozvedela(od kamarada),ze manzel prisel jiz o druhou praci.
Propadl alkoholu a ja propadam panice.
Lhal mi,lze a bude mi lhat porad.
Takze co ted? Mam par napadu.Spise je to predpoved meho zivota do budoucna. Ceka me rozvod,vyhazovat z baraku(asi tak do mesice),mozna prasky a konec si domyslete.
Bylo mi tu krasne na tom svete.
Mejte se prima.
Vase Piskle
[quote]

ZE BY .....?
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: čt červenec 17, 2008 10:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doufejme ze ne. Ale zivot neni zadne pericko,nikde na svete. Verim, ze je Piskle jen unavena. Crying or Very sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 18, 2008 6:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zivot neni zadne pericko,ale nadruhou stranu jaky si ho udelame ,takovy ho mame Embarassed
Big_Rig

PříspěvekZaslal: pá červenec 18, 2008 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GODFRIGGINDAMMIT!!!!!

Priznam se, ze jsem byl v poslednich asi dvou mesicich tak zavaleny vlastnima problemama, uspechama, neuspechama ... a praci Crying or Very sad ... a zenskyma starostma Shocked, ze mi tech poslednich par "updates" v tom vlakne "Holandsko" (18 stranek, yowza Shocked) nak uniklo. Se nedivim, ze mi Piskle nebere telefon. A tak to vypadalo nadejne, kdyz jsme spolu mluvili naposled Sad - ale tohle holt neni problem ani s legalitou, ani s Amerikou, ani s ekonomikou ... alebrz lidsky faktor. Smutne kolik fajn zenskych skonci s naprostyma loserama a troskama ... btw. je uplne putna, jestli to je Cech nebo American.

A s tim, ze kazdy je sveho stesti strujcem, at na me taky nikdo nechodi ... shit happens, obcas se taky stane "major shit" a neda se tomu vyhnout, at je clovek sebeschopnejsi.

Do pr... snad jeste neni pozde!?
Big_Rig

PříspěvekZaslal: so červenec 19, 2008 9:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fascinujici - slova jako "uspech" a "neuspech" jsou Spam Laughing Laughing Laughing Laughing.
gomanek
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 2:41 am    Předmět: Med a jeho účinky Odpovědět s citátem

Zajímavý článek o tom, jak může domácí med pomáhat proti alergiím Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Vareni Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum - rare free community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic